- Liczba reakcji
- 1
START: 04.04.2014 17:00 [CET]
WERSJA KLIENTA: 8.70
PRZEJD? DO STRONY
PRZEJD? DO FORUM
Witaj! Zaczynaj?c przygod? z Dreams Open Tibia Server musisz zastanowi? si?, czy powierzysz sw?j cenny czas na gr? i docenisz tysi?ce godzin sp?dzonych nad tym w?a?nie projektem. Moja ksywa to Diverse, przez ostatnie p?? roku dzie? w dzie? zajmowa?em si? modyfikacjami, poprawkami oraz zbalansowaniem wszystkiego tak, aby wszystko ze sob? wsp??gra?o i pasowa?o. Wspomn? te? ?e jestem perfekcjonist? i w swojej pracy przyk?adam wielk? uwag? do szczeg???w. Moja przygoda z OTSem zacz??a si? jako? 7-8 lat temu. Pierwszymi projektami by?y oczywi?cie s?ynne YourOtsy ale potem Tibia troszk? podnios?a poprzeczk? i otworzy?em pierwszy udokumentowany ots 7.92 "Katowicki OTS 7.92" s? nawet, gdzie? w internecie filmiki. Nie b?d? opowiada? tutaj o wszelkich moich prze?yciach lecz chc? brzmie? wiarygodnie w tym co pisz? do Was, poniewa? w internecie mo?ecie wszystko sprawdzi?.
Co do samego Dreamsa wcze?niej znanego jako Paradise Projekt. Zacz??em w 2011 roku i wtedy wlasnie ruszy? server. Nast?pnie przez p?? roku modyfikowa?em map?, skrypty, wszystko. Ju? wtedy d??y?em do perfekcji. Niestety serwer przetrwa? tylko do wakacji, potem jako? straci?em ochot? do hostowania go, poniewa? zaniedba?em troch? prac? nad planowanym drugim startem. W tym opisie nie b?d? opisywa? serwera, bo to po prostu trzeba zobaczy? na w?asne oczy. Przez ostatnie p?? roku siedzia?em dzie? w dzie? nad nim, wierz? ?e m?j czas zostanie jako? mile doceniony. Nie licz? na mas? graczy, kt?rzy przyszli tylko zobaczy? ten serwer oceni? i powiedzie?: "jest za ci??ko, spadam na inny", licz? na graczy, kt?rych ten serwer po prostu poch?onie bez wzgl?du na to czy rozgrywka dla danej osoby jest ?atwa lub ci??ka.
Serwer jest zbalansowany, rozgrywka jest zale?na od naszego poziomu, im wy?szy tym wi?kszy kontent no i oczywi?cie satysfakcja. Co do samego balansu dodaj? ankiet? odno?nie rate servera, na kt?r? mo?ecie g?osowa? gdziekolwiek zobaczycie ten temat. Wszystkie g?osy zostan? podliczone i w czwartek na officjalnej stronie zapadnie ostateczna decyzja. Osobi?cie, proponowa? bym Wam sta?y rate, poniewa? wiem, ?e tak serwer b?dzie si? prezentowa? bardziej epicko oraz adekwatnie do jego celu czyli odwzorowaniu real Tibi 8.70. Dlaczego 8.70? Posiadamy bardzo stabilny silnik oraz kontent zawarty w wersji 8.70. Jest moim zdaniem najbardziej zaniedbanym przez innych developer?w OTS'?w. Tibia 8.70 gwarantuje najwi?ksz? stabilizacje serwerow? czyli po prostu zawarte tam cooldowny i nowe czary oraz sam content jest przygotowany tak aby serwer si? nie znudzi?. Co do nowszych wersji my?l?, ?e szkoda na ten temat si? wypowiada?.
Przepraszam, za ma?o profesjonalny opis ale moja praca nad serwerem jeszcze nie zosta?a uko?czona, dlatego wol? po?wi?ci? wi?cej czasu na przygotowywanie serwera, ni? na sam? jego reklam?. Zapraszam serdecznie do g?osowania oraz do za?o?enia konta na naszej stronie ju? teraz! Do zobaczenia w grze!
1 - 7 : 25x
8 - 19 : 20x
20 - 39 : 15x
40 - 69 : 10x
70 - 99 : 8x
100 - 129 : 6x
130 - 149 : 5x
150 - 199 : 4x
200 - 299 : 3x
300 + : 2x
SKILL RATE: 8x
MAGIC RATE: 4x
LOOT RATE: 2.0x
CZAS RED SKULLA: 7 DNI
FRAG?W NA DZIE? DO RED SKULLA: 4
FRAG?W NA TYDZIE? DO RED SKULLA: 12
FRAG?W NA MIESI?C DO RED SKULLA: 24
CZAS BLACK SKULLA: 14 DNI
FRAG?W NA DZIE? DO BLACK SKULL: 8
FRAG?W NA TYDZIE? DO BLACK SKULL: 24
FRAG?W NA MIESI?C DO BLACK SKULL: 48
CZAS PZ ATAKU: 1 MIN
CZAS PZ ZAB?JSTWA: 15 MIN
Bezb??dny System PvP
Nagroda w postaci pieni?dzy za ka?dy zdobyty poziom
System Rookgaardu
Kompletny kontent pierwszej cz??ci zao (questy addonowe w kolejnej aktualizacji)
Realna mapa oraz ponad 650 NPC
Zbalansowane klasy postaci
Kompletny zestaw NPC: Przewo?nik?w, Sklep?w magicznych, Sklep?w z meblami, Kap?an?w od bless?w
Oswajanie Mount?w
PvP Bless -Twist of Fate
Losowe spawny: Lordy Vampir?w, Bossowie Poi, Potwory do mount?w
Losowe najazdy.
8.70 Czary oraz cooldowny
Odpowiedni oraz zbalansowany loot z potwor?w
*Sortowanie item?w: NPC sprzedawcy mebli oraz magic shopy (np. runy, potiony albo poduszki, sto?y)
*Postman Quest
*Przepisanie wszystkich NPC zajmuj?cych si? addonami
*Pe?ny Quest Log
*Wszystkie Achievementy 8.70
*Brakuj?ce questy z pierwszej cz??ci zao:
Children of the Revolution Quest
Unnatural Selection Quest
Uneasy Alliance Quest
Przepisane ataki potwor?w z pierwszej cz??ci
*Pe?ny kontent drugiej cz??ci zao (Razahai):
Wrath of the Emperor Quest
The Spirit Will Get You Quest
A Father's Burden Quest
An Interest In Botany Quest
Przepisane ataki potwor?w oraz loot z drugiej cz??ci

Kiedy? serwery np. konu lub pierwszy eloth dawa?y rad? wiadomo inne czasy ale zawsze warto spr?bowa?.
Ale serwer i tak b?dzie sta? minimum p??torej roku je?eli nawet mia? by mie? 10 graczy poniewa? wszystko jest op?acone. Jednak ja widz? inna przysz?o?? tego projektu jestem bardzo kreatywny i zrobi? tak aby wszystko pasowa?o innym gracz?.