• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Chcemy wielkich zmian [!]

Status
Zamknięty.
Odp: Chcemy wielkich zmian [!]

@up
A kto ma p?aci? za nagrody, organizatorzy, czy osoby bior?ce w nim udzia?? Nie posiadacie funduszy, zr?bcie konkurs za reputy, czy medale, niezbyt pracoch?onny, jak chocia?by ten: http://tibia.net.pl/showthread.php?t=284878
Nikt z aktualnej kadry (o ile mi wiadomo), nie jest zobowi?zany p?aci? za nagrody na konkursy. Dlaczego mieliby?my przeznacza? dla user?w nasze prywatne pieni?dze? Dlatego, ?e Alastor nie chce przeznaczy? cho? niewielkiej cz??ci tego, co zarabia na Tnecie? Konkursy z nagrodami lepszymi ni? medal/punkty reputacji/podpis pod nickiem s? bardzo ma?o popularne. U?ytkownicy chc? czego? nowego, ja im si? nie dziwi?.

Mo?e jeszcze napisz? co? o w?asnych serverach Tnetu. Z g?ry przepraszam za ewentualne powt?rzenia, kt?re mog? si? pojawi?. Nie czyta?em wszystkich post?w wy?ej.

By?y ju? 2 oficjalne projekty OT. Vrath OTS - upad? po kilku dniach. Server Vitae natomiast nawet nie wystartowa?. Dlaczego cz?onkowie kadry, kt?rzy znaj? si? na tej robocie, mieliby si? zabiera? za co?, co bardzo szybko upadnie? Szkoda na takie co? czasu. Wed?ug mnie, WypasOTS musi wystarczy?.

Pozdrawiam,
Nemo

Ta, dasz kase na konkursy - to b?d?, nie ma sprawy. Moderatorzy raczej nie chc? wyk?ada? w?asnych pieni?dzy na forum. A zrobi? bez nagr?d, po co? Jest konkurs skrypterski - od tygodnia? Ah tak, 4 osoby to naprawd? du?o i warto je organizowa?. Serio.
Konkurs skrypterski jest totalnie nietrafion? tematyk?. Zanim wystartujecie z inicjatyw? stworzenia konkursu, najpierw najlepiej jest zobaczy? ile os?b si? zna na tym, o czym chcecie tne konkurs zrobi?. Na TNET jest bardzo ma?o skrypter?w, a tylko garstka z nich na prawd? umie co? wi?cej. Tak wi?c czego oczekiwa?e? po konkursie skrypterskim, je?eli masz tylko kilku dobrych skrypter?w na forum?

Layouty - fakt, mamy jedyne 5 layout?w z czego np. torg ma jeden, od kilku lat ;| Szkoda ?e tylko w po?owie czytasz tematy,
By? mo?e jest 5 layout?w, ale sp?jrz na nie. Artakus - z neta (b?d? co b?d?, ?le si? na nim pracowa?o), Tibia.net.pl - skrypt na zam?wienie (nie widzia?em go na necie, oddawa? tematyk? i wygl?da? bardzo dobrze, zmieniony po kilku dniach/tygodniach, nie pami?tam), trzy pozosta?e to ju? tylko inne logo/kolorystyka. TORG od kilku lat ma jeden niezmienny styl ze wzgl?du na to, i?: sta? si? on pewnego rodzaju wizyt?wk?; u?ytkownicy si? przyzwyczaili i gdy by?a propozycja zmiany stylu - by? ogromny sprzeciw; styl jest prosty, w dobrej kolorystyce i nie przesadzony - idealny.

Z tego co zd??y?em zaobserwowa?, to pluginy zosta?y wy??czone aby forum mog?o wydajniej funkcjonowa?.
Nie. Forum zosta?o przeinstalowane ze wzgl?du na w?amania, po reinstalacji wyskoczy?y r??nego rodzaju b??dy (kt?re usuwane by?y kilka dni), a teraz trwa okres oczekiwania na ponown? instalacj? modyfikacji (za pewne kilka tygodni).

Eventy to ju? prze?ytek, na pocz?tku by?o to co? fajnego, p??niej jednak sta?o si? monotonne i nieciekawe.
Czym? nowym, ciekawym, interesuj?cym by? event o numerze 1, nast?pne ju? nie cieszy?y si? popularno?ci?, a? do czasu eventu na zwyk?ym serwerze, gdzie trzeba by?o wyexpi? posta? (na naszych twarzach pojawi?o si? nie lada zaskoczenie, gdy taka liczba os?b pojawi?a si? i z nami zabija?a innych na Yalahar). Potem ju? nikt nie zorganizowa? eventu na zwyk?ym serwerze PvP, to i frekwencja by?a znikoma.

Layout; no najlepiej mie? milion pi?cset sto d?iwi?cet lay?w, do wyboru do koloru.
Najlepiej stworzy? layout w dobrej kolorystyce (a nie zgni?ozielonym czym?), a tak?e, aby by? on prosty i przejrzysty. Nic wi?cej do szcz??cia nam nie potrzeba.

To nie jest ?adna skomplikowana sprawa, wystarczy pow??cza? pluginy w ACP tylko nie wiem czy im si? nie chce, czy poprostu co? poprawiaj?.
Trzeba je najpierw poinstalowa?...

Na pewno brakuje mi jaki? ciekawych rzeczy, kt?re przyci?gn? m?ode i t?gie do pracy umys?y. Czas przeleci, zobaczymy jak to b?dzie.
Pozdrawiam!
Tak.... brakuje zaanga?owania g??wnego administratora.

Ujm? to tak - pomys?y s?, lecz kasy brak.
A czy do wszystkiego potrzebna jest kasa? NIE! Pragn? zauwa?y? tak?e, ?e jest to jedno z trzech najbardziej znanych polskich for tibijskich, tak wi?c, o ile admini by si? postarali - byliby i sponsorzy (tak jak kiedy? na serwer CS).

Nie b?dzie zmian, bo Alastor ma teraz niez?e ultimatum, a administracja zawi?zane r?ce. Lepiej zr?bcie zrzut? na odkupienie forum, hihi.
Jakie? to ultimatum? ; )

btw. ile Alastor sobie w og?le za to forum za?yczy??

#PLUGINY
Tak jak wspomnia? Norbert, tutaj ja te? si? powt?rz?. Nie wiem, czy nie chce Wam si? tego robi?, czy te? nie macie czasu lub ochoty. W ka?dym b?d? razie, je?eli zale?y Wam na u?ytkownikach, to we?cie wgrajcie jakie? ciekawe pluginy, bo tak to jest strasznie "pusto".

Mo?e konkretniej? Podaj przyk?ady to kadra na pewno rozwa?y propozycj? ;P.

#EVENTY
Ostatnie eventy Tnet widzia?em jedynie na WarOTS'ie, i by? oczywi?cie do dupy. Dobrze wiecie, ?e te forum nie zatrzymuje si? tylko na Open Tibii, wi?c mogliby?cie zrobi? jakie? wi?ksze eventy na RL Tibii. Mo?ecie mi teraz dawa? jakie? ?a?osne przyk?ady z Nebula Event, no ale event nie wypali?. Graczy by?o sporo, ale kadrze nie chcia?o si? tego prowadzi?.
Nie chc? Was upomina?, ale wiem, ?e kadra to nieprzeci?tne umys?y i wierz?, ?e sta? Was na co? wi?cej, bo w ko?cu nie bez powodu jeste?cie uhonorowani takow? rang?.

Organizowa?em eventy i powiem tyle, ?e z u?ytkownikami nie da si? po dobroci. Nawet je?li 20 os?b chce si? bawi? i gra? to znajdzie si? jeden kt?ry celowo zepsuje zabaw?. Eventy na rl? Szkoda s??w - zapytaj si? Mikepalla, to jest NIEWYKONYWALNE!

#KONKURSY
To bardzo dziwne, ale jak dla mnie najlepszym moderatorem, prowadz?cym konkursy jest Blackq. Jedynie on potrafi zebra? wszystko " w kup? " i ogarn?? konkurs, a SOTM-y, to czyste kopie temat?w, tylko zmieniona tematyka. Widzia?em nawet ?mieszna sytuacj?, kiedy to Quepasa skopiowa? temat, zmieniaj?c "temat pracy"; ale zapomnia? zmieni? daty i wtedy wesz?o sporo negatywnych "wrzut?w" na niego. : )
Proponuj? zrobi? jakie? lepsze konkursy, takie jak:
-Pixel Championship (by?o, ale sta? Was na co? wi?cej),
-Og?lna wiedza tibijska (bardzo ciekawe),
-"Jaka to melodia...?" (wg mnie ?wietny pomys?, bo m?j).

No i fajnie by by?o, gdyby kto? fundowa? nagrody rzeczowe.

Tu si? z tob? zgodz? w stu procentach.

#LAYOUT
Sporu osobom bardzo znudzi? si? tera?niejszy layout, a na dodatek kolorystyka jest strasznie "mono".
Przyda si? gruntowna zmiana stylu : D

Tutaj si? nie wypowiadam.

#REGULAMIN
Wiem, regulamin rzecz ?wi?ta, no ale bez przesady.
Siedz? sobie np. w dziale Informatyka i chc? komu? pom?c...
... ten kto? szuka sterownik?w do karty graficznej.
Daj? mu samego linka... i co mam napisa??
Przecie? nie napisz? jaka jest dzisiaj pogoda albo nie opisz? mu dok?adnie tych ster?w tylko dlatego, bo jaki? geniusz umani? sobie, ?e trzeba mie? tyle i tyle logicznych zda?.
Wa?ny jest chyba sens wypowiedzi i zgodno?? z tematem, co nie?
To tylko moja opinia na ten temat, pami?tajcie, ?e tutaj nie mam raczej do nikogo pretensji, ale przyda si? kadrowiczom troch? zdrowego rozs?dku.

Znowu si? z tob? zgadzam. Zielony zapominaj?, ?e forum jest do dyskusji.

#W?ASNE SERWERY
Wiem, wiem, pewnie b?dziecie znowu powtarza?, ?e nawi?zali?cie wsp??prac? z Elfem i, to wieeelka promocja i presti? na forum (rotfl).
Jak dla mnie, to u?ytkownik?w/kadrowicz?w Tnet sta? (chodzi o uzdolnienia) na odpalenie kilku dobrych serwer?w, co pomo?e w promocji forum i zabiciu nudy w?r?d spo?eczno?ci forum.
Pomy?lcie ilu ludzi z ch?ci? zagra na oficjalnym serwerze Tnet...

Z tego co pami?tam z fm'a to by?y takie plany (z tego co pami?tam!). Wi?kszo?? os?b ma s?omiany zapa?. Nie mogli?my sko?czy? pisania monster?w do portalu, a wy chcecie serwer? Umiej?tno?ci s?, lecz nie ma zapa?u xd.

A je?eli ju? naprawd? nie macie jakich nagr?d da?, to chocia?by konto na www.torrenty.org mog?oby starczy?. A pluginy mogliby?cie jako? w??czy? albo napisa? do Alastora, ?eby mu si? Nokia 3310 ?ci??a ;x

Blablabla, Alastor tamto, blablabla, Alastor (i tak w niesko?czono??). W ?adnym wypadku nie chc? Was - kadro - obrazi?, ale zachowujecie si? tak, jakby takowy Alastor by? waszym Panem. Dlaczego pozwalacie sob? pomiata?? Skoro macie przychylno?? wi?kszo?ci warto?ciowych u?ytkownik?w, to mo?e warto by za?o?y? nowe forum (ew. odkupi? to), gdzie nick `Alastor` zamieni?by jaki? inny - zapewne tak?e ?adny - nick? Mo?e warto wreszcie dorosn?? i si? zbuntowa??
Oczywi?cie forum od razu nie osi?gnie takiej popularno?ci, jak to na kt?rym aktualnie pisz?, ale pami?tacie... Rzymu od razu nie zbudowano. Zapewne pojawi si? zaraz wiele minus?w odno?nie tego, co aktualnie napisa?em. Jednak pami?tajcie wszystkie, nawet najgorsze minusy, da si? przeobrazi? w plusy.

Edytowane: mam wra?enie, kolego, ?e nie zrozumia?e? tre?ci mego postu.

Ostatnia edycja:

Blablabla, Alastor tamto, blablabla, Alastor (i tak w niesko?czono??). W ?adnym wypadku nie chc? Was - kadro - obrazi?, ale zachowujecie si? tak, jakby takowy Alastor by? waszym Panem. Dlaczego pozwalacie sob? pomiata?? Skoro macie przychylno?? wi?kszo?ci warto?ciowych u?ytkownik?w, to mo?e warto by za?o?y? nowe forum (ew. odkupi? to), gdzie nick `Alastor` zamieni?by jaki? inny - zapewne tak?e ?adny - nick? Mo?e warto wreszcie dorosn?? i si? zbuntowa??
Oczywi?cie forum od razu nie osi?gnie takiej popularno?ci, jak to na kt?rym aktualnie pisz?, ale pami?tacie... Rzymu od razu nie zbudowano. Zapewne pojawi si? zaraz wiele minus?w odno?nie tego, co aktualnie napisa?em. Jednak pami?tajcie wszystkie, nawet najgorsze minusy, da si? przeobrazi? w plusy.

Jakby nie patrze? Alastor jest Panem tego forum. W tym momencie tylko on mo?e cokolwiek zrobi?.Jak nie znasz sytuacji do ko?ca, to nie rozpoczynaj rozmowy na jej temat.

Wyja?ni? to w ostateczno?ci, dla tych, kt?rzy nie potrafi? interpretowa? s??w administracji:

1. Alastor ma tylko dost?p do "admin control panel" - inni administratorzy maj? zwi?zane r?ce. Tak wi?c wszystkie pluginy i wszystko inne mo?e zosta? zrobione tylko przez niego.

2. Jakie ultimatum? Dowiesz si? z pewno?ci? w nied?ugim czasie, jak z reszt? i ja.

3. Pieni?dze, pieni?dze - moderatorzy, ani nikt inny, poza Alastorem oczywi?cie, nie powinien nawet wyk?ada? pieni?dzy na forum. Dlaczego? Dlatego, ?e Alastor zgarnie wszystkie pieni?dze, to m?g?by spokojnie od?o?y? przez jeden tydzie? pieni?dze z reklam i tnet mia?by konkurs z prawdziwego zdarzenia.

4. Eventy - jak by?, to by?a tak beznadziejna frekwencja, ?e nie op?aca si? ich robi? dla tych 5 os?b.

Po reszt? spraw do administracji, ja tu tylko fioletem ?wiec?.

Pozdrawiam.

Edytowane: mam wra?enie, kolego, ?e nie zrozumia?e? tre?ci mego postu.

Problem w tym, ?e zawsze znajdzie si? lizodup, kt?ry pomo?e utrzyma? forum i b?dzie zarabia? na paliwo Alastora.
O nowym forum pomy?leli?my ju? dawno, jednak?e chcemy Jego mo?ci pokaza?, ?e nie on jest tu najwa?niejszy, a ludzie tyraj?cy za niego.

A w jaki spos?b Jego Mo?ci zamiar macie to ukaza??

Konkurs skrypterski jest totalnie nietrafion? tematyk?. Zanim wystartujecie z inicjatyw? stworzenia konkursu, najpierw najlepiej jest zobaczy? ile os?b si? zna na tym, o czym chcecie tne konkurs zrobi?. Na TNET jest bardzo ma?o skrypter?w, a tylko garstka z nich na prawd? umie co? wi?cej. Tak wi?c czego oczekiwa?e? po konkursie skrypterskim, je?eli masz tylko kilku dobrych skrypter?w na forum?
Tematy: 1.647 Posty: 19.841
To nasze skrypty, na otlandzie:
Tematy: 1.633, post?w nie licz? bo u nich 10/10 Good script to normalno??. Wi?c, kto tu ma wi?cej skrypter?w? Niestety, ale Tibia.net.pl jest jednym z najlepszych for dotycz?cych open tibii i skrypter?w mie? powinno. Poza tym, wi?kszo?? os?b ogarnia wklepanie kilku funkcji...
By? mo?e jest 5 layout?w, ale sp?jrz na nie. Artakus - z neta (b?d? co b?d?, ?le si? na nim pracowa?o), Tibia.net.pl - skrypt na zam?wienie (nie widzia?em go na necie, oddawa? tematyk? i wygl?da? bardzo dobrze, zmieniony po kilku dniach/tygodniach, nie pami?tam), trzy pozosta?e to ju? tylko inne logo/kolorystyka. TORG od kilku lat ma jeden niezmienny styl ze wzgl?du na to, i?: sta? si? on pewnego rodzaju wizyt?wk?; u?ytkownicy si? przyzwyczaili i gdy by?a propozycja zmiany stylu - by? ogromny sprzeciw; styl jest prosty, w dobrej kolorystyce i nie przesadzony - idealny.

No nie wiem, mi tam layout torga si? nie podoba. Jest brzydkiego koloru, a te znaczki dzia??w wygl?daj? tragicznie. Poza tym, jak Ci si? podoba Tibia.net.pl - to go sobie ustaw. Wychodzi na to, ?e mamy 3 style.

Problem w tym, ?e zawsze znajdzie si? lizodup, kt?ry pomo?e utrzyma? forum i b?dzie zarabia? na paliwo Alastora.
O nowym forum pomy?leli?my ju? dawno, jednak?e chcemy Jego mo?ci pokaza?, ?e nie on jest tu najwa?niejszy, a ludzie tyraj?cy za niego.
Ba! Pierwszy post kt?ry w tym temacie wyda? si? m?dry. Pierdolenie o zmianach kt?re mog? nie mie? wi?kszego wp?ywu skoro forum mo?e trafi? w niepowo?ane r?ce, a wtedy b?dzie ?le i niedobrze. Alastor, orientuje si?, i? on ma zawy?one ego stawia prace kt?ra nale?y do niego na ka?d? z waszych g??w. Czas buntu, to czas rewolucji.

Spokojnie. Po co wam system "Pom?g?"?. Po co wam nowe style? Wed?ug mnie jedyne tutaj potrzebne pluginy jakie zosta?y usuni?te to ShoutBox oraz na dole ostatnie posty itp. Mamy du?o fajnych styl?w a system pom?g? jest do bani. Co do event?w ju? pisa?em mog? pom?c.

Konkursy. Mog? organizowa? Signature of the Month, PixelArt of the Month oraz jakie? turnieje pisarskie.

Regulamin. Tutaj masz racj?.

W?asne serwery. Mi wystarczy WypasOT. Oczywi?cie mo?emy odpali? jaki? serwer np. "TnetOT" gdy? nas sta? na to ale po co?

Widz? ?e czas si? odezwa?...

Nie b?dzie zmian, bo Alastor ma teraz niez?e ultimatum, a administracja zawi?zane r?ce. Lepiej zr?bcie zrzut? na odkupienie forum, hihi.

Wi?c zaczynamy! ;x <joke>

#EVENTY
Ostatnie eventy Tnet widzia?em jedynie na WarOTS'ie, i by? oczywi?cie do dupy. Dobrze wiecie, ?e te forum nie zatrzymuje si? tylko na Open Tibii, wi?c mogliby?cie zrobi? jakie? wi?ksze eventy na RL Tibii. Mo?ecie mi teraz dawa? jakie? ?a?osne przyk?ady z Nebula Event, no ale event nie wypali?. Graczy by?o sporo, ale kadrze nie chcia?o si? tego prowadzi?.
Nie chc? Was upomina?, ale wiem, ?e kadra to nieprzeci?tne umys?y i wierz?, ?e sta? Was na co? wi?cej, bo w ko?cu nie bez powodu jeste?cie uhonorowani takow? rang?.

Jak ty zaczynasz o tym ?e eventy na warotsie by?y do dupy, to ja mowiem ?e to co teraz napisa?e? to g?wno prawda...
Nie zdajesz sobie nawet sprawy ile u?ytkownik?w zrezygnowa?o z event?w na Nebuli, zg?osi?o si? pe?no os?b, lecz zosta?y mo?e 3(?) max. 4. To wy u?ytkownicy doprowadzili?cie do rozpadu Event?w na RL, Administracja przekona?a si? o tym jak ci??ko jest znale?? na forum zgran? ekip?, wi?c nie by?o sensu dalej tego ci?gn??. Pami?taj! Nikt nie broni Ci organizowania event?w, je?eli tylko chcesz i masz czas - zapraszam... Je?eli jednak jeste? zbyt leniwy aby nawet zoorganizowa? jak to ?adnie uj??e? "do dupy event" to nie wypowiadaj si? gdy? ?atwo jest wytyka? b??dy...

#W?ASNE SERWERY
Wiem, wiem, pewnie b?dziecie znowu powtarza?, ?e nawi?zali?cie wsp??prac? z Elfem i, to wieeelka promocja i presti? na forum (rotfl).
Jak dla mnie, to u?ytkownik?w/kadrowicz?w Tnet sta? (chodzi o uzdolnienia) na odpalenie kilku dobrych serwer?w, co pomo?e w promocji forum i zabiciu nudy w?r?d spo?eczno?ci forum.
Pomy?lcie ilu ludzi z ch?ci? zagra na oficjalnym serwerze Tnet...

Na koniec chcia?bym doda?, ?e przepraszam je?eli urazi?em kogo? z kadrowicz?w, ja jedynie przedstawiam to co si? dzieje na forum i da?em propozycje wielkich zmian. Wed?ug mnie, to s?uszne propozycje, no ale ostateczna decyzja zawsze b?dzie zale?a?a od Was, drodzy koledzy.

Z tym ?e to tego trzeba ogarni?tych ludzi, wiele razy na forach do kt?rych nie mia?e? dost?pu by?y propozycje stworzenia w?asnego OTS - lecz bez skutku, sam nie wiem dlaczego, mo?e brak ch?tnych r?k do pracy?

Jedna osoba powiedzia?a:
Opisa?e? sw?j ?al nic wi?cej, wi?c o chuj ci chodzi?

Na to ty odpowiedzia?e?:
No, opisa?em sw?j ?al. I w?a?nie o to chodzi. : d

W temacie wyra?nie napisa?e? "Chcemy wielkich zmian[!]" A w w?tku jest mowa tylko o twoich ?alach, masz mo?e jaki? sojusznik?w kt?rzy popieraj? twoj? tez? skoro napisa?e? ?e Chcecie wielkich zmian? Gdyby?cie chcieli poprawi? wszystko co napisa?e?, staraliby?cie si? co? z tym robi?, a nie tylko zg?asza? wszystko do Administracji, macie tyle mo?liwo?ci, na pewno co? z tej twojej "czarnej listy" da si? zrobi? z grupk? u?ytkownik?w kt?ra jest ch?tna do pracy...

#LAYOUT
Sporu osobom bardzo znudzi? si? tera?niejszy layout, a na dodatek kolorystyka jest strasznie "mono".
Przyda si? gruntowna zmiana stylu : D

Jakie? propozycje? Mi te? si? nie podoba tw?j avatar, zmie? na taki kt?ry mi si? spodoba, wiesz o jaki mi chodzi? W?a?nie... My?l? ?e nie poda?e? ?adnej propozycji co do nowego layoutu, a sam niestety si? nie zrobi... trzeba mie? pomys? i czas aby go zrobi?.

#KONKURSY
To bardzo dziwne, ale jak dla mnie najlepszym moderatorem, prowadz?cym konkursy jest Blackq. Jedynie on potrafi zebra? wszystko " w kup? " i ogarn?? konkurs, a SOTM-y, to czyste kopie temat?w, tylko zmieniona tematyka. Widzia?em nawet ?mieszna sytuacj?, kiedy to Quepasa skopiowa? temat, zmieniaj?c "temat pracy"; ale zapomnia? zmieni? daty i wtedy wesz?o sporo negatywnych "wrzut?w" na niego. : )
Proponuj? zrobi? jakie? lepsze konkursy, takie jak:
-Pixel Championship (by?o, ale sta? Was na co? wi?cej),
-Og?lna wiedza tibijska (bardzo ciekawe),
-"Jaka to melodia...?" (wg mnie ?wietny pomys?, bo m?j).

No i fajnie by by?o, gdyby kto? fundowa? nagrody rzeczowe.

Kolejna rzecz kt?r? u?ytkownicy s? w stanie zrobi?...
By?o Karaoke... zg?oszenia nap?ywa?y, lecz z tego co widzia?em frekwencja nie by?a zbyt du?a, my?lisz ?e w przypadku "Jaka to melodia" by?oby lepiej? Dla 5 os?b konkurs? Napisa?e? : "-Pixel Championship (by?o, ale sta? Was na co? wi?cej)," - Oczywi?cie ?e kadr? sta? na wi?cej, ale konkurs opiera si? g??wnie na u?ytkownikach i w tym przypadku wy mo?ecie wi?cej ni? kadra...

Kr?tko m?wi?c... jest wiele rzeczy kt?rzy u?ytkownicy mog? zrobi? sami i wtedy efekt mo?e by? nawet wi?kszy ni? gdyby organizowa?a to kadra, wystarczy tylko troch? ch?ci ze strony cz??ci u?ytkownik?w.

Pozdrawiam,
Mikepall

@down
Je?eli my?lisz ze jestem lizodupem to si? grubo mylisz, nie mam potrzeby "lizania" cz?onkom kadry...

@Condemned Reprobate
Ba! Jasne ?e tak ; D Wol? stawia? McDonaldy ni? Pacce o/

Ostatnia edycja:

Ale-? wy jeste?cie naiwni. W skr?cie: powy?sze dwa posty nadaj? si? jedynie do ?mietnika. M?g?bym je kontrargumentowa? - ale po co? Ka?dy my?l?cy cz?owiek zrobi to sam.
Powt?rz? pytanie do Napstera (swoj? drog?, wiesz, ?e tak samo nazywa? si? pierwszy program do pobierania muzyki?): w jaki spos?b macie zamiar ukaza? to Jego Mo?ci?.. Oraz dlaczego przejmujesz si? lizudupami, skoro masz odpowiedni? w?adz? ku temu, by takich od razu zbanowa??

Tematy: 1.647 Posty: 19.841
To nasze skrypty, na otlandzie:
Tematy: 1.633, post?w nie licz? bo u nich 10/10 Good script to normalno??. Wi?c, kto tu ma wi?cej skrypter?w? Niestety, ale Tibia.net.pl jest jednym z najlepszych for dotycz?cych open tibii i skrypter?w mie? powinno. Poza tym, wi?kszo?? os?b ogarnia wklepanie kilku funkcji...
Patrzysz na liczb? temat?w, ale nie patrzysz na autor?w skrypt?w w tych tematach, a tak?e stopnia zaawansowania tych skrypt?w.

TNET: questy na outy/manaruna/fontanna ?ycia/d?wignia na przedmioty/skopiowane kasyno
OTLand: kasyno/zaawansowany system pet/farmin, mining, woodcutting/perfekcyjny items upgrade/tetris...

No nie wiem, mi tam layout torga si? nie podoba. Jest brzydkiego koloru, a te znaczki dzia??w wygl?daj? tragicznie. Poza tym, jak Ci si? podoba Tibia.net.pl - to go sobie ustaw. Wychodzi na to, ?e mamy 3 style.
Podoba mi si?, wi?c go sobie ustawie, ale nie o tym pisa?em. Pisa?em o tym, i? forum powinno mie? jeden dopracowany styl, nieprzesadzony, kt?ry sta?by si? jego wizyt?wk?, a nie takie "co?" w srakowatozielonych kolorach.

Magic:
Bardzo zabawne, nie mo?esz por?wna? tibia net do otlandu czy do otfans. Wiesz dlaczego?
Bo tam jest dom open tibi. Tutaj mo?e by? najwy?ej przytu?ek zab??kanych skrypter?w.
wi?kszo?? u?ytkownik?w tego forum gra w tibie RL lub na otsach. Tam za? 99% os?b tworzy serwery, pomaga innym itd.

Taka pro?ba do administracji:
NIE w??czajcie moda [you] na forum poniewa? jest bardzo dra?ni?cy.

Forum przyjazne u?ytkownikom ;d
reeeeeefresssssshhhhh

LOOOOL , 2 minuty za wczesnie ,,,, wezcie sie ogarnijcie -.-'
Popatrzcie sobie na post wy?ej ;d

@afnation
Z tymi skryptami to racja ;) Wi?kszo?? na TNP i innych polskich forach jest kopiowana z otlandu. Gdyby?cie usun?li to ostrze?enie za ma?owarto?ciowy post to by?oby du?o wi?cej u?ytkowik?w. :)

Layouty s? niepotrzebne , eventy - w ?adnym nie bra?em udzia?u ale z tego co czyta?em to zawsze znajdzie si? jaki? dzieciak kt?ry wszystko rozwali wi?c...
Nagrody rzeczowe - ja tam wole durny medal. Kubek to sobie moge sam kupi? w biedronce. Chyba ?e nagrod? m?g?by by? pacc.

@down
Tyle ?e idiota zniech?ci si? gdy go zbanujecie i nigdy tu ju? na d?u?ej nie zagl?dnie. Coraz wi?cej os?b kt?re maj? ponad 500 post?w dostaj? bany.Tracicie u?ytkownik?w i nied?ugo zostanie tylko kadra ;d

Ostatnia edycja:

Regulamin jest dla ka?dego taki sam, 2 minuty czy 2h - u?ytkownik wiedzia?, co robi, wi?c dosta? pkt. ostrze?enia. By?oby du?o wi?cej idiot?w, z tym si? zgodz?. Co to za problem napisa? 10/10, great script !...

klonX
Jakby? nie wiedzia? Kadre te? banuj?. Nie chce mi si? wymienia? u?ytkownik?w zbanowanych w?a?nie z kadry.
Jak dla mnie powinni by? zwykli u?ytkownicy i moderatorzy kt?rzy by stali ponad prawem. Mogli by zosta? tylko wywaleni za bardzo naganne zachowanie. Co nam z 600 u?ytkownik?w na forum online jak pomoc ze skryptem musz? czeka? 3-6 dni i to od jednej tej samej osoby.

Co nam z 600 u?ytkownik?w na forum online jak pomoc ze skryptem musz? czeka? 3-6 dni i to od jednej tej samej osoby.
No i co z tego. Nawet milion skrypter?w na forum nie gwarantuje Ci pomocy. Zauwa? to, ?e darmowa pomoc nie przynosi korzy?ci materialnych, mo?e jedynie dowarto?ciowywa?, a co z tego wynika? To, ?e niekt?rym widz?c po raz tysi?czny t? sam? osob? prosz?c? o pomoc w skrypcie, kt?ra by?a wa?kowana x razy si? odechciewa. Tak jest u mnie... Robi?em skrypty na zam?wienie, ale w pewnym momencie przerwa?em, gdy jaki? pajac napisa? "Tw?j Szef", ura?ony? Raczej tak. Widzisz, ja wychodz? tu z pomocn? r?k?, a taki od razu czuje si? nade mn?, jakbym by? jego wasalem. ?ask? mi robi, ?e da? mi zam?wienie...

Dlatego pomagam tylko wybranym u?ytkownikom lub takim, co szukaj? pomocy, a nie gotowego rozwi?zania.

Co do tych "wielkich zmian".
No bardzo wielkie... powtarzanie w k??ko tego samego, wi?kszo?? ju? by?o i a? ?al odpowiada?. Co naj?mieszniejsze du?a cz??? z tych postanowie?, jak zd??y? ju? kto? zauwa?y?, jest uzale?niona od was, zwyk?ych u?ytkownik?w, i to tylko i wy??cznie wy wszystko odrzucacie np. Konkurs Literacki, Eventy na WarOtsie.
Jedynym ciekawym, cho? te? wa?kowanym par? razy pomys?em s? Serwery. Mo?na by zrobi?, ale jednak trzeba na to czasu i wi?kszej ilo?ci po?wi?cenia, ani?eli w moderowanie. Kto? musia?by si? tym dog??bnie zaj?? i zebra? ch?tnych ludzi, a co w dzisiejszych czasach open tibii jest bardzo trudne. Wi?kszo?? dobrych os?b chce kasy (nie m?wi?, ?e to z?e), nie ma czasu, albo ma g??boko gdzie? jaki? serwer, cho? zna si? na tym.
Taka jest prawda i trzeba si? z ni? zmierzy?.

Jak zwyk?em m?wi? w takich sytuacjach, najpierw zmieniaj siebie, a potem ?wiat, bo siebie zmieni? jest ?atwiej.
Tym zdaniem ko?cz? i pozostawiam wam je do interpretacji.

PS. Oczywi?cie nie twierdz?, ?e zamykam si? na jakiekolwiek wasze pomys?y, ale jednak twierdz?, ?e powinni?cie przychodzi? z czym? wi?cej, ani?eli pustym pomys?em, albo nawet rozkazem, czy te? ?alem. Je?eli by?cie wykazali cho? odrobin? ch?ci i zaanga?owania, to gwarantuj? wam, ?e wszystkie wasze postulaty by?by g??boko przemy?lane, jak nie wprowadzone w ?ycie, bo gada? to ka?dy potrafi.

Pluginy

Byly podziekowania, shoutbox, ale to te? takie sobie.
Jednak przydaloby sie cos wiecej, dla urozmaicenia. Hmmm... przydalyby si? te? co? jak podzi?kowania, tylko nazywa sie inaczej i jest to negatywne [uwagi, nagany ...]. Ale to tylko taka moja propozycja wymy?lone teraz.

Eventy

Tak, owszem, przydalby si? server Tibia.net. Ale pewnie nikt z kadry niechcialby cos z wlasnej inicjatywy. Bo trudno jest moderowa? i serwa prowadzi?.

Konkursy

Heh... Powiem, ze sam chcialem zrobi? konkurs, w kt?rym kto? z maksymaln? liczb? puntk?w wygra?by. Konkurs mia? polega? na wiedzy wyniesionej z gimnazjum. Ale c??, nie mam ?adnej w?adzy na forum, wiec jedynie, co moge zaoferowa? to reput lub podziekowanie. Ale to ma?o za najlepsz? wiedze na forum. Z takiej przyczyny otworzy?em temat z testami, w kt?rych mo?ecie sprawdzi? wiedze, jednak nic nie moge zaoferowa? za najlepsz? wiedze na forum. Jedyne co w czynach zrobilem, to dalem Budzikowi reputa za poprzedni test. Fajnie by by?o, jakby kadra chocia? zauwa?y?a, ?e staram si? co? zrobi? na forum. Ale puki co ograniczam si? do sprawdzania wynik?w, kto na forum jest najlepszy w nowym konkursie. I o dziwo Nikt z forum nie zdoby? po?owy punkt?w w tym te?cie. Tylko m?j kolega zdoby? po?owe. Albo pytania gimnazjalne s? trudne, albo poziom wiedzy i nauki jest na tym forum niski.
Ale oto daje link do test?w mych, aby chocia? zobaczy? jakie by?y odpowiedzi do poprzedniego testu i zeby sie zapozna? z reszt?.
http://tibia.net.pl/showthread.php?t=355494
B?d? co jaki? czas robi? updaty test?w, wyswietla? odpowiedzi do starych, blokowa? je i dawa? nowe.

Regulamin

Jest dobry, nie mam zarzut?w. Od dawna nie dosta?em tak oczekiwanego '?ostrzy?enia'. A kiedys naprawde duzo ich dostawalem, nawet dostalem bana za max pkt. Ale obecnie zyje zgodnie z 'prawem'.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry