Par? ma?ych, ale wa?nych propozycji.

Status
Zamknięty.

Archimonde

Suple!
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
259
Elo. W moim temacie chcia?bym zaproponowa? par? wa?nych i istotnych dla forum spraw. Na wej?ciu chcia?bym by temat nie zosta? zamkni?ty od razu po przeczytaniu przez globala+ tylko niech tak?e u?ytkownicy si? wypowiedz? w ko?cu forum jest dla nich i powinni mie? te? jakie? zdanie!
  • Pierwsza sprawa:
Usuni?cie ostrze?e? "ma?owarto?ciowy post", "post nie na temat" i "g?upi post" o co si? og?lnie rozchodzi. Mog? za?o?y? si?, ?e najwi?cej u?ytkownik?w opu?ci?o to forum z w?asnej woli lub z przymusem(ban za przekroczenie limitu ostrze?e?). Te ostrze?enia t?pi? liczb? "aktywnych u?ytkownik?w" i zniech?ca do pisania post?w. Na forum hunted.pl i tibia.pl tak mi si? zdaje, ?e tak jest o ile si? nie myl? tak by?o, ?e posty typu "fajne zdj?cia dobrze wam idzie", "dobry skrypty 10/10", "m?j ?wiat gz dla ekipy" nie s? karane co przyci?ga u nich co raz wi?cej u?ytkownik?w mo?e i jest to troch? spamerskie i forum jest do dyskusji, a nie do takiego "pieprzenia", ale skoro s? dzia?y zdj?cia w og?le skrypty itp. to w jaki niby spos?b mamy dyskutowa?
skoro jak kto? zacznie jak?? dyskusj? to gdy uzyska odpowied? od kogo? to ta osoba zostanie nagrodzona ostrze?eniem za "post nie na temat", "g?upi post" i "ma?owarto?ciowy post". Usu?cie te ostrze?enia albo chocia? dajcie luzu u?ytkownikom w zdj?ciach, hyde parku, skrypty itd.
  • Druga sprawa:
Ostrze?enie "obra?anie u?ytkownik?w" proponuj? ma?? zmian? do tego ostrze?enia by nie by?o przyznawane wtedy gdy moderator+ zobaczy u?ytkownika obra?aj?cego innego u?ytkownika na sb, w notkach, postach tylko, je?eli osoba, kt?ra zosta?a obra?ona przez kogo? naprawd? poczuj? si? obra?ona i sama zraportuje dan? osob?. Wed?ug mnie kadra nie powinna si? wtr?ca? w flame wary mi?dzy u?ytkownikami chyba, ?e jest to na shoutboxie. Gdy? w postach jak dla mnie nikomu to nie wadzi, a nie raz widzia?em gdy kto? zosta? ukarany w po?cie za jedno s?owo.
  • Trzecia sprawa:
Ranga menager jak wiemy istnieje ju? d?u?szy czas ma tam swoje jakie? okre?lone zadania z tego co ja wiem to kontrola wszystkich ni?ej jak i robienie ankiet nie wiem jaka jest prawda ja wiem to z perspektywy u?ytkownika. Definicja tej rangi na forum r??ni si? troch? z tym co m?wi ciocia wikipedia.
Mened?er (ang. manager) jest to osoba, kt?rej podstawowym zadaniem jest realizacja procesu zarz?dzania - podejmowanie decyzji, planowanie i organizowanie.
Organizowanie? Do tej pory o ile dobrze mnie pami?? nie myli konkursy by?y organizowane tylko przez Speedera i Vraela kiedy byli globalami i moderatorami. By?y tak?e inne konkursy, ale tutaj chodzi mi o osoby, kt?re posiada?y rang? menager lub posiadaj?. Jak dla mnie powinni?cie odpowiednio si? zastanowi? nad istnieniem tej rangi, bo jak dla mnie zwyk?ego u?ytkownika nie r??ni si? niczym od globala po za kolorem i nazw?. Oczywi?cie jakbym m?g? zapomnie? menad?erowi na owym forum tworz? ankiety, kt?re nawet nie s? odpowiednio przemy?lane i s? tylko dla pokazu by pokaza?, ?e co? jest robione. Nie ma co si? za du?o rozpisywa? na temat ankiet gdy? to co chcia?em przekaza? ju? napisa?em pewien u?ytkownik w tym po?cie.
  • Czwarta sprawa:
Grupa zas?u?eni zosta?a kiedy? zreorganizowana przez Uncross'a, lecz po jego odej?ciu znowu zrobi? si? tam syf i s? ludzie, kt?rzy nie zas?u?yli albo nie ma tych co tan naprawd? zas?u?yli. Jaki jest sens reorganizowania milion razy tej samej grupy jak i tak przyjdzie kto? nowy i zrobi po swojemu? W oczach u?ytkownik?w takim czym? udowadniacie brak wsp??pracy wewn?trz kadry. Skoro ju? jeste?my przy "reorganizowaniu grup" to warto te? wspomnie? o grupie Support, kt?rej sens istnienia zmieniany by? milion razy. Chcia?bym tutaj zapyta? czy osoba, kt?ra znowu zreorganizowa?a t? grup? pomy?la?a chocia? 3 razy? Byli pomocnicy dla moderator?w by?o dobrze, niekt?rzy pracowali summiennie co wida?, bo ich dzisiejszych rangach, niekt?rzy nie przychodzili nowi odchodzili starzy, ale ci?gle trwa?a ta praca w tej grupie. Teraz jak dla mnie jest troch? bez sensu z t? grup? gdy?, niekt?rzy z support?w odwalaj? ca?? robot? za moderator?w np. w dziale Narz?dziach support dodaje prawid?owe tagi/prefixy i tak?e zmienia je na odpowiednie. Szczytem jest to, ?e usuwa nawet za moderatora hack-linki, kt?re powinny by? usuwane przez moderatora i od razu osoba podaj?ca takiego linka powinna by? banowana.
  • Pi?ta sprawa
Jak ju? wcze?niej wspomnia?em Supporci odwalaj? prawie ca?? robot? za moderator?w, wi?c po co trzyma? takiego nieroba moderatora skoro jest kto? lepszy na jego miejsce i lepiej mo?e si? sprawdzi? na danym stanowisku. Wed?ug mnie nie powinni?cie dawa? luzu moderatorom tylko, kr?tka pi?ka
- B?dziesz moderowa? tak lub nie?
- Nie wiem
- ?egnamy
A nie cacka? si? z nimi dawa? im szanse i oni tak nie wype?niaj? swoich obowi?zk?w oczywi?cie ja nie pisz? tego, bo tak my?l?, z? tak jest tylko wiem, ?e tak jest gdy? nie raz by?em przy paru sytuacjach, w kt?rych mog?em si? dowiedzie? jaki moderator si? obija i gdy zajrza?em do dzia??w danego moderatora to widzia?em syf i nic wi?cej.
  • Sz?sta sprawa
Korupcja i nadu?ywanie w?adzy w kadrze. Na pierwszy rzut oka na s?owo "korupcja" wszyscy pewnie wybuchn? ?miechem, ale taka jest prawda naszego kochanego forum. Ile to razy s?ysza?em od os?b z kadry przebywaj?cych na ventrilo oczywi?cie nie wszyscy - nick?w nie b?d? wymienia? gdy? licz?, ?e same te osoby potrafi? si? przyzna?, je?eli Administracja zapyta na fm lub innym ukrytym forum. Dobra nie odbiegajmy od tematu za bardzo. Wiele razy pada?y teksty "Deeboz chcesz mie? supporta wy?lij sms'a", "Deeboz chcesz mie? pro na forum to i tanto", "Deeboz wy?lij sms'a albo ban" oczywi?cie pewnie b?dzie wielkie wypieranie si?, ale wystarczy sobie przypomnie? ile to support?w mia? Deeboz ile ban?w i jak? rang? teraz ma jak dla mnie takie co? powinno by? karane w kadrze i nie puszczane p?azem gdy? za miesi?c, dwa ca?a kadra b?dzie za sms'a/przelew/klucz do gry. Co do nadu?ywania w?adzy wielu globali+, ?e tak brzydko powiem wpierdala si? w posty u?ytkownik?w pozostawiaj?c jak?e zajebist? tre?? nie na temat oto ?wie?y przyk?ad z dzisiaj. By?a tak?e sytuacja nadu?ywania w?adzy przez global moderatora, kt?ry straci? VT admina na Ventrilo oczywi?cie s?usznie zbanowa? Faith'a nie s?usznie. To samo powt?rzy?o si? znowu wczoraj czy tam dzisiaj tym razem Faith ma destruktywne zachowanie za tak naprawd? nic. Dwie osoby sobie wzi??y za zadanie wywalenia jego VT i sponsorowania nowego dla tibia.net.pl i zacz??y szuka? hak?w na Faith'a oczywi?cie co? tam znale?li, lecz prawda jest taka, ?e oni sami nie s? ?wi?ci nie chce mi si? pisa? co dok?adnie robi?, bo to by?oby miliony linijek log?w z ventrilo. Nie m?wi?c ju? o godzinach nagra?.
U?ytkownicy zach?cam was do pisania post?w na ten temat i mo?e chcecie co? od siebie doda? temat dla was stoi otworem dop?ki kto? go nie zamknie.
Administracjo nie mam zamiaru uczestniczy? w ?adnych znowu konferencjach na temat nadu?ywania w?adzy etc. dla mnie ta sprawa b?dzie si? toczy? do p?ki odpowiednie osoby nie zostan? odpowiednio ukarane.
Do os?b, o kt?rych wspomnia?em nie rzucajcie w tym temacie mi?sem jak chcecie dyskutowa? r?bcie to na poziomie i nie udawajcie jak?e niewini?tek nagrania s? jak chcecie mo?e pojawi? si? upload nawet podziel? na cz??ci, bo tyle tego jest, ?e starczy?o by na dubing dla wszystkich polskich kresk?wek.
Nie chc? tutaj robi? jakiej? rewolucji jest to szczera prawda na temat forum i co by mu si? przyda?o jakby?cie planowali ruszy? pe?n? par? do przodu. Jest jeszcze wiele spraw, o kt?rych pewnie zapomnia?em, ale jak sobie przypomn? z ch?ci? je tutaj zamieszcz?. To nie jest tak?e temat moich ?al?w itp.

