-Tibia 8.70 Dreams - Mi?dzynarodowy 8.70 Real Tibia Server [START 04.04.2014 17:00]

Dreams - Mi?dzynarodowy 8.70 Real Tibia Server [START 04.04.2014 17:00]

• ETAPOWY EXP: MID RATE (1lvl - 200lvl) --> [20x - 3x], (300+) [2x]

Votes: 0 0,0%
  • STA?Y EXP: RPG RATE (1lvl - 300) [3x], (300+) [2x]

Votes: 8 44,4%

Votes: 10 55,6%

• Total voters
    18
Status
Zamknięty.

Divers43

Active User
Lipiec 24, 2010
Liczba reakcji
1

logo.png

START: 04.04.2014 17:00 [CET]

STATUS: SERVER JEST DOST?PNY
ombrxENPm.gif

ADRES IP: OTDreams.com
PORT: 7171
WERSJA KLIENTA: 8.70
PRZEJD? DO STRONY
PRZEJD? DO FORUM

OPIS

Witaj! Zaczynaj?c przygod? z Dreams Open Tibia Server musisz zastanowi? si?, czy powierzysz sw?j cenny czas na gr? i docenisz tysi?ce godzin sp?dzonych nad tym w?a?nie projektem. Moja ksywa to Diverse, przez ostatnie p?? roku dzie? w dzie? zajmowa?em si? modyfikacjami, poprawkami oraz zbalansowaniem wszystkiego tak, aby wszystko ze sob? wsp??gra?o i pasowa?o. Wspomn? te? ?e jestem perfekcjonist? i w swojej pracy przyk?adam wielk? uwag? do szczeg???w. Moja przygoda z OTSem zacz??a si? jako? 7-8 lat temu. Pierwszymi projektami by?y oczywi?cie s?ynne YourOtsy ale potem Tibia troszk? podnios?a poprzeczk? i otworzy?em pierwszy udokumentowany ots 7.92 "Katowicki OTS 7.92" s? nawet, gdzie? w internecie filmiki. Nie b?d? opowiada? tutaj o wszelkich moich prze?yciach lecz chc? brzmie? wiarygodnie w tym co pisz? do Was, poniewa? w internecie mo?ecie wszystko sprawdzi?.

Co do samego Dreamsa wcze?niej znanego jako Paradise Projekt. Zacz??em w 2011 roku i wtedy wlasnie ruszy? server. Nast?pnie przez p?? roku modyfikowa?em map?, skrypty, wszystko. Ju? wtedy d??y?em do perfekcji. Niestety serwer przetrwa? tylko do wakacji, potem jako? straci?em ochot? do hostowania go, poniewa? zaniedba?em troch? prac? nad planowanym drugim startem. W tym opisie nie b?d? opisywa? serwera, bo to po prostu trzeba zobaczy? na w?asne oczy. Przez ostatnie p?? roku siedzia?em dzie? w dzie? nad nim, wierz? ?e m?j czas zostanie jako? mile doceniony. Nie licz? na mas? graczy, kt?rzy przyszli tylko zobaczy? ten serwer oceni? i powiedzie?: "jest za ci??ko, spadam na inny", licz? na graczy, kt?rych ten serwer po prostu poch?onie bez wzgl?du na to czy rozgrywka dla danej osoby jest ?atwa lub ci??ka.

Serwer jest zbalansowany, rozgrywka jest zale?na od naszego poziomu, im wy?szy tym wi?kszy kontent no i oczywi?cie satysfakcja. Co do samego balansu dodaj? ankiet? odno?nie rate servera, na kt?r? mo?ecie g?osowa? gdziekolwiek zobaczycie ten temat. Wszystkie g?osy zostan? podliczone i w czwartek na officjalnej stronie zapadnie ostateczna decyzja. Osobi?cie, proponowa? bym Wam sta?y rate, poniewa? wiem, ?e tak serwer b?dzie si? prezentowa? bardziej epicko oraz adekwatnie do jego celu czyli odwzorowaniu real Tibi 8.70. Dlaczego 8.70? Posiadamy bardzo stabilny silnik oraz kontent zawarty w wersji 8.70. Jest moim zdaniem najbardziej zaniedbanym przez innych developer?w OTS'?w. Tibia 8.70 gwarantuje najwi?ksz? stabilizacje serwerow? czyli po prostu zawarte tam cooldowny i nowe czary oraz sam content jest przygotowany tak aby serwer si? nie znudzi?. Co do nowszych wersji my?l?, ?e szkoda na ten temat si? wypowiada?.

Przepraszam, za ma?o profesjonalny opis ale moja praca nad serwerem jeszcze nie zosta?a uko?czona, dlatego wol? po?wi?ci? wi?cej czasu na przygotowywanie serwera, ni? na sam? jego reklam?. Zapraszam serdecznie do g?osowania oraz do za?o?enia konta na naszej stronie ju? teraz! Do zobaczenia w grze!

STATYSTYKI SERVERA

EXP STAGES:
1 - 7 : 25x
8 - 19 : 20x
20 - 39 : 15x
40 - 69 : 10x
70 - 99 : 8x
100 - 129 : 6x
130 - 149 : 5x
150 - 199 : 4x
200 - 299 : 3x
300 + : 2x

SKILL RATE: 8x
MAGIC RATE: 4x
LOOT RATE: 2.0x

FRAGI

revenge.png

REVENGE SKULL WY??CZONY

rs.png

CZAS RED SKULLA: 7 DNI
FRAG?W NA DZIE? DO RED SKULLA: 4
FRAG?W NA TYDZIE? DO RED SKULLA: 12
FRAG?W NA MIESI?C DO RED SKULLA: 24

bs.png

CZAS BLACK SKULLA: 14 DNI
FRAG?W NA DZIE? DO BLACK SKULL: 8
FRAG?W NA TYDZIE? DO BLACK SKULL: 24
FRAG?W NA MIESI?C DO BLACK SKULL: 48

pz.gif

CZAS PZ ATAKU: 1 MIN
CZAS PZ ZAB?JSTWA: 15 MIN

CECHY SERVERA

System Wojen
Bezb??dny System PvP
Nagroda w postaci pieni?dzy za ka?dy zdobyty poziom
System Rookgaardu
Kompletny kontent pierwszej cz??ci zao (questy addonowe w kolejnej aktualizacji)
Realna mapa oraz ponad 650 NPC
Zbalansowane klasy postaci
Kompletny zestaw NPC: Przewo?nik?w, Sklep?w magicznych, Sklep?w z meblami, Kap?an?w od bless?w
Oswajanie Mount?w
PvP Bless -Twist of Fate
Losowe spawny: Lordy Vampir?w, Bossowie Poi, Potwory do mount?w
Losowe najazdy.
8.70 Czary oraz cooldowny
Odpowiedni oraz zbalansowany loot z potwor?w

NADCHODZ?CE AKTUALIZACJE

*Aktualizacje strony oraz forum
*Sortowanie item?w: NPC sprzedawcy mebli oraz magic shopy (np. runy, potiony albo poduszki, sto?y)
*Postman Quest
*Przepisanie wszystkich NPC zajmuj?cych si? addonami
*Pe?ny Quest Log
*Wszystkie Achievementy 8.70
*Brakuj?ce questy z pierwszej cz??ci zao:
Children of the Revolution Quest
Unnatural Selection Quest
Uneasy Alliance Quest
Przepisane ataki potwor?w z pierwszej cz??ci
*Pe?ny kontent drugiej cz??ci zao (Razahai):
Wrath of the Emperor Quest
The Spirit Will Get You Quest
A Father's Burden Quest
An Interest In Botany Quest
Przepisane ataki potwor?w oraz loot z drugiej cz??ci

QUESTY

KLIKNIJ ABY ZOBACZY? PE?N? LIST?

Odp: Dreams - Mi?dzynarodowy 8.70 Real Tibia Server [START 04.04.2014 17:00]

"Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\xampp\htdocs\shopsystem.php on line 183"
he, dedyka nie ma widz? :)
a co do xp'a nikt nie zagra u Ciebie na x3 serwerze, ju? ka?dy wola?by wbi? na x2 na rl:)

Z g?ry oceniasz po dedyku, niczego wi?cej nam nie potrzeba. ??cze jak narazie 250 mb/s je?eli zajdzie taka potrzeba to wszystko podepne pod dedyka w kilka godzin. Co do shopa wszystko jest jak powinno brakowa?o oferty :) Nie por?wnywa? bym tego serwera do real. Czy si? op?aca czy nie.. Real zje.... za przeproszeniem tak wi?c tutaj x3 jest jak najbardziej adekwatne do rodzaju servera. Bo co bo nie b?dzie 200 lvla w jeden dzie??:P Kiedy? serwery np. konu lub pierwszy eloth dawa?y rad? wiadomo inne czasy ale zawsze warto spr?bowa?.

Ostatnia edycja:

Nie cz?owieku, po prostu nie ka?dy lubi pcha? sw?j czas w noname, pozatym nie powiedzia?em ?e to Z?E, tylko ?e ma?o os?b wbije i prosz? nie por?wnuj si? do Elotha, Shadowcora, czy ju? prawdziwej Tibii.

W 2011 serwer by? pierwszym 8.70 z pe?nymi mapami, pierwszy serwer z przepisanymi czarami 8.70, cooldownami mo?e to ma?e osi?gni?cie ale ludzie kt?rzy tam grali bardzo z?ywali si? z tym serwerem. W?tpi? ?e taki no name po prostu co kto woli. Teraz przepisywa?em wszystkie questy braki i jestem ?wiadom ?e nie wszystko jest jeszcze uko?czone np The Ape City Quest czy tam The Hidden City of Beregar Quest. Ale w stu procentach wiem ?e pod wzgl?dem dopracowania ten serwer k?adzie wszystkie 8.60 do classica i hexany brak mu kilka quest?w ale za to im te? troch? brakuje do Dreamsa szkoda w og?le por?wnywa? bo to inne typy serwer?w. Po prostu proponuje poczeka? do startu i nie wypowiada? si? zanim si? czego? nie zobaczy.

Teraz wychodzi du?o serwer?w oko?o 8.6, wi?kszo?? z nich to real mapy - ilo?? takich startuj?cych serwer?w jest nie do policzenia - co wi?cej wi?kszo?? nie r??ni si? znacznie od siebie, tylko te bardziej wyj?tkowe zostaj? na rynku.
Nie s?ysza?em ?eby kto? ostatnio gra? w 8.7, jak ju? to 10.37 lub wspomniane 8.60.
Wychodz?c temu na przeciw je?li chcesz ?eby co? z tego by?o, opisz pokr?tce co takiego wyr??nia Tw?j serwer poza tym ?e masz ch?? zrobi? low-exp oraz jest hostowany w domowym zaciszu?
Chc?c unikn?? odpowiedzi typu: m?j serwer jest stabilny, prosz? o jakie? naprawd? unikatowe fakty.

PS. Skoro masz zamiar utrzyma? taki serwer w domu, poznamy Setup komputera na kt?rym b?dzie si? znajdowa??

Co do tych unikatowych faktur to postaram si? wymieni? je maj?c czas jutro w edycji tego postu poniewa? mam jeszcze troch? pracy na dzi? a nie mam zamiaru siedzie? drugiej nocy z rz?du. A co do sprz?tu 16gb ramu Quad Core szczeg??y zostawi? dla siebie. Dedyk bedzie posiada? 32gb je?eli zajdzie potrzeba na tak? pami?? obliczeniow?.

unikatowe faktury: 3 etapowe farmine, kicki u ka?dego travel npc 3 opcje wywalenia te same pozycje 100% real (ma?o potrzebne teraz bo mo?na przechodzi? przez innych ale jest), npc sortuj?cy trade tak jak na real np. hi trade runes lub hi trade tables (obecnie na farmine ju? dzia?a taki npc dost?pny po kt?rej? tam missji new frontiera ale dodanie tego do npc z meblami czy innych magic shop?w to tylko kwestia czasu tak wi?c w kolejnym update b?d? wszystkie dodane), nie ma ?adnych istotnych b??d?w na mapie zosta?y tylko 2 :doda? spawny w podziemiach foldy i zao pierwsza cz??? corruption hole jest chyba z 8.54 i trzeba usun?? bambusy niekt?re wisz?ce w powietrzu bo s? ?le ztrackowane no i potem poprawki na 2 cze?ci zao, runy oraz czary s? zbalansowane, pvp system jest przepisany nie ma b??d?w z yellow skullami itp, twist of fate dzia?a jak natura chcia?a ;d, jest tego jeszcze troch? sporo ma?ych rzeczy te? jak mi si? co? przypomni to dopisz? no i nie odpowiadam za to ?e ka?dy pojmie to co tu napisa?em bo nie chce mi si? tego korektowa? jest troch? ba?agan

Ostatnia edycja:

8.7? Bez obrazy ale kto? gra na 8.7? 8.6 b?d? 10.37 innej opcji nie widze.

Og?lnie ciekawie, ankieta dobry pomys? i stage 1 - 300 x3. 300 + x2 r?wnie? bd pomys?.

Jaki? test server?

Odpycha jedynie to 8.7 ; /

Pozdrawiam ; )

Mo?e i odpycha poniewa? wszyscy id? na ?atwizne 8.7 client jest s?abo supportowany my mamy silnik w kt?ry zrobili?my pod siebie. Gwarantuje ?e ktokolwiek do nas zawita i nie odrzuci serwera bo zbyt ma?y exp, zostanie na d?u?ej. Client jak client niczym si? nie r??ni powy?ej 8.70 tibia posz?a w bardzo z?y kierunek wiele graczy odesz?o. Ci co chc? gra? na najnowszej tibi maj? ju? otsy typu shadowcores. My mimo ?e zostajemy w tyle jeste?my na bardzo stabilnej pozycji. Oni mog? tylko pogorszy? swoj? pozycje bo nie wiadomo co planuje Cipsoft dalej. Ten serwer ma odbiega? od innych czy to wypali zobaczymy. Najwy?ej straci?em p?? roku ?ycia :D Ale serwer i tak b?dzie sta? minimum p??torej roku je?eli nawet mia? by mie? 10 graczy poniewa? wszystko jest op?acone. Jednak ja widz? inna przysz?o?? tego projektu jestem bardzo kreatywny i zrobi? tak aby wszystko pasowa?o innym gracz?.

Zapomnia?em doda? ?e serwer nie posiada training monk?w oraz innych customowych dupereli. Dla os?b kt?rzy znaj? real map? na pewno znajdzie si? jakie? alternatywne miejsce do trenowania mog? podpowiedzie? ?e jest to zwi?zane z Telasem. Na shielding te? jest tam spos?b, naprawd? mo?na poczu? ten klimat rpg :D Dodam jeszcze ?e mog? wdro?y? specjalne procedury kt?re umo?liwi? offline training na tibi 8.70 lecz naprawde moim zdaniem jest to zb?dna opcja. Jestem przygotowany na wszystkie ewentualno??i.

Co do test serwera planowa?em otworzy? test serwer lecz je?eli w pi?tek ma by? start nie mam czasu na skopiowanie strony oraz bazy danych. Ja osobi?cie mam dost?p do testowej bazy danych bo jeszcze upi?kszam ten projekt dlatego serwer jest online lecz nowe konta nie maj? dost?pu do zalogowania si?. Je?eli kto? by? by bardzo dociekliwy co tam si? kryje mog? dopu?ci? kilka os?b do test?w lecz te osoby musz? mnie czym? przekona?.

Og??em ja wiem ?e ci??ko jest uzyska? tytu? RPG na rynku ots?w i ?e jest to niby niemo?liwe. A ja tutaj wyje?d?am z x3 expem i mam si? niby za kogo? kto ma otworzy? kolejnego elotha.mine.nu. Ja tylko chc? ?eby?cie mi zaufali x3 rate jest wy??cznie dla was. ?eby rozgrywka nie znudzi?a si? po kilku dniach i serwer sta? nie 2 miesi?ce, rok ale kilka dobrych lat. Bo co to jest za rozgrywka teraz gdy ka?dy ma 100 lvl w kilka godzin. Ja wiem ?e ludzie maj? coraz miej czasu na gr? ale przecie? jak ju? graj? i skacz? po serwerach. Niech po?wi?c? ten ca?y czas na rozgrywk? kt?r? chocia? zapami?taj?. Niech wielkie teamy poka?? ?e umiej? si? bi? na normalnym otsie gdzie z sd nie sieka po 400. Tylko trzeba taktyki i rozumu.

Nikogo do niczego nie zmuszam, nie namawiam po prostu wyra?am swoj? opini?. Mam nadziej? ?e osoby ch?tne do gry zaczn? zak?ada? od dzi? konta poniewa? jest ju? taka mo?liwo??.

PS. Te 5 g?os?w na x3 nie licz?c mida od Xevisa da?o mi do my?lenia ?e ludzie jednak t?skn? za tym ?e kiedy? wychodzi?y rpg otsy a teraz ich brak. Mam nadzieje ?e x3 rate si? utrzyma wybieraj?c mid te? nie jest jaki? najgorszy ale ju? s?abiej ze stabilizacj? bo jak mo?na nazwa? 100lvl+ w 1 dzie? jako serwer stabilny moim zdaniem jest to serwer ruchomy gracze wchodz? graj? kilka dni i wychodz?.

Ostatnia edycja:

a hexana? rl mapa, du?y exp i ju? 3 lata stoi, shadowcores stoi z 2 lata, jedyne otsy teraz z low expem to tibianic i classicus, oba 7.4

Tak wiem ale powiedz mi gra?e? tam? Jaki jest tam balans o ile mo?na co? takiego tam nazwa?. Ja osobi?cie na temat hexany wiem sporo i sam gra?em na classicu wiec zna?em wszystkie faktury tam poza customowymi. Tylko ?e hexana, hexan? po ludziom kolejna hexana ju? by?o tyle kopii. Co do shadowcores jest wspierany w ca?o?ci przez otland i jego za?o?yciela wi?c ma?o im brakuje te? bym si? zastanawia? nad balansem tam bo testowa?em runy i powiem ?e troch? im jeszcze brakuje. Tam te? nie ma tego co m?g?by zaoferowa? serwer rpg. Mo?e w ko?cu czas spr?bowa? czego? nowego i poczu? si? jak za starych dobrych czas?w?

Nie wiem jak mo?na przekona? do gry na dopracowanych serwerze nawet je?eli da? bym wam wersje 8.70 od Cipsoftu to te? bym si? zastanawia? czy to p?jdzie wog?le. Moim zdaniem x3 exp przeszed? by tylko trzeba ch?ci ?eby spr?bowa?.

Podsumowuj?c moje gadanie: pogra? bym na x3, ale zapatruj?c si? na serwer no-name, wola?bym ju? chyba pogra? na Real Tibii, przynajmiej mam pewno?? ?e serwer nie padnie po roku, i cho?by? zapewnia? nie wiem jak bardzo mocno musisz si? zgodzi?, zaoferowanie czystego zwyklego RL MAP z expem x3 to jak strzelanie sobie w skro?, tymbardziej ?e masz dziwny klient.

Pami?tam jak w 2011 pu?ci?em Dreamsa wtedy client te? nie zadowala?. Stage by? bardzo rozleg?y poniewa? od 20 do 3 potem 2 i zmniejsza? si? co 5 lvli. Na starcie by?o mo?e 20 os?b ale ludzie kt?rzy wchodzili tam zostawali i tak po 2 miesi?cach gra?o 100 os?b. Podsumowuj?c sk?ania? bym si? ?eby go pu?ci? x3 poniewa? nawet je?eli ruszy z ma?? ilo?ci? graczy ludzie b?d? mogli si? po prostu przekona? czy serwer ich tam zatrzyma. A serwer tak czy siak b?dzie sta? cho? by po miesi?cu najwiekszy lvl by? 100 lvl to w statystykach nie b?dzie wygl?da? tak ?le i ludzie wci?? b?d? pr?bowa? nie odrzuci ich to ?e b?d? same 200 lvle. Moim zdaniem innego sposobu na wypromowanie serveru RPG nie ma ni? pokazanie ludziom czy si? on nadaje a ja b?d? si? stara? ?eby tak by?o.

BTW. Jak bym m?g? mi kto? poda? jakie? fora gdzie jeszcze nie rozreklamowa?em serwera najlepiej zagraniczne. Tutaj mo?na sprawdzi? liste reklam.

