• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Boisz Si? ?mierci ?

Boisz Si? ?mierci ?

• Tak

Votes: 0 0,0%
  • Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Total voters
    232
Status
Zamknięty.
Odp: [you] Boisz Si? ?mierci ?

Nie, nie boje si? ?ycia. Cokolwiek dzieje si? po ?mierci, stawie temu czo?a - bez przera?enia i obawy.

Nie boje sie ?mierci...
Ale boje sie zostawic wszystkich Gdy umre.

Ale to jest naprawd? dziwn?:
Niekt?rzy wie?? w ?ycie pozagrobowe [czyli twoja dusza ?yje wiecznie w niebie zal]
Niekt?rzy ?e jak si? um?e rodzisz si? na nowo tylko w innym wcieleniu i tego co by?o kiedy? wg nie pami?tasz.
Niekt?rzy wie?? jeszcze w co?...
A ja narazi? wie?? w to 2 hehhe

Hmm... Ja si? nie boj? ?mierci, poniewa? nie mam si? czego ba?! Bo jak si? tak zastanowi? wed?ug Religi po ?mierci i tak czeka nas sprawiedliwy os?d, a wed?ug ewolucji jak zginiemy przetn? si? linie ?ycia i po ?mierci i tak nic innego nie ma... :D

Nie boj? si? ?mierci... Dlaczego? Dosy? niedawno m?j Przyjaciel uratowa? mnie od pope?nienia samob?jstwa... Od tamtego czasu inaczej patrze na ?wiat co nie zmienia faktu ?e si? nie boj? ?mierci, za ka?dym razem jak przechodz? przez ulic? i jedzie rozp?dzony samoch?d to tylko zamykam oczy i zaciskam usta... ?ycie jest mi praktycznie oboj?tne... x.x'

zadziwiajacym jest wasze zdanie i wasze poglady

Jestem katolikiem i w?a?nie przez wiar? ?mierci sie nie boje.
Poprostu czekam lepszego ?wiata...

Boje sie ?mierci??
Raczej nie bo ona na kazdego przyjdzie bardziej sie martwie kiedy to przyjdzie poniewaz moge dzisiaj wyjsc na dwor i pier*olnie mnie samochud i pomnie ;/

?mierci si? boj?, tego w jaki spos?b zgin? mo?e troch? mniej. Boj? si?, ?e zostawi? niepoza?atwiane sprawy lub co? co zawsze chcia?em zrobi?, a ju? nigdy mi si? nie uda. Nie chcia?bym umrze? nie wiem, przejechany przez samoch?d i le?e? z obci?t? g?ow? na poboczu autostrady, czy utopi? si? w brudnym jeziorze, gdzie nikt mnie nie znajdzie, albo znajdzie ca?ego oblepionego mu?em i pijawkami. Najlepiej by?oby umrze? na staro??, byle nie za staremu. Fajnie, jakbym po ?mierci trafi? gdzie?, do innego ?wiata, czy cho?by do piek?a, byleby co? si? dzia?o, le?enie nie wiadomo ile w trumnie jako? mnie nie kr?ci. Jak co? to ju? za ?ycia rezerwuje sobie miejsce w kolejce do reinkarnacji, nie pogardz? nawet krow?.

Ostatnia edycja:

Skoro wiem ?e ka?dego spotka ?mier?, dlaczego mia? bym si? jej ba??

Wszystkich czeka to samo, po co si? tego ba?? Nieunikniemy tego.
Boj? sie ci, co maj? rzeczywi?cie co? do stracenia, ale ka?dy mia? i b?dzia mia?.

A ja napisz? w prawd? - w odwrotno?ci do wielu wypowiedzi w tym temacie.
Ot?? gdy nadejdzie smier?:
1. Zesram si? w gacie.
2. B?d? modli? si? do ?ar?wki ?eby nie umrze?
3. Po?egnam rente babci i mamincy garnuszek oraz kumpli z Kalofdjuty
4. Wejde napista? o tym posty na forum tibia.net.pl

?mierci si? nie boj?, ka?dy musi przez to przej??, to takiak ka?dy kiedy? pierwszy raz napi? si? browara.
@Off top
Ja jestem chrze?cijaninem, jednak tak to bywa ?e cz?owiek nie jest do ko?ca w stanie uwierzy? w co?, czego nie potrafi zobaczy?..dlatego g?upio rozmawia? o ?mierci i o tym co b?dzie potem.

Tak, boj? si?. ?mier? obok ludzkiej g?upoty to co? co najbardziej przyprawia mnie o strach. Jako? nie przemawia do mnie fakt, ?e i tak mnie to spotka, ?e spotka tak?e i innych. Nie lubi? i?? w nieznane i chod? jestem chrze?cijaninem, nie mam do ko?ca pewno?ci co czeka mnie po ?mierci. Tyle plan?w, tyle rzeczy do zrobienia, zawsze przerwane jednym procesem, ?mierci?.

?mierci si? nie boj?, ka?dy musi przez to przej??, to takiak ka?dy kiedy? pierwszy raz napi? si? browara.
@Off top
Ja jestem chrze?cijaninem, jednak tak to bywa ?e cz?owiek nie jest do ko?ca w stanie uwierzy? w co?, czego nie potrafi zobaczy?..dlatego g?upio rozmawia? o ?mierci i o tym co b?dzie potem.
Szkoda tylko, ?e niekt?rzy ludzie nawet nie mieli okazji napi? si? tego symbolicznego browara - jak zreszt? sam to nazwa?e?, bo ju? wcze?niej spotka?a ich ?mier?, to by? niezbyt trafny przyk?ad. Nie s?dzisz?

Ka?dy z nas ma pewne obawy co do ?mierci, ka?dy ma te? swoje tezy na temat tego co b?dzie, co mog?oby by? GDYBY. Nikt nie jest jednak tego pewny, dlatego ?yj? i korzystam z dobrodziejstw ?ycia p?ki mog?, a je?li przyjdzie czas i na mnie to oka?e si? co b?dzie. Ale wracaj?c do rzeczy, ?mierci samej si? nie boje, ale tego jak przyjdzie mi umiera?, tak.

Nie boje si? ?mierci, nawet o niej nie my?l? w tak m?odym wieku. Nie potrzebnie martwi? si? na przysz?o?? : )

Nie boj? si? ?mierci, bo wierz? ?e to ?ycie nie b?dzie moim jedynym :p. Jak powiedzia? pan w "najpierwsiejszym" po?cie, boj? si? tego jak ta ?mier? b?dzie wygl?da?.

?mierci si? nie boj? i nigdy nie b?d? si? ba?... Ka?dy musi przez to przej??, jest to pierwszy etap to ?ycia wiecznego (mowa do katolik?w).

Nie wiem po ch*j u?ywasz mojego nicku w nazwie tematu jak w og?le si? nie znamy.
Wracaj?c do tematu to si? nie boje bo i tak umre

Ja sie nie boje?mierci ! i czemu ci tak zalezy na mojej opini ???

Status
Zamknięty.
Do góry