Czy kiedykolwiek by?e? ?wiadkiem nier?wnego traktowania przez nauczycieli?

Status
Zamknięty.

Legilimens

Advanced User
Sierpień 16, 2010
Liczba reakcji
5
Witam. Mam nadzieje, ?e temat jest jasny, mo?e zaczne:

1. Przez go?cia od techniki:
Dziewczyny gada?y strasznie g?o?no, a go?? ca?y czas zwraca? uwag? ch?opakom. Kiedy jeden ch?opak zwr?ci? mu uwag?, ?e dziewczyny gadaj?, a on nie zwraca na to uwagi, to gostek si? na niego oburzy? i wpisa? mu uwag?.
2. Przez go?ci?wke od polaka:
Napisa?em normaln? prac?, bez b??d?w stylistycznych, ortograficznych itd. A ona postawi?a tr?je, bo wdg niej by?a cie?ka. A w?a?nie nauczyciel nie powinien stawia? oceny za sens, tylko za b??dy i rozumienie pracy. Inni podostawali nawet 6, a mieli do 20 b??d?w na strone...

Odp: Czy kiedykolwiek by?e? ?wiadkiem nier?wnego traktowania przez nauczycieli?

owszem...
sytuacja jest chyba w wielu szkolach, tzn: traktowanie ucznia po nazwisku...
np: jego ojciec/ matka byla najlepsza uczennica, dzis ta sama nauczycielka uczy dziecko, mimo ze nic nie umie, to i tak ma dosyc dobre oceny :)

1. facet z WF-u
mielismy raz zastepstwo... koles zwykle mial wf z dziewczynami, my mielismy z innym facetem, ale raz nam przyszlo zastepstwo
chlopacy stoja grzecznie w szeregu, nic nie robimy, dziewczyny zaczynaja sie smiac (nie wiem z czego), koles nagle zaczyna z nimi rozmawiac, minely z 3 minuty, kumpel sie kolesia spytal co bedziemy robic, ten mu wpisal uwage, za przeszkadzanie w prowadzeniu lekcji...
2. babka z wfu
w skzole jets taka baba, ktora nie przepada za chlopakami, raz kolega przez przypadek na nia wpadl, grzecznie przeprosil, powiedzial ze przez przypadek, ale ona uznala to za "specjalny wypadek"- dostal uwage na dosyc niezla ilosc pkt

Nauczyciele na pewno faworyzuj? uczni?w niekt?rych. Cz?sto jest r??nicowanie ch?opak?w i dziewczyn to co by?o pisane wy?ej zdarza si? w wielu miejscach w mojej sql tez. Siedzimy grzecznie czasem cos gadamy a dziewczyny bez przerwy nawijaj? i jakie? gazetki ogl?daj? lub pisz? smsy i nic. My zaczeli?my przegl?dac z nud?w gazete ( przyzwoit? a nie jaka? +18 ;]) odrazu uwaga i cos do rodzic?w mia? byc telefon, ?e wgle sie nie uczymy tylko gazety ogl?damy ale nie by?o. Faworyzowanie uczni?w pod wzgl?dem rodzic?w te? sie pojawia.

Nauczyciele na pewno faworyzuj? uczni?w niekt?rych.

Tak,to to na pewno ^^ ! :) Np u mnie w klasie.. ;)
Dziewczyna podlizuje si? jak tylko mo?e a nauczyciele faworyzuj? j? jak tylko mog? ::>

@topic.
Tak,jeden przypadek z nauczycielem wf i jeden z polonistk? :curse:
Polonistka praktycznie wytarga?a ucznia poza klase ;d si?? ofc . :hah:

Faworyzowanie uczni?w zawsze by?o w szkole codzienno?ci?. Jest sobie kujon to go faworyzuj?, bo przecie? dostan? pochwa?? za dobrego ucznia od dyrektora i mo?e podwy?k?. Jest kurwa, kt?rej matka jest dziwk? stary dilerem maj? will? i merca to nauczyciel my?li tylko kiedy dostanie kopert? i dostaje po czym c?reczka jest alf? i omega, a nie potrafi dobrze wypowiedzie? si?. ?ycie jest chore to jest chora gra, w kt?rej ka?dy zaczyna na innym poziomie. peace

Ja mam tak na Angielskim (Nie trawi mnie). Dosta?em ze sprawdzaniu 56/60 pkt. otrzyma?em ocen? "4+" kolega mia? 49 pkt. otrzyma? "5-" sam stan?? w mojej obronie, nauczycielka powiedzia?a, ?e jej si? tak podoba i wyjeba?a mnie z klasy..

