- Liczba reakcji
- 3
Witam serdecznie wszystkich 
Z racji tego, ?e nied?ugo ko?cz? swoje pracy nad projektem ots'a szukam w miar? ciekawego serwera VPS.
Nie wiem czy dobrze robi? bo z tego co mi kilka os?b t?umaczy?o to na m?j serwer ( jest to war ) nie potrzeba mi dedyka, poniewa? mapa ma 2,3 MB. NPC jest 10, a potwor?w jedynie 126.
Mam na oku 2 servery VPS i chcia?bym prosi? was o komentarze odno?nie tych serwer?w, kt?ry pierwszy kosztuje 79 z? / miech., a drugi za? 99 z? / miech.
( je?eli macie lepsze oferty w podobnej cenie to prosi?bym o linki )
Parametry 1 server'a:
wirtualizacja Vserver lub OpenVZ
- procesor 2,6 GHz (100%) - gwarantowane zasoby
- 1024 MB RAM gwarantowane
- 2048 MB RAM dost?pne
- 100 GB dost?pnej powierzchni dyskowej
- System operacyjny: Linux CentOS 5.4, Debian 5.0, PLD 2.0, Ubuntu 9.10
- ??cze: 100 Mbps
- 500 GB transferu mies.*
- Adresy IP: 2, w?asny RDNS
- Zdalny restart, zarz?dzanie przez panel, tryb rescue
- mo?liwo?? instalacji serwer?w gier
Parametry 2 server'a
S? identyko jak z tego pierwszego tylko jest opcja bez limitu transferu aczkolwiek pr?dko?? wtedy jest 10 mb.
Zale?y mi na tym aby server poci?gn?? 100-200 os?b bez lag?w, kick?w.
I m?g?by mi kto? powiedzie? mniej wi?cej jak szybko zszed?by mi ewentualny ten transfer 500 GB / miech? Poniewa? w tym drugim serverze gdzie nie ma limitu to 10mb to chyba troch? za ma?o?
Co o tym s?dzicie? - prosz? o jak najwi?ksz? ilo?? komentarzy.
Zamierzam na start w?a?nie kupi? ten VPS, tylko brak funduszu aktualnie na jaki? dobry server dedykowany, ale w miar? rozwoju servera oczywi?cie dedyk b?dzie tylko jeszcze raz ponawiam pytanie czy ten server VPS, kt?ry zamierzam kupi? do ots'a, poci?gnie mi 100-200 os?b bez lag?w?
Reasumuj?c:
Info o serverze OTS:
Mapa - 2,3 MB
Domk?w - Brak
Potwory - 126
NPC - 10
Cel:
P?ynne dzia?anie OTS'a z 100-200 os?b na serverze
Z g?ry serdecznie wszystkim dzi?kuje za po?wi?cenie dla mnie uwagi

Z racji tego, ?e nied?ugo ko?cz? swoje pracy nad projektem ots'a szukam w miar? ciekawego serwera VPS.
Nie wiem czy dobrze robi? bo z tego co mi kilka os?b t?umaczy?o to na m?j serwer ( jest to war ) nie potrzeba mi dedyka, poniewa? mapa ma 2,3 MB. NPC jest 10, a potwor?w jedynie 126.
Mam na oku 2 servery VPS i chcia?bym prosi? was o komentarze odno?nie tych serwer?w, kt?ry pierwszy kosztuje 79 z? / miech., a drugi za? 99 z? / miech.
( je?eli macie lepsze oferty w podobnej cenie to prosi?bym o linki )
Parametry 1 server'a:
wirtualizacja Vserver lub OpenVZ
- procesor 2,6 GHz (100%) - gwarantowane zasoby
- 1024 MB RAM gwarantowane
- 2048 MB RAM dost?pne
- 100 GB dost?pnej powierzchni dyskowej
- System operacyjny: Linux CentOS 5.4, Debian 5.0, PLD 2.0, Ubuntu 9.10
- ??cze: 100 Mbps
- 500 GB transferu mies.*
- Adresy IP: 2, w?asny RDNS
- Zdalny restart, zarz?dzanie przez panel, tryb rescue
- mo?liwo?? instalacji serwer?w gier
Parametry 2 server'a
S? identyko jak z tego pierwszego tylko jest opcja bez limitu transferu aczkolwiek pr?dko?? wtedy jest 10 mb.
Zale?y mi na tym aby server poci?gn?? 100-200 os?b bez lag?w, kick?w.
I m?g?by mi kto? powiedzie? mniej wi?cej jak szybko zszed?by mi ewentualny ten transfer 500 GB / miech? Poniewa? w tym drugim serverze gdzie nie ma limitu to 10mb to chyba troch? za ma?o?
Co o tym s?dzicie? - prosz? o jak najwi?ksz? ilo?? komentarzy.
Zamierzam na start w?a?nie kupi? ten VPS, tylko brak funduszu aktualnie na jaki? dobry server dedykowany, ale w miar? rozwoju servera oczywi?cie dedyk b?dzie tylko jeszcze raz ponawiam pytanie czy ten server VPS, kt?ry zamierzam kupi? do ots'a, poci?gnie mi 100-200 os?b bez lag?w?
Reasumuj?c:
Info o serverze OTS:
Mapa - 2,3 MB
Domk?w - Brak
Potwory - 126
NPC - 10
Cel:
P?ynne dzia?anie OTS'a z 100-200 os?b na serverze
Z g?ry serdecznie wszystkim dzi?kuje za po?wi?cenie dla mnie uwagi