• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Tibia 8.42 Grim OTS [w?asny klient] [full rpg] [jazda konna] [bomberman] [upgrade]

Status
Zamknięty.
Odp: Grim OTS [w?asny klient] [full rpg] [jazda konna] [bomberman] [upgrade]

Wiesz proste to mo?e to nie jest bo trzeba przekompilowa? silnik co dla wielu r?wna si? z czarn? magi?, my?l? ?e znajomo?? j?zyka angielskiego podstawowe info o pisaniu skrypt?w aaa i najwa?niejsze google.com :P i umiej?tne czytanie, czemu 90% nie jest takie ? my?l?, ?e ze wzgl?du na kompilacje oraz czasem zachowanie servera przy wi?kszej ilo?ci ludzi online. Nie, ?e to chc? po was jecha? czy co? w podobie, ale racja jest taka, ?e wszystko jest na necie :P nic nowego nie wnie?li?cie a gdy przeczyta?em zapowied? z?apa?em si? za g?ow? i pomy?la?em si? napracowali.. lecz jedne to chyba b?dzie grafika + zmiana silnika i nazw na Polski (wiem jest z tym roboty zrobi?em to kiedy? na wersji 8.4, gdzie? na necie jest ten silnik) Polskie czcionki jako tako szuka?em 10 sec i ju? znalaz?em naprawd? fajnie uda?o wam si? po??czy? r??ne informacje na forach w jeden silnik :P ale do tego co w nim jest wasze to ?miem w?tpi? tematy jak wspomnia?em wcze?niej s? (nie kt?re z waszymi Innowacjami) bardzo stare, wi?c rozumiem je?eli bronisz projektu ale jak tw?j skrypter ten pro od c++ m?wi, ?e te skrypty s? jego to lepiej zmie? t? osob?, bo jak co? b?dzie trzeba zrobi? to nic nie zrobi ;P Zr?bcie co? swojego przy czym si? nam?czycie a inni to doceni?. Je?eli nie wierzysz dzi? wbije 30 post?w i dam ci link do ka?dego z tych skrypt?w co macie w tej zapowiedzi. (nic nowego)
Ps. Chcecie lepszy system latania balonem to proponuje kolejk? rollcage system (czy jako? tak) ustalamy jakim? blankiem o jakim? id tor lotu i leci p?ynie z ograniczonym speedem :P a nie teleportuje :P
Grimek92: wi?c sam przyzna?e?, ?e g?wno b?dzie z tego otsa bo wszystko co macie jest na necie hmm ?
Widz?, ?e nale?ysz do os?b, kt?re pragn? rozwali? projekt poprzez nak?anianie do zmiany teamu.
C??, jak chcesz, mog? przes?a? ci kawa?ek jakiego? kodu, ?eby ci udowodni?, ?e wszystko pisa?em sam.
Nale?? do os?b, kt?re wol? mie? co? w?asnego, ni? zer?ni?tego z neta, dotychczas ani jednego skryptu nie wzi??em z neta, kod?w C++ te? nie.
OTS zacz?li?my tworzy? od zako?czenia si? poprzednich wakacji, wiele rzeczy od dawna jest wprowadzonych. My?lisz, ?e nie wkurwi?em si?, gdy np. 3 miesi?ce po napisaniu czego? to samo by?o na przyk?ad na otland, czy otfans?

Co za ludzie...

Bo?e jak te balony brzydko wygl?daj? :D Ale og?lnie mi si? podoba ten projekt czekam na start :)

T? kwestie uwa?am za sko?czon? :P po prostu napisa?em, ?e s? takie rzeczy na necie i s? "nie kt?re tematy" bardzo stare. Ale dobra pisa?e? sam, nie mam ochoty si? k??ci? w tym temacie :P Najwidoczniej dzia?anie skryptu i funkcjonowanie musia?o by? za proste, ?e ludzie od gapili to z samej zapowiedzi, zaskocz ich i rozbuduj skrypt bo wielu nie potrafi?o go ?ci?gn?? ;)

Pozdrawiam. Na pewno u was zagram :P tylko mnie nie banuj jak mnie spotkasz :P ?artuje oczywi?cie, a ta wypowiedz wy?ej to tylko doping by? zrobi? co? bardziej zaawansowanego :P Tobie ?ycz? megabajtowych skrypt?w xD i do zobaczenia w 1 dzie? wakacji :P

No ots zapowiada sie bardzo fajnie.. ;) napewno wejde, data bardzo wpozadku bo akurat wakacje sie zaczynaja to duzo dzieciakow bedzie szukac odrazu otsa. Jedyna rzecz jaka mnie nie cieszy jest system polepszania zbroi. Gralem juz na jednym ots gdzie cos takiego bylo i przyznam ze nie bylo to takie wspaniale jak sie wydawalo i nikomu to sie nie podobalo ;/ wiec mam nadzieje ze chociaz przedmioty ulepszane beda zadko sie psuc

Nie no OTS zapowiada sie wrzech casow i bedzie najs?awniejszy. No ale czego a? tak p?zni start ? Nieda sie wczesniej ?

Nie no OTS zapowiada sie wrzech casow i bedzie najs?awniejszy. No ale czego a? tak p?zni start ? Nieda sie wczesniej ?

Tak p??no bo mamy du?o roboty i wzieli?my sobie rezerwy troszk?.
A co do tego ulepszania to ulepszanie jest trudne, a jak si? zepsuje
to idziesz do kowala i naprawiasz za grosze.

Moim skromnym zdaniem ten serwer rozpierdoli wszystkie inne jednym, zgrabnym machni?ciem r?ki. Patrz?c na t? oblegane tematy przez hordy u?ytkownik?w, pozostawia wiele do ?yczenia. Zreszt?, ka?dy wie i? skrypty s? na bardzo wysokim poziomie jednak mapa jest mizerna - mog?aby by? lepsza. ?ycz? sukces?w oraz triumfowania na polskiej scenie ot.

A kiedy te Beta Testy? zr?bcie pr?dzej wiecie jak jest.. niby wszystko zrobione ludzie wbij? i oka?e si? co b?dzie dzia?a? dobrze a co nie, 1 ?le napisany skrypt = du?e lagi a lepiej takowy wykry? pr?dzej ni? potem :P przy 5 players mo?e nie by? problemu, lecz przy wi?kszej ilo?ci mo?e by?, radze sprawdzi? na beta testach funkcjonowanie ots'a i zbadanie ewentualnych lag?w bo np. nie kt?re skrypty tego typu co wy macie co s? na otland (innych autor?w) nie utrzymuj? du?ej ilo?ci graczy przez to, ?e przeci??aj? procesor :P

Mam par? rad:
- Zr?bcie najmniejszy exp jak to mo?liwe [ bo noobyna drugi dzie? 300 lvl b?d? mia?y ;D]
- Zbalansujcie tak hity mocnych potw?rk?w ?eby musia? chodzi? na niego ca?y team z blokerem
- Zr?bcie potworki dla oddzielnych prof [wiecie o co mi chodzi - Dla knighta jaki? potw?r b?dzie ?atwy a dla sorca juz nie]
- Loota zmniejszcie jak najmniej bo ju? za chwil? magic plate armor jaki? kolo na plus 200 zrobi
I to chyba wszystko :hah:

exp rate jest 3, lot 1,5. Mo?e by??
Co do badania funkcjonalno?ci to na bank
to zrobimy, mapa jest gameplay nie showoff.
Poza tym powstawa?a w do?? du?ym tempie.
Jak b?dziemy mieli czas, na przyk?ad po starcie
servera, albo na beta testach ja nie b?d? mia?
co robi?, to na bank b?dziemy to wszystko
detalizowa? jako? ?adnie ;)

To mi si? podoba.lol My?l?, ?e warto zagra? na beta testach, a wi?c zagram;] Tylko kiedy one? :D

To mi si? podoba.lol My?l?, ?e warto zagra? na beta testach, a wi?c zagram;] Tylko kiedy one? :D

My?l? ?e jeszcze z miesi?c.
Ale b?d? closed wi?c zapraszam
na forum to mo?e wbijesz :P

Gratuluje Ots, mo?e zagram.

Grimek92, Chcesz Webmastera? Je?eli tak to pisz mi na gg: 8668028, bo akurat nim jestem :*

Dzi? sobota, ca?? sp?dzimy przy pracy nad serverem.
Dzisiejsze cele to przetestowa? ca?ego roka i zaj??
si? skillami!

Super... napisz jak ruszy beta, bo ch?tnie przetestuje, a w wakacje bd gra? z ekip? ;D narazie OTS zapowiada si? ?wietnie. Oby tylko nie by?o b??d?w :D

Ostatnia edycja:

Nadal nie mamy pomys?u jak skillowa? zr?czno??.
prosz? o jakie? pomys?y na PW albo na naszym forum:

Zr?czno?? mo?na trenowa? graj?c w bombermana :D.
OTS fajnie si? prezentuje, mo?e wejde i zostane na d?u?ej :)

Szok szok szok omg
Fascynuj?ce konie ?!
My?la?em ?e to tylko plany ale nigdy nikt tego nie wprowadzi :D

Ko? to tylko outfit. Nie ma si? co jara?.
A w boomberana nie bo nie chcemy ??czy?
?wiata realnego OTS z fun aren?.

Status
Zamknięty.
Do góry