Gazetka TNP - "Styczniowa Reaktywacja"

Status
Zamknięty.
Odp: Gazetka TNP - "Styczniowa Reaktywacja"

Przykro mi, ?e oceniasz mnie bez jakiegokolwiek zainteresowania sytuacj?. Mia?em przygotowane du?o pyta?, ale aramiszon stwierdzi?, ?e wywiad do gazetki ma by? kr?tki i ?ebym nie zag??bia? si? w szczeg??y. Tak zrobi?em - wysz?o jak wysz?o. Je?li nast?pnym razem dostan? woln? r?k?, b?dzie lepiej.

Mia? by? rzeczowy a nie kr?tki, a to nie s? synonimy, ale nevermind, nie jest ?le. Nie musisz od razu zwala? winy za to, ?e kto? tak a nie inaczej oceni? t? cz??? Gazetki.
Dzi?ki za bardziej opisow? ocen? sytuacji One, we?miemy te rady do serca.

Ostatni akapit, zwi?zany z konkursem - zupe?nie niepotrzebny. Zamiast tego, mo?na by zorganizowa? co? dla u?ytkownik?w, co mia?oby ich zach?ci? do przegl?dni?cia, przeczytania gazetki. Nie m?wi? tu o nie wiadomo jakich nagrodach, ale co? innego, ni? reputy, by?oby interesuj?c? rzecz?.

Dla Twojej wiadomo?ci, ostatni akapit jest w?a?nie zwi?zany z konkursem i ma na celu ich aktywizacj?. Efekt - konkurs "Najlepsi z najlepszych", bez nagrody w postaci miejsca w Gazetce zyskiwa? 1-2 ch?tnych. Umieszczaj?c najlepsze prace w kolejnych wydaniach dostaj? po 7-10 zg?osze? z lvl 70+ ka?dy. Konkurs polega dok?adnie na tym samym. Jest efekt ? Nie m?w wi?c, ?e jest zb?dny, bo widocznie dla innych nie jest.

Ostatnia edycja:

poza tym ?e nie dopisa?e? mnie do teamu niviru to gazetka jako taka mi si? podoba. Jestem pe?en podziwu ?e wam si? w og?le chcia?o!

co do niekt?rych komentarzy:
zanim napiszecie kolejny post. Napiszcie sobie wypracowanie na jaki? sensowny temat zwi?zany Tibi? na minimum p?? strony a4 samemu, potem pomn??cie ten wysi?ek razy ~10 i podzielcie przez cz?onk?w redakcji, dodajcie do tego kolejne godziny sprawdzania, poprawek i upominania po kolei ka?dego ?eby to poprawi?, to zmieni?, tamto usun??, oceniania czy mo?e by? czy jednak nie i wreszcie wczytywania si? w pieprzone linijki tekstu czy si? b??d?w gramatycznych/logicznych nie zrobi?o... To jest wysi?ek kt?ry trzeba w?o?y? (ZA DARMO, oni nie maj? ?adnego wynagrodzenia za to), po to, ?eby kilkudziesi?ciu u?ytkownik?w co?tam sobie poczyta?o dla przyjemno?ci. Armiszon i sp??ka robi? to z dobrej, niewymuszonej woli, mogli by?cie to do doceni?... Nie m?wi? ?e komentarze z wymienionymi b??dami s? z?e, oczywi?cie ?e nie, nale?y je poprawi?, ale na jak? choler? niekt?rzy pr?buj? z siebie zrobi? m?drzejszych ni? s? i wtr?ci? swoje "3 grosze" nie rozumiem.

#Xervin

Jak ci? oceniam, bez jakiegokolwiek zainteresowania sytuacj?, nie mog? tego zdania zrozumie?.

#aramiszon

Pierwsze - pisa?em o SOBIE, nie o tobie, wi?c mog? oceni? chyba MOJ? styczno?? z gr?, po prostu ?le mnie zrozumia?e?. Drugie - zdania nie zmieni?, bo tak to wygl?da?o. Konkursy, okej - nie tyle mo?e niepotrzebny, co nie b?dzie ?adnego efektu - mo?e przyb?dzie par? zg?osze?, jednak wykonanie tego w innej formie by?oby lepsz? alternatyw?.

poza tym ?e nie dopisa?e? mnie do teamu niviru to gazetka jako taka mi si? podoba. Jestem pe?en podziwu ?e wam si? w og?le chcia?o!

co do niekt?rych komentarzy:
zanim napiszecie kolejny post. Napiszcie sobie wypracowanie na jaki? sensowny temat zwi?zany Tibi? na minimum p?? strony a4 samemu, potem pomn??cie ten wysi?ek razy ~10 i podzielcie przez cz?onk?w redakcji, dodajcie do tego kolejne godziny sprawdzania, poprawek i upominania po kolei ka?dego ?eby to poprawi?, to zmieni?, tamto usun??, oceniania czy mo?e by? czy jednak nie i wreszcie wczytywania si? w pieprzone linijki tekstu czy si? b??d?w gramatycznych/logicznych nie zrobi?o... To jest wysi?ek kt?ry trzeba w?o?y? (ZA DARMO, oni nie maj? ?adnego wynagrodzenia za to), po to, ?eby kilkudziesi?ciu u?ytkownik?w co?tam sobie poczyta?o dla przyjemno?ci. Armiszon i sp??ka robi? to z dobrej, niewymuszonej woli, mogli by?cie to do doceni?... Nie m?wi? ?e komentarze z wymienionymi b??dami s? z?e, oczywi?cie ?e nie, nale?y je poprawi?, ale na jak? choler? niekt?rzy pr?buj? z siebie zrobi? m?drzejszych ni? s? i wtr?ci? swoje "3 grosze" nie rozumiem.

Konkurencyjne fora jako? (nie chce reklamowa? ale chodzi o te, co odrzuci?y otsy) jako? potrafi? znale?? ciekawy temat i przyci?gna? tylko jednym zagadnieniem, a ludziom si? podoba. Tutaj ta gazetka jest prze?adowana, jak ju? wcze?niej by?o m?wione boss?w na raz za du?o, 2 wywiady mo?na by?o ukr?ci? do jednego i przenie?? inny na kolejne wydanie.

Nauczcie si? planowa? to na pewno wam wyjdzie lepiej, bo nie ma sensu jak juz wcze?niej pisa?em ale aramiszon usun?? mi post, nie zwalajcie winy na brak czasu itd. albo brak tematu.

Jakby? og?osi? konkurs na artyku? do gazetki my?l?, ?e par? zdolnych os?b by si? zg?osi?o z r??nymi tematami, na prawde nie jest trudno takie co? znale??.

Pierwsze - pisa?em o SOBIE, nie o tobie, wi?c mog? oceni? chyba MOJ? styczno?? z gr?, po prostu ?le mnie zrozumia?e?. Drugie - zdania nie zmieni?, bo tak to wygl?da?o. Konkursy, okej - nie tyle mo?e niepotrzebny, co nie b?dzie ?adnego efektu - mo?e przyb?dzie par? zg?osze?, jednak wykonanie tego w innej formie by?oby lepsz? alternatyw?.

1. Mea culpa m?j drogi, nie popatrzy?em, faktycznie. Zwracam honor.
2. OK, podaj t? "inn? form?", je?li b?dzie do przyj?cia w obecnych realiach i si? sprawdzi, przyznam Ci racj?.

Widzisz, nie ka?dy jeszcze rozumie, ?e zapierdzielanie za friko przy konkursach/gazetkach/innych inicjatywach nale?y uszanowa? i czasem pojawiaj? si? takie a nie inne opinie. Zach?cam ka?dego do napisania swojej pr?bki takiego artyku?u, pomno?enia tego x5 i dodania oprawy graficznej, dwudziestokrotnego mno?enia kopii celem poprawienia ka?dej liter?wki oraz pochwalenia si? tym tu.

Konkurencyjne fora jako? (nie chce reklamowa? ale chodzi o te, co odrzuci?y otsy) jako? potrafi? znale?? ciekawy temat i przyci?gna? tylko jednym zagadnieniem, a ludziom si? podoba. Tutaj ta gazetka jest prze?adowana, jak ju? wcze?niej by?o m?wione boss?w na raz za du?o, 2 wywiady mo?na by?o ukr?ci? do jednego i przenie?? inny na kolejne wydanie.

Dobra, spoko, przyj??em przekaz. W najbli?szym wydaniu artyku??w b?dzie wi?cej ale b?d? kr?tsze, aby ka?dy odnalaz? co? dla siebie. 2 dotycz?ce Rl Tibii + 2 odno?nie OTS. Do tego 2 wywiady i jeden, standardowy artyku? o Forum na 1,5 stronki pdf. Dla ka?dego co? mi?ego.

Jakby? og?osi? konkurs na artyku? do gazetki my?l?, ?e par? zdolnych os?b by si? zg?osi?o z r??nymi tematami, na prawde nie jest trudno takie co? znale??.

Spodziewajcie si? sond i jakiego? aktywizuj?cego Was konkursu w nast?pnym wydaniu. Gazetka jest dla Was, wi?c to Wasze zdanie jest dla nas istotne.

Ostatnia edycja:

Wszystkie b??dy napisali poprzednicy. Dodam tylko, ?e nic nie rozumiem z przet?umaczonych nazw. Piszcie je normalnie, po angielsku. A jak ju? t?umaczycie to dajcie jaki? odno?nik to ca?ego opisu itemki(Topora Skrzyde? Demona?).
Plugin!
Dla internaut?w kt?rzy nie maj? jeszcze konta na naszym forum zosta?a zablokowana mo?liwo?? czytania cytat?w i innych kod?w. Celem wprowadzenia tego, jest zach?cenie wi?kszej ilo?ci ludzi do rejestracji na naszym forum a efekty w postaci nowych u?ytkownik?w ju? s? widoczne.
No tak, trzeba.

Wszystkie b??dy napisali poprzednicy. Dodam tylko, ?e nic nie rozumiem z przet?umaczonych nazw. Piszcie je normalnie, po angielsku. A jak ju? t?umaczycie to dajcie jaki? odno?nik to ca?ego opisu itemki(Topora Skrzyde? Demona?).

No tak, trzeba.

1. Czasem angielskie nazwy g?upio wygl?daj? w polskich tekstach, dlatego starali?my si? je spolszcza?. Je?li jest to Twoim zdaniem b??d, zobaczymy, co da si? zrobi?.

2. Ka?de forum szuka chyba u?ytkownik?w, to normalne. Czy masz te? zastrze?enia do tego punktu i ten news jest nieprawdziwy, o to chodzi ?

Musz? przyzna?, ?e ca?o?? wysz?a nam ca?kiem przyzwoicie i chocia? pope?nili?my kilka b??d?w to pouczeni przez Was postaramy si? ich wi?cej nie pope?ni? i sprosta? Waszym wymaganiom, tym bardziej, ?e do naszego redaktorskiego sk?adu dosz?o kilku nowych.

"B??dy", kt?re znalaz?em:

„Wie?ci z Tibii” dla (prawie)ka?dego!

Ten, jak?e elitarny dotychczas dzia?, w kt?rym tworzy? nowe w?tki mogli jedynie kadrowicze, zosta? przystosowany do obecnych warunk?w i otworzono tam mo?liwo?? tworzenia w?tk?w ka?demu, kto przekroczy? barier? 100 post?w.
Nowy dzia?!
Te nag??wki mog?e? usytuowa? nad tekstem, a nie pod poprzednim "punktem". Wygl?da?o by czytelniej.

Jeszcze w wywiadze z Korzonem:
Czy wed?ug Ciebie ostatnie aktualizacje pozytywnie wp?yn? na ilo?? graczy?
Oznaczy?e? to jako jego odpowied?, a to chyba by?o Twoje pytanie.

A co do samej gazetki to... WOW. Spodziewa?em si?, ?e ta gazetka to b?dzie kilka zdj?? i newsy z forum, a tu spotka?o mnie bardzo mi?e zaskoczenie. ; )
Przeczyta?em ca??, najbardziej zaciekawi? mnie artyku?:
„Polska scena OT – czy zaw?adn? ni? projekty RPG?”
Czytaj?c go poczu?em nieodpart? ch??, aby porzuci? gr? na tak zwanym "realu" i czym pr?dzej zak?ada? posta? na Eternal Kingdoms. =] Szkoda, ?e CipSoft nie dba tak bardzo o RPG. W og?le to zawsze mnie ciekawi?o, dlaczego jest tak, ?e gracze robi? nieraz lepsze mapki od profesjonalnych mapper?w pracuj?cych przy "real Tibii".
Gazetk? fajnie si? czyta?o, ?adnie opisa?e? te bossy, wywiady dosy? ciekawe. Dowiedzia?em si? mi?dzy innymi o nowych dzia?ach i Supportach. Co b?dzie za miesi?c? Mo?e przemy?lisz jak?? tibijsk? legend?? M?g?by? napisa? jaki? wywiad daj?cy do my?lenia, na przyk?ad czy Tibia powinna polega? tylko na expieniu i og?lnie power gamingu? Ciekawi mnie ju? z kim przeprowadzisz kolejny wywiad. =) Og??em to wszystko mi si? podoba?o, jedynie zdj?cia jako? tak kiepsko wypad?y. Wydaje mi si? jednak, ?e w nast?pnej edycji b?dzie ich wi?cej, jak ludzie zobacz? t? gazetk?. Ja sam postaram si? wrzuci? co? od siebie (o ile wbij? ten 75 distance fighting :P). Naprawd? wielki plus dla Ciebie. Z niecierpliwo?ci? czekam na nast?pn? ^^

@ed
Nie rozumiem ludzi, kt?rzy przyszli i tylko krytykuj?... Rozumiem wskaza? b??dy, ale nie pisa? ca?ego postu krytyki... Czy oni nie potrafi? doceni? czyjej? ci??kiej pracy, w dodatku w pewnym sensie "charytatywnej", przecie? autor nic na tym nie zyska?/zarobi?. Ciekawe ilu z nich znalaz?o bo wystarczaj?co du?o ch?ci i samozaparcia, by napisa? co? takiego, a potem jeszcze znosi? przytyki innych. Ciekawe ilu z nich by w og?le potrafi?o napisa? co? takiego.

Dobranoc,
Marolz.

Ostatnia edycja:

"B??dy", kt?re znalaz?em:

Te nag??wki mog?e? usytuowa? nad tekstem, a nie poprzednim "punktem". Wygl?da?o by czytelniej.

Jeszcze w wywiadze z Korzonem:

Oznaczy?e? to jako jego odpowied?, a to chyba by?o Twoje pytanie.

A co do samej gazetki to... WOW. Spodziewa?em si?, ?e ta gazetka to b?dzie kilka zdj?? i newsy z forum, a tu spotka?o mnie bardzo mi?e zaskoczenie. ; )
Przeczyta?em ca??, najbardziej zaciekawi? mnie artyku?:

Czytaj?c go poczu?em nieodpart? ch??, aby porzuci? gr? na tak zwanym "realu" i czym pr?dzej zak?ada? posta? na Eternal Kingdoms. =] Szkoda, ?e CipSoft nie dba tak bardzo o RPG. W og?le to zawsze mnie ciekawi?o, dlaczego jest tak, ?e gracze robi? nieraz lepsze mapki od profesjonalnych mapper?w pracuj?cych przy "real Tibii".
Gazetk? fajnie si? czyta?o, ?adnie opisa?e? te bossy, wywiady dosy? ciekawe. Dowiedzia?em si? mi?dzy innymi o nowych dzia?ach i Supportach. Co b?dzie za miesi?c? Mo?e przemy?lisz jak?? tibijsk? legend?? M?g?by? napisa? jaki? wywiad daj?cy do my?lenia, na przyk?ad czy Tibia powinna polega? tylko na expieniu i og?lnie power gamingu? Ciekawi mnie ju? z kim przeprowadzisz kolejny wywiad. =) Og??em to wszystko mi si? podoba?o, jedynie zdj?cia jako? tak kiepsko wypad?y. Wydaje mi si? jednak, ?e w nast?pnej edycji b?dzie ich wi?cej, jak ludzie zobacz? t? gazetk?. Ja sam postaram si? wrzuci? co? od siebie (o ile wbij? ten 75 distance fighting :P). Naprawd? wielki plus dla Ciebie. Z niecierpliwo?ci? czekam na nast?pn? ^^

Dobranoc,
Marolz.

C?? mog? powiedzie?, cz??ciowo tematyk? poci?gniemy, cz??ciowo zajmiemy si? innymi w?tkami. Na bank nie b?dziecie si? nudzi?. Zdj?cia konkursowe ju? nap?ywaj?, dostaj? naprawd? fajne zdj?cia, wi?c ta cz??? Gazetki zostanie utrzymana, mo?e nawet j? rozwiniemy do 5-6 zdj?? (?) . Zale?y od Was.

Ostatnia edycja:

@Marolz

Cipsoft musi sobie przyjmowa? jakies standarty, nie mog? to by? prze?adowane mapy. Maj?by? proste i "Czytelne" dla ka?dego gracza. Wyj?tkiem jest np. Tiquanda gdzie sama natura miejsca wymaga tzw. ba?aganu.

Powiem po ch?opsku - chuj wiesz, a si? udzielasz. Teraz czaisz baz??

To zabrzmia?o - jestem m?dry, ale ograniczony.

Nie interesuje mnie, czy mia?e? problemy z wykonaniem, czy ktokolwiek ci narzuca? wytyczne. Chodzi o to, ?e wypad?e? najgorzej ze wszystkich redaktor?w i dobrze by by?o si? poprawi?. No offence.

#aramiszon

Form? konkursu wy?le ci w formie PW, tylko nie wiem kiedy.

Tak tylko dodam, ?e konstruktywna krytyka nigdy nie wychodzi na z?e.

Gazetk? czyta si? mi?o. zmusi?em si? by j? przeczyta?, gdy? nic innowacyjnego tu nie wyst?pi?o. Nie by?o jednak tak ?le, pomimo, ?e te tematy by?y ju? kilka, mo?e kilkadziesi?t razy poruszane. Niekt?re cz??ci by?y lepsze, niekt?re gorsze. Wszystkie jednak si? uzupe?niaj?. Gazetka to praca zespo?owa, wi?c nie ma co si? spina?. Wida?, ?e wszystko by?o robione na po?piechu, nie wiem wi?c, kto uzgodni? Wam termin, ale niech lepiej si? zastanowi nad tym co robi. Podczas powstawania gazetki nie by?o redaktor?w. Brano na szybkiego ludzi, kt?rzy troche ogarniaj? i za to im pochwa?a, ?e zrobili takie co?. Jestem przekonany, ?e za miesi?c gazetka b?dzie 200% lepsza, gdy? teraz jest ju? wszystko pouk?adane. Mi?ego dnia.
Pozdrawiam!

Gazetk? czyta si? mi?o. zmusi?em si? by j? przeczyta?, gdy? nic innowacyjnego tu nie wyst?pi?o.

Zdecyduj sie wreszcie...
Poza tym, teraz tez co chwile nowi redaktorzy, ale troszke wiecej czasu i troszke szybciej wybrani wiec moze im lepiej pojdzie, beda lepsze tematy i artykuly dzieki temu.

@down
W takim wypadku wszystko jest poprawnie, ale we wczesniejszym zdaniu bylo to po prostu nie logiczne, bo nigdzie nie napisales, ze mimo to, ze sie musiales zmusic ci sie podobalo.

Ostatnia edycja:

Kochany, jedno drugiego nie wyklucza. Mo?liwe, ?e u?o?y?em to anty-chronologicznie ;D Mia?o to raczej zabrzmie? "Zmusi?em si?, aby przeczyta? gazetk?, ale im bardziej si? w ni? wczytywa?em tym bardziej mi si? podoba?a." Jednak po co si? tak rozpisywa? skoro mo?na kr?cej ;p Niemniej, przyznaj? si?, ?e zdania ?le sformu?owa?em. Ale to ju? m?j styl. Pisz? na bie??co, a nie my?l? nad ka?dym zdaniem. Dla niekt?rych mo?e by? to wada, a dla innych zaleta. Opinie wi?c zostawcie dla siebie. Pozdro ;)

Przeczyta?em ca?o?? na prawd? dobra robota. ?wietny numer i czekam na kolejny miejmy nadzieje, ?e b?dzie tak samo obfity.

Gazetka wykonana na naprawd? wysokim poziomie, to a? zadziwiaj?ce, ?e w tak kr?tkim czasie uda?o Wam si? odwali? taki kawa? roboty. Po wzgl?dem graficznym oraz samej tre?ci jest to zrobione prawie perfekcyjne. Oczywi?cie, nie oby?o si? bez b??d?w, ale przecie? nikt nie jest idealny. Wywiad z Korzonkiem jest nieco za kr?tki, bo dla mnie jako nowego u?ytkownika, nie da? si? ani troch? pozna?. Jednak?e pomijaj?c b??dy stylistyczne ca?o?ci wygl?da naprawd? ?licznie, oby tak dalej, a Wasza praca zbierze naprawd? ?adne owoce. Powodzenia.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry