What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Community Manager- my, a Wy!

Status
Not open for further replies.

Hakeq

Banned
Reaction score
6
Odp: Community Manager- my, a Wy!

Hehe, zamiast przywraca? t? denna rang?, bawi? si? w awanse i wywy?szanie, to najlepszym rozwi?zaniem by?oby dodanie przydatnych plugin?w np. taptalk.

sharly

User
Reaction score
11

Przede wszystkim trzeba zacz?? od elementarza,jak mawia? m?j ?p. dziadek.
Temat ten niczego nie zmieni a pokazuje jedynie(co jest du?ym plusem ca?ej sytuacji),ze u?ytkownicy nie maja niczego w nosie.
By? mo?e,za jaki? czas,oka?e si? ?e zdecydowana wi?kszo??,ch?rem b?dzie wo?a?a o CM'a. Na chwil? obecna nie ma co wzbudza? kolejnych kontrowersji a czas zaj?? si? zmianami kt?re czekaj? w kolejce ju? jaki? czas - i to powinien by? wyznacznik ch?ci,zmian a nie kolejna osoba kt?ra swoim nickiem b?dzie wyr??nia?a si? kolorystycznie na tle innych u?ytkownik?w. Nie zrozumcie mnie ?le,to nie forumowy socjalizm gdzie ka?dy ka?demu r?wny,bo zawsze potrzeba osoby kt?ra ma wi?ksze jaja od ca?ej reszty.

Zanim postawimy kolejne pi?tro,trzeba si? rozejrze? czy b?dzie mia? kto si? na nie wprowadzi?.

#Vrael
Trzeba ?mia?o patrze? przed siebie,to co by?o nie zast?pi jutra;co wi?cej,ogl?daj?c si? za siebie - cz?sto na nosie mamy r??owe okulary - a gdy w ko?cu spogl?damy daleko w dal - widzimy...no w?asnie,widzimy cokolwiek? A gdyby tak obra? zupe?nie nowy kierunek, my?l?c jak mo?na zrobi? jeszcze wi?cej, mo?emy dokona? rzeczy,na poz?r niemo?liwych.

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Sk?d wiesz? Nie by?o Ci? za czas?w Vraela.
Tak naprawd? to m?g?bym zacytowa? ca?y post i Ci tu naskroba?, ?eby? si? nauczy? argumentowa? to co piszesz (ucz? tego w 2 (?) klasie gimnazjum), bo na razie to s? tylko marne s?owa kt?re nikogo nie obchodz?.

Nie wiesz kim jestem wi?c nie tym tonem.

@Arkam
Zostaw Pico w spokoju.

@Topic
Vrael na CM'a.
Vxr - oszustwa, kradzie?e, ddosy - ?wietny GM.
Shitake - brak pyta? za ca?okszta?t.

@down
Dok?adnie.

Last edited:

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

Tak jak napisa?em w ankiecie - za relacje kadra-u?ytkownik musi odpowiada? konkretna, komunikatywna osoba. Najlepiej by by?o by by? to kto? spoza kadry, ale je?li ju? we?miecie kogo? od siebie to, na Boga, niech on si? umie dogada? z lud?mi. Por?wnajcie sobie poziom wypowiedzi Beo a Vxr (nie obra?aj?c nikogo, to jest po prostu stwierdzenie faktu), r??nica jest kolosalna (oczywi?cie na rzecz Beo). Bardzo dobrze wspominam czasy Constantine na tym stanowisku i uwa?am, ?e kto? tego typu powinien piastowa? t? rang? (lub chocia? przej?? ten zakres obowi?zk?w).