Ostatnia edycja:

@OFFTOPIC
japie... co w Rl jest takiego RPG ?? Od kiedy Real map? mo?na nazwa? RPG ?? Bo ustawisz sobie wolny exp i ju? RPG fuck logic . A teraz powiem co to jest RPG :
-sta?y exp (nie koniecznie),
-w?asna mapa
-fabu?a
-i tam inne rzeczy :)
@TOPIC
Nie zagram, czemu bo nie .

Dzi?kuje dobranoc.

---------- Tre?? dodana o 22:00 ----------

RPG serwerem mo?na nazwa? np ten tibia.net.pl/threads/568390-Valturia-The-Legend-will-be-back!

Oj mylisz si? kolego rpg w postaci rl mapy oznacza pe?ny kontent real tibi kt?ry idzie zgodnie z tempem awansu postaci. RL kontent czyli questy, odblokowanie lokalizacji, coraz lepsze potwory, lepszy ekwipunek. Czyli w tym przypadku x3 mo?na nazwa? serwerem rpg poniewa? kontent kt?ry gracz okrywa nie zapierdziela jak szalony tylko gracz idzie powoli do przodu. Co do rl mapy nie jest tak ?atwo uzyska? taki stan bo trzeba odpowiednio zbalansowa? mi?dzy innymi czary oraz potwory. Zwyk?e paczki z gotowcami tu nie wystarcz?. Kupa roboty za mn? wiem czym si? zajmowa?em i o czym gadam. Ka?dy ma sw?j pogl?d na gr? nie zagrasz to nie zagrasz.

Ostatnia edycja:

ale zawsze RPG to by?a fabu?a , w?asna mapa itp. Ch?? odkrywania czego? nowego.

Prosz? o przeniesienie tematu jutro do dzia?u serwery.

"#Currently unavailable | Dotacje zostana otwarte na dzien lub dwa przed startem." - Chcia?e? napisa? PO, chyba.

6419y6.jpg

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\xampp\htdocs\todo.php on line 113

Brak favicon, link do facebooka nie dziala, link do clienta nie dzia?a, nawiasem kto m?dry wstawia clienta na speedyshare??
na otland napisale? wszystko = 'everythink' zamiast poprawnego: 'everything'.
See u all possible commands. - pokazywa? to SHOW, nie see(widzie?).

"Server started on 14 March 2014 --> There will not be any restarts." < = hmm? :)

Co z wyborem profesji? I czemu nie wida? nigdzie za?o?onych kont? :)

PS. pyta?e? o co?, odpisa?em Ci na PW, nie raczy?e? nawet odpowiedzie?.

Ostatnia edycja:

Dopatrujesz si? nie istotnych b??d?w by?o kilka wersji startu to ju? poprawione w info nie wszystko jest jeszcze gotowe na stronce. Dotacje przed startem jutro prawdopodobnie je doko?cz? jak nie to w pi?tek ?eby ludzie widzieli co jest w shopie. Jeden ma?y b??d w tak d?ugim opisie m?g? si? znale?? nie b?d? si? ich dopatrywa?. Komendy nie s? sko?czone. Ostatnie poprawki na serwerze jutro i dzi? w nocy. I przepraszam ?e nie odpisa?em ale dzisiaj robi?em miko?aja i choundura(mounty) troch? na transkrypty mi zesz?o,ostatnie poprawki na zao i poprawki w silniku.

Jutro za?o?? Fanpage.
Postacie Main s? na IoD tam wybieraj? profesje. Rookgaard zaczyna na tutorial island.

PS. Co do downloadu dzisiaj si? tam sporo zmieni?o tamten by? z 2011 roku nieaktywny. Dodany w?asny client i wszystko tak jak by? powinno. Speedyshare - link bezpo?redni bo przecie? szkoda obci??a? naszego serwera.

Ostatnia edycja:

Divers, nie rozumiem twoich docinek, nie krytykuje Ci?, ani nie wypominam(ale nieistotne piszemy razem), jedynie informuje Ci? o b??dach, ma?e czy du?e - wszystkie s? istotne, a za takie 'raportowanie' powiniene? by? wdzi?czny.
Jest du?o lepszych serwis?w ni? speedyshare, kt?re nie traktuj? u?ytkownika jak ?miecia : )

btw. inwestujesz w reklam? na otservlist?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry