• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Moderatorzy

Status
Zamknięty.
Odp: Moderatorzy

To w sumie co wy zrobili?cie? Wyjebali?cie mod?w, ale modzi zostali? Jaka jest teraz idea rangi moderator skoro nale?y do teamu; moderowanie? xD

Our partners and their custom servers:

Bo?e... Grupa moderator?w, jeszcze kiedy istnia?a, mia?a inne uprawnienia ni? aktualni cz?onkowie grupy "team"... Nazwa?em team moderatorami tylko obrazowo, bo na dobr? spraw? nic si? nie zmienia w obowi?zkach tej grupy - moderowanie, prowadzenie konkurs?w, raporty, itp.

Podsumowuj?c:
Ludzie odpowiedzialni za porz?dek na forum:
Administratorzy
Team

Ludzie odpowiedzialni za pomoc w rozwi?zywaniu problem?w u?ytkownik?w ( czyli nie moderowanie... ):
Expert

Tak, jak ju? pisa?em, to nie by? g??wny pow?d. Nie pami?tasz? G??wnym powodem by?o to, ?e napisa?e? mi: ,,Chyba si? ze mn? zgodzisz, ?e demokracja jest chujowa?'' i proponowa?e? ide? Kurtisolandu, w kt?rej Ty, jako pan i w?adca, mia?e? mie? najwi?kszy g?os, bo demokracja w kadrze nie dawa?a ci a? takich mo?liwo?ci, prawda. To jest g??wny pow?d, skoro tak bardzo chcia?e? go przekaza? ludziom, czemu sam tego nie zrobi?e??
Nigdy z tob? nie pisa?em o moich uprawnieniach i sile mojego g?osu, wi?c nie wprowadzaj kogo? w b??d. Zgadzam si?, ?e demokracja jest z?a, bo ludzie nie umiej? decydowa? w wi?kszych grupach ni? 5 os?b. Najlepszym przyk?adem jest sytuacja w Europie kt?ra ledwo oddycha pod ci??arem demokracji. To, ?e nie uwa?am tego... "ustroju" za dobry, wcale nie oznacza, ?e kieruje si? ideologi? socjalistyczn? - to tylko twoje nic nie znacz?ce s?owa, kt?re wypowiadasz w zasadzie bez konkretnej argumentacji. Pozwol? sobie jeszcze raz powt?rzy?... Nigdy nie podj??em decyzji dotycz?cej forum w pojedynk?. Zawsze by?a to grupa os?b, kt?re wydawa?y mi si? najinteligentniejsze i najwierniejsze forum.

^
2. Nie b?dziesz bra? imienia Pana Boga swego nadaremno.

Zobaczysz, nawet B?g ju? si? tobie sprzeciwia! -.-

PS: dalej nie ogarniam tego podzia?u, podobnie jak 5 innych os?b kt?rych pyta?em o wyt?umaczenie.

Nigdy z tob? nie pisa?em o moich uprawnieniach i sile mojego g?osu, wi?c nie wprowadzaj kogo? w b??d. Zgadzam si?, ?e demokracja jest z?a, bo ludzie nie umiej? decydowa? w wi?kszych grupach ni? 5 os?b. Najlepszym przyk?adem jest sytuacja w Europie kt?ra ledwo oddycha pod ci??arem demokracji. To, ?e nie uwa?am tego... "ustroju" za dobry, wcale nie oznacza, ?e kieruje si? ideologi? socjalistyczn? - to tylko twoje nic nie znacz?ce s?owa, kt?re wypowiadasz w zasadzie bez konkretnej argumentacji. Pozwol? sobie jeszcze raz powt?rzy?... Nigdy nie podj??em decyzji dotycz?cej forum w pojedynk?. Zawsze by?a to grupa os?b, kt?re wydawa?y mi si? najinteligentniejsze i najwierniejsze forum.

Mamy 3 typy re?im?w politycznych - demokracja, autorytaryzm i totalitaryzm. Rozumiem wi?c, ?e je?li do zasad demokracji nie jeste? nastawiony zbyt pozytywnie, to wprowadzasz jeden z dw?ch pozosta?ych re?im?w. Czyli Lenin wiecznie ?ywy. Bli?ej Ci jednak do autorytaryzmu, bo jak sam przyznajesz tworzysz obok siebie grup? os?b "najwierniejszych" (czyt. klakier?w). C??, przynajmniej jeste? szczery. Co do rozmowy o Twoich uprawnieniach to non stop wracasz do jakiego? dziwnego kompleksu ograniczania Twojej "w?adzy" przez Pico. Twoj? rozmow? z Shikate te? widzia?em, wi?c nie zarzucaj mu k?amstwa, bo tylko si? poni?asz...

Bo?e... Grupa moderator?w, jeszcze kiedy istnia?a, mia?a inne uprawnienia ni? aktualni cz?onkowie grupy "team"... Nazwa?em team moderatorami tylko obrazowo, bo na dobr? spraw? nic si? nie zmienia w obowi?zkach tej grupy - moderowanie, prowadzenie konkurs?w, raporty, itp.

Dobra, jestem po rozszerzonym polskim, od pa?dziernika zaczynam studia prawnicze, wi?c teoretycznie powinienem umie? rozebra? t? "my?l" na czynniki pierwsze. W skr?cie wygl?da to tak: Modzi gdy jeszcze byli modami mieli inne uprawnienia ni? modzi dzi?. Dzi? zmieni?a si? tylko nazwa, a modzi pozostaj? modami. C??, przynajmniej jest to szczere.

Reasumuj?c - brakuje mi nadal odpowiedzi na pytanie po co? Kiedy cz?owiek wprowadza jak?? zmian?, kieruje si? konkretnymi przes?ankami. Bo ma by? estetyczniej, milej, ?adniej? Jakie tu s? przes?anki?

Twoj? rozmow? z Shikate te? widzia?em, wi?c nie zarzucaj mu k?amstwa, bo tylko si? poni?asz...

Wi?c jak widzia?e?, to poni?asz si? ty, bo pisa?em tam o, cytuj?c, "zwichni?tej demokracji", polonisto bez umiej?tno?ci analizowania czytanego tekstu.

Mo?e Wam si? nie podoba? to kto jest w kadrze i na jakich warunkach, prawd? m?wi?c nie dbam o to. Dop?ki robota b?dzie robiona tak jak ma by? robiona, to nie widz? sensu odpowiadania w tym temacie dalej, bo sfery kadrowe nie dotycz? bezpo?rednio u?ytkownik?w. Widz?, ?e powoli wci?gacie prywatne sprawy do tematu o zmianie organizacji pracy administracji. Do zobaczenia w nast?pnym temacie.

Wi?c jak widzia?e?, to poni?asz si? ty, bo pisa?em tam o, cytuj?c, "zwichni?tej demokracji", polonisto bez umiej?tno?ci analizowania czytanego tekstu.

1. Nadal nie odpowiedzia?e? mi na pytanie.
2. Nie obra?aj mnie, bo ja Ci? nie obra?am, a te? m?g?bym.

R?wnie? ja wtr?c? si? do rozmowy poniewa? nie uwa?am, ?eby zosta?a ona zako?czona.

Decyzja zosta?a ju? podj?ta ale nie oczekujmy, ?e po jednym dniu b?dziemy w stanie stwierdzi? czy by?a ona dobra czy te? z?a, na to potrzeba czasu. Je?li za tydzie?/miesi?c/x czasu nie przyniesie ona pozytywnych skutk?w to chc?c czy nie chc?c b?dziemy musieli przyzna? Wam racj? i zmieni? niekt?re rzeczy (nied?ugo b?d? mie? miejsce kolejne zmiany, kt?re powinny w znacz?cy spos?b umili? wszystkim sp?dzanie czasu na forum). P?ki co jednak nie dyskutujmy jak z?a jest ta zmiana, bo jeszcze minus?w nie wida?. ; )

Prosi?bym r?wnie? Ciebie Kurtis (jako g??wnego pomys?odawc?) o opisanie w szerszy spos?b ca?ej tej zmiany, bo wydaje mi si?, ?e u?ytkownicy do ko?ca jej nie rozumiej?. Mo?e nie b?d? tak negatywnie nastawieni jak przedstawimy im jak wygl?da ta ca?a sytuacja z naszej strony.

Ja Ci powiem Pico ju? dzisiaj, ?e nie przyniesie, problem nie le?y w randze, tylko w ludziach, przyjmujecie (przyjmowali?cie) do kadry osoby, kt?re kompletnie nic nie wnosi?y w ?ycie forum (z pewnymi wyj?tkami), leni, kt?rzy mieli wyjebane ju? na samym pocz?tku i na durn? akceptacj? tematu czeka?o si? tydzie?, a gdy kto? si? tam upomnia? (chyba Dubler) o temat to dosta? w odpowiedzi 'Nie ka?dy siedzi na forum ca?ymi dniami, s? wakacje ...', mnie jako u?ytkownika serdecznie pierdoli czy on moderuje czy siedzi pod palemk? na hawajach, ma to by? zrobione i nie ma dyskusji. Zawsze by?a zasada, ?e jak u?ytkownik szed? na jaki? urlop, b?d? mia? jakie? problemy to jego zwierzchnik przejmowa? obowi?zki i nawet gdyby nawet sam admin mia? to robi? to dla mnie jest to bez znaczenia, bo to administrator musi zadba? o dobr? kadr?, kt?ra nie b?dzie mia?a na jego zdanie wyjebane. Zrozumcie, ?e w kadrze nie ma miejsca dla takich os?b i ?adna sztuczna pr?ba zmian nic tutaj nie pomo?e, bo p?ki co zmieniacie tylko nazwy rang, a od samego pocz?tku rz?d?w Kurtisa nie widzia?em ?adnej pozytywnej zmiany oraz ani jednego kroku w prz?d. Kadra nadal jest arogancka, ci?gle t?umaczy swoje nier?bstwo '?e ja mam ?ycie', trzeba mie? chocia? odrobin? honoru, ?e je?li nie potrafimy si? wywi?za? ze swoich obowi?zk?w to po prostu rezygnujemy, tak jak ja zrobi?em, Eturrl chyba tydzie? mi pisa?, ?e jest gn?j w handlu, po tym tygodniu ukorzy?em g?ow? przed Kazi?, napisa?em, ?e nie da?em rady, wypali?em si? i prosz? o zdj?cie rangi oraz przepraszam, ?e nie wywi?za?em si? z tego co mi powierzyli?cie, daj mi tylko napisa? po?egnanie.
Powtarzam to ci?gle od 2 lat, zacznijcie szanowa? u?ytkownik?w i ma?ymi kroczkami forum b?dzie zn?w zdatne do dyskusji. Po prostu sko?czcie si? wpierdala?, ogarniajcie gn?j, zr?bcie jak?? amnesti? dla u?ytkownik?w, kt?rzy byli zbanowani przez b?l dupy kadry, kt?ra musia?a odreagowa? po dniu bycia bitym w gimnazjum. Sprz?tajcie g?wno i ogarnijcie to w taki spos?b, ?eby wszystko by?o zrobione. To wy jeste?cie dla nas, a nie my dla was.

Edit; Je?li si? komu? nie chce czyta?

[video=youtube;6jMiXcJ-rvE]https://www.youtube.com/watch?v=6jMiXcJ-rvE[/video]

Ostatnia edycja:

^
No dok?adnie, tu chodzi o to, ?e kadra, a raczej nie kadra, tylko wy?sze sfery(???ci i czerwoni), a nawet bym kr?g zw??y? g??wnie do Kurtisa, s? aroganccy. Wprowadzacie zmian?, na kt?r? ludzie nawet nie mogli g?osowa?, okej, wiedzieli?cie, ?e ta zmiana jest z?a i zapewne dla tego bali?cie si? stworzy? ankiet?, bo ludzie by odrzucili ten syf jak najszybciej. No ale dobra, ju? pomijam fakt, ?e stworzyli?cie co? w gronie 3 os?b, jeste?cie adminami. Ale dobrzy administratorzy interesuj? si? opini? ludzi. Zrobili?cie system, ludzie stanowczo si? mu sprzeciwiaj?, to Kurtis jeszcze pisze, ?e ka?da krytyka b?dzie warnowana zgodnie z jakim? tam tematem. No kur*a brawo! Typowa genialna kadra.. Marcinos24 bardzo dobrze to napisa?, bo i ja nie widz? ?adnej poprawy za czas?w Kurtisa. Pami?tam, ?e zmienili si? Moderatorzy na Operator?w a nast?pnie Operatorzy na Moderator?w, ?e zmieni? si? uk?ad temat?w, ale to nie zawdzi?czamy Kurtisowi i ?e zmieni?y si? ikonki medali, ale to te? nie sprawa Kurtisa. Co zrobi? Kurtis? Kurtis ponownie co? mataczy, m?ci i ludzie na ko?cu s? przyg?upi, bo nie maj? ?adnego poj?cia o co kaman.

A teraz do ludzi, kt?rzy uwa?aj? mnie za ,,hejtera'', bo z?ych rzeczy jeszcze nie wida?. Wi?c, Eturl, gdy by?em moderatorem podobnie jak 7 - 9 innych os?b(nie pami?tam), pisa? mi o tym, ?e trzeba znale?? WI?CEJ moderator?w, bo przy ich obecnym stanie trzeba robi? za dw?ch. Teraz zwolniono ok. 80% moderator?w - no okej, jeste?cie ambitni, chcecie robi? wi?cej. Zostawili?cie przy sobie najbardziej zaanga?owanych, dw?ch Support?w, szkoda, ?e oni mieli oko?o 5 AM tygodniowo - no skoro si? poprawili. Ale sk?d to zaufanie do nich, ?e s? najlepsi, skoro robili 1 rzecz tygodniowo? To tak jakby na 30 raport?w sprawdzi? 1 dziennie, czy na 5 serwer?w zaakceptowa? jeden. No okej, jeste?cie ambitni. Grono czerwonych i ???tych od teraz ma si? zajmowa? forum, tylko jakie kurde od teraz? Przecie? Wy to robili?cie ca?y czas, a ja pami?tam czasy, gdy jak prosi?em o umieszczenie PAOTM'u w konkursach na g??wnej, to czeka?em 4 dni, czy gdy prosi?em o wr?czenie nagr?d za konkurs to 2 dni(czasem). - no okej, skoro jeste?cie ambitni. Kto? z Was, u?ytkownicy, wierzy tak silnie w resocjalizacj?? Bo mi si? to wydaje ?mieszne,.. Podejrzewam, ?e ta zmiana mia?a na celu tylko jedn? rzecz: Dawniej, na FM'ie by?o no np. 7 moderator?w. Gdy pojawia? si? jaki? pomys?, wszyscy musieli si? wypowiedzie? i cz?sto opinie by?y sprzeczne. S?dz?, ?e admini zaw??yli grono, ?eby wprowadza? swoje pomys?y szybciej. Ale widocznie te pomys?y musia?y by? kulawe, skoro cz?sto by?y w ca?o?ci odrzucane przez zielonych? Poza tym to idzie w dwie strony: Moderatorzy te? sk?adali swoje propozycje i nieraz by?o tak, ?e akceptowali je wszyscy zieloni, ???ci. I co si? dzia?o? Nic, bo nikomu z Wy?szych Sfer si? nie chcia?o tego wprowadzi? w ?ycie. No ale to nie by?a wina zielonych. Taka prawda, sorry, hejtem to nie jest, bo ka?dy, nawet Kurtis, musi przyzna?, ?e troch? w tym racji jest :)

Po raz pierwszy w ?yciu to napisz? - zgadzam si? z Marcinem. Wczoraj rozmawia?em z Pico i powiedzia?em mu dok?adnie to samo, co teraz pisze Shikate czy Marcin. To nie system "ka?dy mod ma sw?j dzia?" by? z?y, tylko ludzie w tym systemie b?d?cy. Do czego sprowadza?o si? moderowanie od (prawie) zawsze na Forum? Mod/dw?ch/trzech na dzia? + global kt?ry nadzoruje ich prac?, czyli de facto od dw?ch do czterech os?b na dzia?. Teraz mamy 4 globali i 3 administrator?w, czyli 7 os?b. Licz?c, ?e Pico jest tu z ramienia w?a?ciciela Forum, Eturl zajmuje si? bardziej sprawami technicznymi a Kurtis ma do ludzi taki stosunek jaki ma, to zostaj? nam realnie moderuj?cy tylko globale. 4 osoby na ca?e Forum, przy czym nic si? nie zmienia i nadal "ka?dy ma swoje ?ycie poza Forum" (zdanie klucz ;) ). Czy jest to odpowiednia ilo?? (przy za?o?eniu, ?e s? to te same osoby kt?re jeszcze niedawno mia?y nadzorowa? prac? moderator?w oskar?anych o liczne uchybienia), niech ka?dy odpowie sobie sam. To nie system by? z?y, tylko dobrych moderator?w by?o za ma?o a "wietrzenie" kadry odbywa?o si? zbyt rzadko.
Nie chodzi o to, ?e kto? tu nie rozumie tego, ?e zmieni?a si? nazwa grupy, czy tego, ?e teraz ka?dy moderator pod beleczk? globala czy suppa ma si? zajmowa? ca?ym Forum. Nie ma co wciska? userom niewiedzy czy braku umiej?tno?ci czytania ze zrozumieniem, tylko trzeba im pokaza? sens tej zmiany, wyt?umaczy? do czego ma ona doprowadzi?, a tego jeszcze nikt w tym temacie nie raczy? zrobi?, bo wci?? ka?de pytanie o te czynniki ko?czy si? obra?aniem ludzi czy zamkni?ciem tematu. Tak nikomu niczego nie wyt?umaczycie a jedynie tylko podburzycie ludzi przeciw sobie, co p?ki co wychodzi zdecydowanie najlepiej.

Ostatnia edycja:

No i nic dodawa? nie trzeba. Czekamy na komentarz Kurtisa i wy?ej postawionych ludzi, bo warto si? odnie?? do postawionych zarzut?w, a nie chowa? g?owy w piasek i zamyka? temat?w pod gro?b? warn?w.

Mi to pasuje, jest specjalny podzia? stworzony dla expert?w oraz teamu, b?dzie wida? czarno na bia?ym co robi?, jak robi? i przyk?adowo za miesi?c b?dzie mo?na ju? to zjeba?, b?d? pochwali?.

Ostatnia edycja:

Vxr, gdzie moja dycha?! Na GG nie odpisujesz to mo?e na publicznym forum poka?esz si? z lepszej strony.

Kiedy otrzymamy nagrod? za konkurs zorganizowany przez kadr? TNET - reklam? serwera? Min??y ponad 2 miesi?ce, a jak wida?, dalej nagrody nie zosta?y w pe?ni dor?czone. Jak ju? co? obiecujecie, to dotrzymujcie danego s?owa, a nie wszystko opieracie na k?amstwie.

Do dnia dzisiejszego nie dosta?em od zwyci?zc?w tamtych konkurs?w jakiejkolwiek wiadomo?ci jak? reklam? (baner) chcieliby, ?eby umie?ci? na forum, tak wi?c wybacz, ale jasnowidzem nie jestem. Skoro nikt nie raczy? napisa?, to jakby nie patrze? mog? uzna?, ?e nie jest tym w og?le zainteresowany.

Odbiegaj?c od tematu, od wczoraj Wasze forum zamula niczym ???w, a? nie chce si? wchodzi?, mo?e Wam si? przyda taka informacja...

Do dnia dzisiejszego nie dosta?em od zwyci?zc?w tamtych konkurs?w jakiejkolwiek wiadomo?ci jak? reklam? (baner) chcieliby, ?eby umie?ci? na forum, tak wi?c wybacz, ale jasnowidzem nie jestem. Skoro nikt nie raczy? napisa?, to jakby nie patrze? mog? uzna?, ?e nie jest tym w og?le zainteresowany.

Ludzie na prawde sa tak glupi, ze czekaja az ich reklama sama sie pojawi, albo az administracja bedzie sie im dobijac drzwiami i oknami, zeby wszystko ogarnac? Nikt nie raczyl napisac, a teraz wyzywanie krzyki i spam na forum? Byl o tym temat, w momencie kiedy organizacja byla zla, wszystko zostalo wyjasnione i kazdy powinien wiedziec co ma zrobic. Ale widac nie wie, bo go to nie obchodzi, jak by wiedzial to by nie mial problemu :P

Co do tematu ogolnie. Nikt ostatnio nic ciekawego i nowego nie wzial, tylko flejm na temat tego czy to wina ludzi czy systemu... A moze jednego i drugiego, a nawet jesli ludzi, to zmiana systemu zmieni ludzi, niektorych, wiec nie wiem co macie za problem.

Za nied?ugo pojawi si? hall of fame, gdzie Ci ludzie zostan? na wieczno?? dopisani - dzi?ki za to, ?e byli?cie!
Mam nadziej? Kubu?, ?e docenisz WSZYSTKICH starania na tym forum bez wyj?tk?w(nie wspomnia?e? o niczym takim). W sumie ciekawa zmiana i my?l?, ?e jedna z lepszych je?eli chodzi o rangi w historii tego forum.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom