Odp: Par? ma?ych, ale wa?nych propozycji.
Ten temat jest pojebany.
Tyle.
Czytaj?c posty, wida?, ?e "rangi" naskakuj? na siebie, trzymaj? si? tylko we w?asnej grupie. Ludzie kurwa (kadro) mo?e troch? wsp??pracy? Troch? mi to przypomina Tibiopedi?. Wpierdala si? do kadry pe?no ludzi i s? p??niej problemy.
Z tego co widz? w tematach prowadzonych przez kadr? (historia cz?onk?w) ludzie przychodz?, odchodz? i w k??ko. Nie liczni potrafi? zarz?dza? tym forum i wsp???y? z kadr?.
Wi?c je?li Archimonde chcesz jakichkolwiek zmian, kadra powinna by? "przesortowana".
Mo?e mnie zbesztacie, zbanujecie, wbijecie mi na chat?, racja rzadko tu bywam (oczywi?cie przez bany za ma?owarto?ciowe posty, POZDRAWIAM MAM?!) ale ?lepy na tyle nie jestem. Nie b?dzie dobrych stosunk?w mi?dzy grup? A i B, skoro jedna podzielona jest na A i ?.
Znalaz?em, sobie taki o to obrazek:
Co do ostatniej wypowiedzi Ognistego. "inni potrafili ze sob? normalnie rozmawia?" Inni, mo?e dwaj koledzy?
Jeste?my tylko Polakami ale k??tnie na forum to raczej tu normalka. Ka?dy je?dzi ka?dego, jeden kadrowicz do??czy si? i stanie po stronie jednego, wtedy s?abszej rangi kadrowicz, (nawi?zanie do pierwszych s??w) lub taki, kt?ry jest mniej wa?ny a cz?sto mo?e mie? racj?, broni atakowanego podw?jnie. Co z tego wychodzi? Jeden zosta? zfaworyzowany, drugi zbanowany a w kadrze jest ju? k??tnia o to z kim ty trzymasz?
Powiem wam, ?e tu jest wi?kszy burdel ni? na innych forach, z kt?rych kadro strasznie kpicie. Mo?e u?ytkownicy s? niskiej inteligencji ale to ju? nie wina kadry. Tutaj, nie kt?re osoby z kadry s? do?? kontrowersyjne przez co s? k??tnie ale obwiniacie nas, ?e to my pierdolimy na tym forum g?upoty.
Co do moderacji, tyle os?b niby jest wspania?ych i tak pracuje a ja my?l?, ?e to tylko powolne usuwanie pewnych os?b z forum. Czasem, no trudno bywa pisze te "ma?owarto?ciowe" posty ale kurwa, nie mog? wytrzyma? gdy widz? jeszcze wi?kszy debilizm (wiem pojecha?em si?). Moim zdaniem jeste?cie tu aby si? wy?y?, nie obchodzi was czy to b?d? ja czy kto? inny, wa?ne, ?e pracujecie co?
Tera przywal? si? do regulaminu:
"1. Tre?? post?w nie mo?e narusza? dobra osobistego innych u?ytkownik?w, jak r?wnie? nie mo?e narusza? og?lnie przyj?tych zasad kultury i dobrego obyczaju."
Po co ten punkt, skoro cz?sto oskar?a si? "dobrych" o naruszanie dobra osobistego? Je?li kadrowicz nie wie kto naprawd? zawini?, mo?e niech spyta si? koleg?w z wi?kszym sta?em?
"3. Pisz?c post, nale?y pami?ta?, aby - w miar? mo?liwo?ci - pos?ugiwa? si? poprawn? polszczyzn? oraz unika? liter?wek."
Wiele os?b ma mo?liwo?? ale co z tego?
"5. Posty o niskiej warto?ci merytorycznej, nic nie wnosz?ce do dyskusji, ?wiadcz?ce jedynie o tym, ?e u?ytkownik stara si? podnie?? sw?j licznik napisanych post?w, mog? zosta? - bez poinformowania o tym u?ytkownika - usuni?te."
Jako? posty zostaj? tka jak ostrze?enia. Mo?e czas wy??czy? licznik post?w i przetestowa? u?ytkownik?w?
"14. Zabronione jest pisanie tego samego co poprzednicy (powtarzanie si?)."
W takim razie po co dzia? Mity i legendy. O SoFie przewa?kowali?my 30 stron? O tym samym?
"22. Pisz?c post, u?ytkownik jest zobowi?zany do zapoznania si? z poprzednimi postami (w wypadku d?ugich temat?w ostatnie 2 strony+ta na kt?rej pisze). Przy ka?dym po?cie nale?y te? sprawdzi?, czy w po?cie autora nie wprowadzono zmian"
Speeder:
"(przyznaj? od razu, nie czyta?em post?w w temacie, jedynie post autora, wi?c prosz? nie krzycze? i nie bi?):"
Co z tego u?ytkowniku o randze administratora. Regulamin obowi?zuje chyba wszystkich? Mo?e czego? nie wiem.
Beoska:
"Ni chuja nie chce mi si? czyta? wypowiedzi poprzednik?w, tote? je?li si? powt?rz? - wybaczcie mi to."
To samo co pan wy?ej.
--Moje propozycje.
~ Rozmowa wewn?trz kadry. CA?EJ kadry a nie kurwa nowych tylko. Starzy nie zawsze ?wi?ci. Musicie zrobi? sobie rozmow? ma VT czy gdzie tam sobie gadacie dla wszystkich. Fajne jest to forum ale szkoda, ?eby zarz?dzali nim ludzie, kt?rzy si? nawzajem besztaj?.
~ Licznik post?w. Wy??czy?, nie chcecie to spamu, to spamerzy uciekn? bo nie b?d? mieli swoich pokemoniastych cel?w bycia pierwszym.
~ Ostrze?enia za te ma?ozajebiste posty, mo?e czas (tak jak w regulaminie) zacz?? usuwa? je a nie niepotrzebnie dawa? te ostrze?enia, kt?re naprawd? zniech?caj? do bycia tutaj z wami.
~ Mo?e czas wzorowa? si? np. Cipsoftem i stworzy? jak?? grup? os?b typu CM (Mirade, Rejana, Ogrey), kt?rzy mogliby porozmawia? z szarymi u?ytkownikami o ich problemach na tym forum. Mo?e lepiej nie stawia? do pojedynku u?ytkownik vs wysoka ranga. Wiadomo za kim b?dzie wi?kszo??.
To na tyle, ju? powoli trac? wzrok.
Miejmy nadziej?, ?e b?dzie lepiej.
Polecam i pozdrawiam
AOTG
PS. ALBO MI SI? ZDAJ?, ALBO NA FORUM ZOSTA? CZAS ZIMOWY, JEST JU? 01.41 A NIE 23:40! xd