• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Lil' Flashy dor?s?!

Status
Zamknięty.
Odp: Lil' Flashy dor?s?!

kozacko :D ey mam pytanie moze mi kots podac linka do silnika ots dzialajacego pod tibie 8.7?? bez wirusow?? ;P z gozy dzieki pisac na PW ^^

java = ?cierwo, jest du?o gier w niej i nie wiesz jak si? to muli... cz?owieku mam kompa 4gb ramu, 2rdzenie procka a prosta gra mmorpg na 3d w javie mi si? tak ?cina ?e mam jakie? 5-10fps max... flash ewoluuje a java jest w czarnej dupie
Osobi?cie mi si? nowy klient podoba tyle ?e co, b?dziemy nim grali przez przegl?dark?? spirity by si? ?ci?ga?y wieki, a skoro na flashu maj? tak fajne wyniki to czemu nie zupdatuja exeka? w exe by?o by jeszcze wi?cej mo?liwo?ci i lepsze osi?gi...
(co prawda na flashu jest ?atwiej zrobi? system antibot) :D

No to by? si? zdziwi? :) O ile ludzie zajmuj?cy si? grafik? twierdz?, i? flash to przysz?o?? o tyle programi?ci uwa?aj? i? jest to ?cierwo a java jest o wiele bardziej wydajna i lepsza.

Jak kupujesz kompa za 1000 z? i oczekujesz ?e b?d? chodzi?y Ci nowe gierki to si? nie dziw dlaczego masz 5-10 fps :)
Jaki? przyk?ad ? "minecraft" zrobiony w javie, chodzi do?c p?ynnie nawet na 1 gb ramu, procku 2 ghz jednojajowym, natomiast gdyby to zrobi? we flashu to ukaza?by si? pi?kny pokaz slajd?w (w sumie nawet flash poprzez swoje ograniczenia niem?g?by tego wygenerowa? ) :)
Flash wygl?da fajnie, ale przy nagromadzeniu efekt?w audio-wizualnych jest poprostu ma?owydajny. I nie ma znaczenia jaki masz komputer :) mo?esz mie? kompa z 8 gb ramu, prockem 4 rdzeniowym a g?upia gra flashowa wiesza si? je?li na ekranie jest du?o element?w czy efekt?w. W javie takich problem?w nie ma :)

Podsumowuj?c moj? przyd?uga wypowied?, flash = mul?cy pokaz slajd?w i nie zdziwi? si?, jak wielu u?ytkownik?w Tibii nie b?dzie w stanie na tym gra? :)
Java - o wiele lepsza platforma do pisania czegokolwiek. Wsz?dzie dzia?a i og?lnie lepsza. Tyle z mojej strony :)

LANERA.NO-IP.ORG

- Kazdy gracz, ktory wbije 220 level otrzyma automatycznie 100 Premium Points na konto.
- Przed startem, ze wszystkich zalorzonych kont, zostanie wylosowane 100, ktore otrzymaja 400pkt na start.
- Przed Startem Punkty Dla Wszystkich Teamow gg : 9079822

- Server Info -

• IP: lanera.no-ip.org (Port: 7171)
• Online: 24/7
• Global save: 7:00
• World type: PVP (Protection level: >80)
• House rent: off.

- Experience -

• Magic Level: x25
• Skills: x50
• Loot: x3
• Spawn: x2
• Houses: 50 level
• Guilds: 75 level

- Exp Stage -

• 1 - 50 ~ 820x
• 51 - 100 ~ 460x
• 101 - 130 ~ 370x
• 131 - 150 ~ 160x
• 151 - 170 ~ 70x
• 171 - 180 ~ 35x
• 181 - 250 ~ 15x
• 261+ - 9x

- Frags & Skull system -

• PZ Lock: 1 min
• White Skull Time: 7.5 min
• Red skull length: 1 days
• Red skull
• 50 frags daily
• 150 frags weekly
• 580 frags monthly

• Number of depots: 536
• Total creature count: 42576
• Total number of towns: 18
• Total number of houses: 1287

- Most important quests fixed -

• Task Quests
• Inquisition Quest
• Annihilator Quest
• Demon Helmet Quest
• Demon Oak Quest
• Blue Legs Quest
• Pits of Inferno Quest
• Banshee Quest
• Arena Quests
• Yalaharian Set Quest
• and much more!

Ciekaw? altermatyw? dla Flash'a jest na przyk?ad Html5. W sumie patrz?c na ewolucj? intenetu to dziwi mnie ?e robione jest to na flashu, no ale je?li im si? to podoba / op?aca to tylko ich sprawa. Mo?e przyda si? jaki? inny ni? psucie klimatu gry ruch.
tutaj przyk?ad zastosowanie HTML5 w grach:

Ciekaw? altermatyw? dla Flash'a jest na przyk?ad Html5. W sumie patrz?c na ewolucj? intenetu to dziwi mnie ?e robione jest to na flashu, no ale je?li im si? to podoba / op?aca to tylko ich sprawa. Mo?e przyda si? jaki? inny ni? psucie klimatu gry ruch.
tutaj przyk?ad zastosowanie HTML5 w grach:

Ja pierdole. HTML5 to jest nowo??, nie ka?da przegl?darka go supportuje no i kod mo?na bez problemu zobaczy? z poziomu przegl?darki. Poza tym, HTML5 to nie jest j?zyk do gier.

A mam pytanie. Bo m?j komputer nie jest z g?rnej p??ki, a tak?e nie chce mi sie przegl?da? ka?dej strony tego tematu.
Czy kiedy wejdzie Flash Client, to b?dzie mo?na tylko na nim gra?, czy na "klasycznym" tak?e?

Czego to oni nie wymysla gra coraz mniej ludzi, a dodawaja coraz wiecej rzeczy ;/ Im nowsza tibia tym gorsza ;< Szkoda ze nie ma juz wersji 7.6 i wczesniejszych ;/

Wtedy najwiekszy pociag do tibi byl xD bylo sie dzieciakiem i fajna wkreta byla hehe Moze teraz nie ma sie tyle czasu no niewiem ale mnie osobiscie tibia juz nie zachwyca sa ciekawsze gry, a tibia miala kilmat ktory stracilo ;/

Status
Zamknięty.
Do góry