Odp: Par? ma?ych, ale wa?nych propozycji.

[...]
Co do nadu?ywania w?adzy wielu globali+, ?e tak brzydko powiem wpierdala si? w posty u?ytkownik?w pozostawiaj?c jak?e zajebist? tre?? nie na temat oto ?wie?y przyk?ad z dzisiaj. By?a tak?e sytuacja nadu?ywania w?adzy przez global moderatora, kt?ry straci? VT admina na Ventrilo oczywi?cie s?usznie zbanowa? Faith'a nie s?usznie.

Hell yeah! Nawet zosta?em wyr??niony!

Sprawa z wtr?ceniem nie powinna Ci? ani troch? interesowa?, ba, powiniene? nawet jej nie porusza?, bo jak ka?da z os?b wiem, do kogo posta mo?na si? wtr?ci?, a do kogo nie. O warto?ci merytorycznej nie b?d? tutaj pisa?, gdy? ta notka nawi?za?a do postu Beosi.

Zbanowany za nic? Taaaaaa. Chyba sam w to nie wierzysz, sam wiesz co si? dzia?o na vt i to wszystko by?o om?wione, ka?dy mia? czas na m?wienie co mu nie pasuje, wi?c czemu znowu to poruszasz? Po to, ?eby wywo?a? flame wara? Niestety, pomyli?y Ci si? piaskownice.

Co do Deeboza, to te? by?o to omawiane na vt, a jak TY nie wiesz co tak naprawd? si? dzia?o, to po co o tym piszesz? Ja nie znam si? na mappowaniu, to nie mappuj?, logiczne. Ty nie wiesz co z nim by?o, to nie pisz.

Na reszt? Twoich "super" propozycji nie odpowiem.

Pozdrawiam.

edit:
Zapomnia?em doda?, ?e je?eli zobacz?, ?e pr?bujesz wywo?a? kolejnego flame wara sprawami, kt?re zosta?y ju? om?wione na VT. To temat zamkn?.

Ostatnia edycja:

Jestem za! Wszystkie propozycje s? m?dre i przemy?lane. Wszystkie propozycje popieram a szczeg?lnie drug?. Niech kadra przemy?li te propozycje bo s? tego warte.

Masz u mnie poparcie, ju? od d?u?szego czasu, u?ytkownicy spieraj? si? o to, ?e zostali nies?usznie zbanowani, b?d? ukarani warnami. Luzu jako tako zbytnio nie wida?, na pewno by si? przyda?, co mo?e by rozlu?ni?o stosunki. Na ventrilo nie wchodz?, wi?c nie mog? niestety si? wypowiedzie? na ten temat. Co do support?w - jest to tak jakby moderator, lecz bez koloru, kt?ry daje w?adz?. Oczywi?cie zaraz rozp?ta si? jaka? wojna, ale co tam, przecie? Support+ na tym nie strac?, bo to tak naprawd? dotyka na tnp. ni?sz? warstw? naszej spo?eczno?ci, forum traci aktywnych u?ytkownik?w poprzez zaw??anie horyzont?w. Czasem, gdy chcemy pom?c, a post nie b?dzie mia? tyle linijek ile potrzeba, to zostaje traktowany jako ma?o warto?ciowy post, ale jaki jest w tym sens. Post by? na temat, nie do??, ?e pom?g? to jeszcze osoba, kt?ra napisa?a ten post otrzymuje prezent jakim jest warn. Prawda boli, napisz? jeszcze, p?ki mog?, ?e masz racj?, ale jak wiesz na tibia.net.pl stosunki kadra-u?ytkownik, u?ytkownik-kadra nigdy si? nie zmieni?.

czemu znowu to poruszasz? Po to, ?eby wywo?a? flame wara?
Nie, po to, aby ?y?o si? nam tutaj lepiej.

C??, w ca?ym temacie jest odrobin? racji. W gronie kadrowicz?w panuje niezgoda, gdy? jedni odchodz? ci?gn?? za sob? bany, a drudzy przychodz? i uniewa?niaj? zbanowanie konta, jedynie swoim przyjacio?om co dla innych mo?e si? ?le odbi?. Bany za nic, czasem mo?e kt?remu? z moderator?w b?d? administrator?w sko?cz? si? nerwy i da tego bana jednak on mija, c??. Odpu?ci? u?ytkownikom ich pierdolenie, nie na temat? W ?adnym wypadku ma by? zaostrzony rygor w innym wypadku pojawia?y by si? tematy o nier?bstwie. Support pracowa? dobrze kiedy nie zmieniono go na jak?? cholern? pomoc techniczn? co w og?le nie ima si? do ca?o?ci. Moderator mia? oferowan? pomoc i w czasie jego urlopu sam pomocnik m?g? co? z dzia?a?. Proponuje stworzy? ankiet? dotycz?c? tej?e rangi by ka?dy m?g? zdecydowa? kt?ra forma jest lepsza cho? z g?ry odpowied? jest przes?dzona. Menad?er owszem, ca?e jego uzmys?owienie przez jak?e s?ynn? administracj? tnetu jest troszk? pomylone gdy? powinien on s?u?y? ca?kiem czemu innemu jednak, wolno?? Tomku w swoim domku.

Miki napisał:
Sprawa z wtr?ceniem nie powinna Ci? ani troch? interesowa?, ba, powiniene? nawet jej nie porusza?, bo ja ka?da z os?b wie, do kogo posta mo?e si? wtr?ci?, do kogo nie. O warto?ci merytorycznej nie b?d? tutaj pisa?, gdy? ta notka nawi?za?a do postu Beosi.
I chuj do kogo i dlaczego edytowa?e?? To s? posty u?ytkownik?w, a nie Twoje wi?c ogarnij si?. Skoro to by?o do Beosi to czemu w jej po?cie nie napisa?e? tego? -.-' Czy jak ja chce si? wypowiedzie? to te? mam edytowa? czyi? post? Nie? Bo nie mam pomara?czowo-oczojebnego nicku?

Miki napisał:
Zbanowany za nic? Taaaaaa. Chyba sam w to nie wierzysz, sam wiesz co si? dzia?o na vt i to wszystko by?o om?wione, ka?dy mia? czas na m?wienie co mu nie pasuje, wi?c czemu znowu to poruszasz? Po to, ?eby wywo?a? flame wara? Niestety, pomyli?y Ci si? piaskownice.
A Ty niby wiesz co piszesz jak jedynie przytakujesz? Prawda jest taka, ?e za nic zosta?em zbanowany, ale jak wcze?niej pisa?em do Ognistego mam na to wyjebane. Vt nie by?o oficjalne 20-30 min po tym jak zosta?em zbanowany wi?c co? tu nie halo, ale to ju? mi i tak zwisa jak patrz? co tu si? dzieje.

Miki napisał:
Co do Deeboza, to te? by?o to omawiane na vt, a jak TY nie wiesz co tak naprawd? si? dzia?o, to po co o tym piszesz?
Co by?o wyja?nione? T?umaczenie si? g?upimi tekstami, ?e nie dosta? supa od Speedera za do?adowanie tylko dlatego ?eby go broni? przed Norbertem? Prosz? Ci? bo ja mam nagranie z tego dnia jak Deeboz zaproponowa? Speederowi, ?e czy jak mu do?aduje konto to zostanie jego supem, Speeder si? zgodzi?.

Miki napisał:
Ja nie znam si? na mappowaniu, to nie mappuj?, logiczne. Ty nie wiesz co z nim by?o, to nie pisz.
Ka?dy dobrze wie co z nim by?o i jak to by?o, a ty teraz pr?bujesz si? broni? ?opatkami jak dziecko w piaskownicy. Chujowo Ci to wychodzi, jak zwykle.

Miki napisał:
Bo limit m?drych post?w na dzisiaj Ci si? wyczerpa??

Pozdro,
Faith. ,,|,,

Ostatnia edycja:

Hell yeah! Nawet zosta?em wyr??niony!
Sprawa z wtr?ceniem nie powinna Ci? ani troch? interesowa?, ba, powiniene? nawet jej nie porusza?, bo jak ka?da z os?b wiem, do kogo posta mo?na si? wtr?ci?, a do kogo nie. O warto?ci merytorycznej nie b?d? tutaj pisa?, gdy? ta notka nawi?za?a do postu Beosi.
Co do Deeboza, to te? by?o to omawiane na vt, a jak TY nie wiesz co tak naprawd? si? dzia?o, to po co o tym piszesz? Ja nie znam si? na mappowaniu, to nie mappuj?, logiczne. Ty nie wiesz co z nim by?o, to nie pisz.
Pozdrawiam.
edit:
Zapomnia?em doda?, ?e je?eli zobacz?, ?e pr?bujesz wywo?a? kolejnego flame wara sprawami, kt?re zosta?y ju? om?wione na VT. To temat zamkn?.
Ej jo? chyba si? troch? zapominasz chyba jeste? ?wiadomy, ?e podczas rejestracji akceptowa?e? regulamin forum, kt?ry wyra?nie m?wi.
22. Pisz?c post, u?ytkownik jest zobowi?zany do zapoznania si? z poprzednimi postami (w wypadku d?ugich temat?w ostatnie 2 strony+ta na kt?rej pisze). Przy ka?dym po?cie nale?y te? sprawdzi?, czy w po?cie autora nie wprowadzono zmian.
Jak wida? nie zapozna?e? si? z moim postem gdy? na ko?cu wyra?nie jest napisane.
Do os?b, o kt?rych wspomnia?em nie rzucajcie w tym temacie mi?sem jak chcecie dyskutowa? r?bcie to na poziomie i nie udawajcie jak?e niewini?tek nagrania s? jak chcecie mo?e pojawi? si? upload nawet podziel? na cz??ci, bo tyle tego jest, ?e starczy?o by na dubing dla wszystkich polskich kresk?wek.
Nie chc? tutaj robi? jakiej? rewolucji jest to szczera prawda na temat forum i co by mu si? przyda?o jakby?cie planowali ruszy? pe?n? par? do przodu. Jest jeszcze wiele spraw, o kt?rych pewnie zapomnia?em, ale jak sobie przypomn? z ch?ci? je tutaj zamieszcz?. To nie jest tak?e temat moich ?al?w itp.
Co do tych twoich "om?wie?" na Ventrillo prawda jest taka, ?e odbiegli?cie od tematu gadaj?c ci?gle o Deebozie co niestety odwr?ci?o moj? uwag?. I to nie Faith zmienia? has?a, nazwy kana??w nie nadawa? komu? uprawnie?, kt?rych nie powinna dana osoba posiada? i tak samo nie tworzy? debilnych rang na VT HAIL tw?j podpis pod nickiem!

Je?li nie by?oby ostrze?e? za ma?owarto?ciowe posty, posty nie na temat itp to mo?e i u?ytkownicy ch?tniej przychodziliby na nasze forum, ale robi?by si? jeden wielki spam, czego raczej nie chcemy.

Ej jo? chyba si? troch? zapominasz chyba jeste? ?wiadomy, ?e podczas rejestracji akceptowa?e? regulamin forum, kt?ry wyra?nie m?wi...
W?a?nie. U?ytkownik przy rejestracji akceptuje regulamin forum, a wi?c musi trzyma? si? zasad panuj?cych tutaj.

Ranga Manager ma ?ci?le okre?lone zadania, kt?re dostaje od administracji. Je?li nie wiesz jakie to s? zadania i czym si? zajmujemy to po co si? wypowiadasz? Konkursy by?yby tworzone lecz przyda?yby si? jakie? nagrody, a reput za pierwsze lub drugie miejsce nie jest chyba dobrym rozwi?zaniem.

Grupa zas?u?onych- zmienia si? administracja, zmienia si? system. Rang? zas?u?onych dostaj? te osoby, kt?re na prawd? przys?u?y?y si? czym? szczeg?lnym dla naszego forum. Administracja decyduje o tym kto powinien posiada? t? rang? i niech tak zostanie.

Gdy Moderator mia? swojego Supporta do pomocy cz?sto by?o tak, ?e support tylko raportowa? posty i nie robi? niczego wi?cej. Teraz grupa ta zosta?a nieco zmieniona i ma ?ci?le okre?lone zadania, kt?re wykonuje.

Co do korupcji- nie wiesz nie wiesz to nie wypowiadaj si?. Podaj mi chocia?by jeden dow?d gdzie gro?ono Deebozowi banem je?li nie wy?le komu? smsa, lub gdzie dosta? rang? za pieni?dze.

Je?li chodzi o Faitha on dobrze wie za co zosta? zbanowany i nie potrzebuje adwokat?w. Jest to jego sprawa, nie Twoja.

Ostatnia edycja:

Dajmy spok?j temu burdelowi kt?ry jest ca?kowicie nie na miejscu. Je?li twierdz?, ?e sprawa zosta?a rozwi?zana ju? dawno temu niepotrzebne tylko wysilacie si? wyduszaj?c z siebie te wszystkie wypowiedzi kt?re tak czy tak nie wnios? nic konkretniejszego do ca?ego tego dialogu mi?dzy u?ytkownikami, a administracj? ca?ego forum - mo?e nie ca?ego.

No to mo?e ja odpisze w imieniu Faitha, gdy? jego konto zosta?o zbanowane:

Ognisty napisał:
Ranga Manager ma ?ci?le okre?lone zadania, kt?re dostaje od administracji. Je?li nie wiesz jakie to s? zadania i czym si? zajmujemy to po co si? wypowiadasz? Konkursy by?yby tworzone lecz przyda?yby si? jakie? nagrody, a reput za pierwsze lub drugie miejsce nie jest chyba dobrym rozwi?zaniem.

Och? A to przypadkiem nie Ty mi niedawno an vt m?wi?e?, ?e Manager nie robi niczego opr?cz opierdalania si?(?) i, ?e jak jeszcze raz stracisz rang? i spadniesz na mod/global to odchodzisz bo Ci si? moderowa? nie chce... Ty nawet tych ankiet nie wymy?lasz tylko Deeboz za sms'a robi to...

Je?li chodzi o Faitha on dobrze wie za co zosta? zbanowany i nie potrzebuje adwokat?w. Jest to jego sprawa, nie Twoja.
W tym problem miszcz?, ?e nie - nie wiem za co tylko t?umaczy?e? si? jak to w Twoim stylu g?upimi odpowiedziami, ale ?e mi to zwisa nie b?d? tego ci?gn?? ;x Use brain xd

Je?li nie by?oby ostrze?e? za ma?owarto?ciowe posty, posty nie na temat itp to mo?e i u?ytkownicy ch?tniej przychodziliby na nasze forum, ale robi?by si? jeden wielki spam, czego raczej nie chcemy.
Napisa?em wyra?nie na ko?cu:
"Usu?cie te ostrze?enia albo chocia? dajcie luzu u?ytkownikom w zdj?ciach, hyde parku, skrypty itd." Dlaczego od razu wszystko bierzecie za z?e nawet tego nie przemy?licie?
Co do korupcji- nie wiesz nie wiesz to nie wypowiadaj si?. Podaj mi chocia?by jeden dow?d gdzie gro?ono Deebozowi banem je?li nie wy?le komu? smsa, lub gdzie dosta? rang? za pieni?dze.
Szukasz nagra?? Pisz do Unado on stoi otworem w takich sprawach i z ch?ci? si? podzieli. I w og?le o czym ty gadasz, ?e nic nie wiem tak samo jak Miki napisa? ile razy by?em przy flame warach ja i inni vs ty obro?ca Deeboza? Ile razy dostawa? bana na VT od was albo ile razy traci? VT admina i go odzyskiwa? kiedy przychodzi?e? i wskakiwa? do Ciebie na kana??

#down
Ognisty my?la?em, ?e jeste? cz?owiekiem potrafi?cym si? przyzna? do w?asnych b??d?w ile razy ja sam s?ysza?em to co napisa? Faith z twoich ust. Ile razy gada?e? kto mi wymy?li ankiet? i Deeboz skaka? "ja ja ja".

Ostatnia edycja:

Och? A to przypadkiem nie Ty mi niedawno an vt m?wi?e?, ?e Manager nie robi niczego opr?cz opierdalania si?(?) i, ?e jak jeszcze raz stracisz rang? i spadniesz na mod/global to odchodzisz bo Ci si? moderowa? nie chce... Ty nawet tych ankiet nie wymy?lasz tylko Deeboz za sms'a robi to...

Nie, to nie ja. Nic takiego nie m?wi?em, Manager ma ?ci?le okre?lone zadania, nie m?wi?em, ?e nic nie robi? i je?li strac? rang? to odchodz?. Poza tym je?li nie wiesz nic o ankietach to prosz? Ci?- zamilcz bo Tw?j poziom z dnia na dzie? zani?a si? do poziomu niemowlaka.

@Up
Jestem tak samo obro?c? Deeboza tak jak Ty jeste? obro?c? Faitha. Nie b?d? pisa? do Unada. To Wy macie jakie? dowody na to co piszecie i Wy powinni?cie je wstawi? bo puste s?owa nic nie znacz?. Ja te? mog? sobie napisa? co? co tak na prawd? nie mia?o miejsca.

Ostatnia edycja:

Usuni?cie ostrze?e? "ma?owarto?ciowy post", "post nie na temat" i "g?upi post" o co si? og?lnie rozchodzi.
Mog? za?o?y? si?, ?e najwi?cej u?ytkownik?w opu?ci?o to forum z w?asnej woli lub z przymusem(ban za przekroczenie limitu ostrze?e?). Te ostrze?enia t?pi? liczb? "aktywnych u?ytkownik?w" i zniech?ca do pisania post?w.
Tu si? z tob? zgodz?. Fakt faktem, TNET od zawsze by? postrzegany jako forum z bardzo surowymi zasadami i bardzo respektowanym przez moderator?w regulaminem, ale ostatnio niekt?rzy przesadzaj?. M?wi?em to nie raz, nie dwa - ostrze?enia s? rzucane na prawo i lewo, ?eby tylko podbi? sobie licznik. Moderator nie chce straci? pozycji, dlatego warnuje gdzie popadnie i za co popadnie, cz?sto nies?usznie.

Je?li o usuni?cie tego typu ostrze?e? chodzi - jestem przeciwny, ale chodzi g??wnie o z?agodzenie podej?cia moderator?w do u?ytkownik?w.
Na forum hunted.pl i tibia.pl tak mi si? zdaje, ?e tak jest o ile si? nie myl? tak by?o, ?e posty typu "fajne zdj?cia dobrze wam idzie", "dobry skrypty 10/10", "m?j ?wiat gz dla ekipy" nie s? karane co przyci?ga u nich co raz wi?cej u?ytkownik?w mo?e i jest to troch? spamerskie i forum jest do dyskusji, a nie do takiego "pieprzenia", ale skoro s? dzia?y zdj?cia w og?le skrypty itp. to w jaki niby spos?b mamy dyskutowa?
Nie mo?na por?wnywa? TNET-u do TPL czy Hunted. Dwa ostatnie fora faktycznie maj? kup? u?ytkownik?w, ale nie jest to zas?uga lajtowego podej?cia (a mo?e opieprzania si??) moderator?w do swoich obowi?zk?w. Po prostu przeci?tny tibijczyk wpisuj?c w google fraz? 'tibia' od razu natyka si? na stron? tibia.pl, a stamt?d na ich forum oraz na inny portal - Hunted. Nie ma si? co oszukiwa? - TNET (jak i TORG) jest dla outsider?w, kt?rym na kiczowatym TPL si? nie podoba.
Wed?ug mnie kadra nie powinna si? wtr?ca? w flame wary mi?dzy u?ytkownikami chyba, ?e jest to na shoutboxie.
Nonsens. Kadra po to jest na forum, ?eby zapobiega? wszystkim incydentom, kt?re mog? prowadzi? do d?ugotrwa?ych k??tni. Chyba nie musz? przypomina? ci sytuacji sprzed oko?o roku, kiedy to mia?a miejsce k??tnia Killer Queen i Koko. Gdyby odpowiednie osoby zastosowa?y odpowiednie ?rodki ile? czasu wcze?niej, nic takiego nie mia?oby miejsca. Bo widzisz, gdyby? nazwa? mnie kretynem, to pewnie bym si? nie obrazi?, ale na pewno bym ci co? odpowiedzia?. Z czystej przekory. A nikomu nie chce si? czyta? kilku post?w wyzwisk i dennych ripost. Bo ani to ?adne, ani ?mieszne, ani mog?ce wzbudza? jakiekolwiek emocje pr?cz za?enowania.
Organizowanie? Do tej pory o ile dobrze mnie pami?? nie myli konkursy by?y organizowane tylko przez Speedera i Vraela kiedy byli globalami i moderatorami.
S?owo 'organizacja' tyczy si? nie tylko konkurs?w i ?miesznych event?w - managerowie, o ile nic si? nie zmieni?o, organizuj? przede wszystkim prac? reszty kadrowicz?w, dbaj? o porz?dek na forum i s? ??cznikami mi?dzy administracj? a u?ytkownikami. Mo?na rzec, ?e taki manager to prawa r?ka admina. Co si? tyczy ankiet - te? mam wra?enie, ?e ma?o kto je analizuje, ale to nie jest pow?d, ?eby zmienia? charakter ca?ej grupy. Mo?e warto by?oby dobra? na to stanowisko kogo?, kto zaj??by si? dopracowaniem szczeg???w w taki spos?b, aby u?ytkownicy czuli si? bardziej komfortowo na forum, kt?re przecie? istnieje dla nich?
Grupa zas?u?eni zosta?a kiedy? zreorganizowana przez Uncross'a, lecz po jego odej?ciu znowu zrobi? si? tam syf i s? ludzie, kt?rzy nie zas?u?yli albo nie ma tych co tan naprawd? zas?u?yli. Jaki jest sens reorganizowania milion razy tej samej grupy jak i tak przyjdzie kto? nowy i zrobi po swojemu?
Ano jest. Bo widzisz, kto?, kto zmienia? charakter grupy, m?g? si? pomyli?. A je?li pope?ni? b??d, to warto ten b??d skorygowa?. Dla mnie ka?dy, kto po?wi?ci? sporo swojego wolnego czasu i energii na rzecz pracy - jak najbardziej charytatywnej - w kadrze, powinien dosta? t? rang?. Ot, takie ma?e 'dzi?kuj?' za to, co ten cz?owiek zrobi? dla forum.
Chcia?bym tutaj zapyta? czy osoba, kt?ra znowu zreorganizowa?a t? grup? pomy?la?a chocia? 3 razy?
Pomy?la?em raz, to mi wystarczy?o. Nie musz? si? zastanawia? kilka razy nad rzecz? tak oczywist?, ?e a? wymagaj?c? wprowadzenia w ?ycie.
Byli pomocnicy dla moderator?w by?o dobrze, niekt?rzy pracowali summiennie co wida?, bo ich dzisiejszych rangach, niekt?rzy nie przychodzili nowi odchodzili starzy, ale ci?gle trwa?a ta praca w tej grupie.
Byli pomocnicy dla moderator?w - nie by?o dobrze. Niekt?rzy faktycznie pracowali sumiennie i wype?niali swoje obowi?zki tak, jak powinni, ale wi?kszo?? obija?a si? i tylko ?wieci?a kolorkiem. Ta du?a cz??? odchodzi?a, na ich miejsce przychodzili nowi, kt?rzy niczym si? nie r??nili. Te? nie pracowali i siedzieli na dupie grzej?c miejsce w kadrze. Zmiana grupy support pokaza?a mi?dzy innymi, ?e moderatorzy nie s? na tyle dojrzali, aby podejmowa? tak wa?ne dla forum decyzje, jak przyjmowanie kogo? na stanowisko cz?onka kadry. Przede wszystkim jednak usprawniono prace w tej grupie - nowi supporterzy pracuj? tak, jak powinni. Przynajmniej pracowali, nie wiem, jak jest teraz. I tak ma by? - maj? maksymalnie odci??y? moderator?w.
Teraz jak dla mnie jest troch? bez sensu z t? grup? gdy?, niekt?rzy z support?w odwalaj? ca?? robot? za moderator?w np. w dziale Narz?dziach support dodaje prawid?owe tagi/prefixy i tak?e zmienia je na odpowiednie. Szczytem jest to, ?e usuwa nawet za moderatora hack-linki, kt?re powinny by? usuwane przez moderatora i od razu osoba podaj?ca takiego linka powinna by? banowana.
'I tak ma by? - maj? maksymalnie odci??y? moderator?w'. Co to za r??nica, kto usunie hack-link? Czy u?ytkownikowi robi r??nic?, czy zrobi to support Afgan, moderator Drako, global Miki czy admin Speeder? Wa?ne, ?eby takiego pa?atajstwa nie by?o na forum i ?eby nikt nie straci? swojego plate seta przez niedopilnowanie ze strony kogokolwiek, kto m?g? temu zapobiec.
nie raz by?em przy paru sytuacjach, w kt?rych mog?em si? dowiedzie? jaki moderator si? obija
*Machamy do kadrowicz?w, kt?rzy wynosz? poufne dane*
Korupcja i nadu?ywanie w?adzy w kadrze. Na pierwszy rzut oka na s?owo "korupcja" wszyscy pewnie wybuchn? ?miechem, ale taka jest prawda naszego kochanego forum. (...) "Deeboz chcesz mie? supporta wy?lij sms'a", "Deeboz chcesz mie? pro na forum to i tanto", "Deeboz wy?lij sms'a albo ban"
Tw?j pro-sensei Norbert by? prowodyrem tego typu akcji. Skoro nie przeszkadza?o ci, gdy to robi? na stanowisku admina, to i teraz (gdy takie sytuacje nie maj? miejsca, albo przynajmniej maj? miejsce du?o rzadziej) nie powiniene? si? o to czepia?. ?eby jednak nie by?o jazd, ?e nic na ten temat nie napisa?em - jasna sprawa, ?e nie pochwalam kupna rangi za jakie? dobra materialne. Na szcz??cie Deeboz jest na tyle m?dry i o tyle m?drzejszy od was, ?e nie da? si? kupi? byle idiocie.
By?a tak?e sytuacja nadu?ywania w?adzy przez global moderatora, kt?ry straci? VT admina na Ventrilo oczywi?cie s?usznie zbanowa? Faith'a nie s?usznie.
Nie jeste? obiektywny. Nie mo?esz by? w tego typu sytuacjach obiektywny, bo Faith to twoja psiapsi??a, a owy global nie. Nie wiem, co tam si? sta?o i nawet mnie to nie interesuje. Global jednak z za?o?enia powinien mie? prawa admina na forumowym VT, a je?li nadu?ywa swojej w?adzy sprawa powinna by? skierowana do manager?w lub admin?w. Durny spos?b rozwi?zywania tego typu incydent?w - dzia?anie na w?asn? r?k?. Zw?aszcza, ?e r?k? macie o wiele za kr?tk?. Faith przekona? si? o tym dopiero, gdy mu j? uci?li.
To samo powt?rzy?o si? znowu wczoraj czy tam dzisiaj tym razem Faith ma destruktywne zachowanie za tak naprawd? nic.
Nie martw si?. Za rz?d?w Uncrossa (kt?rego przecie? wychwala?e?) kupa user?w mia?a destruktywne za nic. Jeden pajac r??nicy nie robi, zw?aszcza, ?e naprawd? jest pajacem.
Dwie osoby sobie wzi??y za zadanie wywalenia jego VT i sponsorowania nowego dla tibia.net.pl
Popieram dzia?anie tych os?b! Ownerem forumowego VT powinna by? administracja danego forum, a nie wielkoduszny dobroczy?ca. Zreszt? to VT nie by?o do ko?ca Faitha. Jestem ciekaw, co by zrobi? z tym serwerem, gdyby nie Deeboz :D.
i zacz??y szuka? hak?w na Faith'a oczywi?cie co? tam znale?li, lecz prawda jest taka, ?e oni sami nie s? ?wi?ci
Nikt na tym forum nie jest ?wi?ty. Mimo to istnieje jaka? tam hierarchia, kt?r? wypada?oby respektowa? i byle user nie mo?e drze? mordy na globala tylko dlatego, ?e ma (sic!) ca?e pi?tna?cie lat. Za to global - owszem. Bo global ma tu o wiele wi?ksze prawa. I nawet, je?li ich nadu?ywa, to swoj? prac? na rzecz forum leczy to, co zrobi? niedobrego. W?a?nie dlatego osoby, kt?ra wie, co chce osi?gn?? i ma plany na rozw?j forum, nie mo?na wyrzuca? ot tak, bo ?le si? zachowa?.

Moim zdaniem to kolejny ukryty przekaz m?wi?cy o tym, jaka to kadra jest z?a i niedobra i kolejny krok do wszcz?cia k??tni mi?dzy osobami zainteresowanymi t? spraw?. Oby ci si? nie uda?o do tego doprowadzi?. Gdybym by? na miejscu os?b mog?cych co? w tym temacie zrobi?, ju? wlepi?bym ci dziesi?? punkt?w karnych za pod?eganie do... no, do czego? tam. Czy to zreszt? wa?ne, do czego? Hail Uncross style!

Popieram wszystkie te zasady jakie wypisa?e?,a szczeg?lnie ta z warnami za obraz?.Raz napisa?em do u?ytkownika "ty ciulu ;d(dla ?art?w) i pewien technik kt?rego nick zaczyna si? na N ko?czy na Orbert da? mi ostrze?enie

Popieram wszystkie propozycje, ale my?l? ?e ?adna nie zostanie zaakceptowana, jako ?e teraz na forum kadra porobi?a sobie swoje "grupy" i trwaj? ?e tak powiem "wojny" co w ca?o?ci szkodzi forum, jedni na tak drudzy na nie..nie dojd? do porozumienia.
Jednak dobrze ?e poruszasz te tematy, co raz wi?cej os?b "buntuje" i pisze swoje przemy?lenia, sugestie.. trzeba pokaza? ?e opr?cz kadry na forum, s? zwykli u?ytkownicy.

1) P??niej b?dziemy narzekali, ?e wi?kszo?? u?ytkownik?w jest dla licznika post?w i statystyk.

2) Do tego jako? nic nie mam. Co prawda jest wykrzyknik, na kt?ry mo?na nacisn??.

3) Konkursy w postaci punkt?w reputacji czy rangi nie za bardzo bawi? u?ytkownik?w. Tu chodzi o pieni?dze... kt?re niestety id? na inne cele. Ranga manager to nie ranga sponsor?w, nie zapominajmy si?. Tak czy siak u?ytkownicy na pewno wiedz? co robi? managerzy. Mo?e dostaj? specjalne zadania od administrator?w? Tego nikt nie wie poza rang? ???tych i w g?r?.

4) No tak, osoby z poza kadry wiedz? kto zas?u?y?, a kto nie i jakie cele ma grupa zas?u?onych by si? do niej dosta?. Czy?by p?yn??a wok?? ciebie zazdro??? Kt?ry? kolega nie dosta? rangi zas?u?onego mimo, ?e wi?cej moderowa?? Moderacja to nie wszystko.

5) Je?eli komu? nie b?dzie odpowiada?a grupa support, to j? opu?ci. Sprawa prosta. Osoby, kt?re do niej nale?? musz? zosta? "poznane". We?my przyk?ad. Go??, kt?ry dosta? grup? support i tylko raportuje posty, otrzymuj?c rang? pr?bnego b?dzie tylko i wy??cznie moderowa?. Zapomnieli?my o czym?... tak, o kontakcie. Po co nam osoba, kt?ra mimo, ?e sumiennie wykonuje robot? jest w ?rodku pustym cz?owiekiem? Moderator i wy?ej to nie tylko moderowanie, powt?rz? to po raz kolejny.

6) T? kwesti? zostaw dla kadry, nie dla u?ytkownik?w. Je?eli masz z tym jaki? problem, to zg?o? go do administratora przedstawiaj?c mu argumenty, zalety i wady.

Podsumowuj?c ten temat my?l?, ?e jeste? cz?owiekiem kt?ry tak naprawd? chce si? miesza? w ?ycie kadry nachylaj?c przy tym u?ytkownik?w, kt?rzy tak naprawd? nic nie wiedz?, bo to strefy zamkni?te i ukryte. Chcesz zmieni? ostrze?enia? Prosz? bardzo, tylko od grupy support+ si? za przeproszeniem odpierdol. Administratorzy nie s? po to, by ?wieci? wy??cznie kolorkiem. Maj? swoje misje, kt?re wykonuj?, a raczej si? staraj? je wykonywa?.

Ja r?wnie? nie jestem za tym, aby te zmiany nast?pi?y. Denerwuje mnie jednak podej?cie Mikiego ostatnim czasy do innych u?ytkownik?w - Zwr?? uwag? "Szanowny Panie", ?e gdyby nie ten kolorek, wcale si? nie r??nisz od nas, i to, jak si? zachowujesz przypomina Mi Uncrossa.

Nie jeste? obiektywny. Nie mo?esz by? w tego typu sytuacjach obiektywny, bo Faith to twoja psiapsi??a, a owy global nie. Nie wiem, co tam si? sta?o i nawet mnie to nie interesuje. Global jednak z za?o?enia powinien mie? prawa admina na forumowym VT, a je?li nadu?ywa swojej w?adzy sprawa powinna by? skierowana do manager?w lub admin?w. Durny spos?b rozwi?zywania tego typu incydent?w - dzia?anie na w?asn? r?k?. Zw?aszcza, ?e r?k? macie o wiele za kr?tk?. Faith przekona? si? o tym dopiero, gdy mu j? uci?li.
"psiapsi??a"? ile razy z nim mia?em flame war'a gdybym nie widzia? cho? odrobiny racji w tym co napisa?em nawet bym tego tematu nie pisa? tylko po napisaniu wszystkiego wyjeba? to w nie pami??.
Nie martw si?. Za rz?d?w Uncrossa (kt?rego przecie? wychwala?e?) kupa user?w mia?a destruktywne za nic. Jeden pajac r??nicy nie robi, zw?aszcza, ?e naprawd? jest pajacem.
By?em jednym z tych pajac?w, wi?c raczej go nie wychwala?em.
Popieram dzia?anie tych os?b! Ownerem forumowego VT powinna by? administracja danego forum, a nie wielkoduszny dobroczy?ca. Zreszt? to VT nie by?o do ko?ca Faitha. Jestem ciekaw, co by zrobi? z tym serwerem, gdyby nie Deeboz .
Nie mieszaj Deeboza do tego czy powsta?o VT gdy? na pocz?tku op?acali je Ognisty i Faith. Deeboz wyczu? okazj? na admina zacz?? wysy?a? kas? proste i logiczne.
Podsumowuj?c ten temat my?l?, ?e jeste? cz?owiekiem kt?ry tak naprawd? chce si? miesza? w ?ycie kadry nachylaj?c przy tym u?ytkownik?w, kt?rzy tak naprawd? nic nie wiedz?, bo to strefy zamkni?te i ukryte. Chcesz zmieni? ostrze?enia? Prosz? bardzo, tylko od grupy support+ si? za przeproszeniem odpierdol. Administratorzy nie s? po to, by ?wieci? wy??cznie kolorkiem. Maj? swoje misje, kt?re wykonuj?, a raczej si? staraj? je wykonywa?.
Miesza? w ?ycie forum czy tam kadry? Nie no ja trzymam za s?owo kadr? w sprawie polepszenia stosunk?w u?ytkownicy - kadra, w kt?rym? temacie w dziale technicznym by?o co? takiego napisane w tym celu powsta?y nieanalizowane ankiety, a jak s? analizowane to nic z tego nie wychodzi. Odpierdala? si? od niczego nie musz?, bo jeszcze si? nie przypierdoli?em.

Ja r?wnie? nie jestem za tym, aby te zmiany nast?pi?y. Denerwuje mnie jednak podej?cie Mikiego ostatnim czasy do innych u?ytkownik?w - Zwr?? uwag? "Szanowny Panie", ?e gdyby nie ten kolorek, wcale si? nie r??nisz od nas, i to, jak si? zachowujesz przypomina Mi Uncrossa.

Gdybym zachowywa? si? jak Uncross, to zapewniam Ci?, ?e Ty, Archiomande i par? innych wojowniczych ???wi ninja mia?oby ju? kresk? na nicku. Skoro jestem niby Uncrossem, kt?rego zaczynam rozumie? i pierwszy raz pozdrawiam go, to okazuj? wam mi?osierdzie, ?e nie macie bana.

@Ralaa
Nie pisz o czym?, o czym nie wiesz.

@Archiomnde i ca?e mn?stwo innych os?b.
Spraw? Deeboza uwa?am za zamkni?t?. Od tej pory, ka?dy, kto b?dzie pr?bowa? cokolwiek napisa?, co by go oczernia?o dostanie w prezencie kresk?. Nie po to tylko pierdolenia na Vt, ?eby znowu by? o to war.
Notka moderatorska:
Pozw?l, ?e w tej kwestii Administrator zdecyduje, kiedy sko?czy? dan? spraw?.

Pozdrawiam was drodzy wojownicy, niech moc b?dzie z wami.

@down
Nie ukrywam nic, ka?dy kto powinien co? wiedzie? by? na vt i sprawa by?a wyja?niana.

Ostatnia edycja:

Gdybym zachowywa? si? jak Uncross, to zapewniam Ci?, ?e Ty, Archiomande i par? innych wojowniczych ???wi ninja mia?oby ju? kresk? na nicku. Skoro jestem niby Uncrossem, kt?rego zaczynam rozumie? i pierwszy raz pozdrawiam go, to okazuj? wam mi?osierdzie, ?e nie macie bana.
@Ralaa
Nie pisz o czym?, o czym nie wiesz.
@Archiomnde i ca?e mn?stwo innych os?b.
Spraw? Deeboza uwa?am za zamkni?t?. Od tej pory, ka?dy, kto b?dzie pr?bowa? cokolwiek napisa?, co by go oczernia?o dostanie w prezencie kresk?. Nie po to tylko pierdolenia na Vt, ?eby znowu by? o to war.
Pozdrawiam was drodzy wojownicy, niech moc b?dzie z wami.

Zaprzeczasz sam sobie - paradoks.

Skoro zainstnia?a sytuacja z kupowaniem rang mia?a miejsce, to powinno to by? ujawnione na ?wiat?o dziennie.Je?eli nie, czego si? tak obawiasz?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry