Odp: Muzyka metalowa - jedyny s?uszny temat!
Tak, tak, s?uchaj dalej SOADU, 30STM albo innego g?wna.
Metal to metal, a nie cipowate cwele typu Manson, Jared Leto, ten pojeb z Soadu (Nie wokalista tylko gitarzysta). Nic nie przebije starego metalu z lat 60/80. A co do Metalliki, s?ucha?e? ka?dego albumu i ka?dej ich piosenki? Nie wydaje mi si?, ja jednak s?ucha?em i mog? ci ?mia?o powiedzie?, ?e po St. Anger, Death Magnetic to cudo.
Nie jestem entuzjast? powrotu przykurzonych gwiazd po?owy XX wieku = jestem zamkni?ty na tego typu zespo?y i s?ucham 30STM ? C?? za idealna logika, godna pochwa?y doprawdy.
To, ?e moim ulubionym zespo?em jest SOAD to nie znaczy, ?e nie doceniam wk?adu w ten gatunek BS, b?d?cego ?r?d?em inspiracji dla wszystkich p??niejszych zespo??w metalowych.Po prostu, je?li od rozpadu zespo?u min??o kilka lat, to mo?na jeszcze zrozumie? ch?? powrotu, zaproponowania czego? nowego, ?wie?ego, odnowienie ?wietno?ci zespo?u.
Ale obje?d?anie wszystkich mo?liwych festiwali w wieku lat 65+ jak to robi? Floydzi, Metallica czy teraz BS jest ju? czystym trzepaniem kasy na spokojn? staro??.Tu to co jest najlepsze jest ju? okre?lone i Metallica nie stworzy ju? utwor?w na miar? Sad but true, Stone cold crazy czy Enter Sandman, a BS nie zaproponuje ju? innowacji w postaci Paranoid, bo jest to ju? inna energia, inny czas.To tak jak z Gunsami, kt?rzy te? pr?bowali wr?ci? na si??.Wysz?o na to, ?e siedzieli 10 lat nad jedn? p?yt?( "Chinese democracy" bodaj?e), kt?ra sprzeda?a si? w kilku egzemplarzach i zosta?a zjechana nawet przez najwi?kszych fan?w zespo?u.
btw.Nie wiem co masz do Darona, ja akurat uwa?am, ?e jest on g??wn? si?? SOAD.
@down
"?y? z licencji", a zarobi? 550mln $ jak to by?o w przypadku The Rolling Stones za tras? w latach 2005-2007 to "lekka" r??nica.Powr?t w tym wieku nie ma ju? nic wsp?lnego z artyzmem w jakiejkolwiek formie, to czysty biznes.
@edit2
Tak, ale jest to ich najlepsza pod wzgl?dem finansowym trasa.We wcze?niejszych nie wychodzili ponad poziom kilkudziesi?ciu mln $, wi?c powr?t z pewno?ci? si? op?aci?.