• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ciekawostka :P

Status
Zamknięty.

Aleq

Active User
Liczba reakcji
4
Znalaz?em to na jakim? forum o grach komputerowych. :D

"Poniewa? moja mama jest s?dzi?, a siostra studiuje prawo, troch? si? na tym znam, pewnego dnia odkry?em pewien kruczek prawny. Ot??:

Prawa autorskie produkt?w takich jak gry, kt?re mo?na skopiowa? tak, by by?y 100% podobne do orygina?u zabraniaj? kopiowa? je i rozpowszechnia?, czy to w ramach zarobku, czy za free. Natomiast nie m?wi? nic o kopiowaniu ich na w?asny u?ytek. Np. boimy si?, ?e z?amie nam si? p?ytka, wi?c na wszelki wypadek chcemy zrobi? jej kopi?, ?eby by?a na zapas. Na to nawet zezwala nam Prawo Konsumenta. Ale producenci gier prawie zawsze zabezpieczaj? swoje p?yty programami, kt?re uniemo?liwiaj? kopiowanie ich. Wniosek? PRODUCENCI GIER ?AMI? NASZE PRAWA KONSUMENTA!!! xD Wi?c mo?emy pozwa? ich o to do s?du, i ??da? odszkodowania :D:D:D Niez?e co? ;> "

Dla chc?cego nic trudnego.... Zawsze sie znajdzie kto? kto z?amie zabezpieczenie ja niestety nie umiem ;p

Noo dobrze pomy?lane. Gdyby nie zabezpieczali to bym mial dzi? szaf? pe?nych p?yt.
Mam m?odsze rodze?stwo i co chwilk? jaka? p?yta idzie do kosza.

Ehe, ?eby ci jaki? gigant nie wyp?aci? odszkodowania. Wi?kszo?? tu jest niepe?noletnia, a te g?wniane zabezpieczenia mo?na obej??.

O.o Gummi podrzuci? mi pomys? - pozwijmy Blizzarda do s?du tyle razy, ?eby zbankrutowa?. B?dzie to mo?liwe, bo tych legalnych kopii jego gier, kt?re si? sprzedaje, jest w huja ! Hahaha :D

@EDIT
Rozumiem Gummi, ale wed?ug prawa, tych zabezpiecze? nie powinno by? W OG?LE. Bo jaki? tam 40letni gracz, kt?ry ma dzieci, kt?re mog? mu zniszczy? p?yty, nie z?amie tych zabezpiecze? i nie b?dzie m?g? zrobi? kopii bezpiecze?stwa. A powinien m?c! :D:D:D

Ostatnia edycja:
@Aleq Prosz?, tylko nie Blizzarda!

Podobnie jest z reklam?...
"PlayStation 3 w (reklama kosztuje, a ja jej nikomu robi? nie b?d?) za jedyne xxxx z?!"
Je?li oka?e si?, ?e w danym salonie sklepu (reklama kosztuje, a ja jej nikomu robi? nie b?d?) nie b?dzie konsoli za dok?adnie t? cen?, to mo?emy pozwa? do s?du (reklama kosztuje, a ja jej nikomu robi? nie b?d?).

@Aleq
Zapraszam . Prawa autorskie nie zabraniaj? firmom chroni? si? przed kopiowaniem ich pracy. Mo?e te dwa prawa nachodz? na siebie i nawzajem si? wykluczaj? ale i na to znajdzie si? paragraf. Mi?ego szukania =P

O.o Gummi podrzuci? mi pomys? - pozwijmy Blizzarda do s?du tyle razy, ?eby zbankrutowa?. B?dzie to mo?liwe, bo tych legalnych kopii jego gier, kt?re si? sprzedaje, jest w huja ! Hahaha :D

Blizzard mia? by zbankrutowa?? Chyba sobie ?artujesz. Na samym World Of Warcraft miesi?cznie zarabia ko?o 5.000.000*15$. Nie ma szans na bankr?tstwo ;F
5.000.000 <--- Liczba aktywnych k?t , teraz jest ich du?o wi?cej
15$ <--- Miesi?czny abonament od k?ta , dok?adnie wynosi on chyba ok. 17$ :)
5mln*15$=75.000.000$
O.o To nie mo?liwe :P Chyba sie je*****m w obliczeniach . Ale taka jest przybli?ona warto??.

Status
Zamknięty.
Do góry