• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

-Inne Eternal Kingdoms - Legenda kt?ra wiecznie trwa!

Status
Zamknięty.
Odp: Eternal Kingdoms - Legenda kt?ra wiecznie trwa!

@Abcq
Blizzarda? Kt?rego? Tego, kt?ry zajmowa? si? D3 czy poprzednimi? Bo jak tego D3 to chyba sobie z?ych ludzi do na?ladowania wybrali?cie :>

Swoj? drog? gratulacje dla Was, 20+ os?b, ?e pu?cili?cie taki serwer i zrobili?cie klape wszechczas?w. A z tym forum to ciekawa sprawa, ca?e EK wtedy w?drowa?o po necie. Teraz tylko mapa sie osta?a.

@Abcq
Blizzarda? Kt?rego? Tego, kt?ry zajmowa? si? D3 czy poprzednimi? Bo jak tego D3 to chyba sobie z?ych ludzi do na?ladowania wybrali?cie :>

Swoj? drog? gratulacje dla Was, 20+ os?b, ?e pu?cili?cie taki serwer i zrobili?cie klape wszechczas?w. A z tym forum to ciekawa sprawa, ca?e EK wtedy w?drowa?o po necie. Teraz tylko mapa sie osta?a.

D3 gowno d3 syf d3 smietnik a 10 mln ludzi gra...
Wszyscy sie pluja, a jednak mimo wszystko jest to dobra gra i gra w nia masa ludzi.
Poza tym, czy jesli blizzard robi jakas gre latami, to kiedykolwiek wychodzi kompletny fail? Bo ja jeszcze czegos takiego nie widzialem. Za kazdym razem jest masa ludzi chetnych do grania w ich "dzieci". Jednym sie nie podoba, ale innym juz tak.
Ale tak generalnie to chodzilo mi o to, ze w graczach na swiecie chyba nie ma nikogo kto nie przetestowal ktorejkolwiek z ich pozycji.
A juz na pewno nie znajdziesz nikogo kto nie slyszal albo o diablo albo o warcrafcie albo o starcrafcie.
Wiec mimo wszystko nie mozesz powiedziec, ze nie zrobili czegos zajebistego.

@abcq
Zapowiedz jest forma reklamy...

@Kikimora
Zobacz sobie oceny ludzi, a nie recenzent?w z portali. Wi?kszo?? jest na nie, ale dlatego, ?e 1/3 teamu, kt?ry robi? D3 to byli ci, kt?rzy pracowali nad poprzednimi. D3 polecia? na fali hype tak jak inne tego typu tytu?y. Tak?e nie por?wnuj teraz tego Blizzardu od D3 do pozosta?ych.

A sam gra?em chyba tylko w bete tego nowego SC i W3 Frozen Throne i powiem ci, ?e widzia?em lepsze gry. Tylko te po prostu s? ma?o skomplikowane i dlatego tyle os?b w nie gra, bo ?eby wej?? na poziom ?redniaka nie trzeba wiele si? wysili?.

Zobacz sobie oceny ludzi, a nie recenzent?w z portali.
z tym faktem, ?e recenzenci to wieloletni do?wiadczeni gracze, kt?rzy przed ocen? dok?adnie testuj?, sprawdzaj? i por?wnuj? gr? do ich poprzednich wersji, jak i r?wnie? do gier z tego gatunku.
natomiast oceny ludzi kt?rych czytam to z regu?y wypowiedzi m?odych os?b kt?re zacz??y gra? w rpg za czas?w arcani.
ma?y offtop si? robi, team ek m?g?by zaskoczy? jak?? mi?? zapowiedzi?.

Agreon to tylko NPC, a mo?e b?dzie mo?liwo?? z nim walki? Je?li ju? o niego pytam, to b?dzie troch? nowych mob?w (z w?asn? grafik??).
Najbardziej interesuje mnie gameplay. Jak bardzo b?dzie r??ni? si? od realowego? Profesj? bazujecie na tych z rl tibii? Opiszcie nam serwer troszk? bardziej, bo po samych screenach nie poznam gameplaya.
Mogliby?cie wypisa? osoby, kt?re pracowa?y nad t? wersj? EK (od zapowiedzi).

@offtop
Za?miecacie temat, ka?dy wie, ?e EK niestety si? grzebie :-P

Agreon jest cz??ci? fabu?y, kt?r? nie zamierzamy zdradzi?. :)
Co do potwor?w. C??, b?dzie ich ca?kiem sporo, zwa?aj?c na to, ?e mamy tyle cudnych grafik. Co wi?cej niekt?re potwory s? zmienione na quaify, tzn. mo?na zmieni? im kolor.
Je?li chodzi o gameplay, to zale?ne jest w du?ym stopniu od gracza. Ju? t?umacz?. Eternal Kingdoms oferuje 8 profesji. Cztery z nich s? niemal?e identyczne jak na RL tibii za? drugie cztery s? ca?kiem nowe. Gra, b?dzie "inna" dla tych, kt?rzy b?d? tego chcieli, za? Ci co nie chc? zbytnio odmienno?ci wybior? podstawowe profesje.

Opis profesji ek.

Profesje

Wojownik - najpro?ciej mo?na go okre?li? jako tibijskiego rycerza. Walczy w zwarciu, u?ywa czar?w ofensywnych na wy?szym levelu. Wa?na rzecz? jest powr?t u wojownika do leczenia runami ultimate healing jak w starszej tibii, b?dzie to op?acalniejsze od potion?w.

Obra?enia w walce - x 1.3
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 1.1
Cap na level - 25
Hp na level - 20
Mana na level - 5
Speed atack - 2s
Paladyn - tu ju? si? zaczynaj? zmiany, oczywi?cie paladyn to nie ?ucznik strzelaj?cy na odleg?o??, a rycerz w s?u?bie ?wiat?o?ci. W walce wspiera si? czarami i modlitw?. Potrafi te? mocno leczy? rany.
Obra?enia w walce - x 1.1
Obrona - x 1.2
Pancerz - x 1.1
Cap na level - 20
Hp na level - 15
Mana na level - 15
Speed atack - 2s

Barbarzy?ca - Pot??ny wojownik nastawiony na zadawanie du?ych obra?e?, na wy?szych poziomach posiada mocny czar ofensywny, jednak nie mo?e nim spamowa? np. rycerze z exori gran w tibii. Jego wada jest te? leczenie, mo?e to robi? tylko za pomoc? potion?w w przeciwie?stwie do wojownika.
Obra?enia w walce - x 1.6
Obrona - x 0.8
Pancerz - x 1.0
Cap na level - 30
Hp na level - 25
Mana na level - 5
Speed atack - 1.7s

Mag- Tibijski sorcerer, gra nim nie wiele b?dzie si? r??ni?. Zosta?a mu zabrana jednak?e magia ?mierci(sd), mo?e jednak robi? nowe runy, troch? s?absze od sd, ?ywio?u energii i ognia. Dosta? te? pot??ny czar obszarowy.
Obra?enia w walce - x 1.0
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 10
Hp na level - 5
Mana na level - 30
Speed atack - 2s

Czarownik - Mag praktykuj?cy ciemn?, czarn? magi?. Przywo?uje do ?ycia umar?ych oraz demony z za?wiat?w, potwory te jednak s?u?? mu jak potrafi? najlepiej. Jego czary jednak, poch?aniaj? wi?cej many w wyniku czego jest dro?szy w levelowaniu i nie mo?e u?ywa? r??d?ek. Posiada czar, kt?ry parali?uje przeciwnika na 2 sekundy(ma jednak cooldown*)
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 10
Hp na level - 5
Mana na level - 30
Speed atack - 2s

Druid - Denerwowa?o was ze druid w tibii, jest praktycznie troche upo?ledzon? wersj? Sorca? U nas druid mo?e by? zarazem jak jego pierwowz?r z tibii lub mo?e gra? w zupe?nie inny spos?b, a umo?liwia mu to system metamorfoz. Jako wilko?ak walczy w zwarciu, szybko zadaj?c ?mierciono?ne ciosy pazurami(nowe bronie - clawy, pod fista), a jako kobra, potrafi parali?owa? i atakowa? na odleg?o?? trucizn?, ponadto w magicznej formie ma zwi?kszona si?? obra?e? magicznych.
Obra?enia r??d?k? - x 1.3(tylko w normalnej postaci)
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 10
Hp na level - 5
Mana na level - 30
Speed atack - Zale?nie od formy.

?owca - Pos?uguje si? ?ukami, kuszami i oszczepami potrafi nimi zrobi? du?e szkody. Jest to bardzo op?acalna posta? ze wzgl?d?w na tanie levelowanie. Potrafi? b?dzie te? rozstawia? pu?apki w kt?rych b?dzie potrafi? zatrzyma? przeciwnika na par? cennych sekund.
Obra?enia w walce - x 0.8
Obra?enia na dystans - x 1.15
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 15
Hp na level - 10
Mana na level - 15
Speed atack - 2s

?otrzyk - szkolony w skrytob?jstwie, potrafi zrobi? du?e obra?enia w kr?tkim czasie, a potem ca?kowicie znikn?? z pola widzenia ofiary(na par? sekund+cooldown). Posta? idealna do pvp i zabijania z zaskoczenia, niestety jednak ci??ka i droga do wyexpienia. Pos?uguje si? shurikanami, w??czniami i sztyletami kt?re rzuca z zadziwiaj?ca celno?ci?.
Obra?enia na dystans - x 1.7
Obrona - x 0.7
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 15
Hp na level - 10
Mana na level - 15
Speed atack - 1.6s

Dopisek:

Nazwy profesji mog? ulec ma?ym zmian?.

Profesje s? prawie sko?czone, zosta?o tylko wybalansowanie ich co te? zostanie uczynione na beta testach Eternal Kingdoms.

Ostatnia edycja:

Agreon jest cz??ci? fabu?y, kt?r? nie zamierzamy zdradzi?. :)
Co do potwor?w. C??, b?dzie ich ca?kiem sporo, zwa?aj?c na to, ?e mamy tyle cudnych grafik. Co wi?cej niekt?re potwory s? zmienione na quaify, tzn. mo?na zmieni? im kolor.
Je?li chodzi o gameplay, to zale?ne jest w du?ym stopniu od gracza. Ju? t?umacz?. Eternal Kingdoms oferuje 8 profesji. Cztery z nich s? niemal?e identyczne jak na RL tibii za? drugie cztery s? ca?kiem nowe. Gra, b?dzie "inna" dla tych, kt?rzy b?d? tego chcieli, za? Ci co nie chc? zbytnio odmienno?ci wybior? podstawowe profesje.

Opis profesji ek.

Profesje

Wojownik - najpro?ciej mo?na go okre?li? jako tibijskiego rycerza. Walczy w zwarciu, u?ywa czar?w ofensywnych na wy?szym levelu. Wa?na rzecz? jest powr?t u wojownika do leczenia runami ultimate healing jak w starszej tibii, b?dzie to op?acalniejsze od potion?w.

Obra?enia w walce - x 1.3
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 1.1
Cap na level - 25
Hp na level - 20
Mana na level - 5
Speed atack - 2s
Paladyn - tu ju? si? zaczynaj? zmiany, oczywi?cie paladyn to nie ?ucznik strzelaj?cy na odleg?o??, a rycerz w s?u?bie ?wiat?o?ci. W walce wspiera si? czarami i modlitw?. Potrafi te? mocno leczy? rany.
Obra?enia w walce - x 1.1
Obrona - x 1.2
Pancerz - x 1.1
Cap na level - 20
Hp na level - 15
Mana na level - 15
Speed atack - 2s

Barbarzy?ca - Pot??ny wojownik nastawiony na zadawanie du?ych obra?e?, na wy?szych poziomach posiada mocny czar ofensywny, jednak nie mo?e nim spamowa? np. rycerze z exori gran w tibii. Jego wada jest te? leczenie, mo?e to robi? tylko za pomoc? potion?w w przeciwie?stwie do wojownika.
Obra?enia w walce - x 1.6
Obrona - x 0.8
Pancerz - x 1.0
Cap na level - 30
Hp na level - 25
Mana na level - 5
Speed atack - 1.7s

Mag- Tibijski sorcerer, gra nim nie wiele b?dzie si? r??ni?. Zosta?a mu zabrana jednak?e magia ?mierci(sd), mo?e jednak robi? nowe runy, troch? s?absze od sd, ?ywio?u energii i ognia. Dosta? te? pot??ny czar obszarowy.
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 10
Hp na level - 5
Mana na level - 30
Speed atack - 2s

Czarownik - Mag praktykuj?cy ciemn?, czarn? magi?. Przywo?uje do ?ycia umar?ych oraz demony z za?wiat?w, potwory te jednak s?u?? mu jak potrafi? najlepiej. Jego czary jednak, poch?aniaj? wi?cej many w wyniku czego jest dro?szy w levelowaniu i nie mo?e u?ywa? r??d?ek. Posiada czar, kt?ry parali?uje przeciwnika na 2 sekundy(ma jednak cooldown*)
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 10
Hp na level - 5
Mana na level - 30
Speed atack - 2s

Druid - Denerwowa?o was ze druid w tibii, jest praktycznie troche upo?ledzon? wersj? Sorca? U nas druid mo?e by? zarazem jak jego pierwowz?r z tibii lub mo?e gra? w zupe?nie inny spos?b, a umo?liwia mu to system metamorfoz. Jako wilko?ak walczy w zwarciu, szybko zadaj?c ?mierciono?ne ciosy pazurami(nowe bronie - clawy, pod fista), a jako kobra, potrafi parali?owa? i atakowa? na odleg?o?? trucizn?, ponadto w magicznej formie ma zwi?kszona si?? obra?e? magicznych.
Obra?enia r??d?k? - x 1.3(tylko w normalnej postaci)
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 10
Hp na level - 5
Mana na level - 30
Speed atack - Zale?nie od formy.

?owca - Pos?uguje si? ?ukami, kuszami i oszczepami potrafi nimi zrobi? du?e szkody. Jest to bardzo op?acalna posta? ze wzgl?d?w na tanie levelowanie. Potrafi? b?dzie te? rozstawia? pu?apki w kt?rych b?dzie potrafi? zatrzyma? przeciwnika na par? cennych sekund.
Obra?enia na dystans - x 1.15
Obrona - x 1.0
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 15
Hp na level - 10
Mana na level - 15
Speed atack - 2s

?otrzyk - szkolony w skrytob?jstwie, potrafi zrobi? du?e obra?enia w kr?tkim czasie, a potem ca?kowicie znikn?? z pola widzenia ofiary(na par? sekund+cooldown). Posta? idealna do pvp i zabijania z zaskoczenia, niestety jednak ci??ka i droga do wyexpienia. Pos?uguje si? shurikanami, w??czniami i sztyletami kt?re rzuca z zadziwiaj?ca celno?ci?.
Obra?enia na dystans - x 1.7
Obrona - x 0.7
Pancerz - x 0.9
Cap na level - 15
Hp na level - 10
Mana na level - 15
Speed atack - 1.6s

Profesje s? prawie sko?czone, zosta?o tylko wybalansowanie ich co te? zostanie uczynione na beta testach Eternal Kingdoms.

Mam pytanie, kiedy zaczn? si? beta testy i czy b?dzie mo?liwo?? wzi?cia udzia?u w testach czy b?d? zamkni?te?

ots na poziomie cipsoftu a nawet lepiej, gratulacje. Mapa: 11/10 Skrypty: 10/10 Klimat: 9.5/10

W oczekiwaniu na jakikolwiek start...
Tak dorzuce, ze mam nadzieje, ze jesli w ogole ruszy to nie bedzie to kolejny rpg z malym expem gdzie bedzie wkurwiajaco wolne chodzenie i expienie ktore bedzie na tyle nudne, ze nawet fabula nei da rady nas wciagnac wystarczajaco.

Tak moze, troche z zupelnie innej beczki... Zdjecia przedstawiajace workplace nad fabula Eternal Kingdoms ;p
http://img571.imageshack.us/img571/1065/20130219012.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/2056/20130219013.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/553/20130219014.jpg
(4 zeszyty fabuly, 1 zeszyt techniczny i sporo przeroznych notatek)
Niech mi kto? powie, ?e ten ots to niewypa?, dno to chyba go pier***ne.
B?l du**y mie? cz??? z was potrafi, ale zrobi? tyle co ta ekipa, co abc to nie ma kogo.
Brawa, jeszcze raz brawa - wspania?a robota, ile? to pracy to ja nie pojmuje.

My?l?, ?e praca w?o?ona przez niekt?rych tw?rc?w EK ( czy starych czy obecnych) nie do ko?ca jest doceniania. Jestem pewien, ?e je?eli serwer wystartuje (w ko?cu), b?dzie najlepszym serwerem na jakim w ?yciu gra?em ( przynajmniej mam taka nadzieje). Pozdrawiam i 3mam kciuki, Szu~~

Potem powiesz dzieciakom, ?e zajeba?e? studia przez Tibi? :D
W sumie ***** studia, ja chc? gra?!

Te zeszyty robi? wra?enie, ale zobaczy?bym co? z mapy nowego. ;)

No to zapowiadam, ze i na mape niedlugo przyjdzie czas. Gdy skoncze z grubsza(fabularnie) kontynent Rethum, biore sie wraz z Santem za elementy mapy, ktore sa potrzebne do powstalej fabuly. Santo juz dzis ruszyl z pewnymi prackami :)

No to zapowiadam, ze i na mape niedlugo przyjdzie czas. Gdy skoncze z grubsza(fabularnie) kontynent Rethum, biore sie wraz z Santem za elementy mapy, ktore sa potrzebne do powstalej fabuly. Santo juz dzis ruszyl z pewnymi prackami :)

Piszesz teraz, jakbyscie dopiero co zaczynali projekt...
Dopiero co fabule jakos skonczona i na razie nic wiecej nie zrobione. A przeciez juz tyle bylo pokazane... Ja juz sam nie wiem co tu sie dzieje. Czekac sie nie chce, pewnie zanim skonczycie to mi sie znudzi nawet siedzenie na forach o tibii. No ale, zapowiada sie w sumie cos co moze w koncu dzialac, wiec moze troche poczekam... Zeby sprawdzic co to bedzie...

@kikimora
b?dzie, w ko?cu to RPG, pr?ba zrobienia drugiej "lepszej" real tibii
zanim oni zrobi? otsa nikt w tibie ju? nie b?dzie gra?
a projekt dopiero zaczynaj?, musieli przecie? przebudowa? map? kt?r? dobrowolnie wypu?ci? ich kolega z teamu

Niech mi kto? powie, ?e ten ots to niewypa?, dno to chyba go pier***ne.
B?l du**y mie? cz??? z was potrafi, ale zrobi? tyle co ta ekipa, co abc to nie ma kogo.
Brawa, jeszcze raz brawa - wspania?a robota, ile? to pracy to ja nie pojmuje.
ten ots to niewypa?, dno i chyba mnie pier***nij

Nie ma to jak mie? nadziej? w serwerze kt?ry powstaje ju? kilka lat,
robi wok?? siebie ogromny szum, oferuje pierdyliard event?w, crafting, alchemi?, 50 profesji, system sikania w wodzie, obieranie banan?w, otrzymywanie rar?w ze ?liwek
mapa wi?ksza ni? rl, atlantyda, fania i stare ek razem wzi?te
tylko pozostanie pytanie kto b?dzie w og?le u was gra? je?li ju? sko?czycie?
zeszyty z fabu??? prosz? was
mia?em nadziej? ?e zobacz? powa?ny projekt
nie ale serio pierwszy raz widz? ?eby kto? spisywa? fabu?? w zeszytach xDD
Ja ch?tnie popatrz? na wasz "sukces", dajcie mi cynk jak b?dzie start

Piszesz teraz, jakbyscie dopiero co zaczynali projekt...
Dopiero co fabule jakos skonczona i na razie nic wiecej nie zrobione. A przeciez juz tyle bylo pokazane... Ja juz sam nie wiem co tu sie dzieje. Czekac sie nie chce, pewnie zanim skonczycie to mi sie znudzi nawet siedzenie na forach o tibii. No ale, zapowiada sie w sumie cos co moze w koncu dzialac, wiec moze troche poczekam... Zeby sprawdzic co to bedzie...

Bo tu istnieje taka grupa ludzi, kt?rzy maj? nasrane w g?owie pod wzgl?dem fabu?y w durnym serwerze open tibia.

@Zbizu
Nie ma co, dobra beka z zeszytami :D

@kikimora
b?dzie, w ko?cu to RPG, pr?ba zrobienia drugiej "lepszej" real tibii
zanim oni zrobi? otsa nikt w tibie ju? nie b?dzie gra?
a projekt dopiero zaczynaj?, musieli przecie? przebudowa? map? kt?r? dobrowolnie wypu?ci? ich kolega z teamu

ten ots to niewypa?, dno i chyba mnie pier***nij

Nie ma to jak mie? nadziej? w serwerze kt?ry powstaje ju? kilka lat,
robi wok?? siebie ogromny szum, oferuje pierdyliard event?w, crafting, alchemi?, 50 profesji, system sikania w wodzie, obieranie banan?w, otrzymywanie rar?w ze ?liwek
mapa wi?ksza ni? rl, atlantyda, fania i stare ek razem wzi?te
tylko pozostanie pytanie kto b?dzie w og?le u was gra? je?li ju? sko?czycie?
zeszyty z fabu??? prosz? was
mia?em nadziej? ?e zobacz? powa?ny projekt
nie ale serio pierwszy raz widz? ?eby kto? spisywa? fabu?? w zeszytach xDD
Ja ch?tnie popatrz? na wasz "sukces", dajcie mi cynk jak b?dzie start

Bo tu istnieje taka grupa ludzi, kt?rzy maj? nasrane w g?owie pod wzgl?dem fabu?y w durnym serwerze open tibia.

@Zbizu
Nie ma co, dobra beka z zeszytami :D

Ciii, wszystko bedzie fajnie, dajcie spokoj. Pociesze sie jeszcze mysla, ze wyjdzie jakis dopracowany serwer bo tak fajnie sobie pomyslec. A za 2 dni o tym zapomne. Za 2 miesiace mi sie przypomni, ale beda ze 3 nowe screeny w temacie a do startu rok, wiec gowno wyjdzie.
Ale przynajmniej teraz mozna troche pomyslec o czyms fajnym...

Btw. W swoim czasie tez rozpisywalismy sagi na bleach otsa na kartkach z bloku a3 sklejonych na szafie w lekko przyduza plansze ktora mniej wiecej miala przedstawiac ich schemat. Co wygodniejsze bylo niz ogarnianie tego na kompie, a na pewno lepsza zabawa xD

Po primo lepiej si? pisze r?cznie ni? na kompie...
Po drugie wyobra?cie sobie ile tam jest pomys??w na Questy, systemy itp..
Ja czekam na start EK cierpliwie.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry