• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Bardzo (t?usta;?) p?yta DVD

Status
Zamknięty.

LoadingStay27

New User
Marzec 1, 2014
Liczba reakcji
0
Siema. xD
Opisze to szybko bo potrzebuje pomocy w sprawie p?yty DVD
Kupi?em sobie gre.
Nie czyta?o mi jej.
Popsika?em perfum? i du*a, perfuma pozostawi?a po sobie ?lady w postaci t?ustych plam.
Nie wiem jak je wyczy?ci? wi?c prosze o pomoc, Chusteczk? nie zejdzie, ciek?y azot te? si? nie nadaje.
Wi?c poprosze was, specjalist?w i majstr?w od takich b?achostek o wszelk? pomoc w sprawie takiego incydentu w posta?i wyt?umaczenia jak powinno sie czy?ci? p?yty b?d? usuwa? t?uste plamy :D
Dzi?kuje.
Dobranoc.
*AZOT to FEJK!! krzykn?? wojownik.

Odp: Bardzo (t?usta;?) p?yta DVD

O tamtej p?ycie mo?esz sobie pomarzy?. Alkohol (spirytus) zawarty w perfumach wy?ar? Ci ju? dane. Plamy zostan?, a s? spowodowane tym i? popsika?e? to perfumami. P?yty mo?na czy?ci? na wiele sposob?w. "Chuchasz" na p?yte tak aby powsta?a para i przecierasz (nie ?adn? ?cierk? kuchenn?) a chusteczkami higienicznymi. Lub je?eli masz takie delikatne chusteczki do mycia cia?a to r?wnie? nimi.

Chusteczk? z mikrofibry da?o rezultat ale zamiast plamek to teraz ca?a t?usta p?yta jest xD Wydaje mi sie ze to co? rozmy?o perfum po p?ycie ;/

By?o zacz?? od najprostszych rzeczy typu p?yn do mycia naczy? i ciep?a woda, a nie zaraz perfumami. Mog?e? od wzi?? nitro (rozpuszczalnik) ;p
Jak tak bardzo Ci na tej p?ycie zale?y, to zawsze mo?esz spr?bowa? specjalistycznych ?rodk?w, kt?re s? do tego typu rzeczy.

Proponuj? zamoczy? p?yt? w gor?cej wodzie a nast?pnie wsadzi? do zamra?alnika na ok 2 godziny. Jak ju? j? wyjmiesz z?ap si? za suszark? i ogrzewaj do momentu gdy p?yta b?dzie odmro?ona i sucha. Potem mo?esz u?y? p?ynu do szyb oraz zwyk?ego r?cznika do zmycia plam.

Nie, a tak powa?nie, je?eli uda Ci si? odratowa? p?yt? (w co w?tpi?) to mo?esz dzia?a? z ciep?? wod? / p?ynami do czyszczenia dysk?w.

tpb.ipredator.se cie uratuje kolego :) albowiem mo?na mie? kopi? czego? czego jest si? w posiadaniu tj mo?esz mie? kopi? obrazu p?yty je?eli masz orygina? :))

---------- Tre?? dodana o 18:13 ----------

^^ Brak piractwa takie Polskie prawo pozwala na posiadanie kopii :)

Nast?pnym razem b?dziesz wiedzia? , ja zawsze chucha?em i by?o dobrze :) A jaka p?yt? zniszczy?e? ? :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry