• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Nowicjusz, ignorancja moderator?w, Tibia.net.pl jako forum odstraszaj?ce u?ytkownik?w

Status
Zamknięty.
Odp: Nowicjusz, ignorancja moderator?w, Tibia.net.pl jako forum odstraszaj?ce u?ytkow

Odp: Nowicjusz, ignorancja moderator?w, Tibia.net.pl jako forum odstraszaj?ce u?ytkow

Speeder napisał:
Czemu w takim razie to oni, nie Ty siedz? w kadrze?

Bo zarejestrowa?em si? wczoraj? :p

Speeder napisał:
[...]wielki cwaniaku, kt?ry m?drzy si?, lecz tak naprawd? poza swoimi m?dro?ciami nie ma nic do powiedzenia[...]

No tak, najlepiej rzuci? kilka epitet?w, zrobi? du?o szumu i liczy? na to, ?e kto? to ?yknie. Co mam prezentowa? pr?cz 'swoich m?dro?ci'? Mo?e g?upot?? A mo?e pralk? Wam sprezentuj?? Op?ac? Wam vb, kupi? layout do portalu, a administratora wy?l? na wakacje do Tunezji? To by Ci? urz?dza?o? Wybacz, nydyrydy.

Speeder napisał:
Zapami?taj, ?e kadra zapierdala za darmo, nic za to nie dostaj?[...]

No i co ja mam Ci napisa?? ?eby? zacz?? im p?aci?? Robota dobrowolna, ok. Czyli wiedzieli na co si? pisz?, chyba nie obieca?e? im aborcji, rejsu pe?nomorskiego albo pi?ek do gry w picipolo na koszt forum, right? Powinni wi?c zachowywa? odpowiedni stosunek do u?ytkownik?w, a nie uwa?a?, ?e zielony kolor daje +10 do powera. Powinni?cie na luzie podej?? do sprawy, jak m?wi?em - z abstrakcyjnym artyzmem. Nie pr?bowa? robi? z u?ytkownik?w zuych zombi czekaj?cych, a? moderator spu?ci spodnie do po?owy, by dobra? mu si? do dupy. Wi?cej luzu, wi?cej swobody, wi?cej my?lenia, szacunku dla usera i mniej warnowania za pierdo?y. No nie wiem, zmie?cie regulamin, niech zasady ustala administracja, a nie moderator pr?bny. Co? musicie zmieni?, to nie ja jestem w kadrze, nie do mnie nale?y planowanie, je?li chcecie pozna? moje konkretne propozycje to wiecie gdzie mnie szuka?.

Ewande napisał:
Najbardziej dziwi mnie to uog?lnianie i ca?a nagonka na kadr? po otrzymaniu jednego - pomijaj?c ju? to, czy s?usznego - ostrze?enia i wymianie paru wiadomo?ci z jednym moderatorem.

Mo?esz uzna? to za przeb?ysk geniuszu, ale po tej jednej sytuacji zrozumia?em mechanizm stosunk?w na linii kadra - u?ytkownik.

Our partners and their custom servers:

Chyba co poniekt?rzy nie posiadali nigdy rangi moderatora na forum z 200tys+ users i nie wie jaki wk?ad w?asny trzeba po?wi?ci? na utrzymanie porz?dku na takim forum. Zazwyczaj jest tak ?e ka?dy chce by? (tak b?d? mia? czas, zrobi? co b?dzie do mnie nale?a?o) do pierwszych 3 dni (g?ra msc) od kiedy dosta?o rang?, a gdy zobacz? nak?ad pracy jako? szybko trac? rang? za brak ?w aktywno?ci. Moderator ma prawo si? myli?.

Owszem, przyda si? wi?cej luzu, ale niestety, z niekt?rymi nie da si? na luzie. Kiedy u?ytkownik na si?? pr?buje ukaza? swoje racje, a tak naprawd? si? myli i rzucaj?c obelgami w stron? moderatora s?dzi, ?e co? zdzia?a, to jak mamy podchodzi? do tego na luzie. S? tu ludzie, z kt?rymi da si? porozmawia? (u?ytkownicy ofc) i nie maj? ?adnych zap?d?w, ?e jak gada z kadrowiczem, to musi gada? inaczej. My naprawd? nie jeste?my na poziomie w?adc?w, car?w, kr?l?w czy innych tego typu - ka?dy z nas jest tak samo jak u?ytkownicy wolnym, m?odym cz?owiekiem, kt?ry robi tylko to, co do niego nale?y. Nie mam zamiaru rzuca? epitetami, nie jestem tu od tego - nie mam te? zamiaru si? wywy?sza?, bo je?eli widz?, ?e kto? ma racj?, to nie b?d? si? sprzeciwia? na z?o?? - owszem, masz w kilku aspektach racj?, ale nie zawsze.

Chyba co poniekt?rzy nie posiadali nigdy rangi moderatora na forum z 200tys+ users i nie wie jaki wk?ad w?asny trzeba po?wi?ci? na utrzymanie porz?dku na takim forum. Zazwyczaj jest tak ?e ka?dy chce by? (tak b?d? mia? czas, zrobi? co b?dzie do mnie nale?a?o) do pierwszych 3 dni (g?ra msc) od kiedy dosta?o rang?, a gdy zobacz? nak?ad pracy jako? szybko trac? rang? za brak ?w aktywno?ci. Moderator ma prawo si? myli?.

Nie dramatyzuj.

Aktywni u?ytkownicy: 21.868

Z czego na forum w godzinach szczytu przebywa nieca?y tysi?c. Rekordowa ilo?? wydaje mi si? mocno zawy?ona (s?dz?c po godzinie, w?tpi? by z rana na forum tibijskim przebywa?o prawie 2k user?w, chyba, ?e format czasu jest ?le podany), ale kto wie. To by?o jednak dawno. Tibia.pl, Otland.net r?wnie? maj? kadry zarz?dzaj?ce i z ich strony nie spotka?a mnie nigdy taka sytuacja. Je?li kto? rzuci tekstem, ?e mog? sobie tam p?j?? to b?dzie to epicki fail z Waszej strony.

Speeder napisał:
Kiedy u?ytkownik na si?? pr?buje ukaza? swoje racje, a tak naprawd? si? myli i rzucaj?c obelgami w stron? moderatora s?dzi, ?e co? zdzia?a, to jak mamy podchodzi? do tego na luzie.

My?la?em, ?e twierdzisz, ?e si? myl?. Ni?ej piszesz, ?e w kilku aspektach mam racj?. To co, podsumowanie? Konkrety, konkrety. Gdzie racja stoi po mojej stronie, a gdzie nie.

To ja Ci powiem jak b?dzi? po tym po?cie wygl?da?a odpowied? ze strony tibia peeel :)

Zaraz po 1 po?cie zobaczy?by? post.

Dzi?kujemy za Twoj? uwag?, na pewno we?miemy j? do wgl?du.

I temat zamkni?ty, ciesz si? ?e tu z?a kadra Ci jeszcze nie skasowa?a/zamk?a posta -jednak s?uchaj? prawda?

To ja Ci powiem jak b?dzi? po tym po?cie wygl?da?a odpowied? ze strony tibia peeel :)
Zaraz po 1 po?cie zobaczy?by? post.
Dzi?kujemy za Twoj? uwag?, na pewno we?miemy j? do wgl?du.
I temat zamkni?ty, ciesz si? ?e tu z?a kadra Ci jeszcze nie skasowa?a/zamk?a posta -jednak s?uchaj? prawda?
Zamk?a ? No niech Ci b?dzie, ale tibia.pl jak by zobaczy?a b??d, to ?apa?aby si? wszystkiego co mo?liwe, aby t? dziur? za?ata?, a po tibii.net.pl sp?ywa wi?kszo?? rzeczy.

Teraz nagle piszecie, ?e podchodzicie na pocz?tku do sprawy ?agodnie, i ?e wina le?y w nas, guzik prawda. Jestem tu ju? d?ugo, i dostawa?em wiele ostrze?e?, upomnie? za ma?ostkowe g?wna, bo czego? nie dopisa?em, bo nie zacytowa?em czego?, ale jak tu si? odwo?a?, skoro jak napisz? problem, to i jak moderator b?dzie sta? przy swoim i nie przyzna racji, bo pomy?li, ?e mo?e zosta? obalony.:O

"ale tibia.pl jak by zobaczy?a b??d, to ?apa?aby si? wszystkiego co mo?liwe, aby t? dziur? za?ata?"

Ty mi chyba o bezpiecze?stwie ich strony nie m?wisz? ;d Bo to by?by fail :d

Mo?esz uzna? to za przeb?ysk geniuszu, ale po tej jednej sytuacji zrozumia?em mechanizm stosunk?w na linii kadra - u?ytkownik.
Raczej wydaje ci si?, ?e zrozumia?e?, i pod tymi wszystkimi m?drymi s??wkami, kt?re dla wi?kszo?ci u?ytkownik?w wyznaj?cych zasad? 'skomplikowanie gada = m?drze gada' stanowi? o twojej racji, ukrywasz niewiedz? i brak do?wiadczenia. M?cz?cy s? ju? ludzie, kt?rzy prowadz? d?ugo ci?gn?ce si? dyskusje z u?yciem tych samych argument?w, m?wi?c, ?e dzia?aj? dla 'dobra forum'.

Jestem tu ju? d?ugo, i dostawa?em wiele ostrze?e?, upomnie? za ma?ostkowe g?wna, bo czego? nie dopisa?em, bo nie zacytowa?em czego?, ale jak tu si? odwo?a?, skoro jak napisz? problem, to i jak moderator b?dzie sta? przy swoim i nie przyzna racji, bo pomy?li, ?e mo?e zosta? obalony.:O
Tu wychodzi twoja g?upota. W okresie, kiedy zajmowa?em si? odwo?aniami, usuwa?em ostrze?enia naprawd? wielu osobom.
Co prawda ty nie odwo?ywa?e? si? ani nie mia?e? wgl?du w dzia? odwo?a?, ale i tak wiesz lepiej, prawda?

Rozmowa powoli zamienia si? w propagand? pt.Kadra jest z?a.

Dyskusja mia?a toczy? si? na poziomie, ale niestety (znowu) du?a cz??? u?ytkownik?w nie znalaz?a ch?ci toczenia rozmowy w normalny spos?b - mi?dzy innymi zbaczaj?c na tematy konkurencyjnych for i w?asnych idei. Jest mi przykro, ale po raz kolejny trzeba zamkn?? temat, aby uciszy? niekt?rych w pewien spos?b i da? im zn?w do zrozumienia - kto tworzy tak? a nie inn? spo?eczno?? tnetu.

Jak feniks z popio??w odrodzi? si? Uncross, pod wp?ywem p?aczu i oskar?e? o to, ?e jestem tym zuym Lifeless'em, tym od lifelessowej rewolucji postanowi?em wtr?ci? swoje s?ynne trzy grosze i da? tym samym wyraz swojej frustracji zainstnia?? sytuacj?. Pobawimy si? troch? :D Aczkolwiek i tak masz szcz??cie, gdybym jeszcze by? w kadrze zbanowa?bym Ci? zaraz po pierwszym po?cie. W powitalni.

Nie masz racji. Na tym mogliby?my sko?czy?, og?lnie zosta?o przyj?te, ?e jak Uncross m?wi, tak jest. Ale ostatecznie mog? rozwin?? troch? w?tek, skoro ju? wr?ci?em z krainy zbanowanych.

Kadra forum jest uprzywilejowana, zawsze tak by?o i jest to zrozumia?e, ze wzgl?du na prac?, kt?r? wykonuj?. Jest to dla nich nagroda, status kogo? wy?szego rang? daje im w?adz?, uprawnienia, +10 do charyzmy i powera. Wszystko by?oby ?wietnie w momencie gdy moderatorzy z powodu uzyskanej rangi nie czuliby si? lepsi od u?ytkownik?w, tak jak zak?ada Twoja teoria. Zapominasz o jednym - czynnik ludzki. Moderatorzy to ludzie, dzieci, nastolatki. Gdyby? rozumia? psychik? cz?owieka wiedzia?by?, ?e nie uniknie si? przez to sytuacji, gdy moderator czuje si? lepszy od szarego u?ytkownika. Wyr??niaj?c kogo? nie mo?emy mie? do niego pretensji, ?e czuje si? wyr??niony. To odwr?cony paradoks. Takie podej?cie mimo licznych minus?w (w kt?rych wymienianiu si? specjalizujesz) ma te? swoje zalety. Moderator to ranga elitarna (przynajmniej kiedy? taka by?a), jest motywacj? dla szarych u?ytkownik?w, sprawia, ?e u?ytkownik cz?sto pracuje na forum tylko dla jej uzyskania. Tibia.net.pl to niestety forum dla dzieci. Dzia?ania kadry, jej mechanizm s? tak skonstruktowane, ?e mimo ma?ostkowo?ci moderator?w forum nie stoi w miejscu. Nasza ma?ostkowo??, nasze kredki. Mimo tego, ?e odstrasza to nowych u?ytkownik?w to jednak zawsze znajdzie si? kto? kto przebije si? przez wspomniane gradobicie ostrze?e? i rozgo?ci si? w tnetowej spo?eczno?ci. Szturmem, podst?pem, powoli, szybko, rozwa?nie, szalenie - ka?dy znajduje sw?j spos?b. Je?li nie potrafisz odnale?? si? w tej hierarchii to powiniene? opu?ci? forum bo pr?dzej czy p??niej to zrobisz - wtedy z rang? zbanowanego. Moderator zawsze b?dzie ponad u?ytkownikiem, wbrew pozorom ludzie nie s? r?wni. Swego czasu przygotowywa?em si? pod tym k?tem do matury - Mit o r?wno?ci, poszukaj w necie. Wtedy zrozumiesz, ?e prawdziwa r?wno?? nie istnieje. My jedynie mo?emy znale?? idealny stosunek nier?wno?ci do r?wno?ci - suma naszych wad, pochodzenia, maj?tku i umiej?tno?ci. A cz?owiek z natury d??y do wywy?szania si?, ten sam czynnik zawi?d? w teorii komunizmu, kt?rego tak bardzo nie lubisz, a przecie? g??wna doktryna m?wi tam o r?wno?ci wszystkich ludzi. Na tym forum nie znajdziesz r?wno?ci i jest to zrozumia?e, bo jego u?ytkownikami s? ludzie. Rozwi?zanie? Uszanowanie pracy moderatora, odpuszczenie czasem niepotrzebnej debaty. Uprzejma dyskusja czy te? odwo?anie. Alternatywne rozwi?zanie? Zawo?ajcie Uncrossa, on to rozs?dzi. Zawsze na korzy?? kadry.

Wnioski? Kadra je wyci?gnie, z tego co mi wiadomo ju? to zrobi?a. Moderatorzy sami powinni rozliczy? si? w zakresie stosunku do zaistnia?ej sytuacji, a Ty olej system i id? na piwo. Te forum jest tak chujowe, ?e nie poleca?bym zostawania tu na d?u?ej.

Serio, uciekaj. A jak zaproponuj? Ci moda albo support to za?miej si? im w twarz. Nie warto, nie warto po?wi?ca? nawet czasu i pr?bowa? czego? zmienia?. Tu si? nigdy nic nie zmienia. Osoby, kt?re by?y zdolne co? zrobi? umar?y pod wp?ywem stagnacji Alastora (w?a?ciciela forum).

Peace.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom