• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Katastrofa samolotu - Lech Kaczy?ski nie ?yje!

Status
Zamknięty.
Odp: Katastrofa samolotu - Lech Kaczy?ski nie ?yje!

Krystek napisał:
Argument 4
Samolot by? reperowany w Rosji.
Nie prawda, bo w Polsce.
Krystek napisał:
Argument 1
Po chwili rozbicia si? samolotu zaraz by?o pe?no teo wszystkiego.
Samolot to nie Titanic. Nie by? zrobiony z ?elaza, wi?c nie m?g? zosta? w jednym kawa?ku. Tak jest przy prawie ka?dej katastrofie.
Krystek napisał:
Argument 2
Czemu ten "ca?y genera? "od badania skrzynek nie dopu??i? polskich ludzi do pomocy?
Znowu b??d. Dopu?ci?.
Krystek napisał:
Argument 5
Rosjanie mogli to zrobi? aby os?abi? pa?stwo Polskie.
Niewiem nie oskar?am ich tylko to jest tak jakbym my?la? logicznie... lecz nie wykluczam te? przypadkowej pomy?ki lub jakiego? innego b??du za?ogi.
To pomy?l logicznie w ten spos?b. Dlaczego Rosja mia?aby tak zrobi?? Maj? jaki? w tym cel? Os?abi? kraj u?miercaj?c prezydenta? Rozumiem Wojsko Polskie, ale aby prezydenta? Pan Kaczy?ski nie by? dow?dc? jak Hitler, zreszt? to por?wnanie ma si? w tej sytuacji nijak. Polska nie ma teren?w, kt?rymi mog?aby si? zainteresowa? Rosja. M.in. brak warto?ciowych surowc?w, np. ropy.
Krystek napisał:
Argument 3
Polski samolot podchodzi? do l?dowania 1,5km przed pasem?
Stara nawigacja w samolocie, podobnie jak stare systemy naprowadzania samolotu na lotnisku spowodowa?y takie l?dowanie. Ponadto utrudniona widoczno??.
Polecam: .

Nie prawda, bo w Polsce.
Nie prawda, bo w rosji.
Stara nawigacja w samolocie, podobnie jak stare systemy naprowadzania samolotu na lotnisku spowodowa?y takie l?dowanie. Ponadto utrudniona widoczno??.
Lotnisko by?o po?o?one na wzg?rzu do tego z?e warunki atmosferyczne i pilot nie widzia? gdzie l?dowa? a na poderwanie maszyny by?o ju? za p??no. Tylko ciekawe dlaczego odrazu nie skierowano samolotu do Mi?ska tylko na stare wojskowe lotnisko.

Wsp??czucie dla rodzin ofiar.
Prze?y? takie co? w rodzinie to.. to jest w og?le nie do wyobra?enia.
Jeszcze do tego nasz Prezydent!

Ale poczekajmy do wybor?w na prezydenta, o Panu Lechu Kaczy?skim zapomn? ci z rz?du.. Tak jest i tak by? musi niestety!
#Napper
Tak, od ponad 30 lat tak jest, ale powy?ej 80+ najwa?niejszych ludzi z Pa?stwa w jednym samolocie jeszcze do tego TU-154 M, to s? s?abe maszyny, tak jak powiedzia? p. Kwa?niewski 'To s? stare samoloty, sprawne by?y oko?o 40 lat temu, do tej pory powinny by? zdj?te z kurs?w'
Poza tym, my zwykli obywatele latamy samolotami wyposa?one s? one w Auto-Pilot, Systemy naprowadzaj?ce na pas startowy, to dlaczego taka maszyna kt?ra przewozi?a tylu ludzi tego nie mia?a? Nie dowiemy si? tego ju? nigdy... Zostanie to tylko tajemnic?.

Nigdy nie przepada?em za prezydentem.Czuj? lekki ?al, bo ?y?, ?y?, a tu nagle widz? w telewizji "Lech Kaczy?ski nie ?yje".Ten ?al czuj? nie z powodu ?mierci Kaczy?skiego, a ze ?mierci tylu polityk?w i czo?owych przedstawicieli Polski, czyli WSZYSTKICH ofiar.Ci?gle pisze "Lech Kaczy?ski nie ?yje", ale ka?de ?ycie jest tak samo wa?ne... Nie jestem jaki? super smutny bo to nie ja by?em na tamtym pok?adzie ani nikt z mojej rodziny.
Tragedia Narodowa [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*]
Ka?da ?wieca dla ka?dej z ofiar.Nie zrobi? stu ?wiec bo nie chc? spamowa?.

Na koniec dodam jeszcze, ?e nie by? to zamach rosji, "dla niewierz?cych" opisz? dalej, Rosja nie mia?aby z tego ?adnych korzy?ci, pozatym wiedz?, ?e za nami wstawi?yby si? s?siednie kraje i by dostali wpiernicz=d wi?c nie rozumiem, co wy tak histeryzujecie, ?e to zamachy itd ^^

Cytat:
Napisa? Krystek
Argument 5
Rosjanie mogli to zrobi? aby os?abi? pa?stwo Polskie.
Niewiem nie oskar?am ich tylko to jest tak jakbym my?la? logicznie... lecz nie wykluczam te? przypadkowej pomy?ki lub jakiego? innego b??du za?ogi.
To pomy?l logicznie w ten spos?b. Dlaczego Rosja mia?aby tak zrobi?? Maj? jaki? w tym cel? Os?abi? kraj u?miercaj?c prezydenta? Rozumiem Wojsko Polskie, ale aby prezydenta? Pan Kaczy?ski nie by? dow?dc? jak Hitler, zreszt? to por?wnanie ma si? w tej sytuacji nijak. Polska nie ma teren?w, kt?rymi mog?aby si? zainteresowa? Rosja. M.in. brak warto?ciowych surowc?w, np. ropy.
Pozwol? sobie wtr?ci?, ?e jak na razie, to ta tragedia jedynie zbli?y?a do siebie pa?stwa. Polacy gor?co dzi?kowali Rosjanom za tak wspania?e po?egnanie.
C?? mog? powiedzie?- tak jak to napisa? francuski dziennik- Polska zosta?a bez g?owy. To tragedia na skal? ?wiatow?, nie wspominaj?c o tym, ?e samolotem lecia?y tak wa?ne osoby. Mam pytanie. Czy kto? wie, jakie pa?stwa opr?cz Brazylii i Ukrainy (3 dni), oraz Gruzji (1 dzie?) og?osi?y ?a?ob? narodow??

Nie prawda, bo w Polsce.
O ile mnie pami?? nie myli to w wydarzeniach m?wiono, ?e ameryka ma szuka? u nas ?r?d?a gazu i powiedzieli s?owa, ?e "mog? zagrozi? rosyjskiemu gazoci?gowi".

Ja chyba jako jedyny na tym forum wspiera?em Lecha Kaczy?skiego od pocz?tku. By? to jeden z najm?drzejszych prezydent?w naszego kraju. Kij w oko tym co chc? mie? prezydenta Tuska,ten cz?owiek ma w?asne ideologie. On zniszczy nasz kraj...

Pozwol? sobie wtr?ci?, ?e jak na razie, to ta tragedia jedynie zbli?y?a do siebie pa?stwa. Polacy gor?co dzi?kowali Rosjanom za tak wspania?e po?egnanie.
C?? mog? powiedzie?- tak jak to napisa? francuski dziennik- Polska zosta?a bez g?owy. To tragedia na skal? ?wiatow?, nie wspominaj?c o tym, ?e samolotem lecia?y tak wa?ne osoby. Mam pytanie. Czy kto? wie, jakie pa?stwa opr?cz Brazylii i Ukrainy (3 dni), oraz Gruzji (1 dzie?) og?osi?y ?a?ob? narodow??

Z tego co wiem to Niemcy oraz W?gry tylko nie wiem na ile dni.

Poniedzia?ek b?dzie dniem ?a?oby w ca?ej Unii Europejskiej - poinformowano w Hiszpanii. We wszystkich unijnych instytucjach opuszczone zostan? do po?owy flagi, a wszystkie spotkania b?d? poprzedzane dwiema minutami ciszy.

Ostatnia edycja:

W poniedzia?ek w rosji b?dzie ?a?oba:

Sheena95 napisał:
Tak, od ponad 30 lat tak jest, ale powy?ej 80+ najwa?niejszych ludzi z Pa?stwa w jednym samolocie jeszcze do tego TU-154 M, to s? s?abe maszyny, tak jak powiedzia? p. Kwa?niewski 'To s? stare samoloty, sprawne by?y oko?o 40 lat temu, do tej pory powinny by? zdj?te z kurs?w'
Poza tym, my zwykli obywatele latamy samolotami wyposa?one s? one w Auto-Pilot, Systemy naprowadzaj?ce na pas startowy, to dlaczego taka maszyna kt?ra przewozi?a tylu ludzi tego nie mia?a? Nie dowiemy si? tego ju? nigdy... Zostanie to tylko tajemnic?.
Planowali je wymieni?, ale bali si? zdania publiki. Wcale im si? nie dziwi?.

?a?oba w Polsce potrwa do soboty.

#down:
Tak, racja.

W Hiszpani Gran Derbi FC Barcelona vs Real Madryt zawodnicy grali z czarnymi opaskami, poprzedzaj?c mecz minut? ciszy oraz emitowany by? bez komentarza.

C?? to straszne, ze ginie ?p prezydent, gdy narod potrzebuje oparcia.
Mimo, iz go nielubiono, to staral sie robic wszystko, co w jego mocy, by sluzyc krajowi.
Najgorsze jest to, ze niektorzy Polacy sa az tacy, by po tym wszystkim dalej go nienawidzic.
Ale dobre jest to, ze niektorzy zmienili si?. A jeszcze lepsze, ze az tyle.

Male info:
Komorowski ?yje,
Cia?o prezydenta jest w Belwederze,
Kl?twa zalezy jak kto to rozumie,
Temat dotyczy prezydenta, a nie osoby niewieleznaczacej,
Rosji niejest winna, bo jej winy nie mozna udowodnic,
Rosja moglaby to zrobic, bo sie bala Jego.

Polska ma najwiecej tragedii w kwietniu:
-Katy? 1940 [*],
-Joannus Paulus II [*],
-Smole?sk 2010 [*]:
Lech Kaczy?ski [*]
Maria Kaczy?ska [*]
Pos?owie i Senatorowie [*], w tym Z.Wasserman [*]
Generalowie polscy [*]
Ekipa statku, w tym stewardessy [*]
Inni, ktorych niewymienilem [*]

Za wszystkie te osoby modle si? i prosz? o pami??

Olgierd555

Przepowiednia Nostradamusa si? sprawdza, oby nie sprawdzi?a si? dalsza cz???.

Czy Nostradamus przewidzia? ?mier? naszego Prezydenta oraz najwa?niejszych os?b w Polsce? Jedna z jego przepowiedni wydaje si? bezpo?rednio nawi?zywa? do tragedii, w kt?rej zgin?? prezydent Lech Kaczy?ski.

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdowa? si? b?d? osoby wa?ne kraju niezwyci??onego…
a na kraj ogarni?ty chaosem i ?a?ob?, wrogi naje?d?ca ze wschodu uderzy."

Interpretacja tych werset?w jest oczywista: “ptak metalowy” to nic innego jak wsp??czesny samolot, kt?rego nie m?g? w inny spos?b opisa? cz?owiek ?yj?cy w XVI wieku.

“Osoby wa?ne” – tego nie trzeba t?umaczy?, oczywi?cie chodzi o par? prezydenck?, w?adze wojskowe, ministr?w oraz pos??w znajduj?cych si? na pok?adzie samolotu TU-154.

“Kraj niezwyci??ony” – Polska, b?d?ca przez wi?ksz? cz??? swojej historii ofiar? napa?ci mocarstw, polem bitewnym wojen ?wiatowych a w ko?cu krajem podporz?dkowanym socjalistycznej Rosji w ko?cu jest niepodleg?a. Czy po takich wydarzeniach nie jest godna miana “kraju niezwyci??onego”? Ja nie mam co do tego w?tpliwo?ci!

“Kraj ogarni?ty chaosem i ?a?ob?” – po stracie najwa?niejszych os?b w pa?stwie, Polska jest w stanie ?a?oby narodowej. Niew?tpliwe, po takim ciosie nasz? polityk? oraz gospodark? czeka czas destabilizacji, kraj mo?e pogr??y? si? w chaosie. Pami?tajmy, ?e opr?cz Prezydenta, zgineli r?wnie? dow?dcy wszystkich rodzaj?w Polskich wojsk a tak?e prezes Narodowego Banku Polskiego.

Najbardziej niepokoj?c? cz??ci? przepowiedni jest jej ko?cowy fragment. “Wrogi naje?d?ca ze wschodu uderzy” – tu nie ma w?tpliwo?ci, ?e Nostradamus ma na my?li Rosj?. Czy czeka nas kolejna wojna z naszymi wschodnimi s?siadami? A mo?e to Rosja jest odpowiedzialna za katastrof?, w kt?rej zgin??a elita naszego kraju? M?dlmy si?, aby ta cz??? proroctwa okaza?a si? nieprawdziwa.

Wojna rosja vs. ca?a europa? Nie s?dz?, po chuj im takie tereny jak nasze, nie mamy ani ropy, ani innych cennych surowc?w. Ale wiecie co, wiem ! W 2012 nas za?atwi?, ?eby wi?cej proroctw spe?ni?!

Szkoda, ?e Nostradamus nie napisa? kiedy. Ja te? sobie mog? napisa?, ?e "i wtem wielki statek utonie" i na pewno to si? stanie mo?e za kilkaset lat, ale na pewno si? stanie. Jak wierzysz w te brednie to pozdro ; D

Rosja nie ma po co atakowa? Polski, bo i tak nie mamy tu ?adnych cennych surowc?w jak pan @up napisa?. W wojnie z ca?? Europ? Rosjanie nie mieliby szans.

Dzisiaj zosta?o zidentyfikowane cia?o Marii Kaczy?skiej dzi?ki obr?czce, na kt?rej by?o napisane imi?.

Ostatnia edycja:

Przepowiednia Nostradamusa si? sprawdza, oby nie sprawdzi?a si? dalsza cz???.

Czy Nostradamus przewidzia? ?mier? naszego Prezydenta oraz najwa?niejszych os?b w Polsce? Jedna z jego przepowiedni wydaje si? bezpo?rednio nawi?zywa? do tragedii, w kt?rej zgin?? prezydent Lech Kaczy?ski.

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdowa? si? b?d? osoby wa?ne kraju niezwyci??onego…
a na kraj ogarni?ty chaosem i ?a?ob?, wrogi naje?d?ca ze wschodu uderzy."

Interpretacja tych werset?w jest oczywista: “ptak metalowy” to nic innego jak wsp??czesny samolot, kt?rego nie m?g? w inny spos?b opisa? cz?owiek ?yj?cy w XVI wieku.

“Osoby wa?ne” – tego nie trzeba t?umaczy?, oczywi?cie chodzi o par? prezydenck?, w?adze wojskowe, ministr?w oraz pos??w znajduj?cych si? na pok?adzie samolotu TU-154.

“Kraj niezwyci??ony” – Polska, b?d?ca przez wi?ksz? cz??? swojej historii ofiar? napa?ci mocarstw, polem bitewnym wojen ?wiatowych a w ko?cu krajem podporz?dkowanym socjalistycznej Rosji w ko?cu jest niepodleg?a. Czy po takich wydarzeniach nie jest godna miana “kraju niezwyci??onego”? Ja nie mam co do tego w?tpliwo?ci!

“Kraj ogarni?ty chaosem i ?a?ob?” – po stracie najwa?niejszych os?b w pa?stwie, Polska jest w stanie ?a?oby narodowej. Niew?tpliwe, po takim ciosie nasz? polityk? oraz gospodark? czeka czas destabilizacji, kraj mo?e pogr??y? si? w chaosie. Pami?tajmy, ?e opr?cz Prezydenta, zgineli r?wnie? dow?dcy wszystkich rodzaj?w Polskich wojsk a tak?e prezes Narodowego Banku Polskiego.

Najbardziej niepokoj?c? cz??ci? przepowiedni jest jej ko?cowy fragment. “Wrogi naje?d?ca ze wschodu uderzy” – tu nie ma w?tpliwo?ci, ?e Nostradamus ma na my?li Rosj?. Czy czeka nas kolejna wojna z naszymi wschodnimi s?siadami? A mo?e to Rosja jest odpowiedzialna za katastrof?, w kt?rej zgin??a elita naszego kraju? M?dlmy si?, aby ta cz??? proroctwa okaza?a si? nieprawdziwa.
Poda?by? ?r?d?o:

b?d?

-----Original Message-----

From: Krzystzof J [xxxxxxxxxx]

Sent: Saturday, April 10, 2010 3:56 PM

To: nautilus@nautilus.org.pl

Subject: ciekawy link

Informacja ze stycznia, forumowicz pisze tam ze ma przeczucia

"Jezeli mi nie wierzycie, to zapamietajcie moje s?owa, ?E W KWIETNIU TEGO ROKU OG?OSZONA BEDZIE ?A?OBA NARODOWA.

W LIPCU ZNOWU, a WE WRZESNIU UMRZE KTOS BARDZO ZNANY i CENIONY!"

naprawde bardzo ciekawe

Pozdrawiam
?r?d?o:

#EDIT:

[...]og?osi?y ?a?ob? narodow??
Brazylia - 3 dni
Czechy - 1 dzie?
Estonia - 1 dzie?
Gruzja - 1 dzie?
Litwa - 4 dni
?otwa - 1 dzie?
Polska - 7 dni
Rosja - 1 dzie?
S?owacja - 1 dzie?
Turcja - 1 dzie?
Ukraina - 1 dzie?
W?gry - 1 dzie?

Razem: 12 pa?stw

Czy ja wiem. To chyba obesz?o tylko 'zaprzyja?nione' kraje, reszta ?wiata ma to mniej lub bardziej w dupie xd
12 pa?stw og?osi?o ?a?oby narodowe.
90 pa?stw m.in. wyrazi?o smutek i ?al, z?o?y?o kondolencje, w tym: Wyspy Owce, Wielka Brytania, Turkmenistan, Sir Lanka, Portugalia, RPA, Norwegia, Nowa Zelandia, Korea Po?udniowa, Japonia, Kenia, Kazachstan, Irlandia, Gruzja, Grecja, Filipiny, Afganistan, Albania i wiele, wiele innych. Pe?na lista jest tu:

Ostatnia edycja:

Szkoda czlowieka i jego zony, nic do niego nie mia?em, by? dobrym prezydentem, on podpisywal tylko uchwa?y nie robil nic wiecej, walczyl o prawa polakow na litwie, pomaga? gruzionm, do rosji nie musial jechac, ale chcial. By? cz?owiekiem wyksztalconym, ogolnie rzecz bior?c nie by? z?ym cz?owiekiem. Swiatelko ku pamieci...

Jak jest taki d?wi?k dziwny z pocz?tku takie jakie? syreny czy co?... s?yszycie mo?e co? typu "Uciekaj", "Uciekajcie"?
Dalej w filmiku s?yszycie jakie? strza?y?
Czy ja mam jakie? omamy?

@up
Jakbyscie si? przys?uchali, to w 54 sec us?yszycie ciche "?yje" a zaraz po tym strza?y. Troch? dziwne...

Status
Zamknięty.
Do góry