Ja mam tak na Angielskim (Nie trawi mnie). Dosta?em ze sprawdzaniu 56/60 pkt. otrzyma?em ocen? "4+" kolega mia? 49 pkt. otrzyma? "5-" sam stan?? w mojej obronie, nauczycielka powiedzia?a, ?e jej si? tak podoba i wyjeba?a mnie z klasy..
Czego? podobnego nie by?o w ?yciu ;p

@topic

Faworyzowanie innych jest codzienno?ci? w zwyk?ej szkole. M?j kolega jest ci?gle faworyzowany przez nauczycielk? z polskiego, daje mu dobre oceny, patrzy si? ci?gle na niego, tylko on mo?e poda? prawid?ow? odpowied? chod? zawiera to samo, zosta? on przewodnicz?cym klasy, przewodnicz?cym samorz?du uczniowskiego i tak kurwa kr?ci si? wok?? niego.

Czy te? tak macie, ?e dziewczyny maj? najlepiej?Np. taka sytuacja z Historii.

Siedzimy, pani si? spyta?a, czy kto? wie, kto prowadzi? 300 na wojn?(Leonidas jak co?).6 ch?opak?w podnios?o r?k?, i jedna dziewczyna, i zgadnijcie na kogo wypad?o?Na dziewczyn?!Dosta?a 5...

Czy te? tak macie, ?e dziewczyny maj? najlepiej?Np. taka sytuacja z Historii.
Siedzimy, pani si? spyta?a, czy kto? wie, kto prowadzi? 300 na wojn?(Leonidas jak co?).6 ch?opak?w podnios?o r?k?, i jedna dziewczyna, i zgadnijcie na kogo wypad?o?Na dziewczyn?!Dosta?a 5...
No w?a?nie, dziewczyny maj? lepiej i tojest wkurzaj?ce.

W technikum zg?osi si? 24 ch?opak?w, jedna dziewczyna a i tak ona dostanie 5.
Tak mysle, ale jestem w liceum i tu same baby i tylko one maja cos do powiedzenia, a prawa chlopak?w s? ?amane xD.
Faworyzuje sie babki i to ciagle. Jak ?adna to przynajmniej wydymasz, a jak brzydka to tylko wkurza.

U nas go?ciu rzuca markerem, krzyczy, wali o ?awki itp., ale nikt si? nim nie przejmuj? i jest spoko.

Mam tak samo jak kolega Grumpy rzuca trampkiem a pani nic...

A druga sprawa
Jest taki go?ciu kapu? w og?le maskra Kapuje,Obgaduje mama jego wpada do sql. A jak kogo? zaczepi tzn pod?o?y noge to wychodze na tego co on mu pod?o?y? noge...

Spotykam si? z tym 5dni w tyg.

Smerf mnie te? pani od angola nie trawi... A jak kto? stanie w mojej obronie to wyjebuje mnie z klasy.

Ostatnia edycja:

Faworyzuje sie babki i to ciagle. Jak ?adna to przynajmniej wydymasz, a jak brzydka to tylko wkurza.
nauczyciel RACZEJ nie wydyma.

ja mialem jehowa od ang w gim jeszcze, bylem najlepszy lub prawie najlepszy w klasie z ang i ledwo mialem 4, chociaz 2 najgorszych z ang (zachowujacych sie dobrze i majacych dobre oceny z innych przedmiotow) mieli spokojnie te 4, chociaz zaslugiwali wg mnie na 2.

Mam tak samo jak kolega Grumpy rzuca trampkiem a pani nic...
A druga sprawa
Jest taki go?ciu kapu? w og?le maskra Kapuje,Obgaduje mama jego wpada do sql. A jak kogo? zaczepi tzn pod?o?y noge to wychodze na tego co on mu pod?o?y? noge...
Spotykam si? z tym 5dni w tyg.
Smerf mnie te? pani od angola nie trawi... A jak kto? stanie w mojej obronie to wyjebuje mnie z klasy.
U nas robi to nauczyciel - my mamy w klasie solidarno??. ^^

haha babka z anglika byla nie fer poniewaz dostalem 3 mialem pretensje i dala mi 1 wiec na nastepny dzien posmarowalismy jej krzeslo klejem jak usiadla to odkleila klej od dupy i wybiegla z sali z placzem haha =)

Nie, mnie wszyscy kochaj? w szkole i czuje si? w niej zajebi?cie, a nauczyciele sk?adaj? przede mn? pok?ony. : D

Oczywi?cie, ?e by?em. W ka?dej szkole kto? jest faworyzowany. Np. M?j kumpel bawi? si? kom?rk?, typiara zabra?a mu j? i przez jaki? miesi?c jej nie mia?, a nie tak dawno kole?anka bawi?a si? kom?rk? to zabra?a jej a po lekcji odda?a. Ostatnio te? ze mn? by? akcja na historii. Pisali?my sprawdzian i ja mia?em chyba 25/30 pkt (lub podobnie) i dosta?em 5- a kumpel mia? 26/30 i dosta? 4+, jednak wyja?nili?my t? spraw? i obni?ono mi ocen? :)

To by?a taka sytuacja u nas w klasie ?e mieli?my nauczy? si? jakiego? wiersza lub tekstu (dok?adnie nie pami?tam) no i pewna dziewczyna odpowiada, j?ka si?, m?wi za szybko no ale dobra 4-. Po niej by? m?j kolega wyszed? powiedzia? powoli, wyra?nie i nawet si? nie zaci?? ani razu... I by?o by fajnie ?eby facetka nie wkroczy?a na koniec i nie powiedzia?a ?e "?le recytuje"... Dosta? 3-...

sytuacja z WOSu: w lawce siedzialo 2 kumpli, podpowiadali sobie na sprawdzianie, dostali jedynki, ale jak zobaczyli, ze dziewczyny (prymuski) mowia "troche" glosniej od nich, i podaja sobie odpowiedzi, to powiedzieli to babce, ona na to: "ale one sie nie nauczyly i one moga"...

O ludzie. Wy nigdy nie widzieli?cie szko?y ?redniej.
Je?eli m?wimy ju? o ocenianiu to u nas na fizyce trzeba mie? 60% poprawnych odpowiedzi ?eby dosta? ocen? 2. Na szcz??cie ju? nie mam fizyki. Z przedmiot?w zawodowych albo dostajesz 1 albo 5 innych ocen nie ma. ?eby dosta? 5 trzeba mie? 80% poprawnych odpowiedzi. Wystarczy raz si? odezwa? nieproszonym od razu uwaga, je?eli b?dzie si? powtarza?o to nieobecno?? i ?egnamy z sali. Ale to tylko u 4 nauczycieli.

O ludzie. Wy nigdy nie widzieli?cie szko?y ?redniej.
Je?eli m?wimy ju? o ocenianiu to u nas na fizyce trzeba mie? 60% poprawnych odpowiedzi ?eby dosta? ocen? 2. Na szcz??cie ju? nie mam fizyki. Z przedmiot?w zawodowych albo dostajesz 1 albo 5 innych ocen nie ma. ?eby dosta? 5 trzeba mie? 80% poprawnych odpowiedzi. Wystarczy raz si? odezwa? nieproszonym od razu uwaga, je?eli b?dzie si? powtarza?o to nieobecno?? i ?egnamy z sali. Ale to tylko u 4 nauczycieli.
Ty chyba chodzisz do liceum prowadzonym przez gestapo.
Ja chodze do liceum i u mnie jest w miare normalnie, z tym, ze oceny jak mialem w gimnazjum same 4-6 to teraz mam same 2-4 czasem 5.
Liceum jest dla hardkor?w, ale nie ma u mnie takiej tragedii jak u ciebie.

A odno?nie tematu:
W liceum mam takie dziwne co?, ?e wszyscy starsi panowie [nauczyciele] lubi? si? zwraca? do dziewczyn 'misiu', 'kotku', ale cz?sto jest tak, ze dziewczyny dostaja paly, a chlopaki 3 lub wiecej. Czasami ci nauczyciele misiu i kotku m?wi? do ch?opak?w, ale to rzadkie sytuacje....... cho? nieprzyjemne i przypa?owe.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry