What's new

Beef Tede-Peja

Status
Not open for further replies.

Rybol

Senior User
Reaction score
92
Odp: Beef Tede-Peja

#Xablo
Nie pozwalam Ci,
R?wnie? pozdrawiam.

Powiem tak, ka?dy w wywiadach - wiadomo stara si? kogo? upokorzy?, przekr?ci? co? i obr?ci? przeciwko niemu. Tak po trochu zrobili panowie na wzajem, jednak?e to nie zmienia faktu i? Peja wyra?nie sko?czy? z Tede.
Co do "Ostatecznego rozwi?zania" nawet nie chce mi si? tego komentowa?, skoczy si? zapewne na kilku minutach be?kotu i tyle.

down,
roooarrr! ; <

Last edited:

wisnia1214

User
Reaction score
1

Kurwa jak zajmujecie si? tibi? to si? ni? zajmijcie bo g?wno widzieli?cie i g?wno s?yszeli?cie bo co do hh jeste?cie ciemni tu co niekt?rzy . To tyle na ten temat :)

Ps. Peja zjada Tedego dissami

Pozdro

immortal

Active User
Reaction score
5

Co do tego g?wniarza to kole? mia? wypisane na czole ?e ma 15 lat?
Zobaczcie wywiad Rycha dla cgm.pl to je?li zrozumiecie co? to zmienicie zdanie.
Wg. mnie Rychu zjad? go swoimi dissami, i nie jest tak super mega du?o bluzg?w bo jest ma?o i s? w odpowiednich momentach.

Elo!

Sam Smak

Pomoc Techniczna
Reaction score
32

Ka?dy z nich ma troch? racji, a wszystko to dobrze podsumowa? Eldo-

Dobrze m?wi i zgadzam si? z nim w 100%

pzdro

Reaction score
1

Jedyna 'troszke' m?dra osoba na tym temacie to "Rybol"...
Ka?dy kto tu pisz? albo wzoruje si? na wypowiedzi innych albo na wywiadzie albo g?wno wie o tych raperach, albo huja wie o HH.
Wi?c powiem tak s?ucha?em Pei i s?ucham go nadal, ale g??wnie s?ucham Tedego..
Peja to m?dry go??, ale to co zrobi? na koncercie jak Sam powiedzia? nie by?o m?dre 'jako? tak^^', ale poprostu kole? nie wytrzyma? jakby?cie byli takimi raperami to mieliby?cie tak samo ^^ ka?dy dzie? ?eby my?le? o kolejnym tekscie itd. wi?c peja pokaza? w?a?nie co dzieje si? z cz?owiekiem jak bierze cpa^^
Ja ogolem mam szacunek dla Pei za to kim by? a nie kim jest bo teraz Peja moim zdaniem robi g?wno a nie rap , podobaja mi sie kawalki o ulicy o tym jak peja sie wychowywal i o przekazie dla dzieci zeby nie zapatrywa?y si? na gorszych...
Peja wygrywa moze i dissami , ale madrascia z Tede to chyba nie :)...
Jednym s?owem Peja zrobil zle w ZG i sam sie do tego przyznaje ale trzeba dac mu szanse...
Aa Tede dobrze powiedzial w paru miejsach o Pei.
Jestem za Tede bo jestem jego fanem a do Pei mam tylko szacun za dawne czasyy.

szkoda tylko kretyn?w kt?rzy huja wiedz? a si? wypowiadaj? ^.^

p.s. kole? kt?ry napisa? ?e nikt nie chce featowa? z Tede jest zajebisty ^.^ pozdro dla niego i szacun za idiotyzm :)

Fragles

JOKER
Reaction score
66

Co ja s?dz? o ca?ym tym beefie? W HH zawsze by?o co? takiego jak beef i tym mi?dzy innymi charakteryzuje si? HH. Ale kurwa, ile mo?na? B?d? sobie wyci?ga? brudy sprzed wielu lat (gdy mieli po 20 lat), o kt?rych wydawa?oby si?, ?e wszyscy zapomnieli? Najwidoczniej tak, bo do tego zmierza.
Przede wszystkim HH to nie jest rzeczywisto??, kt?r? przedstawia pogl?d jednego hhopowca. Miejsce jest dla ka?dego. Od tych co chodz? odziani w futra, poprzez dzieciaki w gimnazjach a? do odsiaduj?cych do?ywocie.
Nie rozumiem jak mo?na krzycze? - Jeba? Tedego, bo pracuje w TVN! - Kurwa, to ?eby robi? HH trzeba by? patusem? Czy ojciec musia? by? pijakiem, matka musia?a si? powiesi?, samemu trzeba by?o ?pa? za ma?olata, wychowywa? si? w sieroci?cu, czy na ulicy - ?eby by? raperem?
Wracaj?c do Tede... Ka?dy normalny du?y ch?opiec lubi samochody i - nie oszukujmy si? - wielu chcia?oby mie? tak? robot?. Osobi?cie nie trawie Tedzika, ale nie mam te? nic do jego fan?w. Je?eli kto? przypierdala si? do kogo? argumentuj?c - "Bo ?le si? o mnie wypowiedzia?e?" - To ja rozumiem nagranie dissa typu - ej huj ci w dupe lamusie - gdy ma si? 17 lat-20 lat. Ale nie czuje tego, gdy cz?owiek ma za sob? ponad 10 lat w bran?y z wieloma sukcesami uwie?czonymi platynowymi p?ytami - my?la?em, ?e to do czego? zobowi?zuje. Jestem fanem Peji, ale motywy i ?r?d?a powstania kolejnych diss?w do mnie nie przemawiaj?. Jest mi przykro, ?e Peja nie potrafi? uszanowa? krytyki, kt?ra by?a do?? konstruktywna, zw?aszcza, ?e sam przyzna? si? do winy w Uwadze i wywiadach, kt?re mo?na znale?? na yt.

