-Inne Eternal Kingdoms - Legenda kt?ra wiecznie trwa!

Status
Zamknięty.
Odp: Eternal Kingdoms - Legenda kt?ra wiecznie trwa!

Czekamy na nowe odkrywcze komentarze, kt?re widz? zwi?zek mi?dzy nazw? tematu a rzeczywisto?ci?.

Wiecie co? Wpad?em na to, ?e to jest legenda, kt?ra, jak macie racj?, trwa wiecznie, bo nigdy nie wystartuje. Dobrze, ?e nikt na to wcze?niej nie wpad?...
... Poza trzydziestoma wcze?niejszymi komentarzami.

Dajcie ju? spok?j z tym hejceniem RPG, powinni?cie rozumie?, ?e taki rodzaj gry wymaga du?o wi?cej w?o?onej pracy.

No pracy to pewnie nie jest w?o?one a? tak du?o. Po prostu gdyby siedzieli na tym codziennie to tyle co robili przez 5 lat, mieliby w p?? roku.

w ch*ja wal?, sam robi?em nie jeden taki projekt wiem jak to jest ;)

Jutro skomentuje calosc obszerniej i wrzuce; pare ssow, minimape(na dzien dzisiejszy) oraz minimape z opisem jak stoja prace. W weekend raczej mnie nie bedzie w domu lub tylko przelotnie.
Jesli, na tym etapie prac mialbym porzucic Ek, to bylbym ostatnim glupcem. Wierzcie lub nie, ale predzej czy pozniej Ek wystartuje. Trwa to tyle z kilku powodow, sam glownie robie fabule, mape + wszelkiego rodzaju skrypty. Czasem pomaga mi kilka osob takich jak Santo, Sanguis, Marfi. Ponadto, bedziecie mogli sobie porownac postep prac, sprzed jakiegos tam czasu(byly wrzucone kiedys podobne minimapy).

Jeszcze moze pare slow odnosnie waznych kwestii, jakie ostatnie poruszone byly w rozmowie mojej z Santem.
Uwaza, ze krotko mowiac zaczalem od dupy strony tworzac na poczatek tak rozwinieta fabula, ktora pociagnela duze zmiany i naklady pracy za soba w mapie itd..
Dalej idac, twierdzi ze Ek nie bedzie mialo co zaoferowac graczom, nie interesujacym sie fabula i przez to upadnie z powodu niskiej ilosci graczy.

Chce zaznaczyc, ze moj plan polega na tym, zeby zrobic obecnie fabule, mape i skrypty. Bedzie to moja 'podstawa' do dalszego dzialania. Wtedy zostana wymyslone nowe systemy urozmaicajace rozgrywke czy chociazby eventy. Uwazam, ze to o tyle dobre, ze ta cala obecna praca sie nie zmarnuje. Bede ja juz mial, a cala reszta bedzie juz naprawde 'pikusiem' w porownaniu ze stworzeniem tej 'podstawki'. Bedzie mozna wtedy nawet zaczac jakies alpha testy, dla wybranej grupy ludzi. Bez tej 'podstawy', tworzenie serwera rpg nie ma sensu.

Btw. Nie rozumiem skad, w ludziach tyle zawisci :/

Btw. Nie rozumiem skad, w ludziach tyle zawisci :/
St?d, ?e ju? od kilku lat(od 2009 bodaj?e) obiecujecie im serwer.
Jakby? mia? czeka? na co? kilka lat sam a data by?aby ci?gle przesuwana, zrozumia? by? ich frustracj?.

Odklei kto? wreszcie ten temat?
Nie widz? sensu ?eby nadal by? przyklejony - ani nie s? jakimi? sponsorami, ani to jako? specjalnie popularne nie jest, ani nie startuje w tym miesi?cu, wi?c chyba mo?ecie ju? sko?czy? ekscytacj? tym tematem i podklei? jak?? powa?n? zapowied?, kt?ra jest bardziej godna tego miejsca, ni? jaka? bajeczka o otsie, kt?ry b?dzie jeszcze robiony nie wiadomo ile i wystartuje w 2050 r.

Ostatnia edycja:

Jakby? mia? czeka? na co? kilka lat sam a data by?aby ci?gle przesuwana, zrozumia? by? ich frustracj?.
Aha, czyli stwierdzasz, ze ci wszyscy hejterzy z ostatnich stron, to zawiedzeni fani Ek. Hah :d Sorki, ale ja uwazam, ze hejterzy, to hejterzy.
Jeszcze raz powtorze swoja wypowiedz z tego tematu, nikomu kuzwa krzywda sie nie dzieje z powodu czekania na jakis projekt, ja pierdole. Mowisz, jakby ludzie nie mieli zycia poza otsami, poza Ek. A to ja ryzykuje, ze moja praca moze pojsc na marne.

A co do daty, gdzie ja podaje jakies daty?

Odklei kto? wreszcie ten temat?
Cala ta wypowiedz to twoja subiektywna opinia. Co do jakiejs innej 'powa?nej zapowiedzi'... Rly? Przejrzyj sobie pierwsza strone...

Ostatnia edycja:

Hm... Chyba si? musz? zgodzi? z odklejeniem i nie, nie dlatego, ?e nie mam nic do roboty, ale zapowied? jest faktycznie trzymana w przyklejonych zbyt d?ugo w stosunku do ilo?ci nowo?ci... Je?li b?dzie si? dzia? co? ciekawego, to ponownie przyklej?, a najlepiej jakby zrobi? now? zapowied? czy co?, bo i tak ju? ka?dy to widzia?, wi?c przyklejenie d?u?ej nie ma sensu, ew. mo?na zobaczy? czy czasem nowe hejty nie dosz?y.

Wi?c czekam na co? ciekawszego, wtedy raczej przyklej?.

Aha, czyli stwierdzasz, ze ci wszyscy hejterzy z ostatnich stron, to zawiedzeni fani Ek. Hah :d Sorki, ale ja uwazam, ze hejterzy, to hejterzy[...].

"to zawiedzeni fani Ek" jam zawiedzony fan od 2009 :/

zagralem na tym pierdolonym serwerze 15 minut i mi go wy??czyli?cie, dlatego przez 5 lat was hejtuje :D

edit.
Do??czy?
06 mar 2009

ja m?wi? powa?nie :D

No rzeczywi?cie d?ugo nie pograli?my hehe. I to atakowanie przez hotkey <3

nawet im hosting proponowa?em prawie ?e za free :D

Zaczniemy od ssow :)

Miejsce ukrycia przekl?tego maga Santoriusa

fhwv.png

t0t5.png

cht4.png

ao9z.png

7uql.png

klxt.png

Wybaczcie, brak mob?w.

Minimapa na dzien dzisiejszy. Brakuje kilku malych lokacji(typu 30x30sqm) do jakis pojedynczych questow. Natura na tiquandzie wymaga dopracowania.
http://imageshack.com/a/img22/5741/elku.png

Minimapa pod katem fabularnym. Czerwona otoczka - fabula skonczona, od jutra ruszaja prace nad pisaniem npcow(okolo 20) i questow w lua. Brazowa - brak jakiejkolwiek fabuly. Czarna - fabula jest tworzona.
http://imageshack.com/a/img827/6259/s5yr.png

Jest to oczywiscie ocena z grubsza, gdybym chcial wypisywac dokladnie co, gdzie jest do dokonczenia w fabule to, by sie troche uzbieralo, ale sa to mniej wazne rzeczy. Pondato, fabula na glownym kontynencie(i okolicach) jest juz wdrozona w zycie. Teraz tylko tiq/pustynia i bym powiedzial, ze ostatnia faza roboty - wykanczanie, no i testy.

@MatMal
Juz ci kuzwa daje caly data pack, tylko mi hostnij plissss!

@edit
Tak, wiem na ostatnim ssie 'gora' od dolu nachodzi na 1 sqm szerokosci. Musze zakryc podziemie groundem od gory.

Zadnego lodowego kontynentu? Zadnego "zao" czy tez "yalahar"? Cos podwodnego jest(tego akurat moze na minimapie nie byc ;P)?
Nawet niezla ta mapka. Fajna galeria maperska, tylko szkoda, ze caly czas w zlym dziale. Czkam na wiecej skrinow.

O fak. Abcq, ty dalej ci?gniesz ten projekt.

Blackq.

cuddihosting.pl to m?j dobry znajomy, m?w kiedy i Ci? z nim kontaktuje

cuddihosting.pl to m?j dobry znajomy, m?w kiedy i Ci? z nim kontaktuje
Kwestia taka, ze nie zamierzam polegac na czyichkolwiek znajomych, bo to krotko mowiac ryzyko.

@Down
Atlantyda, ktorej mapa to w 90% bezczelnie powycinane fragmenty starej mapy ek. Mieliscie ich sie wszystkich pozbyc przed startem i co? Chyba dobrze wiemy. Nie mam za grosz zaufania do ludzi z atlantydy, wlaczajac w to ciebie. Raz hejtujesz, raz zglaszasz swoja chec pomocy. Zdecyduj sie.

@Blackq
Ciagne, ciagne. W razie czego ciagle uzywam starego gg, jakbys chcial pogadac.

Ostatnia edycja:

no to podchodz?c w taki spos?b ?ycz? powodzenia. Ja kilka lat temu praktycznie go nie zna?em i odda?em u Atlantyd? od tak o, w chuja nie zrobi? a jescze du?o w skryptach pom?g?... zreszt? to Twoja sprawa.
A hosting dla mnie pierwsza klasa, nawet ?yczenia, kubek i d?ugopis na ?wi?ta przys?a? :D

To jest jak najbardziej dobry dzia?.
Abc jest jak m?j lanos - nie do zajebania.
Mimo i? moja pomoc jest skrajnie minimalna(w ko?cu musz? doko?czy? te zakichane Elfy) i nigdy nie mog? si? zabra? za to co powinienem, to on realizuje ten plan pi?cioletni z uporem za kt?ry dosta?by ze trzy medale z sierpem i m?otem.

To co zawsze czyli nic.

Przynajmniej fajnie si? czyta wypowiedzi. Legenda zawsze b?dzie wieczna :)

Patrz?c na minimap? widz? sk?d taka rozbie?no?? pomi?dzy startem a szcz??liwym fina?em - mn?stwo lokacji i nie, nie m?wi? tu o rzeczach typu las, ??ka, pustynia, bo to nie ma znaczenia - chodzi mi o miasta, osady, zamki. I chocia? jest tego pe?no, naprawd? nie wierz?, ?e to wszystko fajnie pod wzgl?dem fabularnym prosperuje, bo wiem co oznacza napisanie fabu?y (ok. 30 NPC, 20 zada? do jednego miasta i mn?stwo innych wa?nych rzeczy). Prawdopodobnie wi?kszo?? lokacji jest zrobiona ,,na si??'' po to, ?eby by?y. Je?li wci?? nie doko?czyli?cie fabu?y, to lepiej usu?cie na start par? miejsc?wek, a czas, kt?ry po?wi?cicie na fabu?? u?yjcie dla wi?kszych miast, bo jak m?wi? - to tylko moje odczucia, ale podejrzewam, ?e EK celuje w ilo??, a nie w jako??.

A je?li macie, wbrew moim s?owom po kilkana?cie zada? i NPC w ka?dej takiej lokacji, to niestety, ale b?dziemy musieli si? zmaga? z wi?kszo?ci? quest?w typu: ,,Przynie?, zabij, kliknij tu i tu''. Mam nadziej?, ?e si? myl?, ale trudno by? w takim przypadku optymistycznym - wiem, co znaczy robienie serwera RPG, a ju? na pewno, je?li robi? go tylko dwie osoby (g??wnie).

Status
Zamknięty.
Back
Do góry