• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Muzyka metalowa - jedyny s?uszny temat!

Status
Zamknięty.
Odp: Muzyka metalowa - jedyny s?uszny temat!

@Shredder
Canibal Corpse to tylko Zero The Hero! Bo orygina? ze ?wietnego albumu. :d

Hmm, z tym typem muzyki spotka?em si? kilka razy i dotychczas dobrze wpad?o mi do ucha: hard metal.metal eksperymentalny,metal eksperymentalny.
My?l? ?e wszystko na temat jest napisane. Dzi?kuj?.

Je?eli kto? jeszcze nie wie:

Kilka klasycznych kawa?k?w z udzia?em Dio: tych solowych i z Sabbath

Wielka szkoda, ?e Ronnie odszed?. Liczy?em, ?e za?api? si? jeszcze na koncert Heaven and Hell ; <

Narazie piosenek nie b?d? wkleja?, nie mam czasu ; ]

A co do gatunk?w do od rocka, po soft metal a? do heavy metalu.
Zespo?y kt?re mnie interesuj? hmm...oczywi?cie klasyki :Metallica, Nirvana, Whitesnakes, Ac/Dc, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Guns n'roses.
To chyba tyle co do piosenek to :
- Metallica -master of puppets
- Nirvana -Smells like teen spirit
- Whitesnakes- is it love?
- Ac/Dc -highway
- Guns n'roses -od paradise city po november rain :]

I oczywi??ie wiele wiele wi?cej ale za??o by mi to du?o czasu ?eby wszystko wypisa?.

Dotychczas my?la?em ?e metal to tylko czarne ubrania w?osy i wszystko inne ale grubo si? myli?em.Bardzo spodoba?y mi si? 2 kawa?ki chcia? bym si? dowiedzie? jaki to typ metalu :
- metallica - enter sandman
- Parkway Drive - Carrion

Enter Sandman (jak wi?kszo?? utwor?w Metalliki) to thrash metal. Tego drugiego utworu nie zna?em, ale po przes?uchaniu bez wahania stwierdzam, ?e to metalcore.

Ostatnio wkr?ci?em si? w Anathem?:

Rzuce narazie jednym tutulem, ktory chyba zreszta jest dosc dobrze znany?

Mhm, jak najbardziej znany. Mimo to, moim zdaniem, du?o gorszy od takich utwor?w Slipknota:

Snuffa mo?na okre?li? jako bardzo lekk? ballad?, pokroju The Unforgiven Metalliki czy Roulette SOAD-u.

Dajcie jeszcze cos fajnego najlepiej ciezkiego :D

@up

Enter Sandman (jak wi?kszo?? utwor?w Metalliki) to thrash metal.

Enter Sandman to w najlepszym przypadku lajtowy heavy metal :P. Ten utw?r ma bardzo niewiele wsp?lnego z thrashem. Ca?y Black Album to przecie? heavy metal i nie ma na niej ani jednej thrashowej piosenki. Metallica gra?a thrash na pierwszych 2-3 (4?) albumach. Niby na Death Magnetic zn?w wr?cili do thrash metalu, ale mnie ta p?yta nie przekonuje.

Ostatnia edycja:

@up
No kole? zajebista muza zw?aszcza Immortal, jeden z najlepszych Black Metalowych zespo??w.

Thrash metal zagin?? wraz z rozpocz?ciem nowej dekady.
Hail stoner/doom metal!

Kyuss

Sleep

Electric Wizard

Candlemass

METALLICA JAK NAJBARDZIEJ
ja zreszta sie zabieram na koncert
czyli slucham heavy metalu ale tylko klasykow ale i w nowej ich odslonie
np metallica death magnetic dobra lub acdc black ice

Dla os?b, kt?re s? zainteresowane heavy metalem na ca?ym ?wiecie. Nawet s? muzu?manie i hindusi, co graj? hm.

Ze mn? by?o tak. Ot??, gdy mia?em 6 lat (teraz mam 13) moja siostra chodzi?a z ch?opakiem kt?ry uwielbia? metal. Pewnego dnia kiedy ?w ch?opak przyszed? do mojej siostry pokaza? mi na YouTube filmik z piosenk? Metallica - Nothing Else Matters. Od tej pory zakocha?em si? w Metallice. Z wiekiem zacz??em s?ucha? coraz wi?cej [-]piosenek[/-] dzie? Metallici. Gdy szuka?em nowo?ci metalowych, natkn??em si? na Disturbed, p??niej Iron Maiden, Slipknot, KoRn. Ostatnio zacz??em s?ucha? Adelitas Way i Sick Puppies. Poni?ej zamieszcz? kilka filmik?w z YouTube kt?re na pewno si? Wam spodobaj? (je?eli macie gust).
Metallica - Nothing Else Matters

Metallica - Broken Beat Scarred

Metallica - Seek & Destroy (klasyka gatunkowa)

Slipknot - People=Shit

Adelitas Way - Invicible

Skillet - Monster

AC/DC - T.N.T

Sick Puppies - You're Going Down

Hmm... Lubi? lounge i metal wega?ski. A z true norweskiego metalu to tylko Kings of Convenience, z Bergen.

Ostatnio polubi?em Venom. Grali/j? (niepotrzebne skre?li?) black metal w klasycznym wykonaniu thrashu, a co najwa?niejsze pochodzi z UK. Welcome To Hell przypad? mi bardzo do gustu, jednak nie chc? mi si? dyskografii ?ci?ga?... z czystego lenistwa.

Nienawidz? metalu itp. a szczeg?lnie ludzi, kt?rzy go s?uchaj?, a g?wno z niego rozumiej? ;] M?j ulubiony gatunek muzyki - polski rap ;]

@Mafioz1212
Skoro nie lubisz metalu, to po co w og?le wypowiadasz si? w tym temacie? Powsta? on po to, aby ludzie kt?rzy S?UCHAJ? metalu wypowiadali si? w nim, a nie ci kt?rzy go nienawidz?, ale ty pewnie nie tyle go nienawidzisz co nie rozumiesz.
@Topic
Ostatnio powracam troch? do klasyki thrash metalu, nie licz?c metallici czy slayera, tj. Overkill, Exodus, Exumer, Destruction:

No i zachwyci? mnie te? Anthrax:

R?wnie? zesp?? Kataklysm wywar? na mnie ?wietne wra?enie:

@Eldryzif
No Venom jest te? genialnym zespo?em, w sumie dzi?ki niemu narodzi? si? Black Metal. Szczeg?lnie kawa?ki Black Metal i Burn in Hell mi si? podobaj?.

Cze, dawno nie odwiedza?em tego tematu. Chcia?em zapyta? si? czy je?li zakupi? bym gitar? do grania metalu musia?bym chodzi? do szko?y muzycznej? Czy m?g?bym nauczy? si? tego w domu, z ma?? pomoc? ? Nie wiem, mo?e to zapa? na chwil?. W sumie mam kole?ank? kt?ra gra ju? metal mog?a by mi pokaza? jakie? chwyty, a raczej kompletne podstawy.

Status
Zamknięty.
Do góry