• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Lil' Flashy dor?s?!

Status
Zamknięty.
Odp: Lil' Flashy dor?s?!

Osobi?cie nie podobaj? si? mi te zmiany. Gra stanie si? ?atwiejsza poprzez mo?liwo?? tworzenia w?asnych hotkey?w, przez to przyb?dzie konkurencja dla dotychczasowych h lvli. xDD Dobra... Niech b?dzie, ale mam nadzieje, ?e starego klienta mi zostawi?. :)

Dwa lata temu gdy gra?em w tibie zastanawia?em si? jak b?dzie ona wygl?da? za dwa lata.
Inaczej sobie j? wyobra?a?em ale tibia jednak zrobi?a pot??ny krok do przodu i my?l? ?e w pozytywnym kierunku.
Nic tylko poczeka? na aktualizacj?.

@up
Kto ci powiedzial ze jak Flash to musi byc na stronce... ?
Moim zdaniem bedzie to zwykly plik wykonywalny tylko ze bedzie stworzony w technologii flash...
Co do clienta Moim zdaniem to jest stary client ze zmieniony wygladem i dodanymi niepotrzebnymi bajerami...
Nie postarali sie lecz mysle ze technologia flash daje im wielkie mozliwosci i wyglad layoutu jak i grafik posunie sie o wiele na przod.
Pozdrawiam,
Regonos.

Mi si? wydaje, ?e b?dzie mo?liwo?? grania na przegl?darce (ale wtedy zwi?kszy si? liczba utraty kont).

#Topic#
Wreszcie jakie? post?py, chocia? dziwi mnie to bo na g??wnej stronie czyta?em (podsumowanie 2010 na tibia.com), ?e Flash jednak si? nie uda?.
No ale c??, dzi?kuj? za newsa.

No nowy flashowy klient zapowiada si? ?adnie, wszystko przejrzyste, du?a personalizacja i mo?liwo?ci. Jednak moim zdaniem powinni zrobi? 2 rodzaje klient?w, normalnego i flashowego. Wiadomo Tibia s?yn??a st?d ?e mo?na by?o w ni? gra? na byle jakim komputerze. Teraz nie wiadomo jak b?dzie ale zapewne b?d? wi?ksze wymogi co do tej gry.

Tibia Flash. !
CipSoft si? postara? , grafika jest o wiele wiele lepsza ni? w klasycznej Tibii.
Czekam z niecierpliwo?ci? na klienta.
News bardzo dobrze napisany 10/10

Zrobili flash klienta, by?o do dupy, teraz go aktualizuj? w ten spos?b jest jeszcze bardziej z r?banie. Sam nie wiem co mam o tym my?le?, samo to, ?e tibia powoli mo?na por?wnywa? do wowa, mo?e inaczej, tibia zmierza do tego aby by? por?wnywaln? do wowa pewnie nawet nie ?wiadomie. Ale ka?dy wie, ?e s?yn??a ona ze swojej prostoty, a zarazem tego, ?e mo?na w ni? gra? na byle jakim komputerze. Ju? od najstarszych wersji chcia?em aby zosta? 1-2, ?wiaty na starych klientach, teraz te? tak chc? ale w?tpi?, ?e tak si? mo?e sta?.

Zapraszam na forum o tematyce muzycznej!
Na forum ka?dy znajdzie co? dla siebie, od muzyki klubowej do metalu.

Nie czekaj ju? teraz rejstruj si? na forum -bo ??czy nas muzyka,

Pozdrawiamy administracja Your-Music.pl -bo ??czy nas muzyka

Niby grafika jest coraz lepsza, ale tak jak napisa? Rybol, Tibia s?yn??a z prostoty. Mimo tych zmian do tibi nie wr?c?.

Kiedy? by? news, ?e klient zostanie przepisany na flasha i ca?a grafika si? zmieni, screen obok by? fatalny, ale tu jeszcze grafika si? nie zmieni?a. Na razie tylko interfejs, kt?ry wygl?da ca?kiem ?adnie.

Ju? od najstarszych wersji chcia?em aby zosta? 1-2, ?wiaty na starych klientach, teraz te? tak chc? ale w?tpi?, ?e tak si? mo?e sta?.

Racja, powinno ju? dawno by? tak zrobione. W takim wowie s? obecnie 4 wersje gry(podstawka + 3 dodatki) i na ka?d? wersj? s? ?wiaty.

Pomys? jako tako jest fajny ale nie wiem czy to wszystko nie dzieje si? za szybko chyba ?e Cipsoft zauwa?y? mniejsz? ilo?? graczy i zaryzykowa? albo przyb?dzie ludzi albo tych ludzi b?dzie gra?o coraz mniej ja wol? starego klienta Tibii ten mi si? nie podoba za du?o tego Tibia zawsze by?a prosta a teraz tyle tych ikonek i r??nych bajer?w z tego co widz? na screenach no ale zobaczymy mo?e im to dobrze wysz?o wszystko si? oka?e.

Cipsoft zauwa?y? malej?ca liczbe graczy poniewa? wszyscy na OTS sie przerzucaj? . Pami?tam czasy jak tak du?o os?b na OTSach nie gra?a,zape?nione servery,non stop kolejki po 200 :)

@Topic
Bardzo fajny pomys?. Layouty ciekawe, grafika znacz?co lepsza. Ale jestem ciekawy czy to postawi? no stronie jak runescape.com czy te? to b?dzie jaka? ?atka do pobrania. :)

@Offtopic
Swoj? drog? by?oby fajnym udogodnieniem jakby dalo sie "polaczyc" wszystkie klienty w jednego. :P

Wi?kszego g?wna nie mogli zrobi?? Powiem ?e ten nowy "zajebisty" klient, nie przypad? mi do gustu... Przez takie "zajebiste" decyzj? CipSoft b?dzie traci? graczy, a mo?e i nie... By? mo?e napalonym tibijczykom spodoba si? flash client i na starcie spuszcz? si? na monitor dwa razy, ale to nie o to tutaj chodzi. Oczywi?cie efekt mg?y wydaje si? fajny, ale do chuja Pana po co zmienia? wygl?d klienta na jaki? oczojebny niebieski?

-Mo?liwo?? przemieszczania mini-mapki!

?e niby mog? wsadzi? mini-mapk? w pasek Windowsa? Zbytnio nie zrozumia?em tego podpunktu, ale c?? po?yjemy zobaczymy.

-Mo?liwo?? zmiany koloru napis?w w grze!

Yeah! Zr?b wielk? kolorow? t?cze w Tibii z napis?w... Co to kurde ma by?? Czy stary i bardzo widoczny kolor nie wystarczy? Przez takie g?wno za rok b?d? mia? okulary jak st?pie?, bo dzieci neo b?d? spamowa?y r??nymi kolorami.

C?? dalej mi si? nie chce komentowa? rzeczy w tym "zajebistym" kliencie, bo wol? zrobi? sobie herbat? i poczyta? gazet? :hah:.

Wi?kszego g?wna nie mogli zrobi?? Powiem ?e ten nowy "zajebisty" klient, nie przypad? mi do gustu... Przez takie "zajebiste" decyzj? CipSoft b?dzie traci? graczy, a mo?e i nie... By? mo?e napalonym tibijczykom spodoba si? flash client i na starcie spuszcz? si? na monitor dwa razy, ale to nie o to tutaj chodzi. Oczywi?cie efekt mg?y wydaje si? fajny, ale do chuja Pana po co zmienia? wygl?d klienta na jaki? oczojebny niebieski?
?e niby mog? wsadzi? mini-mapk? w pasek Windowsa? Zbytnio nie zrozumia?em tego podpunktu, ale c?? po?yjemy zobaczymy.
Yeah! Zr?b wielk? kolorow? t?cze w Tibii z napis?w... Co to kurde ma by?? Czy stary i bardzo widoczny kolor nie wystarczy? Przez takie g?wno za rok b?d? mia? okulary jak st?pie?, bo dzieci neo b?d? spamowa?y r??nymi kolorami.
C?? dalej mi si? nie chce komentowa? rzeczy w tym "zajebistym" kliencie, bo wol? zrobi? sobie herbat? i poczyta? gazet? :hah:.
Dziecko chyba nie wiesz co to znaczy elastyczno?? klienta gry napisanego w FLASHU - zmiany wprowadzone przez ciebie s? widoczne tylko u Ciebie! Czyli nie sikaj o te napisy, a co do minimapy, to logiczne, ?e zakres okna i dost?pnych miejsc czy? nie?
java = ?cierwo, jest du?o gier w niej i nie wiesz jak si? to muli... cz?owieku mam kompa 4gb ramu, 2rdzenie procka a prosta gra mmorpg na 3d w javie mi si? tak ?cina ?e mam jakie? 5-10fps max... flash ewoluuje a java jest w czarnej dupie
Osobi?cie mi si? nowy klient podoba tyle ?e co, b?dziemy nim grali przez przegl?dark?? spirity by si? ?ci?ga?y wieki, a skoro na flashu maj? tak fajne wyniki to czemu nie zupdatuja exeka? w exe by?o by jeszcze wi?cej mo?liwo?ci i lepsze osi?gi...
(co prawda na flashu jest ?atwiej zrobi? system antibot) :D

Piszesz jakby? nie wiadomo kim by?, a nie wiesz co oznacza s?owo "klient" i pierdolisz, ?e tibia b?dzie w przegl?darce, bo padne - hueuuheuhe. Ludzie gra w flashu mu muli i szpanuje prockiem i ramem, a grafika, to pewnie 16mb hueuhehuue.

Wszyscy jeste?cie ?a?o?ni, bo wychodzicie po za zakres waszej wiedzy i pierdolicie takie g?upoty, ?e ze ?miechu mo?na si? posika? - jest beka.

Ostatnia edycja:

Layouty ciekawe

Tak, bo w grze akurat s? layouty.

nie wiem czy to wszystko nie dzieje si? za szybko

Szybko? W ko?cu w Tibi zacz?li co? zmienia?, ale wi?kszo?? graczy przyzwyczai?a si? do tego co jest wi?c raczej zmiany mog? wi?cej os?b odstraszy? ni? przyci?gn??.

Cipsoft chce graficznie dor?wna? innym grom MMO, ale po co zmienia? wygl?d skoro tibia s?ynie z prostoty. Na pewno nikogo nowego nie przyci?gnie. No chyba, ?e kto? zobaczy screena i pomy?li "oo jakie zajebiste okienka ze wszystkich stron, musz? w to zagra?"

Z tego co widz? teraz b?dzie mo?na przenie?? minimapk? na drug? stron? ekranu, wcze?niej mo?na by?o przesuwa? tylko po prawej stronie.

Oraz w?asne Hotkeye na kt?rych mo?emy przypisa? dos?ownie wszystko.

A co jeszcze mo?na tam przypisa?? Jak gra?em to mo?na by?o przypisa? czary i itemy, wi?c co jeszcze?

Marudzicie, na oficjalnej stronie gry mo?na przeczyta?, i? instalacja owego klienta b?dzie opcjonalna. Zatem, nie chcesz - nie u?ywaj.
Mnie osobi?cie bardzo przypad? do gustu, estetyka, u?yteczno?? - wszystko jak nale?y.
Jedyna rzecz, kt?ra mi si? nie podoba to mo?liwo?? gry w przegl?darce, coby gimnazjali?ci mogli na informatyce i?? na dragon lair w Venore, czy nie?
Jednak?e og??em du?y plus dla CipSoft'u.

Mi si? nowy klient bardzo przypad? do gustu. Edycja panelu wed?ug w?asnych upodoba? po prostu istna bajka a fakt, ?e mo?na b?dzie podpisa? hotkey pod dowolny klawisz znacznie u?atwi gr?.
Co do "WSAD'u" mam mieszane uczucia, bo zapewne b?dzie trzeba prze??cza? tryb pisania-chodzenia i vice versa.
Pzdr MacGyver

Ostatnia edycja:

?adnie wygl?da ale nie wiem jaka b?dzie jako?? grania we flashu. nie znam si? to si? nie wypowiadam.

pozdro

Ale zajebi?cie to wygl?da teraz to b?dzie gra ;p

Mi r?wnie? si? bardzo spodoba? ten klijent, niewiem co wam ma przeszkadza? jego wygl?d w graniu, bardzo ?adnie sie prezentuje, a zreszta trzeba i?? z technologi? w g?re.

Bardzo, bardzo fajne.
Ciekawe kiedy premiera i czy moje ??cze starczy ;D

Status
Zamknięty.
Do góry