Edit #1
@Rybol
Wywiad z Eldo jest bardzo dobry. Jego podej?cie jest podobne do mojego, a mo?e na odwr?t. :-D

Last edited:

Qwertyr

User
Reaction score
0

Moim zdaniem to obaj maj? nar?bane w g?owach. Ale to chyba normalne dla bardzo s?awnych ludzi ;p niemniej jednak piosenki maj? ?wietne. Chocia? mi si? wydaje, ?e Peja ma lepsze.

immortal

Active User
Reaction score
5

Jest mi przykro, ?e Peja nie potrafi? uszanowa? krytyki, kt?ra by?a do?? konstruktywna

Uszanowa? krytyk? poniewa? jest na ni? otwarty, ale ta krytyka powinna by? wypowiedziana w jaki? normalny spos?b a nie robi? sobie tani? promocj? i umieszcza? jakie? wypowiedzi na facebookach.

Peja zrobi? ?le, przyzna? si? do tego. Tede szuka promocji, tyle.

Sam Smak

Pomoc Techniczna
Reaction score
32

@up
A coo... Tede mia? szuka? i dowiadywa? si? po ludziach nr. telefonu czy te? gg Pei? Zrobi? to na facebooku bo chcia? ?eby jego zdanie znali wszyscy...

Nie jestem po nikogo stronie, nie przepadam za jednym ani drugim tote? uwa?am ?e ten ca?y sp?r jest nie potrzebny i tak jak ju? gdzie? pisa?em, my?l? ?e to ?enada i jak to powiedzia? Eldoka "wyzywa? i dissowa? mogli si? 10~lat temu a nie jak maja po 30+ lat" ...

Chcia?em jeszcze powiedzie?, czy wyobra?acie sobie jak np. wasz ojciec pizga si? z s?siadem bo ten mu powiedzia? ?e brzydko ?ci?? traw? a oboje s? grubo po 30stce.. (?) :|

Peace

Herillus

New User
Reaction score
0

Powiem wam szczerze,?e dla mnie ca?y polski hip-hop jest ?enad? nie licz?c mo?e Grupy Operacujnej,Tede,Jeden Osiem L i Mezo.

Hmm...powiem tak?e szczerze i? nie interesuje si? muzyk? HH na tyle,by teraz wiedzie? kto si? sprzeda?,kto robi komerch? i takie tam raperskie g?upoty itp. bo licz? si? z krytyk? co do wykonawc?w,kt?rych wy?ej przedstawi?em.Przyznajcie ile procent ze s?uchaczy Hip-Hop to g?wniarze i dresy bez m?zgu?Czy Wy wszyscy,kt?rzy wypowiedzieli?cie si? w tym temacie jeste?cie prawdziwymi dojrza?ymi fanami HH czy dresami/dzieciakami pokroju dzisiejszej polski?Jest ich wielu,a to naprawd? przeszkadza w tworzeniu dobrego polskiego Hip-Hopu.Ciekawi mnie tak?e nastawienie cz??ci raper?w podobnej Peji,mam na my?li J.P itp.Mi na pierwszy raz J.P skojarzy?o si? z Janem Paw?em II a s?ysz?c jak Peja spieprzy? dos?ownie ten skr?t zniesmaczy?em si?.Co do samego J.P...hmm...wielu na?ladowc?w ale jak rower Ci ukradn? to gdzie idziesz? ;)

Nie s?ysza?em w kawa?kach Tede tekst?w o policji,?paniu etc. mo?e s?,mo?e za ma?o s?ucham,ale nie s?dz?,?e w takim nat??eniu,w kt?rym prezentuje to Peja."Reprezentuj? bied?"?Nikt kto zarabia tyle kasy godnie nie zaprezentuje biedy ;).

Mo?e troch? o sytuacji w Zielonej G?rze.
Ludzie...on nas?a? dres?w,na jakiego? nastolatka.Czy was popierdoli?o? M?wicie w twarz ludziom,?e Peja dobrze zrobi?.Je?li Peja naprawd? poczu? si? ura?ony powinien albo samemu wymierzy? go?ciowi sprawiedliwo??,albo po prostu poprosi? ochron? o wyniesienie takiego g?wniarza je?li na prawd? mu przeszkadza?...Przez ca?? t? sytuacj? HH zosta? pokazany w najgorszym mo?liwym ?wietle,wi?c nie dziwcie si? krytyki innych.
Nie chcia?bym oczywi?cie usprawiedliwia? tego dzieciaka,gdy? g?upim ruchem jest pokazywanie fuck'a kolesiowi,na kt?rego koncert si? przysz?o...

S?dz?,?e TeDe pokaza? klas? jak zawsze.A pozatym:

Niech ?yje Rock n' Roll -bo to jest prawdziwa muzyka :)

Sam Smak

Pomoc Techniczna
Reaction score
32

Hmm...powiem tak?e szczerze i? nie interesuje si? muzyk? HH

To wida?. Nie wiem po co sie wypowiadasz skoro twoja wiedza na ten temat jest jaka jest...

Ciekawi mnie tak?e nastawienie cz??ci raper?w podobnej Peji,mam na my?li J.P itp.Mi na pierwszy raz J.P skojarzy?o si? z Janem Paw?em II a s?ysz?c jak Peja spieprzy? dos?ownie ten skr?t zniesmaczy?em si?.Co do samego J.P

?e co? A co piernik ma do wiatraka? Peja a JP nie ma ?adnego zwi?zku...

Chcesz to Ci pokarze prawdziwy rap bo to co Ty s?uchasz to nie rap...
Prawdziwgo rapu nie puszczaj? na mtv czy vivie, przynajmniej nie teraz...

Jak s?uchasz rocka to idz wypowiadaj si? na temat tego, a nie na temat o kt?rym nie masz w og?le poj?cia

elo

immortal

Active User
Reaction score
5

A coo... Tede mia? szuka? i dowiadywa? si? po ludziach nr. telefonu czy te? gg Pei? Zrobi? to na facebooku bo chcia? ?eby jego zdanie znali wszyscy...
Mo?e gdyby za?atwi? sprawe prywatnie nie by?o by tego beefu? I polski HH by dalej nie cierpia?? A tak temat jest ca?y czas ci?gni?ty i to nie tylko Rychu zaszkodzi? polskiemu HH.
Pozdro

DaViDeQ24

Advanced User
Reaction score
6

Tede nagrywa totalne g?wno tego nie da si? s?ucha?! omg -.^

Peja nagra? fajne kawa?ki ostatnio na Tedego ;).

yEba? Tede !

Kurtis1

Advanced User
Reaction score
128

Od siebie mi?dzy wierszami chcia?bym wtr?ci?, ?e uwa?am tak samo jak Karkucik, a nie b?d? pisa? 2 razy tego samego. Poruszona by?a te? kwestia tych 'prawdziwych' raper?w. Moim zdaniem Liroy te? zas?uguje na miejsce w?r?d tych normalnych. Fakt faktem, ?e jego piosenki nie s? wzorem i nie w ka?dym towarzystwie mo?na ich s?ucha?, jednak jeszcze nie spotka?em si? z tak?, kt?ra nie mia?aby konkretnego przekazu w stron? s?uchacza. Tyle ode mnie, dzi?ki za uwag?.

Pozdro, Karkucik.

nabi12

Advanced User
Reaction score
11

mm...powiem tak?e szczerze i? nie interesuje si? muzyk? HH na tyle,
Nie znasz sie po co piszesz ;) ?
Widzia? w szymonie jak ?dward ?cki zrobi? Beef haha xD
Peja=Kr?l Hip-Hopu !

Last edited:

Buum

Advanced User
Reaction score
54

Powiem wam szczerze,?e dla mnie ca?y polski hip-hop jest ?enad? nie licz?c mo?e Grupy Operacujnej,Tede,Jeden Osiem L i Mezo.

Ogladaj?c ostatnio Ca?y dzie? Viva Polska,
Kawa?ek Mezo Lecia? 4 Razy.
Kawa?ek Grupy Operacyjnej 2 Razy.
Na ca?e szcz??cie nie lecia?y kawa?ki w stylu Jak zapomnie?.
Co do Tedego Niby s?ucham Pei, jestem jego fanem, kupuje p?yty, ale do Tedego nic nie mam.

I prosz? nie piszcie ze Jeden "?osiem' L i mo?e jeszcze Verba, To ca?y polski Hip-Hop.
Wykonawc?w Muzyki Hip-Hop w Polsce nie jeste? w stanie Ogarn??.

Ps. Przed chwil? na Vh1 Lecia? kawa?ek Pei. Ale w trakcie Zacz??a si? reklama o_O

Last edited:

Astobales

Advanced User
Reaction score
110

Nie czyta?em ca?ego tematu lecz autor na pocz?tku da? tylko (tak jak to powiedzia? tede)
zarzynaj?cy freestyle.I nie da? diss?w pei :)

1.

2.

Trzeciego nie daje i? jest rodzaju extape Tedego.

Jestem fanem pei , tede nie jest dla mnie z?ym raperem lecz wi?kszo?? pro elo ziomk?w @up twierdzi "pejha rulhes i ko?ec kurwha".
Nie twierdze ?e peja jest dobrym raperem , lecz nie twierdze ?e jest z?ym.

Oto auto tedego:
(To s? felgi z gipsu :) )

Prawda ?e pi?kne? A ile kosztuje!!! ...

Rybol

Senior User
Reaction score
92

Hmm...powiem tak?e szczerze i? nie interesuje si? muzyk? HH na tyle,by teraz wiedzie? kto si? sprzeda?,kto robi komerch? i takie tam raperskie g?upoty itp. bo licz? si? z krytyk? co do wykonawc?w,kt?rych wy?ej przedstawi?em.Przyznajcie ile procent ze s?uchaczy Hip-Hop to g?wniarze i dresy bez m?zgu?Czy Wy wszyscy,kt?rzy wypowiedzieli?cie si? w tym temacie jeste?cie prawdziwymi dojrza?ymi fanami HH czy dresami/dzieciakami pokroju dzisiejszej polski?Jest ich wielu,a to naprawd? przeszkadza w tworzeniu dobrego polskiego Hip-Hopu.Ciekawi mnie tak?e nastawienie cz??ci raper?w podobnej Peji,mam na my?li J.P itp.Mi na pierwszy raz J.P skojarzy?o si? z Janem Paw?em II a s?ysz?c jak Peja spieprzy? dos?ownie ten skr?t zniesmaczy?em si?.Co do samego J.P...hmm...wielu na?ladowc?w ale jak rower Ci ukradn? to gdzie idziesz? ;)
Nie s?ysza?em w kawa?kach Tede tekst?w o policji,?paniu etc. mo?e s?,mo?e za ma?o s?ucham,ale nie s?dz?,?e w takim nat??eniu,w kt?rym prezentuje to Peja."Reprezentuj? bied?"?Nikt kto zarabia tyle kasy godnie nie zaprezentuje biedy ;).
Mo?e troch? o sytuacji w Zielonej G?rze.
Ludzie...on nas?a? dres?w,na jakiego? nastolatka.Czy was popierdoli?o? M?wicie w twarz ludziom,?e Peja dobrze zrobi?.Je?li Peja naprawd? poczu? si? ura?ony powinien albo samemu wymierzy? go?ciowi sprawiedliwo??,albo po prostu poprosi? ochron? o wyniesienie takiego g?wniarza je?li na prawd? mu przeszkadza?...Przez ca?? t? sytuacj? HH zosta? pokazany w najgorszym mo?liwym ?wietle,wi?c nie dziwcie si? krytyki innych.
Nie chcia?bym oczywi?cie usprawiedliwia? tego dzieciaka,gdy? g?upim ruchem jest pokazywanie fuck'a kolesiowi,na kt?rego koncert si? przysz?o...
S?dz?,?e TeDe pokaza? klas? jak zawsze.A pozatym:
Niech ?yje Rock n' Roll -bo to jest prawdziwa muzyka :)

Wymieni?e? praktycznie samych zjebanych "raper?w", nie licz?c Tede bo nie przepadam za nim, ale nie mo?na go por?wnywa? do jeden ?osiem el czy verby.

No fakt, du?o s?uchaczy to bezm?zdzy idioci, ale s? i jeszcze tacy kt?rzy zachowali rozum s?uchaj?c kawa?k?w Peji, ale kurwa nie wiem czym ta jp propaganda si? ma do beefu. Chcesz nawrzuca? wszystkim s?uchaczom hh ?e ten gatunek muzyki to ?cierwo bo jaka? ekipa robi taki i nie inny rap i m?odzi ludzie za bardzo bior? to do siebie? Zauwa? ?e w polskim rapie jest jeszcze wiele, wieeele innych raper?w. Dalej nie chce mi si? komentowa? bo jak sam powiedzia?e? nie interesujesz si? muzyk? hip hop, wi?c nic tu po Tobie.

edit.
Chcia?bym jeszcze podkre?li?:
Niech ?yje Hip-Hop -bo to jest prawdziwa muzyka :)

Status
Not open for further replies.