• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Mam problem ;/ PROSZE O POMOC

Status
Zamknięty.

mateuusz122

User
Lipiec 16, 2012
Liczba reakcji
0
Witam jestem poczatkujac? osoba kt?ra robi ots'a i mam taki problem sciagnolem silnik i tam byl ten caly silnik itp ale moj problem polega na tym nie wiem jak
zmienic nick np jest nick GOD Xaros a ja chce miec np nick GOD Matek czy cos takiego jak to zmienic ? a 2 problem polega tez na tym ze nie wiem jak zmienic pasy na goda moze mi ktos powiedziec co i jak zrobic .?

Prosz? o pilna pomoc !! Dziekuje :)

Odp: Mam problem ;/ PROSZE O POMOC

Wchodzisz do bazy danych(localhost/phpmyadmin).
Logujesz sie. Wyszukujesz baze swojego otsa(ta co podawales w configu).
Wchodzisz w players i szukasz postaci ktorej chcesz zmienic nick. Edytujesz ta postac i zmieniasz nick. Jak nie jestes kompletnym idiota to powinienes dac rade.
To samo z passami. Wchodzisz do accounts, patrzysz jakie sa passy do konta i mozesz je edytowac.

Chyba, ?e posiadasz silnik w wersji XML to musisz wej?? w data/account i tam zmieniasz musisz zmieni? nazw? pliku na tak? sam? jaki chcesz mie? numer konta, potem otwierasz ten plik i tam ustawiasz ten sam numer konta, nazw? gracza i has?o do konta. Je?li ju? to zrobisz wchodzisz w data/players i tam powinien by? plik z wcze?niejsz? nazw? postaci, kt?ra by?a w folderze account. Szukasz tej nazwy, potem zmieniasz nazw? pliku na now? nazw? postaci, tak? sam? jak zmieni?e? w account wcze?niej. R?wnie? w tym pliku zmieniasz numer konta, szukasz linijki account (jest ona zazwyczaj na samej g?rze, nie problem j? zauwa?y?) po czym zmieniasz ta taki sam numer jak ustawi?e? w folderze account.

Je?li nie zrozumia?e? co napisa?em zapraszam do filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=gmSeuv6_2QQ

1: ?ci?gnij xammp :)
2: wejd? na localhost/phpmyadmin (wejdz np w firefoxa, w g?rnym pasku wpisz "http://localhost/phpmyadmin/"
3: id i has?o: id to root a has?o nie wiem, mesz nie miec, lub tez root.
4: gdy jestes na localhost/phpmyadmin to w miescu (Utw?rz now? baz? danych) napisz np nazwe servera.
5: gdy zrobisz nowa baze wchodzisz w nia (po lewej stronie masz bazy)
6: u gory masz tabelki (Struktura, SQL, Szukaj, Zapytanie przez przyk?ad, Eksport, Import, Designer, Operacje, Uprawnienia i Usu?) wybierz Import, naci?nij przegl?daj, wejd? w folder z serverem, masz tam gdzie? w nim tak?e folder : schemats. wejd? w niego i wybierz mysql.sql. gdy za?aduje poprawnie, wejd? po prawej w tabelk? players(po lewej stronie, po za?adowaniu mysql.sql b?dziesz mia? kilka tabel.) i u g?ry masz "przegl?daj" wejd? w to, tam b?dziesz mia? nicki postaci kt?re s? za?o?one, naciskasz na o??wek przy nicku kt?ry chcesz edytowa?, otwiera ci si? wszelkie dane, mlvl, lvl, itp... itd... i tak?e masz tam nick w twoim przypadku : GOD Xaros, po prostu go zmieniasz, na dole masz "wykonaj" i ju?. pami?taj, ze gdy chcesz edytowa? posta?, musi by? offline w grze. :)

Hmm, zak?adam ?e ju? masz xamppa je?eli odpali?e? wgl server.

Chyba, ?e posiadasz silnik w wersji XML to musisz wej?? w data/account i tam zmieniasz musisz zmieni? nazw? pliku na tak? sam? jaki chcesz mie? numer konta, potem otwierasz ten plik i tam ustawiasz ten sam numer konta, nazw? gracza i has?o do konta. Je?li ju? to zrobisz wchodzisz w data/players i tam powinien by? plik z wcze?niejsz? nazw? postaci, kt?ra by?a w folderze account. Szukasz tej nazwy, potem zmieniasz nazw? pliku na now? nazw? postaci, tak? sam? jak zmieni?e? w account wcze?niej. R?wnie? w tym pliku zmieniasz numer konta, szukasz linijki account (jest ona zazwyczaj na samej g?rze, nie problem j? zauwa?y?) po czym zmieniasz ta taki sam numer jak ustawi?e? w folderze account.

Je?li nie zrozumia?e? co napisa?em zapraszam do filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=gmSeuv6_2QQ

Widzisz, ?e doda? pytanie w dziale Silniki - SQL?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry