What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Forum i jego "?wietni" modzi...

Status
Not open for further replies.

Arts18

Signed...
Reaction score
227
Odp: Forum i jego "?wietni" modzi...

Moze nie w 100%, ale dlaczego nie? Na pewnym forum w dziale reklam nie sprawdza mod tematu przed jego akceptacja. A jakos to zbyt wielu osobom nie przeszkadza...
A zamiast akceptowania wszystkich tematow po prostu by sie kasowalo te zle po dodaniu. A przy okazji autor otrzymywal by jakiegos tam warna. I moze na przyszlosc by sie nauczyl. W ten sposob sprawnosc takich dzialow jak handel czy zapowiedzi by wzrosla... No albo jak to nie pasuje to przynajmniej paru ogarnietych modow ktorzy jak juz cos chca robic to to robia, a nie, tak jak teraz... Zeby tyle trzeba bylo czekac na akceptacje i jeszcze sie upominac.

Jeste? takim m?dral?, a by?e? moderatorem dzia?u Serwery skoro si? wypowiadasz na jego temat? Owszem to nic nie zmieni?o, ale to nie znaczy ?e b?dziesz gada? g?upoty. No i jak ju? wspomina?em, to potrzeba dobrego samego zaanga?owania, ?eby si? zaj?c tymi aktywnymi dzia?ami jak np. wymienione Zapowiedzi.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Jeste? takim m?dral?, a by?e? moderatorem dzia?u Serwery skoro si? wypowiadasz na jego temat? Owszem to nic nie zmieni?o, ale to nie znaczy ?e b?dziesz gada? g?upoty. No i jak ju? wspomina?em, to potrzeba dobrego samego zaanga?owania, ?eby si? zaj?c tymi aktywnymi dzia?ami jak np. wymienione Zapowiedzi.

Nie bylem modem, ale co z tego? Chyba forum jest dla uzytkownikow a kadra ma sie nim zajmowac tak zeby to uzytkownikom sie podobalo? Ja jestem uzytkownikiem i nie podoba mi sie to, ze moj temat tyle czasu musial czekac, kiedy na innych forach jak sie reklamowalem juz dawno byl akceptowany, a jeszcze ktos w tym czasie dal rade zmienic nazwe tematu...
Jak nie da rady znalezc osoby ktora bedzie na bierzaco sie zajmowac dzialem w miare sprawnie, to czemu nie dac by tam 4 modow? Przeszkadza to w czymkolwiek?

Btw. A modem moglem byc. Duzo do tego na prawde nie potrzeba. Ale nie chce. Bo nie chce byc takim modem jak niektorzy tutaj. Albo gorszym od niektorych. A wiem, ze czesto mi sie nie chce czegos robic. Wiec pewnie najzwyczajniej w swiecie olewal bym robote i swiecil kolorkiem jak dlugo sie da... I co by z tego przyszlo? Nic... Wiec na moda nie startuje i nie startowalem...

Last edited:

eLeXo

C'est la vie
Reaction score
57

Mniej wi?cej na tym polega nasza praca, wiesz? A warny dostaj? tylko te posty, kt?re rzeczywi?cie ?ami? regulamin - nie, wcale nie czerpiemy przyjemno?ci z banowania ludzi, ani nie szukamy na si?? przewinie? w ka?dym po?cie.
Oj tu Ci? zadziwi?. Dobrym przyk?adem na tego typu zachowania, by?/(jest?) konkurs raporterki, gdzie po pewnym czasie odkry?em, ?e ludzie raportuj? posty nawet z 2009 i 2010 -.- Pewnie wi?kszo?? jak ja pomy?la?aby, ?e to g?upota warnowa? tak odleg?e posty... a tu surprise wi?kszo?? hmm za?ogi forum by?a nieugi?ta i szablonowo warnowa?a posty jak leci, przy aprobacie kadry.

Natomiast je?li chodzi o rygor i regulamin: "to nie bro? zabija lecz ludzie". ...
Je?li nei zgadzacie si? z powy?szym to mo?e przekona was fakt, ?e za czas?w Matre, Zbizu, Artsa, Xemorina, mnei czy wujushu dostali?my tylko 1 nies?uszn? skarg?... Nie mam na celu wytykania b??d?w nowym zielonym, jedynie pragn? pokaza? wam, ?e zrzucanie ca?ej winy na regulamin jest totaln? g?upot?.

Co do obrzucania b?otem aktualnych mod?w to jakim prawem oceniacie ich, skoro nawet nie macie mo?liwo?ci wgl?du w wi?kszo?? ich pracy? Ju? pomijam fakt, ?e piastuj? swoj? posad? od nei dawna i jest ich tylu, ?e nawet kikimora (wieczny cz?owiek online :) nie by?by wstanie ka?dego z nich szczerze i w pe?ni oceni?...

Skyy

Active User
Reaction score
11

Nie czyta?em Waszej burzy m?zg?w wi?c je?li si? powtarzam to przepraszam.

Tak sobie przegl?da?em forum ze starszych temat?w i okazuje si?, ?e jak moderatorzy nie warnuj? to lec? skargi za nier?bstwo. Gdy wykonuj? swoj? prace to u?ytkownicy robi? w?a?nie takie tematy. Zatem chyba ?atwo wywnioskowa?, ?e wina nie le?y po stronie moderator?w tylko regulaminu, nie? Je?li nie mo?ecie przebole? pisania ciut d?u?szych post?w to w sumie mo?na by punkt o mwp usun?? lub chocia? troch? zmodyfikowa?.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

Btw. A modem moglem byc.

Uwierz mi, nie mog?e?.

Je?li nie mo?ecie przebole? pisania ciut d?u?szych post?w to w sumie mo?na by punkt o mwp usun?? lub chocia? troch? zmodyfikowa?.

Niby jaki w tym sens? Chcesz widzie? 15 stron tematu jak na konkurencyjnych forach, gdzie 14/15 stron to bezmy?lny, jednozdaniowy spam? W?tpi?.

To racja. Ludzie wyolbrzymiaja sprawe. Ale powiedz teraz kazdemu "nowemu", zeby to olal... Patrzy, ze dostaje jakies ostrzezenie to juz mu sie to nie podoba. I nie powiesz mi, ze tak nie jest. Wiec wydaje mi sie, ze latwiej zmienic jakas prosta zasade ktora tu panuje, niz na sile zmienic kazdego uzytkownika internetu. Bo tego sie nie da zrobic. Po prostu trzeba sie troche przystosowac. Albo tracic uzytkownikow i miec ich o 14:22 zalogowanych az 64... A czemu nie np 120?

Jaki z tego mora?? Idziemy na ilo?? i produkujemy 60 idiot?w, czy wymagamy od cz?owieka umiej?tno?ci czytania ze zrozumieniem w stopniu podstawowym i mamy kilku, ale inteligentnych, u?ytkownik?w?

Marolz

Killed by death
Reaction score
28

@Sleqqus
Zacytuj? sam siebie: "Mo?e poda?by? jakie? przyk?ady, argumenty utwierdzaj?ce Twoj? wypowied??" Poniewa? na razie piszesz w k??ko to samo, a argument?w jak nie by?o, tak nie ma. Fakt, ?e Kamil kiedy? tam napisa? tak? notk?, nie znaczy, ?e wszyscy tak robi?. To jakie? brednie, ?e "niemal ka?dy" post mo?na zwarnowa? jako ma?owarto?ciowy. Nie wiem, w jaki spos?b praca moderatorska "dzia?a na spo?eczno??", niemniej jednak, jest ona konieczna. Teraz si? buntujecie, ?e modzi si? "czepiaj?", a gdyby?my tego nie robili, to te same osoby krzycza?yby, ?e modzi si? opierdalaj? i w og?le jest syf na forum. Co do "przyczepiania si?", to jak ju? m?wi?em - podaj przyk?ady, a poza tym od niesprawiedliwych warn?w mo?na si? odwo?a?. Zacytuj? Aramiszona: "je?li w po?cie jest 30% na temat i 70% offtopu, to ka?dy moderator jest na tyle inteligentny, ?e to wychwyci i pu?ci post bez ostrze?enia, bo chocia? cz??? wypowiedzi zawiera w sobie sens". Je?li kogo? nie sta? nawet na tyle, no to bardzo przepraszam, ale to nie moja wina.

Natomiast je?li chodzi o rygor i regulamin: "to nie bro? zabija lecz ludzie". ...
Je?li nei zgadzacie si? z powy?szym to mo?e przekona was fakt, ?e za czas?w Matre, Zbizu, Artsa, Xemorina, mnei czy wujushu dostali?my tylko 1 nies?uszn? skarg?... Nie mam na celu wytykania b??d?w nowym zielonym, jedynie pragn? pokaza? wam, ?e zrzucanie ca?ej winy na regulamin jest totaln? g?upot?.
Tutaj zdecydowanie masz racj?. Wcale nie chcia?em powiedzie?, ?e "to wszystko wina regulaminu". Chodzi?o mi tylko o to, ?e je?li kto? ewidentnie ?amie kt?ry? z punkt?w w regulaminie, to nie powinien uskar?a? si? na "rygor moderator?w". Co do moich post?w, to pisa?em je wed?ug siebie - nie mam poj?cia, kt?rzy z pozosta?ych moderator?w s? bardziej, a kt?rzy mniej surowi. Jednak moim zdaniem, krytykowanie pracy wszystkich moderator?w, bez podania ?adnych przyk?ad?w to co najmniej lekka przesada.

Jeszcze jedn? rzecz chcia?em doda?. Chcecie, ?eby moderatorzy byli ?agodniejsi - okay. Doskonale rozumiem, ?e regulamin?w na forum jest sporo - wi?kszo?? dzia??w ma w?asny, g??wny regulamin te? sporo w sobie zawiera. Wi?c wiadomo, ?e kto? mo?e o czym? nie wiedzie?, mo?e o czym? zapomnie? i przez przypadek napisa? co? nie tak. Tylko ?e je?li taki post dostanie upomnienie/ostrze?enie, albo autor zostanie upomniany s?ownie przez moderatora, to chyba powinien na przysz?o?? o tym pami?ta? i stara? si? nie powt?rzy? tego b??du, prawda? Problem w tym, ?e w wi?kszo?ci przypadk?w nie. Nieraz mia?em sytuacj?, w kt?rej dawa?em komu? jedynie upomnienie, z dopiskiem, w kt?rym wyja?nia?em co zrobi? ?le i tak dalej. Potem patrz?, a go?? w tym samym temacie napisa? kolejnego takiego posta z tekstem w stylu "dosta?em warna, teraz najwy?ej dostan? drugiego". I potem si? dziwicie, ?e na forum jest rygor. Czy ten rygor przeszkadza Wam, bo pomimo Waszych najwi?kszych stara? i tak zdarza Wam si? z?ama? regulamin, czy mo?e dlatego, ?e forum nie chce si? dostosowa? do tego, w jaki spos?b Wy piszecie posty?

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Uwierz mi, nie mog?e?.
Jaki z tego mora?? Idziemy na ilo?? i produkujemy 60 idiot?w, czy wymagamy od cz?owieka umiej?tno?ci czytania ze zrozumieniem w stopniu podstawowym i mamy kilku, ale inteligentnych, u?ytkownik?w?

Chodzi mi o wczesniej. Duzo wczesniej... A nie te brednie ostatnie w ktore i ty byles zamieszany.

Co do tego drugiego to juz nie moj wybor. Ale to nie ja zaczalem placz, ze liczba uzytkownikow na forum spada. A to by moglo ja zwiekszyc... A jesli chodzi o modow to co to za roznica? Wystarczylo by znalezc jakas osobe ktora by sie zajmowala np tylko akceptowaniem tematow i by mial w sumie luz a w koncu dzial by ruszyl?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Chodzi mi o wczesniej. Duzo wczesniej... A nie te brednie ostatnie w ktore i ty byles zamieszany.
Co do tego drugiego to juz nie moj wybor.

1. Nie do ko?ca wiem o czym piszesz, ale to mo?e i lepiej, cz?owiek mniej wie, mniej si? denerwuje.
2. To je?li Ty nie chcesz wzi?? na siebie tego wyboru, to mog? go wzi?? ja i o?wiadczam Ci, ?e nie mo?emy i?? na intelektualn? ?atwizn? ?eby chamsko zwi?kszy? frekwencj? jak inne fora. Je?li takie praktyki uwa?asz za dobre - droga jest wolna, ale tutaj zachowajmy jednak minimum oleju w g?owie.

Quomak

Senior User
Reaction score
39

Dobrze ludzie ale spokojnie bo jeszcze troszk? i krzes?a polec? :p
Mo?e razem wsp?lnie ustalmy jeden rozejm bez jak kto? powiedzia? "rzucania b?otem"...
Mo?emy si? pozabija? i nie zostawi? po sobie nic lub mo?emy doj?? do porozumienia i razem stworzy? nowy regulamin (oczywi?cie nie gwarantujemy, ?e wszystko zmienimy na ?agodniejsze)

eLeXo

C'est la vie
Reaction score
57

@up Nowy regulamin? Totalna g?upota... Je?li przez ponad 3 lata regulamin doskonale si? sprawdza? to czemu nagle trzeba go zmienia?? Bo co kilka os?b po?ali?o si?, ?e warna dosta?y, a modzi na si?? chc? pokaza?, ?e co? robi? i wystawiaj? mass warny? Jak ju? wspomnia?em:
"to nie bro? zabija lecz ludzie"
I pewnie zamieniam si? powoli w znienawidzonego hejta, ale odpierdolcie si? wreszcie od regulaminu, na kt?ry zwalacie tak win?...

Quomak

Senior User
Reaction score
39

@up Nowy regulamin? Totalna g?upota... Je?li przez ponad 3 lata regulamin doskonale si? sprawdza? to czemu nagle trzeba go zmienia?? Bo co kilka os?b po?ali?o si?, ?e warna dosta?y, a modzi na si?? chc? pokaza?, ?e co? robi? i wystawiaj? mass warny? Jak ju? wspomnia?em:

I pewnie zamieniam si? powoli w znienawidzonego hejta, ale odpierdolcie si? wreszcie od regulaminu, na kt?ry zwalacie tak win?...

Pami?taj, zmiany nie s? z?e - mo?na je przeprowadzi? a potem cofn??...
Tylko najlepiej doj?? do ?adu drog? porz?dku a ni?eli drze? koty :)

Sleqqus

User
Reaction score
4

Uwierz mi, nie mog?e?.Niby jaki w tym sens? Chcesz widzie? 15 stron tematu jak na konkurencyjnych forach, gdzie 14/15 stron to bezmy?lny, jednozdaniowy spam? W?tpi?. (...) Idziemy na ilo?? i produkujemy 60 idiot?w, czy wymagamy od cz?owieka umiej?tno?ci czytania ze zrozumieniem w stopniu podstawowym i mamy kilku, ale inteligentnych, u?ytkownik?w?
Czego oczekujesz na tym forum? Magistr?w i doktor?w? To jest forum o Tibii. Nie my?l, ?e ka?da wypowied? b?dzie przypomina?a sk?adni? Pana Tadeusza.

@SleqqusZacytuj? sam siebie: "Mo?e poda?by? jakie? przyk?ady, argumenty utwierdzaj?ce Twoj? wypowied??" Poniewa? na razie piszesz w k??ko to samo, a argument?w jak nie by?o, tak nie ma. Fakt, ?e Kamil kiedy? tam napisa? tak? notk?, nie znaczy, ?e wszyscy tak robi?. To jakie? brednie, ?e "niemal ka?dy" post mo?na zwarnowa? jako ma?owarto?ciowy.
Komentuj? to, co napotka?em przegl?daj?c i czytaj?c forum. Wyposa? mnie w wyszukiwark? ostrze?e?, ?ebym m?g? poda? przyk?ady, bo (mo?e wydawa? si? to dziwne) ale nie trzymam na pulpicie pliku warny.txt, w kt?rym mia?bym zapisywa? wszystkie ostrze?enia wraz w linkami wy?apane na forum.

Fakt, ?e Kamil kiedy? tam napisa? tak? notk?, nie znaczy, ?e wszyscy tak robi?.
R?wnie? zacytuj? sam siebie
Nie odwo?ywa?em si? do ?adnej sprecyzowanej osoby.
Oznacza to, ?e nie m?wi?em o ?adnym Kamilu z tego forum.

sioter5

Senior User
Reaction score
29

Ta rozmowa , zrobi?a si? tak absurdalna...
Aramiszon
Panie Magistrze , Pan za du?o oczekuje a sam za ma?o daje. Je?eli si? od dzieci tibii oczekuje , by ich retoryka sta?a na wysokim poziomie to , to jest nie mo?liwe. Bo wi?kszo?ci z nich nawet nie zna znaczenia tego s?owa..

I ,?eby nie robi?
off. Proponuje zamkn?? ten g?upi temat , bo to si? nie sko?czy inaczej jak banem. Dla jakiego? usera (mo?e mnie).
Niestety.. ?miech przez ?zy..

Serj_Tankian

Reaction score
68

Czego oczekujesz na tym forum? Magistr?w i doktor?w? To jest forum o Tibii. Nie my?l, ?e ka?da wypowied? b?dzie przypomina?a sk?adni? Pana Tadeusza.

J?zyk rodem z "Pana Tadeusza" a dno dna, to jest przepa??. Naprawd?, nie potrzeba nam wiele, ale zachowajmy jakikolwiek poziom. Temat zamykam, bo widz? coraz g?upsze wypowiedzi, a sta? Was jednak na wi?cej ;)

Status
Not open for further replies.