-Tibia 8.60 Aurevo - Zapowied? #1

Status
Zamknięty.
Odp: Aurevo - Zapowied? #1

a) Nastawiam si? lekko wi?ksz? liczb? graczy wi?c 2-3 monstery na 20 sqm to troch? za ma?o.
b) Lepiej jak jest ich wi?cej i s? s?absze ni? jak s? po 2 a s? silniejsze.

No w grze to wygl?da mo?e inaczej, ale na screenach chujowo. Najebane pirat?w jak na 999 orszabumbie ,reszt? OK

Okej, okej :D
Mam do was pytanie leczenie manarun? powinno zale?e? bardziej od levela czy mlvla?

@up
u mnie w starym evorpg jeszcze jak na 0.3.7 by?o mia?em tak? formu??:
Kod:
local combat = createCombatObject()
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_EFFECT, CONST_ME_ENERGYAREA)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_TARGETCASTERORTOPMOST, true)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_AGGRESSIVE, false)

function onCastSpell(cid, var)
    local level = getPlayerLevel(cid)
    local mlevel = getPlayerMagLevel(cid)
    local mana_minimum = ((level * 10) + ((mlevel * 14) / 2))
    local mana_maximum = ((level * 10) + ((mlevel * 14) * 2.5))
    local mana_add = math.random(mana_minimum, mana_maximum)

doPlayerAddMana(cid, mana_add)
    return doCombat(cid, combat, var)
end

Kod:
    <rune name="Energy Recovery Rune" id="2270" allowfaruse="1" charges="1" lvl="300" maglv="30" groups="2,1000" icon="1" aggressive="0" needtarget="1" blocktype="solid" event="script" value="healing/mana rune.lua"/>
    <conjure name="Energy Recovery Rune" words="adura gran san" lvl="250" mana="15000" soul="10" prem="0" reagentId="2260" conjureId="2270" conjureCount="1" groups="3,2000" icon="1" needlearn="0" event="function" value="conjureRune">
        <vocation id="1"/>
        <vocation id="2"/>
        <vocation id="5"/>
        <vocation id="6"/>
    </conjure>

Kod:
    <item id="2270" article="an" name="energy recovery rune">
        <attribute key="runeSpellName" value="adura gran san"/>
        <attribute key="type" value="rune"/>
        <attribute key="weight" value="120"/>
    </item>

Ostatnia edycja:

I lvl i mlvl. Od samego lvl nie ma sensu, bo przeciez mlvl to najwazniejszy skill i cos musi tez dawac.
Od samego mlvl nie ma sensu bo z kolei 300 lvl bedzie sie leczyl tak samo jak 600? Bo w koncu po tym przykladowo 100, 110 czy 120 mlvlu w koncu bedzie duzo wolniej rosnac sila leczenia. Takze level tez musi troche dawac. Jak zreszta z innymi czarami, bo co z tego ze na 300 bedzie bic po 5k jak na 700 bedzie bic po 6k?

Og?lnie mam zamiar to zrobi? tak ?e najwi?cej daje level a potem dopiero mlv poniewa? skilla du?o ?atwiej wbi? ni? level.

Najlepiej, jakby? w og?le nie wprowadza? manaruny. Najw?a?ciwsz? opcj? jest ulepszenie GMP i w?a?nie ten potion by?by najistotniejszy, je?li chodzi o ed/ms. Zr?b tak, ?e potionowanie b?dzie zale?ne od lvl'a, aby nie zaistnia?a taka sytuacja ?e np. 500 lvl leczy si? tyle co 700, bo ma du?y m lvl. Oczywi?cie, ?eby m lvl te? co? znaczy?, mo?esz zrobi? tak ?e od lvl'a istotne jest potionowanie, a hity s? bardziej zale?ne od m lvla (tylko bez przesady).

Ostatnia edycja:

Doda?em dzisiaj kolejne 5 expowisk - jeszcze brakuje 10 i mog? powoli robi? skrypty, eventy, questy.

595698Bez__tytulu.png

Co my?licie o hunting arenach? Zrobi? je czy nie?

>> Informacje o zmianach na Aurevo <<

Ja my?la?em by zrobi? tak ?e za losowe taski dzienne gracz by dostawa? w nagrod? 2 lvle + 1 hunting point.
A by wej?? na hunting arena potrzeba 2 hunting points.

Czy jako? tak xd

Kurcz? chcia?em wej?? na ten serwer jednak ja podzi?kuj? vip, huntig areny i manaruna to nie dla mnie ja dzi?kuj?, ?ycz? powodzenia w projekcie.

Kurcz? chcia?em wej?? na ten serwer jednak ja podzi?kuj? vip, huntig areny i manaruna to nie dla mnie ja dzi?kuj?, ?ycz? powodzenia w projekcie.

VIP jest teraz na ka?dym Evolution - a je?eli chodzi o manarune to przecie? b?dzie ona dost?pna dla ka?dego nie b?dzie SUPER MR.

A co do hunting areny to w?a?nie si? pytam was czy j? zrobi? czy nie..

VIP jest teraz na ka?dym Evolution - a je?eli chodzi o manarune to przecie? b?dzie ona dost?pna dla ka?dego nie b?dzie SUPER MR.

A co do hunting areny to w?a?nie si? pytam was czy j? zrobi? czy nie..

Czyli chcesz si? por?wnywa? do innych szitowych evo 8.60? My?la?em, ?e postawi?e? sobie nieco wy?ej poprzeczk?. A co do manarunki po prostu nie ?mierdzi mi tu orshem dla mnie by?y b?d? i pozostan? tylko i wy??cznie potiony. A vip do najwi?kszy g?wno jakie mog?o powsta?, co nie zmienia faktu, ?e ?ycz? Ci sukcesu :)

Czyli chcesz si? por?wnywa? do innych szitowych evo 8.60? My?la?em, ?e postawi?e? sobie nieco wy?ej poprzeczk?. A co do manarunki po prostu nie ?mierdzi mi tu orshem dla mnie by?y b?d? i pozostan? tylko i wy??cznie potiony. A vip do najwi?kszy g?wno jakie mog?o powsta?, co nie zmienia faktu, ?e ?ycz? Ci sukcesu :)

Poty - chodzi ci o to ?e ca?y czas daj? tyle samo many czy o to ?e innaczej wygl?daj??
Manaruna jest fair jak si? j? dobrze dopasuje, zbalansuje.
VIP b?dzie ale dopiero dodany po starcie - wi?c..

@topic
Dzisiaj doda?em 5 expowisk my?l? ?e jutro to sko?cz? : /
(mo?e i wolno ale lekko szko?? zawali?em xD)

523297Bez__tytulu.png

Chcia?bym pozdrowi? Xevisa kt?ry mi pom?g? z expowiskami!

Komentowa? - dzi?ki waszym komentarzom mam motywacje!

Nie chodzi nawet o to jak to bedzie dzialac, a o to jak to sie kojarzy... W zasadzie wystarczyla by zmiana nazwy na jakas inna, nadanie temu jakiegos sensu i opisanie zeby juz nie bylo tak zle.
Zamiast vipa zrob wyspe w stylu rpg gdzie bedzie sie zdobywac dostep do kolejnych rzeczy. Niby to samo, dostep do tp rooma, quest rooma i moze czegos jeszcze. Niby trzeba zrobic to samo zeby tam wejsc, tylko zamiast zdobywac vip medal i byc vipem to juz robisz wazne zadania dla szefa wyspy i chuj! Zawsze to cos innego, mimo, ze w gruncie rzeczy to to samo...
Ale calkiem inaczej to wyglada jak wchodzisz i widzisz "nowa wyspa o nazwie xxx z nowym i zadaniami i potworami!" niz jak widzisz "vip medal do zdobycia z questa"...

Co do mr... No mozna by w zasadzie zmodyfikowac standardowy skrypt potionow i nikt by nie plakal zapewne. I np w takim gmp zamiast ustawic od 200-400 dac 200-400 + wartosc jakiegos storage * lvl. I dorzucic questa ktory zwieksza to storage o xxx... I juz prosze cie bardzo zamiast questa na mana rune masz potiona i questa na wzmocnienie potiona.

I juz na serwerze zamiast standardowo po wejsciu "eehhh mana runy jakies z dupu vipy i inne super vipy to nawet nie wchodze na takiego orsha", jest cos innego.

Po prostu niektorzy targetuja w graczy ktorym sie podoba mr ue mr mr ue i vipy, dlatego tak to jest. Ale co stoi na przeszkodzie, zeby w praktyce dodac to samo, a zeby wygladalo to zupelnie inaczej? W zasadzie nic... Tylko trzeba chciec cos zrobic i pomyslec jak to zrobic.

Expowiska sko?czone!
Teraz zajm? si? upi?kszaniem tego co ju? zrobi?em i bior? si? za skrypty!
Mam do was pytanie jaki TP room jest lepszy?

Wersja 1)
30w9kqw.jpg

Wersja 2)
177283e4f45yxe4oaj.png

KOMENTOWA?!​

Wersja 2) o wiele ?adniejsza :P
A co do serwera to startu startu startu ! Bo czekam na start

---------- Tre?? dodana o 19:57 ----------

Tylko ten tp room zrob jakis taki okr?g?y albo inny bo ka?dy serwer na prawie takie prostok?ty :}

Status
Zamknięty.
Back
Do góry