Odp: Moderatorzy
Okej, wypowiem si? i ja, jako ?wie?o upieczony by?y kadrowicz. Jak wygl?da?a sytuacja? By?a ona oczywista: Ludzi by?o zdecydowanie za du?o jako moderator?w, w tym si? zgodz?, a raporty sprawdza?a tylko garstka, mo?e 1/3. Ja, jako moderator, proponowa?em bardzo du?o rzeczy, m. in. nie zezwalanie na ?amanie regulaminu przez kadr?, bo w ko?cu maj? mie? jakie? przywileje(czyli troska o swoje serwery pomijaj?c niekt?re punkty regulaminu), unikanie zbyt cz?stego banowania, cz?sto za g?upoty(pami?tacie jeszcze pow?d ban?w Vxr, ala: ,,jeste? g?upi'' ?). Pomys??w proponowa?em du?o, w tym przekazanie drugiej szansy wszystkim zbanowanym, czyli ponowne u?yczenie kont ka?dej zbanowanej osobie na wakacje, na okres ,,pr?bny''. Je?li chodzi o akcje moderatorskie(AM), pewne osoby co tydzie? wychodzi?y z 1 - 9, a zatem praktycznie nic nie robiono. Gdy zamyka?em tematy serwer?w w Zapowiedziach, kt?re ju? wystartowa?y, dostawa?em opierdol od ,,wy?szych sfer'', bo nabijam AM na zamykaniu temat?w. No sorry, chyba zapowiedzi nieaktualne powinny by? zamkni?te, albo przeniesione na pro?b? autora. Proponowa?em r?wnie? zwi?kszenie mo?liwo?ci Community Managera(CM), kt?ry obecnie mo?e, pod wzgl?dem technicznym, nic. Jest dok?adnie taki sam jak zwyk?y u?ytkownik, przy czym jego opinia jest troszk? bardziej wa?na, chocia? i tak ostateczny g?os mia?y wy?sze sfery(???ci i czerwoni). CM, szczerze m?wi?c, to tylko propaganda, maj?ca na celu pokazanie, ?e kadra co? robi?a. Jak my?licie, dlaczego nie ma on ?adnych praw, jak przyznawanie ostrze?e? i tak dalej? Bo kadra zawsze chcia?a sama decydowa? o wszystkim, bez wtykania si? ludzi z t?umu. Dziwi? si?, ?e moderatorzy zostali wywaleni, bo ,,by?o ich za du?o''. Do mnie pewna osoba z wy?szych sfer pisa?a, ?e opr?cz ogarniania OpenTibii(co tydzie? mia?em najwi?cej tam zrobionych rzeczy), mam jeszcze monitorowa? Pobieralni?. Zdecydowanie nie wyrazi?em swojej zgody, bo mnie to zwyczajnie nie kr?ci?o, w przeciwie?stwie do pierwszego dzia?u, co us?ysza?em? Moderator?w jest obecnie ZA MA?O i ja nie mam dyskutowa?. Wida? kadra szybko zmienia swoje zdanie. Dlaczego zosta?em wyrzucony? Wiele os?b si? mnie o to pyta?o, wi?c odpowiem oficjalnie: Pojawi? si? pomys? stworzenia pewnych przywilej?w dla ludzi, kt?rzy wygrywali konkursy, ch?tnie przyj??em ten pomys?, ale dorzuci?em te?, ?e pixel-arty?ci r?wnie? powinni by? tym obj?ci. Co us?ysza?em? Pixel-arty?ci to mniejszo?? wynosz?ca 10 os?b, st?d s? niewa?ni. Swoj? drog? cz?owiek, kt?remu zale?y na rozwoju, troszczy si? o mniejszo??, ?eby zach?ci? przysz?ych ludzi, wida? tutaj kadrze si? co? pomyli?o. Oczywi?cie nie zgodzi?em si? na to w do?? niecenzuralny spos?b, nazywaj?c przy tym jednego z administrator?w: ,,Kurvixem''. P??niej k??ci?em si? na SB ;p Oczywi?cie polecia?o po?egnanie z kadry i te? kr?tki ban, ale w sumie nie ?a?uj?. Jak my?licie, sk?d mi si? wzi?? medal Supermoderatora? Jest to kadrowy konkurs, kt?ry wy?ania, na podstawie zebranych statystyk z miesi?ca, najlepszego moderatora pod wzgl?dem pracy. Wi?c w?a?nie zosta?em za takiego uznany, bo faktycznie, zale?a?o mi na forum. Po wyrzuceniu w sumie si? cieszy?em, bo trzeba by?o robi? tyle, co nic, ?wi?ty spok?j, ale s?dz?c po zmianach obawiam si?, ?e forum upadnie, co ju? si? dzieje. W Showroom obecnie pisze 1 osoba co 2 dni ?rednio, wszystko jest jakby zamro?one, o PAOTM'ie, kt?rego g?osowanie mia?o si? rozpocz?? 1 lipca, nic nie s?ycha?. Spotka?em si? niedawno(nawet wczoraj) z lud?mi, kt?rzy pisali do mnie Prywatne Wiadomo?ci z pro?b? o szybk? akceptacj? ich temat?w, bo ju? troch? siedz?... Wida? kadra nie?le pracowa?a.
A teraz odnosz?c si? do dzisiejszej zmiany: WTF?! Mo?emy tu m?wi? jedynie o kosmetycznej zmianie. Dlaczego moderator?w nie zmieni? na Operator?w? To w ko?cu by?a ogrooomna zmiana, taka jak i dzi?, czyli ?adna. Wywalenie kadrowicz?w, bo by?o ich za du?o? Sprawdzimy, jak teraz Reddys?aw b?dzie ogarnia? 3x wi?cej rzeczy, skoro jego AM'y wynosi?y ?rednio 9 tygodniowo. No ludzie, chyba sami widzicie, co si? dzieje, a raczej co si? nie dzieje. Popieram ca?kowicie Serj_Tankiana, nie musz? si? powtarza?, wystarczy przeczyta? jego komentarze, one m?wi? wszystko. Mam nadziej?, ?e forum nie stoczy si? w ca?o?ci na dno, czekam na konkretne zmiany, a nie ?mieszne, bo inaczej ich nie mog? nazwa?.