Last edited:

Luffkay

Senior User
Reaction score
31

B?dziesz mia? oskara za post roku xD

W TYM ROKU MA NIE BY? OSKAR?W : /

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Dobrze, spr?bujmy wi?c inaczej. Aby spraw? rzekomego "nier?wnego" traktowania u?ytkownik?w zamkn?? raz na zawsze postanowi?em udost?pni? Wam na kilka dni tematy z dzia?u Odwo?ania i Pytania - od dzi? mo?ecie przegl?da? jego zawarto??, jednak nie mo?ecie w??cza? si? do dyskusji. Dlaczego? Poniewa? Odwo?anie to sprawa osobista mi?dzy odwo?uj?cym si?, a administracj? - komentarze os?b trzecich s? zb?dne. Liczycie r?wnie? na bezstronn? osob?, kt?ra pozwoli Wam utrzyma? kontakt na linii u?ytkownik - administracja. W takim razie, skoro wypowiedzi ca?ej kadry nie s? dla Was satysfakcjonuj?ce, od teraz zajmie si? tym jedna osoba - ja. Dlaczego? Poniewa? jako administrator jestem winien okaza? bezstronno?? i zaanga?owanie w rozw?j forum pod ka?dym wzgl?dem - w tym i socjalny. Zobaczmy co z tego wyjdzie.

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111

Poniewa? Odwo?anie to sprawa osobista mi?dzy odwo?uj?cym si?, a administracj?
Chcia?bym ?eby tak by?o...

@topic
O ile CM b?dzie wybrany z u?ytkownik?w to jestem za. Jak ma zosta? nim najbardziej nielubiany cz?onek kadry na forum to jaki to ma sens?

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Powtarzam po raz kolejny - jak chcecie szuka? ludzi kt?rych lubicie to si? um?wcie z przyjacielem. Praca ka?dego z nas polega na rzetelnym wykonywaniu swoich obowi?zk?w, nie na byciu lubianym.

Kaisus

Advanced User
Reaction score
24

Chcia?bym ?eby tak by?o...

@topic
O ile CM b?dzie wybrany z u?ytkownik?w to jestem za. Jak ma zosta? nim najbardziej nielubiany cz?onek kadry na forum to jaki to ma sens?

Dok?adnie, najlepiej ?eby to by? u?ytkownik albo emerytowany kadrowicz ( w tym przypadku Zas?u?ony ) z poszanowaniem na forum.
Proponuj? zrobi? g?osowanie, lecz przed tym razem z u?ytkownikami wybra? kilku nominowanych.
Jak by to wygl?da?o ?
Wy podajecie 3 osoby kt?re chcecie nominowa? a my swoje 3 kt?re chcemy.
Gdy zostan? ju? wybrane, zostanie utworzony nowy temat z g?osowaniem na najlepszego z nich kt?ry zajmie stanowisko Community Managera.

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111

Powtarzam po raz kolejny - jak chcecie szuka? ludzi kt?rych lubicie to si? um?wcie z przyjacielem. Praca ka?dego z nas polega na rzetelnym wykonywaniu swoich obowi?zk?w, nie na byciu lubianym.
Gdyby praca by?a wykonywana rzetelnie to by nie by?o problemu. My?lisz ?e dlaczego walcz? z wami jak tylko mog??
a) Bo nie trzymacie si? ustalonego przez was samych regulaminu.
b) Bo macie w dupie opinie u?ytkownik?w kt?rzy to tworz? to forum.
c) Bo nie potraficie zaradzi? problemom to idziecie po najprostszej linii oporu wprowadzaj?c jeszcze wi?kszy rygor i ?ami?c wolno?? s?owa.
d) Bo niekt?rzy cz?onkowie kadry maj? zbyt wyro?ni?te ego z powodu innego kolorku w randze.

Teoretycznie u?ytkownicy forum zostaj? wynagrodzeni rang? za wybitny wk?ad w rozw?j forum. ROZW?J, nie niszczenie d?ugo budowanej bazy wiedzy i pomocy niesionej przez lata przez kilka tysi?cy u?ytkownik?w (zak?adam ?e reszta to pijawki albo boty).

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Przecie? jedno nie wyklucza drugiego. Problemem nie jest sama komunikacja, tylko spos?b w jaki pr?bujecie to osi?gn??. ?adna ze stron przecie? nie chce wiecznie trwaj?cego konfliktu. Oczywi?cie nie ma mowy, ?e wina jest tylko po stronie kadry, bo czasem wydaje mi si?, ?e wi?kszo?? u?ytkownik?w, kt?ra wypowiada si? na temat sytuacji na forum, NIE WIE NAWET JAK BARDZO PIERDOLI. Faktem jest, ?e od czasu, kiedy Rebuild zosta? adminem forum, ilo?? os?b zalogowanych na forum jak i zapewne ilo?? post?w- WZROS?A. Nie chodzi o wazelin?, tylko kurwa o suchy fakt. Tak ci??ko Wam przyzna?, ?e pope?nili?cie b??d w ocenie i teraz boli Was dupa? Nie ka?demu przecie? musi si? podoba? spos?b w jaki te zmiany zosta?y wprowadzone (bo by? chujowy), ale forum wysz?o na tym na plus. Wi?kszo?? z Was powinna schowa? dum? do kieszeni i cieszy? si?, ?e to o co tak bardzo walczyli?cie (bo przecie? NA 100% NIE WALCZYLI?CIE O SWOJE STANOWISKA, tylko ?eby poprawi? sytuacj? forumka, c'nie?) powoli zostaje osi?gni?te. Jest wi?cej u?ytkownik?w, w pobieralni w ko?cu zacz??y si? pojawia? nowe rzeczy i tak dalej.

Co do CM'a, to my?l?, ?e przyda?aby si? osoba, kt?ra potrafi?aby jako? pogodzi? te dwie strony i przy tym wyj?? z tego ca?o. Wydaje mi si?, ?e globale wyj?tkowo zaniedbuj? swoj? prac? i nie wykonuj? tego obowi?zku prawid?owo, wi?c czemu nie spr?bowa? i nie da? komu? szansy na rozwi?zanie tego konfliktu?

Serj_Tankian

Reaction score
68

W takim razie, skoro wypowiedzi ca?ej kadry nie s? dla Was satysfakcjonuj?ce, od teraz zajmie si? tym jedna osoba - ja. Dlaczego? Poniewa? jako administrator jestem winien okaza? bezstronno?? i zaanga?owanie w rozw?j forum pod ka?dym wzgl?dem - w tym i socjalny. Zobaczmy co z tego wyjdzie.

Rebuild, szanuj? bardzo Twoje zdanie i pozytywn? cz??? Twojego wp?ywu na Forum. Jestem naprawd? zadowolony, ?e statystyki wygl?daj? coraz lepiej a flejm?w jest 200% mniej ni? jeszcze rok temu. Ale na Boga, nie mo?na by? s?dzi? we w?asnej sprawie. Je?li CM ma pogodzi? kadr? i u?ytkownik?w a kadrze jako takiej to nie wychodzi, to sk?d pomys?, ?e wyjdzie to Tobie gdy zabierzesz si? za to sam? Z ca?ym szacunkiem, ale trudno o obiektywizm, gdy jest si? jedn? z dw?ch najbardziej kojarzonych z jedn? stron? os?b. Nie jest to m?j wymys?, ale to wygl?da tak jakby teraz Donald Tusk wyszed? do opozycji i chcia? j? "godzi? z rz?dem" b?d?c nadal cz?onkiem PO i premierem z ramienia tej partii - nie ma to sensu i nikt w to nie uwierzy.

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Nic nie ograniczamy? Podaj mi link do jednego tematu gdzie u?ytkownik g?osz?cy swoj? "prawd?" w spos?b kulturalny i inteligenty zostaje nagrodzony ostrze?eniem. Podaj link do tematu, gdzie? kto? zosta? zbanowany za to, ?e ?adnie, bez przekle?stw, bez wyzwisk, bez atak?w a'la 12 letni mistrz klawiatury, wyra?a swoj? opini? o kadrze, ustroju na forum, itp. Nikt jeszcze nie dosta? ostrze?enia za to, ?e nie zgadza si? z administracj?. Wszystkie ostrze?enia, kt?re zosta?y rozdane w podobnych jak ten tematach nie by?y rozdane dlatego, ?e kto? mia? inne zadnie, ale dlatego, ?e wyra?a? si? w spos?b bardzo ofensywny. Nikt nie chce wiecznego konfliktu, ale tylko u?ytkownicy wymagaj? od nas - gdy my wymagamy kultury, to ju? wed?ug was ograniczamy wolno?? s?owa, a Wy tworzycie jakie? ?mieszne ruchy forumowowyzwole?cze. M?wisz, ?e regulamin nie obejmuje takiego terminu jak "godno?? drugiego cz?owieka"? To polecam ci przeczyta? go jeszcze raz, tym razem uwa?niej. Tylko w jednym moich po?cie na tym forum przyj??em postaw? ofensywn?, przez co zreszt? p??niej przeprosi?em... Ale nie z racji tego, ?e jak to kto? uj?? "pr?bowa?em zachowa? twarz", ale dlatego, ?e ludzki odruch sprawi?, ?e uzna?em to za niekonieczne i ma?ostkowe z mojej strony, czyli najpro?ciej ujmuj?c zauwa?y?em sw?j b??d - szkoda, ?e niekt?rzy u?ytkownicy nie widz? swoich b??d?w i ich szkodliwego dzia?ania na forum. Pozwol? sobie powt?rzy? po raz kolejny to, co mozna znale?? w co drugim moim po?cie - podajcie mi konkrety. To:

a) Bo nie trzymacie si? ustalonego przez was samych regulaminu.
b) Bo macie w dupie opinie u?ytkownik?w kt?rzy to tworz? to forum.
c) Bo nie potraficie zaradzi? problemom to idziecie po najprostszej linii oporu wprowadzaj?c jeszcze wi?kszy rygor i ?ami?c wolno?? s?owa.
d) Bo niekt?rzy cz?onkowie kadry maj? zbyt wyro?ni?te ego z powodu innego kolorku w randze.

s? tylko Twoje s?owa niczym nieuzasadnione. Je?eli znajdziesz na to dowody - prosz?, wypowiedz si? jeszcze raz. I nie interesuj? mnie dowody typu "Vxr jest z?y, bo straszy? mnie DDoSem". Zrobi? co? ?le na forum, przez co u?ytkownicy cierpi?? To napisz co, a wtedy wsp?lnie zastanowimy si? co dalej. Nie potrafimy zaradzi? problemom? Wed?ug Ciebie rygorem jest to, ?e od teraz staramy si? egzekwowa? wszystkie przejawy jawnego na?miewania si? z administracji i u?ytkownik?w? Rygorem wed?ug Ciebie jest to, ?e nie pozwalamy na tematy z milionem wyzwisk, przekle?stw i g?upich obrazk?w, kt?rych wstawienie na celu ma dobitne zaatakowanie danej grupy spo?ecznej forum? Niczego sobie nie ceni? tak jak w?asnego, subiektywnego zdania na ka?dy temat - ale r?wnie? niczego nie toleruje tak bardzo jak g?upoty i bezsensownie ofensywnej postawy, kt?ra ma wyrazi? niezadowolenie i wr?cz oburzenie. Niekt?rzy maj? zbyt wyro?ni?te ego? Kto? Dlaczego?

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Nic nie ograniczamy? Podaj mi link do jednego tematu gdzie u?ytkownik g?osz?cy swoj? "prawd?" w spos?b kulturalny i inteligenty zostaje nagrodzony ostrze?eniem. Podaj link do tematu, gdzie? kto? zosta? zbanowany za to, ?e ?adnie, bez przekle?stw, bez wyzwisk, bez atak?w a'la 12 letni mistrz klawiatury, wyra?a swoj? opini? o kadrze, ustroju na forum, itp. Nikt jeszcze nie dosta? ostrze?enia za to, ?e nie zgadza si? z administracj?. Wszystkie ostrze?enia, kt?re zosta?y rozdane w podobnych jak ten tematach nie by?y rozdane dlatego, ?e kto? mia? inne zadnie, ale dlatego, ?e wyra?a? si? w spos?b bardzo ofensywny. Nikt nie chce wiecznego konfliktu, ale tylko u?ytkownicy wymagaj? od nas - gdy my wymagamy kultury, to ju? wed?ug was ograniczamy wolno?? s?owa, a Wy tworzycie jakie? ?mieszne ruchy forumowowyzwole?cze. M?wisz, ?e regulamin nie obejmuje takiego terminu jak "godno?? drugiego cz?owieka"? To polecam ci przeczyta? go jeszcze raz, tym razem uwa?niej. Tylko w jednym moich po?cie na tym forum przyj??em postaw? ofensywn?, przez co zreszt? p??niej przeprosi?em... Ale nie z racji tego, ?e jak to kto? uj?? "pr?bowa?em zachowa? twarz", ale dlatego, ?e ludzki odruch sprawi?, ?e uzna?em to za niekonieczne i ma?ostkowe z mojej strony, czyli najpro?ciej ujmuj?c zauwa?y?em sw?j b??d - szkoda, ?e niekt?rzy u?ytkownicy nie widz? swoich b??d?w i ich szkodliwego dzia?ania na forum. Pozwol? sobie powt?rzy? po raz kolejny to, co mozna znale?? w co drugim moim po?cie - podajcie mi konkrety.

Nie wiem czy odnosi?e? si? do mnie, czy do ca?ego tematu, ale tak jeszcze ode mnie. Nie mam poj?cia, czy takie przypadki si? zdarza?y, czy nie, ale zapewne chodzi tutaj o obecn? sytuacj? z Vxr'em. Wystarczy popatrze? w bashu na zdj?cia ostrze?e? i wszystko jasne. Zreszt? strasznie to zgeneralizowa?e?, bo problem ma zupe?nie inne pod?o?e. Przecie? to idiotyczne- ocenia? wszystkich u?ytkownik?w na podstawie zachowania marginesu, kt?ry poza swoim 'jeba? kadre, a szczeg?lnie Vxr'a' nie potrafi niczego konkretnego doda? do tematu. Idiot?w tak trudno zignorowa?? Lepiej po prostu powiedz na co mo?emy liczy? i podaj konkrety, kt?re potem mo?na kulturalnie i w normalny spos?b przedyskutowa?, ograniczaj?c durne offtopy i flame wary.

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Nie wiem czy odnosi?e? si? do mnie, czy do ca?ego tematu

To by?o odniesienie do Anastazjusza i jego g?upich obrazk?w. Nie oceniam Ciebie czy Dublera przez pryzmat takich ludzi jak Anastazjusz. Chcia?bym Wam powiedzie? na co mo?ecie liczy?, ale niekt?re zarzuty jakie mi stawiacie uniemo?liwiaj? mi dostrze?enie waszych oczekiwa? :). Bo stare przys?owie m?wi, ?e gdy stawiasz spraw? jasno, to wszystko staje si? jasne. Wiedzia?em oczywi?cie, ?e powo?anie samego siebie na to, co zwykli?cie nazywa? CMem zbudzi kontrowersje, ale na dobr? spraw? od nikogo nie dosta?em konkretnego, mo?liwego wyj?cia z sytuacji z korzy?ci? dla obu stron. Wy?ej kto? da? propozycj? wytypowania 3 os?b - tak te? zrobimy. Nie b?dziemy tworzyli nowej rangi dla "cma", ale b?dziecie mogli wybra? osob?, kt?ra b?dzie mia?a ostateczny g?os w sprawie ostrze?e? nadawanych przez wszystkich cz?onk?w administracji, z mo?liwo?ci? wyj?tku w przypadku administratora. Licz?, ?e Wasza inicjatywa oka?? si? jeszcze gor?tsza ni? dyskusja w tym temacie i ju? jutro b?dziemy mogli og?osi?, ?e osob?, kt?ra b?dzie zajmowa?a si? ostrze?eniami zostanie XXX.

Czekam na Wasz ruch.

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

To by?o odniesienie do Anastazjusza i jego g?upich obrazk?w. Nie oceniam Ciebie czy Dublera przez pryzmat takich ludzi jak Anastazjusz. Chcia?bym Wam powiedzie? na co mo?ecie liczy?, ale niekt?re zarzuty jakie mi stawiacie uniemo?liwiaj? mi dostrze?enie waszych oczekiwa? :). Bo stare przys?owie m?wi, ?e gdy stawiasz spraw? jasno, to wszystko staje si? jasne. Wiedzia?em oczywi?cie, ?e powo?anie samego siebie na to, co zwykli?cie nazywa? CMem zbudzi kontrowersje, ale na dobr? spraw? od nikogo nie dosta?em konkretnego, mo?liwego wyj?cia z sytuacji z korzy?ci? dla obu stron. Wy?ej kto? da? propozycj? wytypowania 3 os?b - tak te? zrobimy. Nie b?dziemy tworzyli nowej rangi dla "cma", ale b?dziecie mogli wybra? osob?, kt?ra b?dzie mia?a ostateczny g?os w sprawie ostrze?e? nadawanych przez wszystkich cz?onk?w administracji, z mo?liwo?ci? wyj?tku w przypadku administratora. Licz?, ?e Wasza inicjatywa oka?? si? jeszcze gor?tsza ni? dyskusja w tym temacie i ju? jutro b?dziemy mogli og?osi?, ?e osob?, kt?ra b?dzie zajmowa?a si? ostrze?eniami zostanie XXX.

Czekam na Wasz ruch.

Moim skromnym zdaniem najlepszym wyj?ciem by?oby przywr?cenie zwyk?ego managera. O ile znalaz?aby si? osoba, kt?ra potrafi?aby wykonywa? swoje obowi?zki tak jak napisa? to wcze?niej Vrael (post na drugiej stronie tego tematu).

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Wed?ug mnie ta ranga jest zb?dna, bo stworzy podzia?y i z?amie zasady aktualnej idei zarz?dzania administracj?.

Serj_Tankian

Reaction score
68

Moim skromnym zdaniem najlepszym wyj?ciem by?oby przywr?cenie zwyk?ego managera. O ile znalaz?aby si? osoba, kt?ra potrafi?aby wykonywa? swoje obowi?zki tak jak napisa? to wcze?niej Vrael (post na drugiej stronie tego tematu).

Dok?adnie tak. Nie sprowadzajmy funkcji potencjalnego managera do rozpatrywania odwo?a?, bo do tego sprowadza?a si? ona przez zbyt d?ugi ju? czas. Chodzi o syntez? dzia?a? na rzecz kadry (jak chocia?by prowadzenie ankiet czy moderacji w technicznym) z dzia?aniami na rzecz u?ytkownik?w (wa?ny g?os w sprawie odwo?a?, rozwi?zywanie potencjalnych konflikt?w, itp.). W ten spos?b globale b?d? mogli si? zaj?? nadzorem nad modami/supportem/projektami typu recenzje czy gazetka, jak to by?o kiedy?, a Manager b?dzie stanowi? g?os rozs?dku w debacie pomi?dzy poszczeg?lnymi ?rodowiskami Forum. Nikt nie chce nagle z poziomu usera rz?dzi? administracj?, bo to nie by?aby ranga zwi?zana z kadrowym systemem awans?w. Manager to nie stopie? przej?ciowy pomi?dzy modem a globalem, czy globalem a adminem, a ranga "pozakadrowa", d???ca do zaspokojenia potrzeb wszystkich stron.
Przychylam si? te? do zdania Redzia w kwestii "przymykania oka" na pewne osoby. Niestety, s? ludzie i parapety i nie ka?demu mo?na przem?wi? do rozs?dku i trzeba go po prostu zacz?? ignorowa?. Wiele kwestii bierze si? z nieza?atwionych spraw. Cz?owiek jest istot? spo?eczn? ??dn? uwagi otoczenia, a je?li jest olewany, to domaga si? jej jeszcze g?o?niej. Sam mia?em takie przypadki i wiem, ?e dop?ki sprawy takie jak pomi?dzy Vxr a Dublerem nie zostan? w rozs?dny spos?b za?atwione, to jedna ze stron nie odpu?ci (przypomnij sobie chocia?by ten ?mieszny pseudokonflikt o zmian? nicku jaki? czas temu). Do tego te? s?u?y?by CM.

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Poczekajmy na zdanie jeszcze kilku os?b w tej kwestii, z nim powinno by? mi l?ej podj?? rozs?dn? decyzj?.

Status
Not open for further replies.