Par? ma?ych, ale wa?nych propozycji.

Status
Zamknięty.
Odp: Par? ma?ych, ale wa?nych propozycji.

Skoro zainstnia?a sytuacja z kupowaniem rang mia?a miejsce, to powinno to by? ujawnione na ?wiat?o dziennie.Je?eli nie, czego si? tak obawiasz?
Warto zada? sobie pewne pytanie: czy u?ytkownicy maj? wiedzie? o wszystkim, co si? dzieje wewn?trz kadry? Gdyby tak mia?o by?, to pewnie i ukryte dzia?y sta?yby si? og?lnodost?pne. U?ytkownicy za to wiedz?, kto zosta? moderatorem czy supportem, wiedz? w jakim dziale pracuje i to im powinno wystarczy?. Za? pytania 'za co?', 'po co?', 'dlaczego?' s? nie na miejscu - bo to nie sprawa zwyk?ych szarak?w, a tylko i wy??cznie kadry.

Pierdolenie, pierdolenie. Zauwa?y?em, ?e miki uwa?a, ?e nikt nic nie wie tylko on wie i osoby anonimowe, kt?re nie istniej?. Miki - zachowaj twarz ;]. Co do tych warn?w, to nie usuwa? tylko nauczy? moderator?w ?agodnego traktowania. M?wisz miki, ?e ka?dy by? na Vt taa? A tak naprawd? takiej sytuacji nie by?o, nikogo nie by?o wtedy na VT>.

Sprawa z wtr?ceniem nie powinna Ci? ani troch? interesowa?, ba, powiniene? nawet jej nie porusza?, bo jak ka?da z os?b wiem, do kogo posta mo?na si? wtr?ci?, a do kogo nie.
To chyba jedyny punkt z tych propozycji Archimonde, w kt?rym zgadzam si? z nim w ca?o?ci. Ostatnimi czasy zdecydowanie zbyt cz?sto korzystasz z mo?liwo?ci edycji cudzych post?w. By? tu ju? jeden taki - Seylit. Po paru mocnych uwagach wreszcie przystopowa?.

Archimonde napisał:
Usuni?cie ostrze?e? "ma?owarto?ciowy post", "post nie na temat" i "g?upi post" o co si? og?lnie rozchodzi. Mog? za?o?y? si?, ?e najwi?cej u?ytkownik?w opu?ci?o to forum z w?asnej woli lub z przymusem(ban za przekroczenie limitu ostrze?e?). Te ostrze?enia t?pi? liczb? "aktywnych u?ytkownik?w" i zniech?ca do pisania post?w.
W?a?nie jeb?e? paradoks. Je?eli u?ytkownik jest aktywny, to pisze WARTO?CIOWE I M?DRE posty, nie ma wyr??nie? za nic. usuni?cie tych dw?ch czynnik?w, za kt?re wstawia si? warny spowodowa?oby ogromny przyp?yw spamu i g?upoty na forum. Poza tym jak wyobra?asz sobie dyskusj? z ustalonym okre?lonym tematem, na kt?rym ?aden post nie jest na ten?e temat napisany? Pomy?l nad tym.
Archimonde napisał:
Na forum hunted.pl i tibia.pl tak mi si? zdaje, ?e tak jest o ile si? nie myl? tak by?o, ?e posty typu "fajne zdj?cia dobrze wam idzie", "dobry skrypty 10/10", "m?j ?wiat gz dla ekipy" nie s? karane co przyci?ga u nich co raz wi?cej u?ytkownik?w mo?e i jest to troch? spamerskie i forum jest do dyskusji, a nie do takiego "pieprzenia", ale skoro s? dzia?y zdj?cia w og?le skrypty itp. to w jaki niby spos?b mamy dyskutowa? skoro jak kto? zacznie jak?? dyskusj? to gdy uzyska odpowied? od kogo? to ta osoba zostanie nagrodzona ostrze?eniem za "post nie na temat", "g?upi post" i "ma?owarto?ciowy post". Usu?cie te ostrze?enia albo chocia? dajcie luzu u?ytkownikom w zdj?ciach, hyde parku, skrypty itd.
Fakt, pod zdj?ciami i skryptami czasem widz? prosty opis "Fajne screeny 10/10" i my?l?, ?e jest to pr?ba nabicia sobie post?w. Moim zdaniem warto by?oby wy??czy? w tym dziale licznik post?w i pozwoli? na tak kr?tkie uwagi. Poprawi?oby to aktywno?? user?w (kt?rzy zazwyczaj boj? si? pisa? tam post?w) w tych tematach i moderatorzy mieliby mniej roboty. Wszyscy byliby szcz??liwi. Jeszcze jedna sprawa odno?nie zdj?? itp. - mo?na te? poprawi? punkt w regulaminie, kt?ry m?wi o dyskusji WY??CZNIE na temat zdj??. By?oby mi?o, gdyby mo?na by?o podyskutowa? tak?e na temat serwera i samej postaci, kt?rej dany temat dotyczy. Komentarze do samych screen?w - no c??, ci??ko jest napisa? warto?ciowego posta do np. 1 czy 2 obrazk?w.
Archimonde napisał:
strze?enie "obra?anie u?ytkownik?w" proponuj? ma?? zmian? do tego ostrze?enia by nie by?o przyznawane wtedy gdy moderator+ zobaczy u?ytkownika obra?aj?cego innego u?ytkownika na sb, w notkach, postach tylko, je?eli osoba, kt?ra zosta?a obra?ona przez kogo? naprawd? poczuj? si? obra?ona i sama zraportuje dan? osob?. Wed?ug mnie kadra nie powinna si? wtr?ca? w flame wary mi?dzy u?ytkownikami chyba, ?e jest to na shoutboxie. Gdy? w postach jak dla mnie nikomu to nie wadzi, a nie raz widzia?em gdy kto? zosta? ukarany w po?cie za jedno s?owo.
Jedno s?owo - popieram. Lepiej, ?eby mod+ nie wtr?cali si? w te k??tnie, gdy? sami mog? - w przyp?ywie gniewu jednej ze stron - zosta? obra?eni. Warto poczeka?, a? k??tnia sama si? ustabilizuje.
Archimonde napisał:
Ranga menager jak wiemy istnieje ju? d?u?szy czas ma tam swoje jakie? okre?lone zadania z tego co ja wiem to kontrola wszystkich ni?ej jak i robienie ankiet nie wiem jaka jest prawda ja wiem to z perspektywy u?ytkownika.
Na temat menager?w si? nie wypowiem. Dlaczego? Nie obserwuj? ich los?w i tego, jak dzia?aj?, wi?c nie mam na ten temat zdania.
Archimonde napisał:
Grupa zas?u?eni zosta?a kiedy? zreorganizowana przez Uncross'a, lecz po jego odej?ciu znowu zrobi? si? tam syf i s? ludzie, kt?rzy nie zas?u?yli albo nie ma tych co tan naprawd? zas?u?yli.
My?l?, ?e jest tam kilka os?b, kt?re dla forum nic nie zrobi?y, ale to te? nie moja sprawa. Jest bajzel, ale nie jest to m?j bajzel. Je?li kto? uzna, ?e czas zrobi? tam porz?dek, to zrobi, je?li nie - mamy ludzi grzej?cych miejsce w grupie rang, do kt?rej nie zas?u?yli, ?eby do??czy?.
Archimonde napisał:
warto te? wspomnie? o grupie Support, kt?rej sens istnienia zmieniany by? milion razy. Chcia?bym tutaj zapyta? czy osoba, kt?ra znowu zreorganizowa?a t? grup? pomy?la?a chocia? 3 razy? Byli pomocnicy dla moderator?w by?o dobrze, niekt?rzy pracowali summiennie co wida?, bo ich dzisiejszych rangach, niekt?rzy nie przychodzili nowi odchodzili starzy, ale ci?gle trwa?a ta praca w tej grupie. Teraz jak dla mnie jest troch? bez sensu z t? grup? gdy?, niekt?rzy z support?w odwalaj? ca?? robot? za moderator?w np. w dziale Narz?dziach support dodaje prawid?owe tagi/prefixy i tak?e zmienia je na odpowiednie. Szczytem jest to, ?e usuwa nawet za moderatora hack-linki, kt?re powinny by? usuwane przez moderatora i od razu osoba podaj?ca takiego linka powinna by? banowana.
Popieram. Poprzednie zadania supportu to by?o raportowanie i POMAGANIE moderatorom, lecz nie odwalanie za nich ca?ej roboty, jak to jest w niekt?rych przypadkach.
Archimonde napisał:
Korupcja i nadu?ywanie w?adzy w kadrze.
Z tym raczej wiele nie wsk?rasz, by?y ankiety na ten temat, tematy buntu i odej?cia z forum, ale nikt nie pomy?la?, ?eby zmieni? co? wi?cej ni? by?o zmienione. Nie wypowiem si?, bo ju? kiedy? to zrobi?am z negatywnym skutkiem dla mnie.
Archimonde napisał:
tym razem Faith ma destruktywne zachowanie za tak naprawd? nic.
Z tym si? nie zgodz?, niejednokrotnie widzia?am zachowanie Faitha na SB i w tematach, jego ataki na innych u?ytkownik?w i spam w shoutboxie. Pr?bowa?am porozmawia? z nim normalnie - nie poskutkowa?o. Uwa?am, ?e bana na tnet dosta? s?usznie. Jednak czy tak samo na VT - nie wiem, nie przesiaduj? tam, wi?c nie wiem jak jest.
Tak, teraz mo?ecie mnie pogry?? i zlinczowa?.

Ni chuja nie chce mi si? czyta? wypowiedzi poprzednik?w, tote? je?li si? powt?rz? - wybaczcie mi to.

Ad. "Pierwsza sprawa"
Nie pierdol farmazon?w. To, ?e na naszym forum spamerskie i ma?owarto?ciowe posty s? karane tylko u?atwia przegl?danie w?tk?w i usprawnia dzia?anie tego ca?ego przedsi?wzi?cia. Wyobra?asz sobie, ze musisz si? przedziera? przez 20 stron spamu w stylu "jeaaa, ale super, miljon / miljon", ?eby odnale?? interesuj?c? ci? wskaz?wk? / pomoc / informacj?, kt?ra nie zosta?a zamieszczona w pierwszym po?cie? Nonsens jak st?d do nieba. Ponadto a? tak bardzo licznik post?w na TNET nie jest wa?ny - staramy si? dzi?ki temu utrzyma? poziom wy?szy od hunted czy torga, kt?re odwiedzi?am nie raz i stwierdzi?am, ?e s? to wyl?garnie spamu wi?ksze ni? nasze tnetowskie poradniki.

Ad. "Druga sprawa"
Najcz??ciej jest tak, ?e kto?, kto poczu? si? obra?ony przez kogo? innego raportuje dany post i zg?asza to moderatorom. Kiedy jednak jaki? zielony, pomara?czowy czy ktokolwiek inny nale??cy do kadry moderuj?cej zauwa?y ewidentne obra?anie (typu "ty jebany skurwielu, pierdol? twoj? matk?") to wed?ug ciebie ma czeka?, a? kto? to zraportuje? Wiadomo, ?e za zwroty typu "noob" si? nie karze (nie powinno, IMO), bo cz?sto s? u?ywane w zupe?nie innym kontek?cie ni? obraza, ale ca?kowita zmiana tego punktu jest niepotrzebna.

Ad. "Trzecia sprawa"
Managerzy to g??wnie osoby, kt?re nawi?zuj? kontakt z u?ytkownikami w?a?nie poprzez ankiety, dzi?ki kt?rym mo?na pozna? ich opini?, oraz nadzoruj? prac? os?b postawionych ni?ej. To, ?e definicja naszych menad?er?w jest inna od tej, kt?r? przedstawia ciocia Wiki... Co z tego? Je?li zosta?aby mi ustawiona ranga "Bogini Stworzenia" oznacza?oby to, i? od tej pory odpowiadam za wszelkie stworzenie i powinnam sta? si? niematerialnym bytem, kt?ry panuje nad ?wiatem? I don't think so.

Ad. "Czwarta sprawa"
C??, od reorganizowania Zas?u?onych s? ci, kt?rzy maj? jakio-takie poj?cie o pracy os?b, kt?re si? tam znalaz?y, czyli nie jeste? to ty. Je?li kto? nie zrobi? wystarczaj?co du?o dla forum trafia na u?ytkownika, proste. Co si? za? tyczy supportu - ci?g?e zmiany s?, jak mi si? zdaje, poszukiwaniem tego z?otego ?rodka. Administracja pr?buje nowych rzeczy i sprawdza, w jakim zadaniu czarni sprawdz? si? najlepiej - kiedy to ustal?, zmiany si? zmniejsz?. Tak? mam przynajmniej nadziej?. ;3

Ad. "Pi?ta sprawa"
Po raz kolejny stwierdzam, i? nie jeste? osob?, kt?ra powinna decydowa? o tym, kt?rzy moderatorzy powinni zosta?. Uwierz mi, Speeder leni nie trzyma. Jego bulwersy na ventrilo o tym przekonuj?. ;3

Ad. "Sz?sta sprawa"
HAHAHAHAHA. XDDD S?uchaj no, g?upota ludzka nie zna granic. Gdyby do mnie kto? powiedzia? "wy?lij smsa albo ban" kaza?abym mu spierdala?. To, ?e inni ludzie s? na tyle naiwni, by przystawa? na taki warunek - kurwa no, co mnie to obchodzi. xd
Btw. bawisz si? w adwokata? Faith nie by? i nie jest ?wi?ty, s?usznie dosta? perma i chuj.

Poza tym, cz?owieku, chcesz pisa? rewolucyjne elaboraty - ogarnij interpunkcj?.

Kurcz?, og??em rzecz bior?c nie widz? ?adnego sensu k??cenia si? o metody moderacji, i tym podobne. Przecie? ka?dy ma swoj? - unikaln? osobowo??, i nie mo?e by? za to karany. Warto zastanowi? si? nad popraw? waszego odnoszenia si? do Moderator?w, oraz wy?szej rangi.

Mimo wszystko oni s? wy?ej nas, co oznacza, ?e osi?gn?li co?, na co my musimy jeszcze pracowa?. Co do pomys??w. Uwa?am, ?e wprowadzi?oby to chaos na Forum - brak dyscypliny tworzy hierarchi?, kt?ra przeradza si? w bunt, i dosz?oby do tego, ?e u?ytkownicy wchodziliby na g?ow? Moderatorom.

Pozdrawiam was.

na tnp trzyma mnie TYLKO to, ?e jest po Polsku. Gdybym lepiej umia? Angielski dawno przeni?s?bym si? na otland. Ale Twoje propozycje s? zajebiste to trzeba napisa?. Zgadadzam si? ze wszystkim a zw?aszcza z 1. i 2. punktem. :)

Spr?buj? pokr?tce odpowiedzie? na propozycje i zarzuty Archimonda (przyznaj? od razu, nie czyta?em post?w w temacie, jedynie post autora, wi?c prosz? nie krzycze? i nie bi?):

1. S?dz?, ?e ma?a zmiana odno?nie tego mog?aby wej?? w ?ycie, je?eli wi?kszo?? by?aby za - chodzi mi o to, by po prostu, jak sam zaproponowa?e?, w dzia?ach, w kt?rych dochodzi do takowych post?w, wy??czy? naliczanie post?w - po co? ano po to, ?e w dziale typu skrypty czy zdj?cia, po 2-3 postach nie ma ju? czego dodawa?, wszelkie argumenty zostaj? wyczerpane i zaczyna si? powtarzanie wypowiedzi poprzednik?w lub nieszcz?sne pr?by synonimiczno?ci tre?ci - co nie zawsze ko?czy si? po??danym skutkiem. Tak?e, je?li chodzi o tak? zmian?, by?bym sam za tym.

2. Je?li chodzi o kwesti? warna o tre?ci 'obra?anie u?ytkownik?w' - nie chodzi tu o to, ?e u?ytkownik ma czu? si? ura?ony i nas poinformowa? lub nie, chodzi o to, ?e na forum powinna obowi?zywa? kultura s?owna i nie powinny lecie? w stron? innych os?b ?adne wyzwiska - chocia? wiadomo, ?e zdarza si? to ka?demu - i u?ytkownikom, i kadrze. Po prostu, warn jest dobrze stosowany, poniewa? musimy zapobiega? chamstwu i go nie szerzy?.

3. Co do rangi managera - owszem, do niedawna ranga ta nie r??ni?a si? zbytnio od rangi global moderatora, lecz po ostatnich zmianach otrzyma?a nowe zadania i wi?cej przynale?no?ci - niestety, nikt Was nie powiadomi? o zmianach, za co serdecznie przepraszam, to b?dzie trzeba nadrobi?, by nie by?o niedom?wie?, ?e jest kupa rang, a tak naprawd? nie wiecie, co poszczeg?lni kolorowi tutaj robi?.

4. Kto w grupie zas?uzonych nie powinien mie? zas?u?onego? Konkrety. Co do supporta, odpisa?em poni?ej.

5. Ostatnimi czasy, moderatorzy za swoje nier?bstwo lec? na zbity pysk - mo?e nie jest to stosowne okre?lenie, ale tak jest. Je?eli kto? si? znudzi?, to po prostu si? ?egnamy. Support nie s?u?y tutaj w tej chwili jako zabawka moderatora i jego g??wna pomoc - jest on przydatny w pracy z portalem i ma dodatkowe zadania, w kt?rych zostaje przydzielony do poszczeg?lnych dzia??w i po prostu raportuje posty - lecz jak wiadomo, mo?e to robi? ka?dy. Przypomn? tylko sytuacj? Blackq, kt?ry wykazywa? si? du?? aktywno?ci? i ch?ciami za czas?w supporta i zosta? wynagrodzony pozycj? moderatora - wi?c jednak jest troch? inaczej ni? twierdzisz.

6. Co do nadu?ywania w?adzy - owszem, ostatnimi czasy zdarza si? to do?? cz?sto, wcze?niej a? za cz?sto, po to jednak zacz?li?my reagowa? wraz z Ivelliosem, by z tym sko?czy?. Kolorowi nie s? ponad prawem, s? po prostu wyr??nieni spo?r?d tysi?cy innych u?ytkownik?w, swoj? pomoc?, aktywno?ci?, pomys?ami i kreatywno?ci? dostaj? si? w szeregi kadry, gdzie p??niej albo udowadniaj?, ?e zas?u?yli na wyr??nienie, albo tego nie robi? i zostaj? wydaleni.
Sprawa korupcji lub domniemanej korupcji, jak kto woli. Sprawa Deeboza mia?a r??ne oblicza, jednak owszem, mia? swego czasu rang? supporta za jakie? tam drobne 'podarunki', lecz by?y tu te? inne kwestie, zwi?zane bardziej z osob? jego wcze?niejszego opiekuna - Norberta ni? z tym, ?e musia? co? komu? p?aci?, by zosta? wyr??nionym.

Podpisuj? si? pod Archimondem, nie chc? widzie? rzucania mi?sem, ka?dy mo?e si? wypowiedzie?, a temat ma s?u?y? temu, by wyci?ga? wnioski, a nie pierdoli? bez sensu.

Jeszcze raz sorry, ?e nie czyta?em ca?ego tematu.

#edit - fail, nie zauwa?y?em punktu ;<

A ja dodam co? ma?ego od siebie, proponuj? r?wnie? wycofa? z regulaminu owy punkt "Rozdawanie nies?usznych podzi?kowa?"

Ot?? zasmakowa?em tego, ju? mia?em mie? czysty profil, ale nie, pewny cz?owiek musia? si? dojeba?. Po co jest w og?le co? takiego jak "PODZI?KUJ", czy? nie do tego, ?eby rozdawa? podzi?kowania za to, ?e spodoba? nam si? czyi? post?
No w?a?nie, mi si? spodoba? jeden post w "bash", m?wi?c inaczej - by? ?mieszny.
Da?em podzi?kowanie i dosta?em warna za niby rozdawanie nies?usznych podzi?kowa?, co jest w cholere ?mieszne.

Pod reszt? r?wnie? si? podpisuj?.

'x3lio.

Ten temat jest pojebany.
Tyle.
Czytaj?c posty, wida?, ?e "rangi" naskakuj? na siebie, trzymaj? si? tylko we w?asnej grupie. Ludzie kurwa (kadro) mo?e troch? wsp??pracy? Troch? mi to przypomina Tibiopedi?. Wpierdala si? do kadry pe?no ludzi i s? p??niej problemy.
Z tego co widz? w tematach prowadzonych przez kadr? (historia cz?onk?w) ludzie przychodz?, odchodz? i w k??ko. Nie liczni potrafi? zarz?dza? tym forum i wsp???y? z kadr?.
Wi?c je?li Archimonde chcesz jakichkolwiek zmian, kadra powinna by? "przesortowana".
Mo?e mnie zbesztacie, zbanujecie, wbijecie mi na chat?, racja rzadko tu bywam (oczywi?cie przez bany za ma?owarto?ciowe posty, POZDRAWIAM MAM?!) ale ?lepy na tyle nie jestem. Nie b?dzie dobrych stosunk?w mi?dzy grup? A i B, skoro jedna podzielona jest na A i ?.
Znalaz?em, sobie taki o to obrazek:
nowyobrazbitmapowywindoth.png

Co do ostatniej wypowiedzi Ognistego. "inni potrafili ze sob? normalnie rozmawia?" Inni, mo?e dwaj koledzy?

Jeste?my tylko Polakami ale k??tnie na forum to raczej tu normalka. Ka?dy je?dzi ka?dego, jeden kadrowicz do??czy si? i stanie po stronie jednego, wtedy s?abszej rangi kadrowicz, (nawi?zanie do pierwszych s??w) lub taki, kt?ry jest mniej wa?ny a cz?sto mo?e mie? racj?, broni atakowanego podw?jnie. Co z tego wychodzi? Jeden zosta? zfaworyzowany, drugi zbanowany a w kadrze jest ju? k??tnia o to z kim ty trzymasz?

Powiem wam, ?e tu jest wi?kszy burdel ni? na innych forach, z kt?rych kadro strasznie kpicie. Mo?e u?ytkownicy s? niskiej inteligencji ale to ju? nie wina kadry. Tutaj, nie kt?re osoby z kadry s? do?? kontrowersyjne przez co s? k??tnie ale obwiniacie nas, ?e to my pierdolimy na tym forum g?upoty.

Co do moderacji, tyle os?b niby jest wspania?ych i tak pracuje a ja my?l?, ?e to tylko powolne usuwanie pewnych os?b z forum. Czasem, no trudno bywa pisze te "ma?owarto?ciowe" posty ale kurwa, nie mog? wytrzyma? gdy widz? jeszcze wi?kszy debilizm (wiem pojecha?em si?). Moim zdaniem jeste?cie tu aby si? wy?y?, nie obchodzi was czy to b?d? ja czy kto? inny, wa?ne, ?e pracujecie co?

Tera przywal? si? do regulaminu:

"1. Tre?? post?w nie mo?e narusza? dobra osobistego innych u?ytkownik?w, jak r?wnie? nie mo?e narusza? og?lnie przyj?tych zasad kultury i dobrego obyczaju."

Po co ten punkt, skoro cz?sto oskar?a si? "dobrych" o naruszanie dobra osobistego? Je?li kadrowicz nie wie kto naprawd? zawini?, mo?e niech spyta si? koleg?w z wi?kszym sta?em?

"3. Pisz?c post, nale?y pami?ta?, aby - w miar? mo?liwo?ci - pos?ugiwa? si? poprawn? polszczyzn? oraz unika? liter?wek."

Wiele os?b ma mo?liwo?? ale co z tego?

"5. Posty o niskiej warto?ci merytorycznej, nic nie wnosz?ce do dyskusji, ?wiadcz?ce jedynie o tym, ?e u?ytkownik stara si? podnie?? sw?j licznik napisanych post?w, mog? zosta? - bez poinformowania o tym u?ytkownika - usuni?te."

Jako? posty zostaj? tka jak ostrze?enia. Mo?e czas wy??czy? licznik post?w i przetestowa? u?ytkownik?w?

"14. Zabronione jest pisanie tego samego co poprzednicy (powtarzanie si?)."

W takim razie po co dzia? Mity i legendy. O SoFie przewa?kowali?my 30 stron? O tym samym?

"22. Pisz?c post, u?ytkownik jest zobowi?zany do zapoznania si? z poprzednimi postami (w wypadku d?ugich temat?w ostatnie 2 strony+ta na kt?rej pisze). Przy ka?dym po?cie nale?y te? sprawdzi?, czy w po?cie autora nie wprowadzono zmian"

Speeder:
"(przyznaj? od razu, nie czyta?em post?w w temacie, jedynie post autora, wi?c prosz? nie krzycze? i nie bi?):"

Co z tego u?ytkowniku o randze administratora. Regulamin obowi?zuje chyba wszystkich? Mo?e czego? nie wiem.

Beoska:
"Ni chuja nie chce mi si? czyta? wypowiedzi poprzednik?w, tote? je?li si? powt?rz? - wybaczcie mi to."
To samo co pan wy?ej.

--Moje propozycje.

~ Rozmowa wewn?trz kadry. CA?EJ kadry a nie kurwa nowych tylko. Starzy nie zawsze ?wi?ci. Musicie zrobi? sobie rozmow? ma VT czy gdzie tam sobie gadacie dla wszystkich. Fajne jest to forum ale szkoda, ?eby zarz?dzali nim ludzie, kt?rzy si? nawzajem besztaj?.

~ Licznik post?w. Wy??czy?, nie chcecie to spamu, to spamerzy uciekn? bo nie b?d? mieli swoich pokemoniastych cel?w bycia pierwszym.

~ Ostrze?enia za te ma?ozajebiste posty, mo?e czas (tak jak w regulaminie) zacz?? usuwa? je a nie niepotrzebnie dawa? te ostrze?enia, kt?re naprawd? zniech?caj? do bycia tutaj z wami.

~ Mo?e czas wzorowa? si? np. Cipsoftem i stworzy? jak?? grup? os?b typu CM (Mirade, Rejana, Ogrey), kt?rzy mogliby porozmawia? z szarymi u?ytkownikami o ich problemach na tym forum. Mo?e lepiej nie stawia? do pojedynku u?ytkownik vs wysoka ranga. Wiadomo za kim b?dzie wi?kszo??.

To na tyle, ju? powoli trac? wzrok.

Miejmy nadziej?, ?e b?dzie lepiej.

Polecam i pozdrawiam
AOTG

PS. ALBO MI SI? ZDAJ?, ALBO NA FORUM ZOSTA? CZAS ZIMOWY, JEST JU? 01.41 A NIE 23:40! xd

A jak na moje wszystkie odwo?ania od ostrze?e? powinien rozpatrywa? Ivellios, i czasem Speeder. I da? reprezentanta kadry i u?ytkownik?w i oni by wszystko omawiali.

Panie Archimonde czy ty jeste? taki g?upi czy udajesz cz?owieka kt?rym nie jeste? ? Po twoim zachowaniu na sb,forum czy ventrilo mo?na du?o si? dowiedzie? i stwierdzi?em i? jeste? debilem i idiot? gdy? nie umiesz si? zachowa? , m.in. w sprawie Deboza . Roztrz?sasz t? spraw? pokazujesz swoj? s?abo?? , co ci to da , je?eli to by?a prawda ? Po twojej wczorajszej rozmowie z ognistym na sb i tymi wszystkimi postami w tym temacie mo?na wywnioskowa? i? jeste? zazdrosny mu tego supporta .

By nie by?o of ,co? na temat

#Pierwsza sprawa.
Tu mog? si? z tob? zgodzi? i? te ostrze?enia s? niepotrzebne ale w wybranych dzia?ach . Np w hyde park , mo?na pisa? i pisa? i tam te ostrze?enia powinny si? utrzyma? . Nie tylko w tym dziale i w kilku innych .

#Druga sprawa:
S?dz? i? moderator kt?ry zauwa?y obraz? u?ytkownika nie powinien w ?aden spos?b reagowa? . Osoba kt?ra poczu?a si? ura?ona w jaki? spos?b przez kogo? powinna to sama zg?osi? .

#Trzecia sprawa.
Wiem tylko o menagerach , ze na tym forum robi? ankiety , przyjmuj? odwo?ania i odpowiadaj? na pytania([prv]nie zawsze).

#Czwarta sprawa.
Ludzie kt?rzy zawita?y z t? rang? na pewno na to zas?u?y?y poprzez czynny udzia? w forum itp . Nie mam ?adnych zastrze?e? co do tej grupy chod? kilka os?b(1) kt?re ostatnio dosta?y ta rang? nie powinny jej dosta? gdy? inne osoby kt?re wi?cej zrobi?y dobrego na rzecz forum i jej nie dostali a taki jeden co moderuje[1 dzia?] i nie odpowiada na pytania chod? nale?y to do jego obowi?zk?w , nie powinien dosta? tej rangi .

#Pi?ta sprawa.
Mym skromnym zdaniem chcia?bym wtr?ci? i? to by? b??d przydzielaj?c t? rang? do innych spraw ni? raportowanie post?w nieprzestrzegaj?cych regulaminu dzia?u>forum . By?o dobrze , zrobili?cie ?le .

#Sz?sta sprawa.
-.

~ Mo?e czas wzorowa? si? np. Cipsoftem i stworzy? jak?? grup? os?b typu CM (Mirade, Rejana, Ogrey), kt?rzy mogliby porozmawia? z szarymi u?ytkownikami o ich problemach na tym forum. Mo?e lepiej nie stawia? do pojedynku u?ytkownik vs wysoka ranga. Wiadomo za kim b?dzie wi?kszo??.
CM - Community Menager czy jak to tam si? pisze. Jak wida? na forum mamy menager?w, lecz nie poprawiaj? stosunk?w kadra - u?ytkownicy tylko robi? s?it ankiety bez jakiego kolwiek celu.
#Miki
Zabroni?e? pisa? o Deebozie ok to mo?e napiszemy o tobie;)?
http://tibia.net.pl/powitalnia/336182-mroczny-wita-symbolicznym-ave.html#post898825
Powinniene? przestudiowa? dok?adnie kiedy i w jakim celu daje si? ostrze?enie "obra?anie u?ytkownik?w" gdy? s?owem "wypierdalaj" jako? nie da si? urazi? kogo? no chyba, ?e ma tak zryt? psychik?, ?e p?jdzie si? poci??, ale fakt faktem jest to, ?e gdyby nie by? to Unado to by nawet tego warna nie by?o ju? nie m?wi?c o banie za multi konto, kt?re dosta? Unado od Ciebie albo Ognistego. W regulaminie wyra?nie jest napisane:
6. Dozwolone jest posiadanie wi?cej ni? jednego konta, jednak w przypadku gdy konta wykorzystywane s? w z?ej wierze lub powa?nie zostanie naruszony regulamin - istnieje mo?liwo?? zbanowania wszystkich kont u?ytkownika.
Chyba to konto nie s?u?y?o do robienia burdelu Unado tylko chcia? uczestniczy? w tej?e dyskusji, w kt?rej jakby nie patrze? jest osob? priorytetow?. Rozumiem, ?e chcecie poprzez banowanie uciszy? spraw?, ale nadszed? kres waszego pierdolonego ?miesznego t?umaczenia typu "Sami si? dopierdalali?cie do Deeboz'a", "dajcie jaki? sensowny dow?d" po?wi?c? jebane 3 godziny i zuploaduj? dla ca?ego tnet'a wasze "?arty" na vt i napinanie;).
Mo?e si? jeszcze pochwalicie co wczoraj zrobili?cie z starym Ventrilo na tnp. Mam nadziej?, ?e zmienili?cie ip i nie liczycie na punkty regulaminu na stronie, na kt?rej by?o kupione VT. Dopilnowanie has?a to inna rzecz ni? w?amanie;)

Panie Archimonde czy ty jeste? taki g?upi czy udajesz cz?owieka kt?rym nie jeste? ? Po twoim zachowaniu na sb,forum czy ventrilo mo?na du?o si? dowiedzie? i stwierdzi?em i? jeste? debilem i idiot? gdy? nie umiesz si? zachowa? , m.in. w sprawie Deboza . Roztrz?sasz t? spraw? pokazujesz swoj? s?abo?? , co ci to da , je?eli to by?a prawda ? Po twojej wczorajszej rozmowie z ognistym na sb i tymi wszystkimi postami w tym temacie mo?na wywnioskowa? i? jeste? zazdrosny mu tego supporta .
Mam zazdro?ci? suporta w chuja sobie lecisz czy co? Zbytnio mi nie zale?y na randze na forum i nigdy nie b?d? zazdro?ci? osobie, kt?ra udaje inteligenta i siedzi cicho jak jej obro?c?w nie ma. G?wno b?d? t?pi? i nie dam za wygran?. I powiedz mi w o jakiej prawdzie m?wisz, ?e Deeboz nie mia? supporta za kas?? To ?e od Norberta ma to ju? na wej?ciu daje zdanie, ?e jak od kogo? innego ma to pewnie w taki sam spos?b zdoby?, bo tyle razy ile on wylecia? za nier?bstwo i potem wraca? to, a? nie chce si? wierzy?, ?e jego s?it sms'y nie miesza?y si? w to.

Ostatnia edycja:

Mo?e si? jeszcze pochwalicie co wczoraj zrobili?cie z starym Ventrilo na tnp. Mam nadziej?, ?e zmienili?cie ip i nie liczycie na punkty regulaminu na stronie, na kt?rej by?o kupione VT. Dopilnowanie has?a to inna rzecz ni? w?amanie ;)
Tak! Tak! Wreszcie co? o mnie. No wi?c do rzeczy, nie mam ochoty r?n?? idioty i m?wi? ale ja nic nie zrobi?em jestem "?fienty" g?wno mi mo?ecie zrobi?. Tak wczoraj dosz?o do ma?ej zabawy na starym ventrilo tnp. Dw?ch go?ci - w tym malina (ja) dobra?o si? do server admina na ventrilo zbanowa?o w?a?ciciela ventrilo. Teraz pytanie kto tu jest winny ? Wczoraj przed t? ca?? zabaw? poprosi?em tatusia o konsultacj? (prawnik) i wynika jasno ?e wina le?y po stronie Faitha nie po stronie 3 os?b kt?re uczestniczy?y w zabawie.
"Ale zaraz przecie? my mieli?my has?o a go nie powinni?my mie?... "
No tak, tylko jest jeden ma?y szkopu? kt?ry wszystko zmienia. Jakie? 2 miesi?ce temu dosta?em od Faitha dane logowania do DarkStarllc.com kt?re nie zosta?y zmienione. Wed?ug regulaminu samo podanie has?a komukolwiek jest niedozwolone, nie m?wi?c ju? o zmienieniu go po takim okresie. Podanie mi has?a stanowi?o pewnego rodzaju upowa?nienie na interwencj? na serwerach ventrilo znajduj?cych si? na koncie jak i upowa?nienie do interwencji wszelakiego rodzaju na komputerze, fakt zosta? ci odebrany dost?p na 60 minut? strata to nie wi?ksza ni? par? groszy, reszt? dost?p?w tak?e odzyska?e?. Wi?c za nim zaczniecie si? plu? jacy to my ?li, zabezpieczcie swoje has?o a jak je komukolwiek podali?cie zmie?cie na nast?pny dzie?.

Jedyny skory do przyznania si? w twarz,
Drako.

Tak! Tak! Wreszcie co? o mnie. No wi?c do rzeczy, nie mam ochoty r?n?? idioty i m?wi? ale ja nic nie zrobi?em jestem "?fienty" g?wno mi mo?ecie zrobi?. Tak wczoraj dosz?o do ma?ej zabawy na starym ventrilo tnp. Dw?ch go?ci - w tym malina (ja) dobra?o si? do server admina na ventrilo zbanowa?o w?a?ciciela ventrilo. Teraz pytanie kto tu jest winny ? Wczoraj przed t? ca?? zabaw? poprosi?em tatusia o konsultacj? (prawnik) i wynika jasno ?e wina le?y po stronie Faitha nie po stronie 3 os?b kt?re uczestniczy?y w zabawie.
"Ale zaraz przecie? my mieli?my has?o a go nie powinni?my mie?... "
No tak, tylko jest jeden ma?y szkopu? kt?ry wszystko zmienia. Jakie? 2 miesi?ce temu dosta?em od Faitha dane logowania do DarkStarllc.com kt?re nie zosta?y zmienione. Wed?ug regulaminu samo podanie has?a komukolwiek jest niedozwolone, nie m?wi?c ju? o zmienieniu go po takim okresie. Podanie mi has?a stanowi?o pewnego rodzaju upowa?nienie na interwencj? na serwerach ventrilo znajduj?cych si? na koncie jak i upowa?nienie do interwencji wszelakiego rodzaju na komputerze, fakt zosta? ci odebrany dost?p na 60 minut? strata to nie wi?ksza ni? par? groszy, reszt? dost?p?w tak?e odzyska?e?. Wi?c za nim zaczniecie si? plu? jacy to my ?li, zabezpieczcie swoje has?o a jak je komukolwiek podali?cie zmie?cie na nast?pny dzie?.
Jedyny skory do przyznania si? w twarz,
Drako.
No to jednak to ty by?e?? Kurwa, a jak?e ?wi?ty i uczciwy menager, kt?ry jest w og?le nie winny i si? g?upio t?umaczy co innego napisa?:
10xd9vo.jpg

To ?wiadczy o tym jak Ognisty k?amie i pewnie reszta wspomnianych w 1 po?cie. Zprzeczacie sami sobie i wpierdlaci? si? w co raz wi?ksze bagno. Jeden m?wi tak drugi tak, wi?c co jakei? rozdwojenie ja?ni czy mo?e za d?ugo przebywacie we w?asnym ?wiecie, w kt?rym jeste?cie trio rz?dz?cym i nietykalnym.
#down
Naucz si? czyta?.

Ostatnia edycja:

No to jednak to ty by?e?? Kurwa, a jak?e ?wi?ty i uczciwy menager, kt?ry jest w og?le nie winny i si? g?upio t?umaczy co innego napisa?:
To ?wiadczy o tym jak Ognisty k?amie i pewnie reszta wspomnianych w 1 po?cie. Zprzeczacie sami sobie i wpierdlaci? si? w co raz wi?ksze bagno. Jeden m?wi tak drugi tak, wi?c co jakei? rozdwojenie ja?ni czy mo?e za d?ugo przebywacie we w?asnym ?wiecie, w kt?rym jeste?cie trio rz?dz?cym i nietykalnym.
Ale do czego mia? si? przyzna? Ognisty skoro to ja ?

BAAAWI MNIE postawa Faitha, kt?ry najpierw sam wy?miewa? rzekome naci?ganie Deeboza na smsy, a teraz robi z tego afer? na skal? ?wiatow?. ;3

Poza tym mia?o nie by? flame'a, nie? Mieli?my rozmawia? o propozycjach Archimonde, a nie wyp?akiwa? si? na ramieniu innych u?ytkownik?w, jaka to kadra nie jest z?a.

Chocia? zgodz? si? z jednym:
Z tego co widz? w tematach prowadzonych przez kadr? (historia cz?onk?w) ludzie przychodz?, odchodz? i w k??ko.
Pojebane. Wybiera si? na top stanowisko zjeb?w, kt?rzy nieogarniaj?, trzeba ich potem wywali? i szuka? nowych, a poniewa? ogary s? zbanowane za chuj-wie-co kolejni kadrowicze to jeszcze wi?ksi idioci od poprzednich.

Ogarnijcie si? tam w g?rze i zr?bcie co?, by to zmieni?. ;p

@down
Mastah of ci?ta riposta. _/

@Faith
Odrobi?e? lekcje. Wow. O. o

A po chuj skoro mog? by? jak Ty i pracowa? w McDonaldzie zamiast si? uczy? -.-'
Hahahahahha, lo, rotfl, lmao, to by?o stwierdzenie wyra?aj?ce uznanie dla zebranych dowod?w, bez ironii, ogarze. xDDD We? my?l czasem.

No wiesz, ja u Ciebie z?apa?em ostr? ironi?, skoro tak to sorry xD Wybacz :\
Wybaczam ci, zwalimy to na poddenerwowanie sytuacj?. xd

Ostatnia edycja:

Beosia to nie ja to rozkopa?em, ale z ch?ci? ja to zakopi? xd Ognisty i reszta - m?wicie, ?e tak szanujecie Deeboza, jedynie si? pytacie czy wam co? kupi czy mo?e do?aduje konto. Nieraz by?y sytuacje, ?e Ty(Ognisty) i Miki nas uciszali?cie ?eby?my nie wje?d?ali tak na Deeboza bo si? obrazi i wam nie kupi. No, ale bez dowod?w si? nie ob?dzie!

Po pierwsze screen:
16hud01.png

Jako, ?e zapewne Ognisty si? wyt?umaczy, ?e to plagiat bo mam pr0 skill w paincie daje wam nagranie:

<= Kliknij w g?o?niczek!

To tez sfabrykowa?em? xDD Naciskali?cie na niego ostro i si? g?upio t?umaczycie, ?e mu potem pisali?cie "ej, ej, ale jak nie chcesz to nie kupuj", a tak na prawd? codziennie mu o tym wspominali?cie. Zapewne uleg?, mo?e nie w kwestii steam do source, ale za pewne co? tam by?o innego bo s?ysza?em rozmow? jak Deeboz si? pyta? do Ognistego czy kasa dosz?a i czy si? za nie najeba?...
Nie b?d? ukrywa?, ?e niby nic od niego nie wzi??em bo bym sk?ama?, ale przynajmniej w zamian mu nie da?em nic na forum - co najwy?ej vt admina za to, ?e sponsoruje vt i za nic wi?cej... Elo!

@Up
xd

@Beo
Hahahahahha, lo, rotfl, lmao, to by?o stwierdzenie wyra?aj?ce uznanie dla zebranych dowod?w, bez ironii, ogarze. xDDD We? my?l czasem.
No wiesz, ja u Ciebie z?apa?em ostr? ironi?, skoro tak to sorry xD Wybacz :\

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry