• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ots rl mapaa inq i yalahar !!!

Status
Zamknięty.
Odp: Ots rl mapaa inq i yalahar !!!

gala19911991 ja to rozkmini?em inaczej jak mia?em taki problem, ?e robi?em posta? na swoim acc makerze i mi to wyskakiwa?o temple position is wrong to we wszystkich tych sample sorcerer, sample druid, sample knight, sample paladin,(w bazie danych(players)) zmieni?em x=32360, y=31782, z=7 czyli temple Carlin ... i wszystko gra a jak nie korzystasz z acc makera tylko account managera to w config,lua zmieniasz tam pozycje...

To wszystko jest wyrypane w KOSMOS !!!! Ale strasznie muli kompa ;/ wi?c jak dla mnie to uniemo?liwia Hostowanie ots ;( !

Zapraszam do sprawdzenia mojej sygnatury. Fraps nagrywa filmy, robi zdjecia, bada fpsy. Cudny programik ;)

Czemu ten silnik ciagle sie crashuje ? jak silnik pochodzi z 30 minut wyskakuje blad i silnik sie wylacza ? da sie to naprawic?

Ja na przek?ad takiego czego? nie mam to nie pomog? ci ;;];];(

Mi Nie Dzia?a Silnik:curse:;( Prosz? O Pomoc:) Z G?ry Thx ;)
Mo?e by? si? rozpisa? co? dok?adniejszego poda? czy jaki? b??d ci wyskakuje czy te? w??czasz i si? nie w??cza czy ?aduje si? silnik i wy??cza w po?owie ?adownia xd

nawet fajny jak bys szybciej dal bo kupilem go za dyszke na allegro ;p

Nikogo niema na tym forum kto mog?by pom?c ? ;/ Chodzi o ..(@5up)

@Up ;p widz? tylko, ?e nie chce si? wczyta? mapka za bardzo to nie wiem o co biega, ale chyba jest co? z t? pozycja x y z ... zr?b osobny temat na request albo pomoc z ot to mo?e kto? ci pomo?e bo wszyscy do tego tematu nie zagl?daj?

Co mam zrobic jak wyskakuje mi cos takiego :)

[25/03/2009 19:07:23] Failed connecting to database. MYSQL ERROR: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)
[25/03/2009 19:07:23] > ERROR: Couldn't estabilish connection to SQL database!

Pieczar
Jest napisane, ?e nie mo?e wczyta? bazy danych ;p tak dla pewno?ci si? pytam czy w og?le j? zrobi?e? ?? jak tak to mo?e w config.lua tam gdzie masz has?o to bazy danych nie zmieni?e? na swoje has?o albo na swoj? nazw? u?ytkownika. Tak samo jak tworzysz t? baze to musisz j? jako? nazwa? najlepiej tak jak w config.lua...

-- Database
-- NOTE: sqlFile is used only by sqlite database, and sqlKeepAlive by mysql database.
-- To disable sqlKeepAlive use 0 value.
sqlType = "mysql"
sqlHost = "localhost"
sqlPort = 3306
sqlUser = "root <--- TU NAZWE U?YTKOWNIKA TWOJ? Z XAMPPA"
sqlPass = "TUTAJ SWOJE HAS?O DO BAZY DANYCH"
sqlDatabase = "forgottenserver <---- TU NAZWE BAZY DANYCH"
sqlFile = "forgottenserver.s3db"
sqlKeepAlive = 60
passwordType = "plain"

@Up ;p widz? tylko, ?e nie chce si? wczyta? mapka za bardzo to nie wiem o co biega, ale chyba jest co? z t? pozycja x y z ... zr?b osobny temat na request albo pomoc z ot to mo?e kto? ci pomo?e bo wszyscy do tego tematu nie zagl?daj?
Wiesz tylko ze jak sci?gnalem armonie i ustawi?em na MysqL mialem to samo co Tu . Ale tam moglem na Sqlite i wszystko dzia?a?o normalnie. Mozna by?o gra? . A tu juz nieustawisz na Sqlite . ;[ . Jakby kto? wiedzia? o co "Bie" to pisaC.

trzeba mie? zewn?trzne ip ?eby postawi? ots albo zmienne i wtedy przez no-ip albo inn? domene :>

Jak zrobi? t? baz? danych, bo chyba z?e pliki otwieram. Pisa? na gg 6620838.

pobieram i dam edita :) jak go oceniam

ej ogulnie to si? zaplata?em wrzu?cie ca?o?? gotow? na jaki? server i i podajcie link :)

bo nie potrafi? zrobi? tej bazy dany i mi sie sypie

Ostatnia edycja:

Nawet Dobry ten ots ale ma par? bug?w typu: nie dzia?a arena, w poi nie da si? doj??, mo?na i?? do final room niewykonujac pokoi, i trudno dopasowa? acc do niego, ale tak to jest w porz?dku :up::up:

Ostatnia edycja:

Witacje!.!>!

Jestem Maniek obecnie zajmuje sie przerabianiem map !. Moge zrobic na tej rl map tp roomb ladny i new city i wogule chetni pisac na gg "5925888" !

[03/04/2009 13:02:19] > ERROR: Couldn't estabilish connection to SQL database!
Czemu nie ma w ots pliku "players" i "account" ??:confused:

Status
Zamknięty.
Do góry