-Tibia 8.42 Grim OTS zapowied? II - Profesje i umiej?tno?ci

Status
Zamknięty.
Odp: Grim OTS zapowied? II - Profesje i umiej?tno?ci

Dokladnie nazwijcie to lepiej. Diablo robione na silniku tibi....

Szkoda, ?e ots jak twierdzi "hoster" [kt?ry skopiowa? w 90% pomys?y innych] jest tak bardzo orginalny... i na domowym hoscie [niestety wiem to z pewnych ?r?de?] to raczej nie ma najmniejszego sensu. Wiec Napewno w to nie zagram! 1 s?owem WIELKIE z?odziejstwo pomys?ow ludzi kt?rzy nam?czyli si? nad tym wiele godzin. Jak wida? wystarczy jedynie skopiowac prace innych i mozna sie cieszy?...

radzilbym sie ogarnac, bo to co ich spotkalo (niepowodzenia, los) moze rowniez spotkac was, po za tym flashy czy ktos takie rzeczy posiada na servie ? Bo ja takiego nie widzialem to tej pory. Wszystko jest cacy i mam nadzieje ze start bedzie czym predzej ;)

Jak zwykle bardzo ?adnie ;)
Tylko ?eby to wypali?o :P

Kurwa przesta?cie pierdoli?, ?e ots nie wystartuje bo oni pracuj? nad servem 3- lat, a te Pokemon, Naruto i inne wychuja?e g?wna s? po?ci?gane z neta. Ja na server na pewno wbije, mo?e b?d? siedzia? p?? godziny, mo?e 1, ale zawsze wbije...

Czekam na m?j kochaniutki serwer, prosz? nie pisa? ?e nie wystartuj? bo b?d? z?y :O

Nowe forum wystartowa?o
Szybsze, wygodniejsze!

grimots.webd.pl / grimots.pl

Zapraszam do rejestrowania si?!

Grim powstaje zmartwych! Oh... obi?o mi si? o uszy, ?e upadli?cie ale rozmawiaj?c z 1 osob? z waszego team, kt?ry dalej kontynuowa? prace dowiedzia?em si?, ?e prace trwaj?!

Zapowied? w miare dobra, podobaj? mi si? Minotaury i Orcowie lecz mogliby?cie doda? wi?cej potowr?w bo wiem, ?e macie ich sporo Profesje zosta?y bardzo dobrze rozbudowane co oznacza, ?e ka?da profa ma swoje wady i zalety. Oczywi?cie na screenach zosta?o ma?o pokazane mapy tak wi?cej czekam na wi?cej screen?w mapki

Szkoda, ?e ots jak twierdzi "hoster" [kt?ry skopiowa? w 90% pomys?y innych] jest tak bardzo orginalny... i na domowym hoscie [niestety wiem to z pewnych ?r?de?] to raczej nie ma najmniejszego sensu. Wiec Napewno w to nie zagram! 1 s?owem WIELKIE z?odziejstwo pomys?ow ludzi kt?rzy nam?czyli si? nad tym wiele godzin. Jak wida? wystarczy jedynie skopiowac prace innych i mozna sie cieszy?...

Nie wiem czy Ty masz co? z g?ow? czy m?wisz to powa?nie
i jeste? w dodatku ?wiadom swoich s??w? Co do tych kradzie?y
pomys??w to jest to Twoja subiektywna opinia, co do kt?rej nie
mam zamiaru si? ustosunkowywa?, gdy? i tak wszyscy wiedz?
swoje, ale z tym domowym hostem to przegi??e? ^^ Po grzyba
nam dedyk do testowania i tworzenia serwera? Dedyk b?dzie
kupiony na otwarte testy, chyba, ?e chcesz nam da? tysi?c PLN
to mo?emy kupi? go ju? teraz. I pozdr?w kumpli z konkurencyjnego
projektu z kt?rego pochodzisz, cho? nie wiem czy ktokolwiek
chcia?by mie? w sk?adzie takiego oszo?oma ^^

Zapraszamy na www.grimots.pl

O cholera! Na prawd? dobry serwer, na prawd? si? zaskoczy?em, gdy ujrza?em to co ujrza?em, pozytywnie zaskoczy?em. Genialna/e:
a) koncepcja
b) umiej?tno?ci
c) pomys?y

Wed?ug mnie Wasz serwer mo?e sta? si? prawdziwym ewenementem! Jednak nie opieprzajcie si?, zjedzcie sobie steka i ruszajcie z koksem! Jak najszybciej! :D

Pozdrawiam,
Vendeto

Nie zagram na serwerze czemu?Bo mialem nadzieje zagrac na nim w ubieglym roku miesiac lipiec/sierpien ale nie wypalilo co oczywiscie doszlo do mojej nie checi straili moje zaufanie kompletnie:)

Nie zagram na serwerze czemu?Bo mialem nadzieje zagrac na nim w ubieglym roku miesiac lipiec/sierpien ale nie wypalilo co oczywiscie doszlo do mojej nie checi straili moje zaufanie kompletnie:)
Rozumiem.
W takim razie te? nie grasz w wi?kszo?? gier na rynku, bo chocia?by najbardziej znane marki (np. Blizzard) te? si? sp??nia?y z wydaniem wielu gier po terminie? Te? straci?y twoje zaufanie?

Wiesz, mam naprawd? to g??boko, czy straci?em twoje zaufanie, czy nie. Ja pracuj? ca?y czas nad serwerem i nie za bardzo mnie obchodzi, ?e kto? taki jak ty ma foszka, bo chcia? sobie pogra? a roboty wysz?o 10x tyle, co przewidywali?my.

Poza tym gdyby?my otworzyli tamtego dnia, sko?czyliby?my jak EK.

Lub serwer m?g?by si? szybko znudzi? (profesje)
GrimOTS z dnia na dzie? rozwija si? coraz bardziej. I z dnia na dzie? jest coraz ciekawszy.
Warto czeka?...

Tymczasem zapraszam was do mini konkursu sprite (kastet lub pistolet). Dostatecznie ciekawe prace mog? znale?? si? na serverze. Wi?cej na forum grimots.webd.pl

Wiesz co? Jeste? dla mnie troszk? ?mieszny.

Dlaczego?

Traktowa?em wasz projekt powa?nie do czasu. Pierwsza rzecz kt?ra mnie roz?mieszy?a to by? wasz "nab?r mapper?w i pixelart?w". Oto cytat:
No to rzeczywi?cie, za robienie kawa?y mapy du?o oferujecie. Jak zrobi kto? bardzo du?o (zarwane nocki) dacie potestowa? server, na kt?rym p??niej ka?dy b?dzie m?g? gra? i "testowa?". Link do tematu Klick

Nie rozumiem, o co ci chodzi. Masz pretensje, ?e oferujemy komu? w zamian za pomoc mo?liwo?? przetestowania gry przed innymi, zanim wystartuje? NIKOGO nie zmuszamy, ci ludzie robi? to z w?asnej woli i ch?ci. To, ?e kto? ma wi?ksze serce ni? ty nie oznacza, ?e musisz si? ?ali? na forach.

Nast?pna rzecz, nie mam dowod?w i nie b?d? tutaj nic udowadnia?, gada?em z kolesiem, kt?ry by? u was pixelartem. Zrobi? wam du?o grafik a potem kontakt si? uci??. 0 wynagrodzenia, 0 kontaktu. Tutaj ju? wida? jaki macie stosunek do ludzi i jaki b?dziecie mie? stosunek do graczy

Bzdury. Pami?tam tylko, ?e 2 lata temu (w pierwszej edycji OTSa) by? jaki? ch?opak, kt?ry nam narysowa? dragona, ale p??niej kompletnie ani ja ani blady nie mogli?my si? z nim dogada?. Nie odpisywa?.

A wreszcie zacytuje jeszcze raz:
Wiesz, to czy ty w to wk?adasz du?o pracy czy nie to raczej nas ma?o interesuje.

Ja si? nikomu nie ?al?, ?e wk?adam w serwer du?o pracy. Je?li kto? pyta, odpowiadam.

To, ?e nie przewidzia?e?, ?e b?d? komplikacje (dziecinne bo zawsze s?) ju? nie nasz problem.

M?j te? nie. Mam to bardzo g??boko, czy ty, czy ktokolwiek inny b?dzie gra?. Serwer powstaje z pasji dla tych, kt?rzy s? z nami. Nie podoba si?? To ?egnam.

I powiem Ci, ?e wiele ludzi, nie tylko pan #up i ja ma wyjebane na ten server.

Tak jak powiedzia?em, w takim razie ?egnam.

Dlaczego? 0 informacji o starcie, 0 informacji czy wog?le server wystartuje, bo to, ?e ty m?wisz, ?e wystartuje to ju? jest ma?o wiarygodne.

No to skoro ja czy Grimek m?wimy to ma?o wiarygodne, to nie mamy przecie? po co prezentacji robi?. Mo?e niech Kowalski z ulicy napisze kiedy start, bo w ko?cu ka?dy lepiej wie ni? my, no nie?

Stracili?cie bardzo du?o graczy i wiarygodno?? u wielu ludzi. W tej chwili wol? pogra? sobie na Thanatos. http://tibia.net.pl/serwery/466019-thanatos.html

Genialna reklama. Ja jednak radz? powstrzyma? si? od czego? tak bezczelnego jak sporz?dzona przez ciebie kryptoreklama. Zasady netykiety si? k?aniaj?.

Thanatos posiada wiele skrypt?w o wiele bardziej zaawansowanych od waszego ?miesznego "je?dziectwa" kt?ry straci? sens po zimowym update. (mounty i te sprawy :) )

Tak, emotikony i bossowie ze skryptami. To pierwsze to zwyk?y skrypt w talkactions, kt?ry odpala si? przy powiedzeniu np. ":)" i tworzy efekt nad graczem... Oskryptowanych boss?w to robi?em na poprzedniej edycji.

Minning system taki jak pokazany to kwestia kilku linijek kodu w Lua, drogi napinaczu, analogicznie sytuacja wygl?da przy przetwarzaniu. Nie jest to NIC trudnego, linijka kodu. Podam ci nawet funkcj?: doTransformItem.

To enchantowanie broni to zwyk?y action....

Im to nawet do pi?t nie dosi?gasz. Dow?d?
Prosz? bardzo: YouTube - Thanatos Tibia OTServer - Official trailer [ONLINE!]
Link do tematu: Klick

Przekona?e? mnie w utwierdzeniu, ?e mo?na stworzy? bezczeln? kryptoreklam?. To wszystko, co napisa?em powy?ej, co przedstawia ten filmik jest do napisania w Lua w ci?gu 3 dni. Jak ja si? ciesz?, ?e jednak GrimOTS jest bardziej ambitny.

Wasz Grim OTS ?mieszy ju? mnie i nie mam za grosz zaufania do was. Wed?ug mnie jeste?cie nowicjuszami, kt?rzy nie ogarn?li tematu.

Teraz to ju? przegi??e? pa??...

Wasz stosunek do u?ytkownik?w tego forum jest dziecinny. My?lisz, ?e b?dziemy Ci wsp??czu?, ?e si? nie wyrobili?cie?

Nigdzie nie napisa?em, ?e oczekuj? wsp??czucia, ZNAJD? mi taki post.

A potem przez 5 miesi?cy zero info o projekcie. Te wasze ?mieszne profesje, m?g?bym zrobi? w 2 dni, razem z czarami itp.

Tak jak te duperele na tym twoim otsie? TO jest do zrobienia w dwa dni. Jestem ciekaw, jak by? zbalansowa? w dwa dni dziewi?? profesji? Musisz by? upo?ledzony, skoro piszesz takie g?upoty

Umiej?tno?ci? Par? sprit?w, kody c++, kt?re robi si? i testuje w 2 dni. A co robili?cie przez 4 miesi?ce i 15 dni (inni by to zrobili jak napisa?em w 4 dni ale mo?e jeste?cie u?omni i potrzebujecie 15)? Mogli?cie chocia? po cichu doko?czy? server i poda? date startu, a nie zapowied? nr.2 i czekajcie nast?pny rok. Nie jeste?cie kr?lami w?r?d serwer?w i mog? wam zagwarantowa?, ?e nigdy nie b?dziecie.
Nie zagoszcz? na tym serverze.
To tyle z mojej strony.

Mam dla ciebie jedno zdanie do napisania: Stworzy?e? kryptoreklam?, by pokaza? jaki? debilny serwer z dziecinnymi skryptami, kt?re pisa?em w wieku 16 lat. Odejd?, prosz?.

#Up
Nie b?d? cytowa? bo nie mam na zmarnowanie tyle czasu.

Jeste? idiot? skoro my?lisz, ?e to m?j serwer. Jakby? si? wysili? znalaz?by? informacje, ?e server nie jest polski i nie polacy go tworzyli. Po prostu podziwiam to co inni stworzyli i mam do tego szacunek. To, ?e nie s? pokazane wszystkie systemy nie znaczy, ?e ich nie maj?. Gram na tym serverze, mam donatora. Uwierz mi, system kolejki jaki tam maj? nie jest systemem kt?ry tworzy si? w 5 minut. Gdy wystartowa? server na Global Tibi nie by?o jeszcze mount?w, a oni ju? mieli. Nie napisa?e?, ?e oczekujesz wsp??czucia, ale twoje czyny na to wskazuj? - "Mam to bardzo g??boko, czy ty, czy ktokolwiek inny b?dzie gra?. ... Nie podoba si?? To ?egnam.". Jak obra?one dziecko, ?e kto? je krytykuje. Masz co? do tego servera. Jestem bardzo ciekawy czy mapa b?dzie zrobiona u was jak na tym serverze. Wbije do was na par? minut (jak server wystartuje) i zobacze mapk?. Zapewne pewnie p??niej was wy?mieje, ale to ju? inna sprawa. Systemy w lua czy c++ tworzy si? do?? szybko. Nad map? trzeba siedzie? godzinami. Jestem bardzo ciekawy. Sprawa z mapperami. Jak wed?ug ciebie "testowanie servera" to bardzo wielki zaszczyt to OK. Ale powiem Ci prawd?, ?e szukasz sobie tani? si?? robocz? i g?wno mnie to obchodzi co ty powiesz. Za "testowanie servera" to nawet RME nie chcia?o by mi si? odpali? dla takiego nie pewnego projektu jak wasz.

I nie wyje?d?aj mi wi?cej z takim tekstami, ?e reklamuje server bo jeste? ?mieszny. To, ?e mam szacunek do POWSTA?EGO projektu, nie znaczy, ?e rekalmuje co?. Szczerze m?wi?c nie s?dz?, ?e b?dziecie mieli du?o graczy.

#Up
Nie b?d? cytowa? bo nie mam na zmarnowanie tyle czasu.
Jeste? idiot? skoro my?lisz, ?e to m?j serwer. Jakby? si? wysili? znalaz?by? informacje, ?e server nie jest polski i nie polacy go tworzyli. Po prostu podziwiam to co inni stworzyli i mam do tego szacunek. To, ?e nie s? pokazane wszystkie systemy nie znaczy, ?e ich nie maj?. Gram na tym serverze, mam donatora. Uwierz mi, system kolejki jaki tam maj? nie jest systemem kt?ry tworzy si? w 5 minut. Gdy wystartowa? server na Global Tibi nie by?o jeszcze mount?w, a oni ju? mieli. Nie napisa?e?, ?e oczekujesz wsp??czucia, ale twoje czyny na to wskazuj? - "Mam to bardzo g??boko, czy ty, czy ktokolwiek inny b?dzie gra?. ... Nie podoba si?? To ?egnam.". Jak obra?one dziecko, ?e kto? je krytykuje. Masz co? do tego servera. Jestem bardzo ciekawy czy mapa b?dzie zrobiona u was jak na tym serverze. Wbije do was na par? minut (jak server wystartuje) i zobacze mapk?. Zapewne pewnie p??niej was wy?mieje, ale to ju? inna sprawa. Systemy w lua czy c++ tworzy si? do?? szybko. Nad map? trzeba siedzie? godzinami. Jestem bardzo ciekawy. Sprawa z mapperami. Jak wed?ug ciebie "testowanie servera" to bardzo wielki zaszczyt to OK. Ale powiem Ci prawd?, ?e szukasz sobie tani? si?? robocz? i g?wno mnie to obchodzi co ty powiesz. Za "testowanie servera" to nawet RME nie chcia?o by mi si? odpali? dla takiego nie pewnego projektu jak wasz.
I nie wyje?d?aj mi wi?cej z takim tekstami, ?e reklamuje server bo jeste? ?mieszny. To, ?e mam szacunek do POWSTA?EGO projektu, nie znaczy, ?e rekalmuje co?. Szczerze m?wi?c nie s?dz?, ?e b?dziecie mieli du?o graczy.

Nie mam czasu na ?a?enie i szukanie, czyj to serwer. Widz? ewidentn? kryptoreklam? i to jest szczytem chamstwa z twojej strony.

Co jest takiego niesamowitego w systemie kolejki? Wystarczy zrobi? nowy outfit, kt?ry si? graczowi zmienia tylko w jednym przypadku - jak wchodzi na kolejk?. Wystarczy zablokowa? ruch i zrobi? kierowanie si? wzd?u? tor?w... Normalnie magia, minuta pisania w Lua.

To, ?e moje posty interpretujesz jak ostatni dure? my?l?c, ?e ja czekam na jakie? wsp??czucia, czy co? to ju? nie moja wina i nic za to nie odpowiadam. Radzi?bym ci jednak po prostu w??czy? m?zg.

Teraz co do krytyki - BARDZO lubi? krytyk? i j? akceptuj? bardziej ni? pochwa??. Dzi?ki temu wiem jak dzia?a?. To co ty zrobi?e? to nie by?a ?adna krytyka, to by?o nieuzasadnione i bezpodstawne, jedno wielkie obra?enie mnie i mojej kilkuletniej pracy z pysk?wk? i dodatkow? kryptoreklam? jakiego? dennego serwera.

Po tym jak napisa?e?, ?e systemy w Lua i C/C++ pisze si? szybko zrozumia?em, ?e piszesz o czym?, o czym nie masz zielonego poj?cia. Pewnie nawet nie dopuszczasz do rozumu, ?e mog? istnie? kody i skrypty na wieleset linijek kodu... Godziny poprawiania, ulepszania i modyfikacji... No tak, ale dla prostego rozumu to hop siup, nie? Tworzy si? szybko, jasne, spoko.

To, ?e ty traktujesz ludzi jako tani? si?? robocz? ?wiadczy tylko o tobie i twoim braku m?zgu. My tworzymy projekt, w kt?rym ka?dy mo?e da? co? od siebie. KA?DY mo?e da? pomys?, propozycj?, kawa?ek mapy, skryptu i KA?DY mo?e tworzy? ten serwer. My w zamian dajemy to co mo?emy.

Gdyby? mia? szacunek do tego projektu to by? si? nie b?a?ni? robi?c kryptoreklamy.

Ja mam tylko nadziej?, ?e kt?ry? z wyrozumia?ych modk?w nagrodzi naszego
nowego ?wie?utkiego przybysza iSanto, z uwagi na jego kryptoreklam?,
a komentowa? tego nie mam zamiaru, bo to tak jakbym mia? k??ci?
si? z jakim? idiot?, kt?ry wszem i wobec obwieszcza, ?e Kopernik by? kobiet?.
I w sumie, te kryptoreklam? te? przyda?oby si? usun??, bo reklama serwera
za jedyne kilka punkt?w ostrze?e?, si? op?aca.

Hah obejrza?em zapowied? nawet.
Faktycznie zdumiewaj?ce te emotki
czy jak Ty to zjawisko nazwa?e?.
Jestem w stanie w 10 minut przygotowa?
grafiki, i doda? je do clienta, a drugie 10
minut potrzebowa?by Grim90 by napisa?
na to skrypt. ^^

Ostatnia edycja:

Ja mam tylko nadziej?, ?e kt?ry? z wyrozumia?ych modk?w nagrodzi "koleg?"
z g?ry, a komentowa? tego nie mam zamiaru, bo to tak jakbym mia? k?uci?
si? z jakim? idiot?, kt?ry wszem i wobec obwieszcza, ?e Kopernik by? kobiet?.
I w sumie, te kryptoreklam? te? przyda?oby si? usun??, bo reklama serwera
za jedyne kilka punkt?w ostrze?e?, si? op?aca.

Niby z jakiej paki? "kolega" nie ?amie regulaminu bardziej ni? Wy... tymbardziej, ?e nazwa?e? go w?a?nie "idiot?", co uw?acza jego godno?ci... po prostu wyra?a swoj? opini?. Co prawda nie zgadzam si? z nim co do kilku punkt?w, ale mo?e po cz??ci ma racje...

Niby z jakiej paki? "kolega" nie ?amie regulaminu bardziej ni? Wy... tymbardziej, ?e nazwa?e? go w?a?nie "idiot?", co uw?acza jego godno?ci... po prostu wyra?a swoj? opini?. Co prawda nie zgadzam si? z nim co do kilku punkt?w, ale mo?e po cz??ci ma racje...

Regulaminu mo?e i nie ?amie, aczkolwiek z neitykiet? to to raczej zgodne nie jest.
I przeczytaj prosz? jeszcze raz post, kt?ry zacytowa?e? i zastan?w si?, w kt?rym
miejscu nazywam go idiot?? Je?li nie ogl?da?e? filmu "Prawo zemsty" to polecam,
szczeg?lnie moment gdy prosz? g??wnego bohatera by przyzna? si? do morderstwa.

BTW, ?e te? Ci si? iSanto chcia?o zak?ada? konto tylko po to, by napisa? w naszym temacie ^^

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry