MoonOTS (Propozycje)

Clean-Sector

Senior User
Maj 13, 2012
Liczba reakcji
52
Witam, po jakim? czasie pomy?la?em sobie aby kontynuowa? projekt MoonOTS, za zgod? autora tego ots.
Temat za?o?y?em aby?cie mogli dodawa? wasze propozycje co chcieliby?cie zobaczy? na takowym serwerze.

Ps. Przerabiam Datapack MoonOTS v2.

Odp: MoonOTS (Propozycje)

Co do zrobienia?

- Zupe?nie nowy EXP ROOM (wygl?d + mo?esz doda?/zamieni? wygl?d expowisk).
- Poprawi? balans, bo zosta? ?le obliczony przeze mnie.
- Przerobi? g??wne miasto.
- Doda? co? z klimatu RPG (Misje, tajemnice, zagadki).
- Poprzerabia? oraz doda? nowe potwory.
- Zrobi? tak, by OTS troch? przypomina? MoonOts oraz tw?j w?asny wysi?ek.

Dzi?kuje za rady, twoje wszystkie propozycje zostan? zrobione.
Dzisiaj dodam zapowied? serwera poniewa? ju? du?o pracy w to w?o?y?em.

-By nie Pad?a po 2 Tygodniach
- Co? Ciekawego dla gildi Typu ' System Zamk?w '
- Brak Pkt na Gildie
- Itemki z SmS Shoopa Dost?pne w Questach
- Quest na Expowiska ; ]

Wszystko da sie zrobi?, prosze o wi?cej propozycji.

Ps. Co my?licie o metin stone itd?

Moze by? :) + Pvp Event itp itd
Najlepiej Postaw Test serwer z balansem i wgl.
Niech Startuje jak najszybciej bo nie ma gdzie grac;/

Wszystko da sie zrobi?, prosze o wi?cej propozycji.

Ps. Co my?licie o metin stone itd?

Mo?e by? Metin Stone, mo?esz doda? te? te podstawowe, jak: fire, run itd.

Co do braku PKT?w na gildi?, to jestem w 100% za.

M?g?by? zrobi? system addon?w, jak na RL. Trzeba itemy, by mie? addon i nie ma Addon Dolla (niech Addon b?dzie czym? wyj?tkowym)...

Domel4 - Test serwer b?dzie ju? jutro bo prawie wszystko mam gotowe.

Knighcio - Real Addon system ju? jest a addon dola na 100% nie b?dzie a co do pkt?w na guild to jeszcze sie zastanawiam.

Jak by kto? pyta? to sms shop b?dzie bardzo tani nawet najta?szy ze wszystkich serwer?w polskich.

Niech Cenne Rzeczy z Sms Shoopa Beda dost?pne na Questach (Trudnych) Lub Poprzez Wykonywanie Jaki? Misij u NPc
Pkt na Gildie To Zjebana Rzecz:)
Oby Ots Wypali? i D?ugo Posta?

Itemy z sms shopa na pewno b?d? w questach i za taski.

Czekam na wi?cej propozycji ( Dzisiaj o 20:00 dodam zapowied? serwera ).

Real Addon system odpada, bo to przecie? FUN i w?tpi?, czy komu? b?dzie chcia?o si? zbiera? itemy z potwor?w, kt?re b?dziesz musia? wszystkie doda?, oraz r?wnie? z boss?w. Proponuje zrobi? system z Bossami. Czyli zabijamy bossa, i automatycznie otrzymujemy addon. Oczywi?cie zacz?? ten system na 20 poziomie i sko?czy? na xxx zale?y jaki b?dzie exp stage. Zrobi? jeden Boss Room, oraz specjalnie je zmodyfikowa? tak jak na RL (regeneracja), czyli na 20 lvl - bijemy oko?o 100, wi?c potw?r b?dzie si? regenerowa? po 300 pkt HP, by samemu nie da?o si? zrobi? na Tym poziomie solo. To ju? daje nam szanse na grupow? rozgrywk?, a to dopiero pocz?tek...

Kilka moich propozycji dotycz?cych Twojego serwera

- Brak lub usuni?cie manaruny, a zwi?kszenie od 20-30% si?y leczenia potiona (ek, rp, no i ed/ms).
- Real system addon, bez ?adnych outfit bonus?w gdy? b?dzie zawsze jeden addon lepszy od pozosta?ych i ca?y serwer b?dzie d??y? by go mie?.
- Potiony, runy mog? ale te? nie musz? si? ko?czy?.
- Wprowadzenie nowych promocji (lepsze regeneracja hp/mp, mniej % spada przy desce).
- Dodanie boss?w, kt?re respi? nieregularnie (co jaki? czas) oczywi?cie spada?by z nich mniej lub bardziej warto?ciowe itemki, w zale?no?ci od si?y danego bossa.
- Czego mi zazwyczaj brakuje na serwerach? D?ugich, skomplikowanych, trudnych quest?w. Nie, nie chodzi mu tutaj o napierdolenie 300 orshabali na 1 sqm bo to nie ma sensu, ale urozmaicenie poprzez dodanie tron?w, przesuni?cia kilku d?wigni, rozmowy z npc czy te? wykonaniu kilku pobocznych misji w celu wykonania tego g??wnego zadania.
- Nowe w?asne mobki, po prostu razi mnie to gdy wchodz? na serwer, a tam widz? tpka na ghazbarany, orshe czy morgi b?d? inne g?wna, kt?re oraj? po 30k przy niskim exp stage.
- Brak lub usuni?cie vip?w b?d? p?atnych expowisk, no ludzie to najwi?ksze g?wno jakie mo?e by?. Rozumiem serwer musi si? z czego? utrzyma? ale r?wnie dobrze mo?na tam wcisn?? stamina dolla, frag remover, addon itemy oraz eq.
- Dodanie expowisk do, kt?rych b?dziemy mie? dost?p dopiero gdy wykonamy jak?? mniej lub bardziej skomplikowan? misje, w zale?no?ci od danej miejsc?wki.
- Mo?liwo?? wzi?cia task?w wszystkich na raz. Cz?sto jest tak, ?e nie chce nam si? biega? milion razy do npc by pisa? hi/task/report/yes/task itd.. Wydaj? mi si?, ?e lepszym rozwi?zaniem jest moja propozycja.
- Wprowadzenie lekkiego expa za zabicie gracza powiedzmy 10-20% co sprawi, ?e nie wszyscy b?d? tylko stawia? boty by walczy? o topke.
- Nowe spelle? Dla ka?dej profesji po dwa no g?ra trzy spelle aby urozmaici? expienie/pk.
- Dodanie event?w typu good time, rush event czy tower defense. Metin stone jest oklepane w sumie jak wszystkie inne ale zazwyczaj rzuca si? milion os?b na stona po loota.
- Brak punkt?w na gildie, mo?esz wprowadzi? od danego lvl'a chocia? ten pomys? te? nie bardzo mi si? podoba ale zrobisz jak uwa?asz.
- Kiedy? gra?em w shakes-fidget tak, tak wiem gimbusiarska gra, ale przyszed? mi pewien pomys? do g?owy. Jest tam co? takiego jak lochy gildyjne, i pomy?la?em czemu nie przenie?? tego na tajbie? Wygl?da?oby to na zasadzie areny svargrond, potrzebna jest ekipa w dowolnej liczbie od 4 do 8 graczy (taka jest moja wizja). Nast?pnie walczy?oby si? z okre?lon? liczb? boss?w. Oczywi?cie by?oby kilka poziom?w tej areny powiedzmy (od 100 lvl'a - 10 boss?w), (od 200 lvl'a - 12 boss?w), (od 300 lvl'a - 15 boss?w). Oczywi?cie to w zale?no?ci od stage exp, to tylko moja wizja tego.
- ?adnych x-log?w, mo?na wprowadzi? offline trening jak i zwyk?e monki. Po prostu podmieni? statuetki te z klienta 10+ na te 8.6. Przy czym na monkach zdobywa?oby si? x2 razy szybciej skille, mlvl.
- Dodanie zak?adki auction bo przecie? nie ka?dy ma bota aby spamowa? ca?y dzie? na trade, zreszt? tak jak i graczom, kt?rzy graj? manualnie nie ka?demu chce si? spamowa? na gc/trade.

Exp Stages

1-50: x 250
50-100: x 200
100-150: x 150
150-200: x 100
200-250: x 50
250-300: x 25
300-350: x 15
350-400: x 10
400-600: x 6
600 +: x 4

My?l?, ?e ten exp stage pozwala na to aby nie biega?y po miesi?cu 1k lvl'e.

Skills: x 12
Magic Level: x 6
Loot: x 2
Domki: 120 lvl, tak aby nie zajmowa?y je nobki z 8 lvl'em. Lub wprowadzenie wi?kszej kwoty ni? 5 cc czy 10 cc.
Pvp: 120 lvl, og?lnie jestem za tym aby do tego lvl'a nie spada?a z nas ekwipunek, no chyba, ?e po w??czeni skulla czy gdy mamy r'sa.
Czas trwania skulla po zabiciu gracza: 5 minut, my?l? ?e to nie ani nie za du?o ani za ma?o.

W sumie to tyle ode mnie :) http://simsonots.eu/?subtopic=ots_latestnews.tibia Najlepsze evo szkoda, ?e zaniedbane i ze spoofem ale pod wzgl?dem ilo?ci quest?w, expowsik oraz boss?w to ka?dy inny ots ssie. Pozdrawiam :D

Up dzi?ki ale co do VIP to b?dzie on a natomiast taski b?dzie mo?na bra? max trzy.

Ps. nie musia?e? dawa? linku do ots. (Czekam na wi?cej propozycji)

Back
Do góry