Odp: MoonOTS (Propozycje)
Kilka moich propozycji dotycz?cych Twojego serwera
- Brak lub usuni?cie manaruny, a zwi?kszenie od 20-30% si?y leczenia potiona (ek, rp, no i ed/ms).
- Real system addon, bez ?adnych outfit bonus?w gdy? b?dzie zawsze jeden addon lepszy od pozosta?ych i ca?y serwer b?dzie d??y? by go mie?.
- Potiony, runy mog? ale te? nie musz? si? ko?czy?.
- Wprowadzenie nowych promocji (lepsze regeneracja hp/mp, mniej % spada przy desce).
- Dodanie boss?w, kt?re respi? nieregularnie (co jaki? czas) oczywi?cie spada?by z nich mniej lub bardziej warto?ciowe itemki, w zale?no?ci od si?y danego bossa.
- Czego mi zazwyczaj brakuje na serwerach? D?ugich, skomplikowanych, trudnych quest?w. Nie, nie chodzi mu tutaj o napierdolenie 300 orshabali na 1 sqm bo to nie ma sensu, ale urozmaicenie poprzez dodanie tron?w, przesuni?cia kilku d?wigni, rozmowy z npc czy te? wykonaniu kilku pobocznych misji w celu wykonania tego g??wnego zadania.
- Nowe w?asne mobki, po prostu razi mnie to gdy wchodz? na serwer, a tam widz? tpka na ghazbarany, orshe czy morgi b?d? inne g?wna, kt?re oraj? po 30k przy niskim exp stage.
- Brak lub usuni?cie vip?w b?d? p?atnych expowisk, no ludzie to najwi?ksze g?wno jakie mo?e by?. Rozumiem serwer musi si? z czego? utrzyma? ale r?wnie dobrze mo?na tam wcisn?? stamina dolla, frag remover, addon itemy oraz eq.
- Dodanie expowisk do, kt?rych b?dziemy mie? dost?p dopiero gdy wykonamy jak?? mniej lub bardziej skomplikowan? misje, w zale?no?ci od danej miejsc?wki.
- Mo?liwo?? wzi?cia task?w wszystkich na raz. Cz?sto jest tak, ?e nie chce nam si? biega? milion razy do npc by pisa? hi/task/report/yes/task itd.. Wydaj? mi si?, ?e lepszym rozwi?zaniem jest moja propozycja.
- Wprowadzenie lekkiego expa za zabicie gracza powiedzmy 10-20% co sprawi, ?e nie wszyscy b?d? tylko stawia? boty by walczy? o topke.
- Nowe spelle? Dla ka?dej profesji po dwa no g?ra trzy spelle aby urozmaici? expienie/pk.
- Dodanie event?w typu good time, rush event czy tower defense. Metin stone jest oklepane w sumie jak wszystkie inne ale zazwyczaj rzuca si? milion os?b na stona po loota.
- Brak punkt?w na gildie, mo?esz wprowadzi? od danego lvl'a chocia? ten pomys? te? nie bardzo mi si? podoba ale zrobisz jak uwa?asz.
- Kiedy? gra?em w shakes-fidget tak, tak wiem gimbusiarska gra, ale przyszed? mi pewien pomys? do g?owy. Jest tam co? takiego jak lochy gildyjne, i pomy?la?em czemu nie przenie?? tego na tajbie? Wygl?da?oby to na zasadzie areny svargrond, potrzebna jest ekipa w dowolnej liczbie od 4 do 8 graczy (taka jest moja wizja). Nast?pnie walczy?oby si? z okre?lon? liczb? boss?w. Oczywi?cie by?oby kilka poziom?w tej areny powiedzmy (od 100 lvl'a - 10 boss?w), (od 200 lvl'a - 12 boss?w), (od 300 lvl'a - 15 boss?w). Oczywi?cie to w zale?no?ci od stage exp, to tylko moja wizja tego.
- ?adnych x-log?w, mo?na wprowadzi? offline trening jak i zwyk?e monki. Po prostu podmieni? statuetki te z klienta 10+ na te 8.6. Przy czym na monkach zdobywa?oby si? x2 razy szybciej skille, mlvl.
- Dodanie zak?adki auction bo przecie? nie ka?dy ma bota aby spamowa? ca?y dzie? na trade, zreszt? tak jak i graczom, kt?rzy graj? manualnie nie ka?demu chce si? spamowa? na gc/trade.
Exp Stages
1-50: x 250
50-100: x 200
100-150: x 150
150-200: x 100
200-250: x 50
250-300: x 25
300-350: x 15
350-400: x 10
400-600: x 6
600 +: x 4
My?l?, ?e ten exp stage pozwala na to aby nie biega?y po miesi?cu 1k lvl'e.
Skills: x 12
Magic Level: x 6
Loot: x 2
Domki: 120 lvl, tak aby nie zajmowa?y je nobki z 8 lvl'em. Lub wprowadzenie wi?kszej kwoty ni? 5 cc czy 10 cc.
Pvp: 120 lvl, og?lnie jestem za tym aby do tego lvl'a nie spada?a z nas ekwipunek, no chyba, ?e po w??czeni skulla czy gdy mamy r'sa.
Czas trwania skulla po zabiciu gracza: 5 minut, my?l? ?e to nie ani nie za du?o ani za ma?o.
W sumie to tyle ode mnie
http://simsonots.eu/?subtopic=ots_latestnews.tibia Najlepsze evo szkoda, ?e zaniedbane i ze spoofem ale pod wzgl?dem ilo?ci quest?w, expowsik oraz boss?w to ka?dy inny ots ssie. Pozdrawiam