• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Kolejna praca...

Status
Zamknięty.

Sterok

User
Liczba reakcji
1
Witam! po mojej ostatniej pracy, dowiedzia?em si?, ?e robi? zbyt du?o drzew, a zbyt ma?o krzew?w. Wi?c, spr?bowa?em to jako? zr?wnowa?y?, i zorbi?em expowisko dla Elf?w. :) Prosz? o ocen? i krytyk?.

Z g?ry dzi?ki, i pozdrawiam. :)

@EDIT:

Hmm... ostatnio dosta?em ostrze?enie za zbyt ma?o zdj?? w temacie nawi?zuj?cych do pracy... nie rozumiem tylko dlaczego? M?g?by mi kto? to wyja?ni? przy okazji? Jak wida? daj? zdj?cia, ale po co wi?cej, skoro mapa jest ma?a i mieszcz? na niej wszystkie widoczne i najwa?niejsze obiekty? R?wnie?, ma ona zasi?g tego zdj?cia, wi?c po co wi?cej zdj??!? Co ja mam niby fotografowa?? Brak detali, albo brak mapy? Dziwne ostrze?enia nie s?dzicie? M?g?by mi kto? to wyja?ni? przy okazji?

Notka moderatorska:
Regulamin tego dzia?u jasno okre?la, i? w ka?dym temacie z prezentacj? mapy musz? znale?? si? 2 zdj?cia z mapy. Przy okazji prosz? o bardziej sprecyzowane tytu?y temat?w. Radz? zapozna? si? z regulaminem, by unikn?? kolejnych upomnie?.

Odp: Kolejna praca...

Wi?c ja zaczn?:
-u?ywaj wi?cej kolorowych drzew i ich troch? wi?cej dodaj jak wed?ug mnie lecz ka?dy to robi na sw?j spos?b jedni daj? wi?cej ro?linno?ci a jedni mniej zale?y jak ci si? bardziej podoba.
-te drzewo le??ce ono jest do Jungli :S
-Grzyby nie pasuj? one bardziej ujd? pod bagna
-nie u?ywaj tylko jednego gruntu
-jak wed?ug mnie za du?o tych traw da?e? tzn chodzi mi o "Grass "Tufts"
-ta gwiazda morska powinna le?e? na pla?y xd
Ocena 7/10
Musz? by? przynajmniej 2 zdj?cia chyba :S najlepiej daj ma?? fotografie z byle czym z rme.
PoZdro i Po?wicz xD Maksiu.

S?abo, s?abo.
Mapa kwadratowa i nieciekawa, widac autoborder, trzewa i natura bezmylsnie porozrzucana, mapa bardzo jendolita i ma?o szczeg??owa, widac, ?e urzywasz autobrodera, spr?buj co? zrobic w samej raw palette.

W jedyn miejscu duzo lilji wodnych i kamieni, a w drugim pustka.
Tak jak ju? powiedzia?em, wszystko bezmy?lnie porozrzuca?e?,tzw. mass klik.
Wiele rzeczy te? do siebie nie pasuje, na przyk?ad te grzyby giganty na ?rodku.
Polecam przeczytac troch? poradnik?w, dopiero wtedy we? si? za mapperstwo.

A wi?c, pragn? tobie u?wiadomi? i? ani razu nie u?y?em autobordera! Oduczy?em si? tej opcji, bo odradzi? mi j? blackq. :) wi?c jaki tu jest autoborder? Nie u?ywa?em go! Pragn? Ci za ?wiadczy?, i? autobordera wcale nie u?ywa?em! wszystko robi?em sam, i bez autobordera!
Sam borderowa?em wszystko z Raw Pallete! Wi?c nie wiem co ty tu widzisz z autoborderem... Jeszcze jedna sprawa... Mam niby przeczyta? par? poradnik?w tak? Ca?y czas je czytam, ale nie kiedy nie mam czasu, wi?c tylko jak mam czas zasiadam za nie i robi? co? w RME. Daj? te prac?, do tego czy co? robi? ?l?, czy ju? lepiej itd. Daj? j?, po to ?eby si? uczy?, a nie po to ?eby by? pro mapperem. Je?eli my?lisz, ?e ja ju? przeczyta?em wszystkie poradniki i to moja ostateczna praca, to jeste? w wielkim b??dzie. Bo mapperstwem zajmuj? si? od 2 dni, z czego w jednym przeczyta?em 2 poradniki, a jedn? rzecz pr?bowa?em zrobi? w RME. Dlatego to jest moja 2 rzecz... Nadal nie rozumiem gdzie ty tu widzisz autoborder... M?g?by? mi to wyja?ni?? :)

Co do trawy i natury bezmy?lnie porozrzucanej, to si? zgadzam, bo tak akurat robi?em. My?la?em, ?e natura ma takie swoje oblicza, ?e ro?nie tam gdzie chce i jak chce. :D No c?? postaram si? to poprawi?..

@edit:

Jestem pocz?tkuj?cym mapperem, nie zawsze zrobi? wszystko tak jak komu? si? to podoba. Widzisz, ja zajmuj? si? tym od 2 dni, a ty ju? pewnie z 2-3 lata albo i wi?cej. Wi?c nie ma co si? dziwi?, ?e s?abo robi?. To moje pocz?tki, p??niej my?l?, ?e b?dzie o wiele lepiej. Tak?e ka?dy ma swoje gusta, i nie ka?demu le?y taki uk?ad natury. :)

Praca bardzo kiepska chocia? si? przyznam, ?e widzia?em o wiele gorsze prace od twojej.
Natura bardzo kiepska, wiele element?w nie pasuj? do siebie.Poczytaj poradniki na ten temat i ma?o u?ywaj autobordera.Je?li jeste? pocz?tkuj?cym mapperem to zrobi?e? ma?y post?p w RAW, ale to jeszcze nie to.
Pozdrawiam

Nie chodzi o to, ?eby w og?le nie u?ywa? autobordera, ale o to, ?eby mapa nie by?a kwadratowa, co powoduje m.in. autoborder.

Rozumiem. Ale narazie ucz? si? wgl. bez autoborderowania. ;) Co do tematu, b?d? teraz wrzuca? 2 zdj?cia... Zapozna?em si? ju? z regulaminem, ale nie zmienie swojego zdania co do sprawy tych zdj??. Bo nadal uwa?am, ?e to lekka g?upota wstawia? 2 zdj?cia, skoro 1 ujmuj? moj? ca?? map? i to bardzo wyra?nie. :) Regulamin jasno to opisuj?, ?e musz? by? 2. Wi?c, teraz b?d? wrzuca? tylko 2. :) Przepraszam. :)

Drzewa ustawiaj grupkami, a nie tak monotonnie, w r?wnych odst?pach.
Te wielkie grzyby nie pasuj? do takiego krajobrazu- zw?aszcza na powierzchni.
Og?lnie nic ciekawego, 3/10.

Szczerze m?wi?c to na tej mapie jest nasrane bez ?adu i sk?adu.

Postawione kilkana?cie tych samych drzew i krzak?w, oraz kilka elf?w w r??nych miejscach na mapie.

Wed?ug mnie lilii wodnych nie u?ywa si? na morzu, ich uzywa si? (wed?ug mnie) na wodospadach, jeziorkach lub ma?ych stawikach. Widzia?e? kiedy? takie lilie na morzu ? Bo ja nie.

Moja rada:

Urozmai? troch? t? map?, a nie tylko nasrasz kilka r??nych drzew w r??nych miejscach mapy i sko?czone.

wykonanie bardzo s?abe du?o b??d?w i nic mi si? nie podoba bo to jest mapa w 5 minut.
W streszczeniu POZDRO PO?WICZ.

Status
Zamknięty.
Do góry