Mapy 8.60 vs Mapy 8.70

Mapy 8.60 vs Mapy 8.70

• 8.60

Votes: 0 0,0%
  • 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

• 8.70

• 8.60

Votes: 57 66,3%
  • 8.70

Votes: 29 33,7%

• Total voters
    86
Status
Zamknięty.

Morien

Advanced User
Maj 5, 2011
Liczba reakcji
9
Witajcie, temat polega na tym aby wybra? pod jaki klient mapy ?atwiej, lepiej, dok?adniej i przy kt?rym kliencie Tibii mapy wygl?daj? lepiej. Uzasadnij swoj? opini? i zaznacz wybrany klient w ankiecie.

Odp: Mapy 8.60 vs Mapy 8.70

Moim zdaniem lepszy jest klient 8.7, gdy? posiada nowe grafiki.
A co za tym idzie, czym wi?cej grafik tym wi?cej rzeczy mo?na wymy?li?.
Pozdrawiam.

Tak jak misq011 klient 8.7 jest lepszy z powodu nowych rzeczy.. Jak by jeszcze wysz?a oficjalna wersja..
Bo tak wgl to tibia staje si? lepsz? gr? tak naprawd? a nie gorsz?, ale nie b?d? si? tu rozpisywa? nie czas i miejsce.

KLIENT 8.7 JEST LEPSZY!

8.70 a czego ? Nie wiem, lubie poprostu robic mapy w 8,70
kolega 3up mowi ze nie slyszal o zadnym editorze , moze nie ma jak sobie sam nie zrobisz rme 2.1 pod wersje 8.7 ;p

8.6 czemu? A no dlatego, ?e im by? starszy klient tym lepszy. Teraz nakurwiacie tymi pixelami po mapie jak popadnie, a kiedy? a? tyle grafik nie by?o, wi?c trzyma?o si? wszystko kupy. Gdyby by?a opcja w ankiecie: "8.10" to bym j? wybra?.

Uwa?am, ?e Tibia 8.70 posiada wi?cej mo?liwo?ci tworzenia oraz ma urozmaicon? grafik?. Je?eli to ja by?bym na Twoim miejscu, mappowa?bym na wersji 8.70.

Pozdrawiam!

8.6 czemu? A no dlatego, ?e im by? starszy klient tym lepszy. Teraz nakurwiacie tymi pixelami po mapie jak popadnie, a kiedy? a? tyle grafik nie by?o, wi?c trzyma?o si? wszystko kupy. Gdyby by?a opcja w ankiecie: "8.10" to bym j? wybra?.

Zgadzam sie teraz im wiecej jest opcji tym wiekszy shit wychodzi...
Nikt nie dba o szczegoly teraz kazdy nawali zbednych dodatkow i robi syf ktory nie idzie na "+" serwera. Dlatego glosuje na 8.6

8.6 wszystko co potrzeba - 8.7 du?o g?wna kt?rego nigdy nie u?ywam jedynie ro?linki s? fajne do bagien. Lecz pod?ogo czerwona mnie rozpierdala jest tak brzydka ?e trolle si? wstydz? po niej chodzi?...

Tak jak kolega ErMex napisa?.
pod 8.7 za du?o zb?dnych ?mieci.

8.6, mniej grafik z czym idzie to ?e nie ma zb?dnych dupereli tj. pro multi kolorowe kryszta?y na ?rodku depo kt?re ma pod?og? z magicznych lazurytowych p?ytek. Osiem Sze??. Cho? jakby by?o w ankiecie 8.4, to bym w?a?nie to wybra?.

a kiedy? a? tyle grafik nie by?o, wi?c trzyma?o si? wszystko kupy(...)
Nikt nie dba o szczegoly teraz kazdy nawali zbednych dodatkow i robi syf ktory nie idzie na "+" serwera(...)
8.7 du?o g?wna kt?rego nigdy nie u?ywam jedynie ro?linki s? fajne do bagien(...)
pod 8.7 za du?o zb?dnych ?mieci.
8.6, mniej grafik z czym idzie to ?e nie ma zb?dnych dupereli(...)
Problemem nie jest wersja klienta, czy nadmiar ?mieci, jaki wciskaj? amatorzy i ?rednio-zaaw. w swoje dzie?a. Problemem jest to, ?e nadu?ywaj? nowych grafik, przez co powstaje to, co zauwa?acie jako "bajerowanie". Drodzy tw?rcy ots?w oraz ich gracze: czy kt?re? update wysz?o wam kiedy? na z?e? Walki pvp s? bardziej wyr?wnane, ni? kiedykolwiek(co niestety oznacza, ?e nikogo nie da si? tak po prostu z?o?y? ;c), dostali?cie mounty, drakeny, nowe outfity, itemy oraz moby, a mo?na powiedzie?, ?e otland jest o krok od wprowadzenia marketu. Tak szczerze: ?le wam? Nie podoba wam si? co?, co doda? Cipsoft to mo?ecie zwyczajnie zablokowa? graczom dost?p do tego jednocze?nie daj?c co? innego z tego samego update. Nowe klienty i silniki daj? nowe mo?liwo?ci, wi?c dlaczego by z nich nie skorzysta?? Zwyczajnie wystarczy ograniczy? ilo?? u?ywanych "bajer?w" na mapie.

Jestem za 8.7+

Dla mnie to jest oboj?tne , zale?y czy mapa pod gr? czy te? pod showoff. Elementy z protok??u 8.7 w showoff maj? zastosowanie w tylko klimacie Zao z umiarem. Reszta jest nie potrzebna. Ale jak kto? tu powiedzia? wystarczy nie nad u?ywa? zb?dnych detali i ?mieci.. Tibia 8.6 to jak 8.7 z odpowiedni? ilo?ci? detali..

moim zdaniem tym starsze tym lepsze . te nowe nie za bardzo za duzo smieci itp .

Dok?adnie mam takie samo zdanie. Czasy tibii 8.1 by?y najlepsze. Co bym da? by zagra? na realu lub ewentualnie na serwerze z expem oko?o 100-200 ahh. Ale troch? odbi?em od tematu. 8.6 Jako? przypad?a mi do gustu.

Ja g?osuje na 8.7 poniewa? podobaj? mi si? aktualizacje Cipsoftu nie widz? jakiego? problemu co wy macie, ?e niby w 8.7 jest za du?o ?mieci, mo?e i tak, ale w cale nie musisz tego korzysta?, a na 100% jaka? nowa rzecz ci si? spodoba.

Przecie? pod protoko?em 8.70 mo?esz r?wnie dobrze robi? mapy takie jak na wcze?niejszej wersji - 8.6, a ponadto masz do dyspozycji kilka czy kilkana?cie nowych ?adnych grafik. I my?l? ?e im bardziej tibia si? rozwija, im wi?cej wprowadzaj? coraz to nowych grafik tym mapa mo?e bardziej zachwyca? oko.

Ja tak?e wybieram 8.6 chocia? m?j fawurit klijent by? by 7.6 - 7.92 - 8.1. Jest jeszcze du?o fan?w oldskulowych miejsc?wek kt?re tworzy si? pod 7.6 i wcale si? nie dziwie ;) Owszem mo?na teraz zrobi? skromn? mapk? ale bez zb?dnych ?mieci. moim zdaniem klient 7.6 jest mega minimalistyczny przez to fest klimatyczny i mo?e dlatego sprawia takie wra?enie i absolutnie nie mam nic do dobrych map pod nowsze klienty...

Ostatnia edycja:

8.6 - jako mapy i jako klient jest najlepsze. Zgadzam si? z tymi panami(spk, paniami te?), kt?rzy g?osowali na 8.6. Najlepsze serwy s? szczerze na najnowsz? tibi?, ale wi?kszo?? jest na 8.6, bo jest to najnowsza wersja bez mount?w. Czasem te mounty potrafi? wkurzy?. A je?eli mia?yby by? mounty, to zdecydowanie wersje jak najnowsze, bo przy nich 8.7 ma za s?abe grafiki.

W sumie przemy?la?em spraw? po rozmowie z koleg?, kt?ry ma raczej styczno?? z otsami jako go??, kt?ry gra ?eby si? ponapierdala?. 8.6 Jest ostatni? wersj? na jak? wydano elfbot(przestano go rozwija?, gdy? by? zbyt ?atwy do zcrackowania). Je?li chcecie by botterzy byli cz??ci? serwera wybieracie 8.6, je?li chcecie aby botterzy byli mniejszo?ci? lub wolicie ich t?pi? banami polecam nowsze wersje tibii, lecz odnajd?cie pierw stabilny silnik. Je?li mappujecie pod showoff to czy tworzycie pod 7.6 czy pod 9.6 nie b?dzie mia?o znaczenia je?li u?ywacie danego zakresu element?w(np. 0-5000 to przedmioty z okresu od pocz?tku tibii do 7.8)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry