• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Lil' Flashy dor?s?!

Status
Zamknięty.

Blessed Killer

Advanced User
Liczba reakcji
17

Zdecydowanie, tak!

Cipsoft dzi? tz. 24.02.2011 umie?ci? na swojej stronie informacje o "Flashowym kliencie" tibii.

Zdecydowanie wida? i? dzielnie pracuj? nad tym "maluchem". Znakomita poprawa grafiki, oraz mo?liwo??
personalizacji sprawiaj?, ?e graczom ju? cieknie ?linka.
Kr?tko opiszmy na co pozwala Lil'Flashy :

-Mo?liwo?? przemieszczania mini-mapki!

-Mo?liwo?? zmiany koloru napis?w w grze!

-Ruchome paski 'boczne'!*

-Mo?liwo?? poruszania si? WSAD'em! (Strza?ki b?d? dalej aktywne.)

-Oraz w?asne Hotkeye na kt?rych mo?emy przypisa? dos?ownie wszystko.

*Mo?liwo?? wysuwania pask?w bocznych. Mo?na na nich ustawia? plecaki, przerzuca? mini mapke oraz
reszte kosmetycznych zmian. Mo?na je r?wnie? bezproblemowo chowa?.

Czym zaskoczy nas jeszcze Cipsoft? Z niecierpliwo?cia czekamy na kolejne wie?ci!

Odp: Lil' Flashy dor?s?!

Bardzo pozytywnie! S?dz?c po tych zdj?ciach tibia zyska bardzo wielu graczy. Jedyna rzecz, kt?ra mi nie pasuje to WASD.

ps. thx za newsa.

No to tym razem CipSoft bardzo si? postara?, ten HUD jest zajebisty !! Jednak czy przy tylu opcjach, client, nie b?dzie si? ci?? ;/

Pozdrawiam
Edwand!

Tak, fakt faktem, fajnie ?e da?e? to tutaj, ale czy? nie lepiej by?o da? przet?umaczon? tre?? newsa?

Btw. bardzo mi si? podoba klient, ciekawe tylko jak b?dzie ze z?eraniem procesora...

Jedyna rzecz, kt?ra mi nie pasuje to WASD.
Mo?liwo?? ustawienia strza?ek na WSAD jest opcjonalna i zale?y tylko od Ciebie. Wiedzia?by? to gdyby autor t?umaczenia nie poszed? na ?atwizn? i nie wypisa? tylko najwa?niejszych punkt?w z newsa ze strony tibia.com.

Do autora: nie musia?e? od razu t?umaczy? s?owo w s?owo, ale raczej ograniczenie si? do tak zwi?z?ych punkt?w to chyba przegi?cie, co? Mi?dzy wierszami zawartych by?o kilka wa?nych informacji, kt?rych tutaj nie ma i przez to dochodzi do takich niedom?wie? jak wy?ej...

Co do klienta to na pewno zaczn? si? krzyki i p?acze, ?e nowy klient jest beee, fuj i najlepiej to si? cofa? w rozwoju. Dla mnie jednak klient w technologii flash to najlepsza rzecz jak? CipSoft mo?e w tej chwili zrobi?. Otworzy im to ca?kiem nowe mo?liwo?ci zwi?zane z gr?, znikn? ograniczenia narzucane przez starego klienta i gra b?dzie si? mog?a dalej rozwija?.

Jednak czy przy tylu opcjach, client, nie b?dzie si? ci?? ;/
M?wisz tak jakby?my ?yli w epoce kamienia ?upanego, a standardem w dziedzinie informatyki by?y dwa kamienie po??czone sznurkiem...

Ostatnia edycja:

Przeszedli samych siebie. Client jest niesamowity i estetyczny.
Tylko teraz czeka? :)

Ta gra powoli staje sie kolejnym klonem Wowa. Hud jest bardzo podobny do tej gry.
A moim zdaniem mo?e i zyska gra troche graczy ale ile ludzi zako?czy swoj? tibijsk? kariere po tym kliencie?
Naprawde du?o...

No klient jest bardzo dobrze wykonany! Niewiem czemu ale wydaje si? estetyczniejszy od normalnego klienta! No chyba trzeba b?dzie zacz?? gra? na RL bo gra robi si? coraz ciekawsza.

Pozdrawiam xKrysteKx!

No to si? oka?e, nie wiem czy b?dzie tak niezawodny jak standardowy klient. Mnie si? podoba, ale mam nadziej?, ?e b?dzie mo?na u?ywa? tak?e starszego klienta ;)

Watpie zeby mozna sie bylo laczyc na nowszych tibiach starym klientem bo to tylko dla nich dodatkowa robota z czyms starszym zeby przystosowac, pozatym umozliwilo by to bocenie na starym kliencie a na nowym? I no wlasnie co z botami?

Ten klient poprostu upodabnia sie do wszystkich gier. Teraz kazda gra mmorpg chyba ma takie wlasciwosci w kliencie i rozni sie tylko fabula i droga rozwoi postaci. Tibia zostanie stara tibia przez grafike w grze, zostaje 2d i ta pixelowata grafika a, a nie 3d i lepsza grafa jak gdzie indziej. To bedzie poprostu tibia z nowymi hotkayami i inna grafa klienta, a i tak duzo znam osob co sobie graja na przerobionej grafie bo im sie oryginalna nie podoba lub cos.

Tibia stanie si? odrobin? margonemowa, ale zawsze to b?dzie dobra tibia :)
Transfer 512Kb/s powinien starczy? na 100%

Mo?e jestem jaki? inny, ale nie podoba mi si? to w og?le. Przyzwyczai?em si? do starej Tibii, te paski po bokach, chyba troszeczk? pomniejszone okno gry... - to nie dla mnie. Na szcz??cie b?dzie mo?na gra? na normalnym kliencie :)

Jakby jeszcze dopracowali grafik? og?ln? tak jak te paski boczne to by?oby zajebi?cie !
?adnie i przejrzy?cie to wygl?da chocia? b?d? musia? si? przyzwyczai?.

Flash = przesz?o??

Chujowo. Mogli si? szarpn?? np. na Jav?, te? multiplatformowa.

java = ?cierwo, jest du?o gier w niej i nie wiesz jak si? to muli... cz?owieku mam kompa 4gb ramu, 2rdzenie procka a prosta gra mmorpg na 3d w javie mi si? tak ?cina ?e mam jakie? 5-10fps max... flash ewoluuje a java jest w czarnej dupie
Osobi?cie mi si? nowy klient podoba tyle ?e co, b?dziemy nim grali przez przegl?dark?? spirity by si? ?ci?ga?y wieki, a skoro na flashu maj? tak fajne wyniki to czemu nie zupdatuja exeka? w exe by?o by jeszcze wi?cej mo?liwo?ci i lepsze osi?gi...
(co prawda na flashu jest ?atwiej zrobi? system antibot) :D

@up
Kto ci powiedzial ze jak Flash to musi byc na stronce... ?

Moim zdaniem bedzie to zwykly plik wykonywalny tylko ze bedzie stworzony w technologii flash...

Co do clienta Moim zdaniem to jest stary client ze zmieniony wygladem i dodanymi niepotrzebnymi bajerami...
Nie postarali sie lecz mysle ze technologia flash daje im wielkie mozliwosci i wyglad layoutu jak i grafik posunie sie o wiele na przod.

Pozdrawiam,
Regonos.

No, jak patrze tak na tego flesza no to chyba zn?w zaczn? gra? w tibie, ale dopiero jak wyjdzie ten klient.

No, staraj? si? :P
WSAD?. nawet dobrze. Wiele gier ma "kontrolowanie" tymi przyciskami, lepiej si? gra ;p
Klient jak najbardziej na +, czekam do update ;p

Hmm... No powiem szczerze ?e to chyba najlepszy update kt?ry by? od czas?w... hmm... Tibii 8.1. Ale WSAD i system czar?w to naprawd? bardzo dobre posuni?cie.
Mam nadziej? ?e opublikuj? go baaardzo nied?ugo.

Wygl?da to zajebi?cie, ciekawe czy gra na nim si? tak samo zajebi?cie :d Mam nadzieje i? zrobi? jakie? sk?rki i nie trzeba b?dzie samemu przerabia?! No c?? czekam a? wejdzie w ko?cu w ?ycie codzienne ten flash.

Status
Zamknięty.
Do góry