What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Community Manager- my, a Wy!

Status
Not open for further replies.

Luffkay

Senior User
Reaction score
31
HEY : >. Mia?bym propozycj? odno?nie przywr?cenia rangi Community Manager, a mianowicie chodzi o to, ?e najbardziej dogaduj?ca si? osoba, dosta?a by rang? CM'a, ale je?li by?by np moderatorem to by mia? te same uprawnienia, ale rang? dodatkow? i przy rozliczeniu pracy mia?by dodatkowe korzy?ci.

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Reaction score
155
Odp: Community Manager- my, a Wy!

Ja jestem za, nawet mam jednego kandydata.

#down
Global i admin : D Wi?cej absolutyzmu.

Last edited:

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Po co kolejna ranga, skoro rol? CM mo?e robi? Global albo jeden z admin?w.

Brzustek

Senior User
Reaction score
28

Nom, ja r?wnie? jestem tego samego zdania co Kuzynn

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111

Sk?d ten pomys?? Zaproponowa?em co? bardzo podobnego administracji dzi? rano. [-]ZA[/-]

Doczyta?em, przeciw

Last edited:

Luffkay

Senior User
Reaction score
31

Tylko nie zbyt rozumiecie, to powinna by? osoba, kt?ra b?dzie idealnie si? do tego nadawa?a, co z tego, ?e admin jak mo?e nie umie? rozmawia? z lud?mi? Troch? rozumu, czekam na odp "wy?szo?ci"

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

Ja jestem za wprowadzeniem takiej rangi. <3 Ju? od dawna o tym dziobem k?api?. CM by si? przyda?. Bardzo.

Hakeq

Banned
Reaction score
6

OMG, najpierw trzeba znale?? dobrych moderator?w, a potem dopiero CM :).

Luffkay

Senior User
Reaction score
31

Jest tu paru takich, Beoska, Dziki, Shitake. To moi kandydaci, wys?a?em to w tym Waszym temacie co do vxr'a si? wysy?a ale pewnie nie zauwa?one.

Wszystkie opinie s? dok?adnie czytane przez ka?dego globala i admina ;P //Dziki~~

Last edited by a moderator:

Luffkay

Senior User
Reaction score
31

A co ma do rzeczy czytanie raport?w, czy pisanie? Tu chodzi o zrozumienie u?ytkownik?w, porozumienie si? i pom?c tak, aby wi?cej ta sprawa nie wraca?a.

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

Na pewno nie Beoska, kt?ra nie potrafi czyta? raport?w.
Ju? hejty za upomnienie? Zamiast pomstowa?, ?e nie umiem czyta? raport?w naucz si?, ?e funkcja "raportuj" nie s?u?y do wyra?ania w?asnych impresji na dany temat, ale do zg?oszenia postu ?ami?cego regulamin ze wskazaniem na konkretny punkt regulaminu, kt?ry zosta? naruszony. Teksty w stylu "czemu to dalej wisi" nie u?atwiaj? nam pracy - bo sk?d mo?emy wiedzie?, co zg?aszaj?cy mia? na my?li? Przedawnienie tematu? G?upot? zagadnienia, kt?re porusza? Wybitno?? i brak wyr??nienia? Jest du?o opcji, a ja nie mam zamiaru ani czasu si? nad tym g?owi?. M?czy mnie rozwi?zywanie zagadek przesy?anych nam przez niekt?rych u?ytkownik?w w raportach i uwierz mi, jeste? pierwsz? osob?, kt?ra zosta?a za to ukarana. W ko?cu czara si? przela?a.

@Zepri
Raport brzmia?, cytuj?:
Dlaczego ten temat nadal jest w propozycjach? no plix, plax
Wyja?nij mi, kt?ry punkt regulaminu zosta? przez ciebie wpisany jako z?amany, bo ja chyba nie czyta?am tego samego, co ty.
Ja nie wiem. Je?li chcia?e? przyspieszy? przeniesienie/skasowanie tematu to czy tak ci??ko by?o wys?a? mi PW z linkiem? Serio? Za du?o roboty? Zamiast si? teraz puszy? jak kogut i unosi? dum?, bo dosta?e? upomnienie (nawet nie ostrze?enie, lol) za to, ?e sam nie zastosowa?e? si? do regulaminu patrz na sprawy obiektywnie. Bo, szczerze m?wi?c, z twojego zdania na m?j temat p?ynie nic wi?cej, jak tylko z?o??, ?e ?mia?am ci? ukara?. Peace.

Last edited:

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

lolok.png

Jestem przeciw.

Zheyr

Naczelny programista tibia.net.pl
Reaction score
113

Jestem zdania takiego jak jeden z u?ytkownik?w, kt?ry si? tutaj wypowiedzia? - pierw trzeba znale?? dobrych moderator?w.
Je?eli by?aby ju? "pewna" ekipa, kt?ra zna si? na swojej robocie to czemu nie? Mo?na by by?o takiego Community Manager'a powo?a?.
Bynajmniej jestem neutralny na t? chwil?, a wr?cz bardziej przeciw patrz?c na obecn? ekip?.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

Powinna to by? z za?o?enia osoba bezstronna, kt?ra umia?aby zrozumie? interesy obu stron (przekaza? g?os u?ytkownik?w "wy?ej" oraz odpowied? na niego). Nie jestem przekonany czy by?aby w obecnej administracji wola przekazania takiego stanowiska tego typu osobie (jako "niezaufanej"), wi?c aktualnie troch? si? waham, bo pomys? jest dobry i z pewno?ci? u?yteczny spo?ecznie, ale mo?e to w obecnej chwili nie wyj?? tak, jakby?my sobie tego wszyscy ?yczyli.

SanninStory

https://www.twitch.tv/sdrn
Reaction score
116

Ja m?g? bym si? pisa? na tak? pozycj?.
Mam do?? dobre kontakty z Administracj? jak i u?ytkownikami w tym opozycj?.

Napiszcie co s?dzicie o mojej kandydaturze.

Pozdrawiam.

Uzzio

Advanced User
Reaction score
11

Dla mnie taka ranga to bzdura... Po cholere robic dodatkow? rang? i da? jej osobie, kt?ra mia?aby "reprezentowa?" Was u?ytkownik?w u administracji. Za du?o kombinujecie, jakby?cie sami nie mogli pisa? na PW do administrator?w i u nich si? wy?ala?...

Zbizu

Luakami
Reaction score
104

Nawet nie zauwa?y?em kiedy ostatni manager zrezygnowa?. Nie wiem czy wiecie ale jest ju? taka ranga z tym ?e nikt jej obecnie nie piastuje. Ma ona raczej na celu rozwi?zywanie konflikt?w u?ytkownik-moderator/globalny moderator.
Jestem za ale je?li b?dziecie wybiera? ludzi wybierzcie kogo? kto traktuje ludzi podmiotowo (Vxr i Rebuild odpadaj? w tej kwestii)

1. Batis postanowi? opu?ci? grono kadry i uda? si? na zas?u?on? emerytur?. Dzi?kujemy za po?wi?cony czas i ?yczymy mi?ego odpoczynku.
30-11-12, 00:27 //Dziki~~

Last edited by a moderator:

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Reaction score
155

Dla mnie taka ranga to bzdura... Po cholere robic dodatkow? rang? i da? jej osobie, kt?ra mia?aby "reprezentowa?" Was u?ytkownik?w u administracji. Za du?o kombinujecie, jakby?cie sami nie mogli pisa? na PW do administrator?w i u nich si? wy?ala?...

Niestety, ale taki spos?b by? przez bardzo d?ugi okres czasu preferowany b?d? pisanie w odwo?aniach/pytaniach niestety wsz?dzie, gdzie nie widz? wszyscy, czyt. widz? tylko niekt?rzy* jeste? zlewany/olewany, a ostatnio okaza?o si? r?wnie?, ?e nawet w technicznym mo?na po prostu bez powodu zamyka? temat i nie mie? z tego powodu konsekwencji.

@SanninStory
Nie mia?bym nic przeciwko Twojej osobie na stanowisku Community Manager.

Regards,
lolok.png

Payoss

Advanced User
Reaction score
10

Wg mnie za duzo kombinowania z takimi rzeczami juz...
Jezeli to zrobicie to dodajcie takich ludzi ktorzy ogarniaja bycie ludzmi a nie najpierw sie pobawia a potem sie im znudzi i zaczna trollowac.
Osobiscie uwazam ze Sanin-Story by sie nadawal bo znam go dosc dlugo i wiem ze jak za cos sie bierze to dobrze do tego podchodzi i nie rezygnuje.

Status
Not open for further replies.