• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Bazyliszek

Odp: Bazyliszek

No to wiem co potrzebne zeby sie dostac, Potrzeba machety kilofa i shovela

kilofem trza rozkopac http://tibialendas.com/img/basi4.png ale nie wiem gdzie ta skala jest ale on jest w tej dziurze podobno gdy juz tam dojdziemy jest kamien http://tibialendas.com/img/basi3.jpg jesli dalej tam jest ;d mysle ze tam jest jakis magiczny flet na ktorym trzeba zagrac czy cos

mysle ze cos wam to pomoze

a i podobno wie cos o tym Maniac'Mage z luminery

a i jeszcze cos moze trzeba mu cos dac a on wtedy da nam skure czy cos? moze trzeba go uwolnic jakos czy cos
jeszcze znalazlem jak ktos cos powiedzal ze: Po uderzeniu w ten kamie? zeby wejsc do tej dziury m?otkiem, on p?ka ale nic wiecej sie niedziaje
moze jak kamien peka to wtedy czyms mozna go rozwalic kilofem np. albo wylac krew albo wode na te dziury :)

Ostatnia edycja:

Hmm no wiec nie sadze, zeby bylo cos takiego o.O
Chociaz ten rycerz z ta dziura to jest juz cos, byc moze ci rycerze z tego zdjecia probowali uciekac przed Bazyliszkiem???
I ten pomysl zeby zagrac na flecie?
Osobiscie nie gram juz w Tibie, ale moze ktos sprawdzi, ustanie przed tym pierwszym rycerzem i zagra na jakims instrumencie? :rolleyes:

@up nie do rycerza trza zagrac fletem tylko do bazyliszka bo cos tam wszesniej pisalo ze flet wladcy wezy czy jakos tak i pewno jak sie rozwali ten glaz tak jak powiedzialem jesli sie da oczywiscie rozwalic Oo to w tej dziurze jest bazyliszek i jak sie kliknie na skalke taka tam to wtedy dostajesz ten flet i mozesz na nim zagrac ;]

Mysle ze jakos tak to jest ;d

a moze zobacznie na tibian earth?
moze jakies wejscie tam bedzie?
zawsze droge mozna zobaczyc ;)

Nie znajdziesz drogi, poniewaz Tibia Earth jest tworzona przez graczy. Skoro nie mozemy tam dojsc to chyba nie bedzie takze dojscia tam?

wiecie co ? nie czytalem wszystkich stron ale z 5-6 przeczytalem ;)
zainteresowalem sie tym i teraz powiazalem 2 mity ten i.....Crowbar
jezeli on moze otwierac dzwi to czemu by nie m ogl otworzyc dzwi skarbca ?http://tibia.net.pl/mity-i-legendy/126926-crowbar-otwiera-drzwi-mit-czy-fakt.html

sorry jezeli ktos pisal o tym , jak juz mowilem czytalem z jakies 5 stron

ps:w tibie nie gram i nie gralem , ots'em sie zainteresowalem poniewaz mozna stworzyc w latwy sposob swoj wlasny swiat , jednak jak zauwazylem ze sa w tibii takie przepiekne "mozliwosci" to az mi sie chce zagrac xD

prosze o odp i prosze o przetestowanie jezeli nitk tego nie zrobil , rowniez prosze o napisanie o tym na forum ;)

moim zdaniem jest to npc do jakiego? questu na innym forum m?wili ze niby co? do czego? a wyjdzie mls ale te? nie wiedzieli mo?ne ten 1 element ma bazyli :P ale puki nie ma doj?cia to koniec ;)

Z tego co s?ysza?em kilka os?b znalaz?o spos?b na zabicie bazyliszka, ale Quest na tym si? nie sko?czy?. Niestety nic wi?cej nie wiem ;/

nie widzia?em tego na w?asne oczy ale m?wicie ?e nad bazyliszka pokojem jest lawa kt?rej nie da si? zala? wod? ani nic z ni? zrobi?.
Skojarzy?o mi si? to odrazu z PoI.
tam przecie? aby dosta? si? do pomieszczenia z dragon lordami trzeba stukn?? kilofem w kamie? aby lawa znik?a.Mo?e tutaj te? gdzie? trzeba uderzy?.

A co do tego ?e ka?dy m?g?by wej?? gdyby zniszczy?o si? g?az jaki? tam.
mo?e by? co? takiego jak np. siano b?d? zaro?la kt?re tnie si? maczet?.
Np. ten kamie? g?az czy jak chcecie to nazwa? odnawia si? po minucie b?d? innym okresie czasu.

To chyba tyle narazie

a moze trzeba tego fleta uzyc wlasnie na tego skamienialego rycerza jak juz ktos wczesniej napisal. wtedy on sie obudzi albo odskamienieje (nie wiem jak to napisac) i odejdzie albo dam nam wiecej inforamcji. nie wiem czy juz ktos prubowal. to jest tylko moja teoria ale moze byc prawidziwa. sam bym sprawdzil ale mam o wieeeele za maly level.

Droga do bazyliszka zosta?a dawno temu zamknieta, czy w og?le on dalej zyje nie wie nikt, ale i tak si? tam nie dostaniemy wiem ?e jak zwykle na tej stronie, w tym dziale, wszyscy olej? mojego posta i bed? spamowa? najwiekszymi g?upotami i tym co ju? by?o ale ci m?drzejsi niech wiedz?, droga do bazyliszka jest zamkni?ta

a moze gdzies jednak faktycznie jest tp do bazyliszka w zypelnie innym miejscu niz wszyscu mysla. skoro (jak gdzie juz czytalem) to by bylo nie mozliwe dla facc (jako ze za dobre itemy) to moze tp jest np. na Edron czy moze jakims innym miejscu powiazanym z krasnoludami (takiego akurat osobiscie nie znam i moze takiego nie ma) albo w jakims jeszcze innym miejscu dla pacc.

wed?ug mnie do niego nie mozna dojsc ale moze mozna z nim porozmawiac przez sciane tylko trzeba znac jezyk tak jak jezyk blind orca
Do skarbca Kruzaka, a? tak ?atwo si? nie dostaniesz, blokuj? je kamienie gdzie s? pokryte fire oraz energy fieldem.Kiedy? quest mo?e by? dost?pny, ale ma?o to ma wsp?lnego z Bazyliszkiem, kiedy? doj?cie do niego by?o.

wlasnie to ma wszystko wspolnego z bazyliszkiem. jezeli nagroda o ktorej mowi Kruzak/Kruzek (nie wiem jak sie pisze) to jest wlasnie wejscie do skarbca to moze wtedy dosatjesz klucz i te kamienie zniakaja.

wed?ug mnie jak si? zniszczy kilofem ska??/kamie?(ten kt?ry si? podobno odnawia po 1 minucie) to stworzy si? droga do bazyliszka. Jest tam pewnie teleport i przej?cie. Mo?e jak usuniemy kamie? i przejdziemy to musimy mu zagra? na flute lub jakim? fanfare? Mo?liwe, ?e tutaj trzeba dzia?a? w 2 osoby, mo?e nawet w wi?cej ni? 2. Tego musimy si? dowiedzie?. Powinni?my spr?bowa? ka?dej dost?pnej nam metody.

PRZECZYTAJCIE W KONCU MOJE POSTY!

to trzeba zebrac jakos ekipe z wszystkimi potrzebnymi itemami na jakims swiecie i sie za to zabrac. ja bym pomogl ale jak juz pisalem mam bardzo maly lvl.
spoko, zbierzcie ekipe, potem jak ju? si? skapniecie ?e ?le my?licie to powiecie ?e poprostu jaki? inny item jest potrzebny.

Ludzie, ??czcie fakty:
rycerz: jest tam ju? d?ugo prawda?
bazyliszek:jak ka?da istota musi co? je??
g?az:nic si? nie wydostanie od bazyliszka ani nic tam niewejdzie
+
brak rope place
=
zgon

Jak ju? szukacie bazyliszka to szukajcie innego bo jesli ten nawet ?yje to nie wejdziecie tam, jesli narawd? bazyliszek jest potrzebny do jakiego? questa to nie jako potw?r, nie jako npc(i tak nikt nie zna j?zyk?w w??y, a orkowy- slepy ork - nie ma NIC WSP?LNEGO z bazyliszkiem) a jako informacje, ale i tak po raz enty wam powtarzam ?e do bazyliszka nigdy si? nie dostaniecie, ani wiadomo?? o jego istnieniu nic wam nie da

a ty znasz jakiegos npc ktory je? bo ja takich nie widzialem. a pozatym nie wiemy jak wyglada reszta komnaty czy jaskini. moze tam sa jakies raty? albo ajkies inne male stworzonka albo i wieksze.

To nie jest prawdziwy monster..jak ju? kto? napisa? w innym temacie"To nast?pna rzecz kt?r? wymy?li? Cipisoft ?eby gracze mieli co robi?"

jezeli w ogule da sie dostac do bazyliszka to jest to tzw. "slepy zaulek" poniewaz nie da sie rpnac do gory -7 - skaly, -6 -lawa! Chyba ze! poprostu tylko cipy wiedza ze jest podloga -9? to oczywiscie tylko moj glupi wymysl ale w sumie to czemu nie? moze ktoras dziura prowadzi do jakiegos super glebokiego korytarza? jak bede w kopalni to obejde ja do okola i zobacze co sie tam wyczynia:cool: dam znac jesli cos znajde (w co watpie)

Wg.mnie nie da si? tam dosta?,bo i jak?Nie ma rope place,ani nic tego typu...Ale ciekawe jest to i? to NPC...Wg.mnie jest gdzie? tp do tego ?zwierz?cia?.

Back
Do góry