Hip-Hop czasami Rap i techno ale nie rozumie jak Rocka MOzna sluchac Nie Nawidze Rocka ale sie nie pogniewajcie Na mnie ;]
Stary hip-hop nie by? w og?le komercyjny,im chodzi?o oto,zeby zaspiewac,zeby us?ysza? ich swiat,chcieli poprostu wyjsc z undergrandowej sceny hip-hopowej.Peja jest przyk?adem,ch?opak ze z?ej dzielnicy,bez kasy,bez perspektyw -zaistnia?,a ze potrafi? tak to z organizowac i zarobic na tym jakis godny hajs to brawa dla niego !Rock'a moze s?uchac kazdy,spokojny,nerwowy cz?owiek,tylko zalezy jak go odbiera wewnetrznie.S?ucha tylko dla tego ze jest "bum" na tego typu muzyke,czy s?ucha jej prosto z serca i upodoban.Kiedys s?ucha?em dosyc duzo rocka,punku,lecz zawsze cos mnie ciagne?o do hip-hopu,uwielbiam s?uchac taki zespo??w jak:Kaliber 44,Peja,Pokahontaz.A ja nie rozumiem co ty takiego widzisz w Hip Hopie... Co, imponuje ci, ?e w tek?cie piosenki jest wi?cej przekle?stw, ni? normalnych s??w? Czy podnieca ci? opowie??, jakie to ci??kie jest ?ycie na getcie... dla mnie to jest ?a?osne. Ale nie pogniewajcie si? na mnie ;]
P.S. "Rozumiem" a nie "Rozumie".
@FRAGLES
Stary hip hop mia? flow i bardziej chodzi?o o przekaz ni? o barw? g?osu. Ludzie kt?rzy ?piewaj? o tym, ?e jest ?le zazwyczaj maj? racj?. Spora cz??? hiphopowc?w pochodzi z biednych rodzin. To nie ich wina, ?e urodzili si? w takim miejscu a nie gdzie indziej, nie ich wina, ?e rodzice nie s? kasia?ci, nie ich wina, ?e rodzina si? rozpad?a, nie ich wina, ?e s? spychani na margines spo?ecze?stwa. Osobi?cie szanuj? wi?kszo?? raper?w, bo robi? to czego wi?kszo?? nie lubi. M?wi? prawd?. Nie zmy?laj?, nie tuszuj? fakt?w, a teksty s? ?yciowe. Siedz?c w domu przed komputerem nie b?dziesz mia? okazji pozna? ?ycia i dosta? od niego ostro po dupie. A zrookowanie chara w tibii nie por?wnasz do ?mierci kumpla, kt?ry skoczy? z okna, bo mia? do?? tego syfu.
Mo?e gdy obejrzysz wiadomo?ci to dojdzie do Ciebie, ?e ?ycie nie dla ka?dego jest r??owe.
Pisz?c ten tekst nie mia?em na my?li hiphopolowc?w.
?yknij dropsa 25 Lipca na Sunrise festiwal & Pozdro dla ?pun?w z dyskotek.
@ALEQ
S?uchaj, osobi?cie nie mam nic do starego Hip Hopu. Zaj?yj na m?j kana? na Youtube i zobacz, ?e mam w ulubionych kilka kawa?k?w Grandmaster Flasha. A co do twojej opini^^ ok, ale je?li wszyscy b?d? tylko o tym z?ym ?yciu ?piewa?, nie robi?c nic, by je zmieni? (bo tak naprawd? - ci raperzy wzbogacaj? si? SAMI opowiadaj?c o biedzie kogo? innego. O utraconym fragmencie swojego ?ycia, nie robi?c nic, by to ?ycie nie by?o takie ci??kie dla innych, takich jak oni). A nie s?dz?, ?e po wzbogaceniu si?, osi?gni?ciu s?awy, kiedykolwiek zagl?daj? tam sk?d pochodz?. Ich ?ycie jest po cz??ci ich win?, gdy? zamiast co? z nim zrobi?, potrafi? jedynie topi? smutki w alkoholu, przekuwa? je strzykawk? z heroin?... A zreszt? nie jeden hipis, s?uchaj?cy D?emu, albo rocka psychodelicznego z lat 70,60 przedawkowa? narkotyki, albo si? zabi?, wi?c rock wcale nie jest muzyk? tylko dla mi?kkich faj, kt?re nic nie wiedz? o ?yciu.
Stary hip-hop nie by? w og?le komercyjny,im chodzi?o oto,zeby zaspiewac,zeby us?ysza? ich swiat,chcieli poprostu wyjsc z undergrandowej sceny hip-hopowej.Peja jest przyk?adem,ch?opak ze z?ej dzielnicy,bez kasy,bez perspektyw -zaistnia?,a ze potrafi? tak to z organizowac i zarobic na tym jakis godny hajs to brawa dla niego !Rock'a moze s?uchac kazdy,spokojny,nerwowy cz?owiek,tylko zalezy jak go odbiera wewnetrznie.S?ucha tylko dla tego ze jest "bum" na tego typu muzyke,czy s?ucha jej prosto z serca i upodoban.Kiedys s?ucha?em dosyc duzo rocka,punku,lecz zawsze cos mnie ciagne?o do hip-hopu,uwielbiam s?uchac taki zespo??w jak:Kaliber 44,Peja,Pokahontaz.
Stary hip-hop nie by? w og?le komercyjny,im chodzi?o oto,zeby zaspiewac,zeby us?ysza? ich swiat,chcieli po prostu wyjsc z undergrandowej sceny hip-hopowej.Peja jest przyk?adem,ch?opak ze z?ej dzielnicy,bez kasy,bez perspektyw -zaistnia?,a ze potrafi? tak to z organizowac i zarobic na tym jakis godny hajs to brawa dla niego !Rock'a moze s?uchac kazdy, spokojny,nerwowy cz?owiek,tylko zalezy jak go odbiera wewnetrznie.S?ucha tylko dla tego ze jest "bum" na tego typu muzyke,czy s?ucha jej prosto z serca i upodoban.Kiedys s?ucha?em dosyc duzo rocka,punku,lecz zawsze cos mnie ciagne?o do hip-hopu,uwielbiam s?uchac taki zespo??w jak:Kaliber 44,Peja,Pokahontaz.
Nie,nie mowie ze nie masz gustu,tylko ze ludzie czesto s?uchaja czegos pod wp?ywem innych ;p.Noo te dissy roxuja .Ja wiem ze Ty lubisz rock i metal .Chcesz mi powiedzie?, ze s?ucham rocka/metalu, bo inni tego s?uchaj?? Bez ?art?w. Mo?e powiedz mi, ?e "Hop Hipu" mog? s?ucha? tylko nerwowi, bu?czuczni nastolatkowie, kt?rzy kochaj? s?ucha? o tym, ?e kto? tam jest lamusem. Z muzyki zrobi? si? temat do wrzucania komu? [dissy ]. Teraz mi?dzy innymi takie utwory powstaj?. Ja te? lubi? hip hop ale wol? co? bardziej inteligentnego.
?eby i Ciebie kto? oskar?y? o brak gustu muzycznego! =D
Edit#1
Najlepszy HH tworz? i . To jest dopiero zajebisty flow. Nagrywane bez ?adnych program?w, modyfikacji itd. Real voice <rotfl>