• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Pogromca Budyniu] Kiedy? mo?e zostan? maperem... ;d

Status
Zamknięty.
Odp: [Pogromca Budyniu] Kiedy? mo?e zostan? maperem... ;d

Oceni? tylko prac? wy?ej, bo mam ma?o czasu.
Natura, kt?r? tworzysz pod murami fortecy nadaje si? na ma?e lokacje - na du?ych ?le wychodzi
Tak? fortec? to bardziej bym do ork?w przydzieli?, ni? elf?w, piszesz, ?e to siedziba, cho? to forteca.
D?? jeszcze, na miasto jakie?, ale g?ra Ci nie wysz?a, szczeg?lnie ta forteca.

Co? z pojedynku, tematem pracy by?a: Siedziba kr?la elf?w. W temacie pojedynku m?wili, ?e to nie te klimaty, a jakie? Czego mam u?y?, prosz? o pomoc.
(obrazek)
Ja to bym zrobi? du?y drewniany dom z wej?ciem przez tzw. ganek(co? jak w "Lord Of The Rings") I to zale?y czy to ma by? o charakterze rpg czy nie ;p
Jak tak to na Twoim miejscu powstawia? bym: biuro, meble, sk?ad jaki?, ew. pomieszczenia mieszkalne, (ale oddzielnie od biur!)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

@Zbizu
W?a?nie to dzi? z rana obcyka?em te ?ciany drewniane, a po 2. Fluos odpisa? w temacie yourmaker'a i z tego skorzysta?em ;d Z tym domkiem to supper pomys? jak z tego filmu "W?adca Pier?cienia" dzi?nks ;d

@Yourmaker
Tak, to nie jest doko?czone bo jak stawia?em tego bordera/grounda z ziemi to mi znika?a ta ska?a i na odwr?t, wi?c stwierdzi?em "pie...le nie robie" xd

Za chwile wlepie zdj?cia z natury!! ;]

@edit
No i co? naskroba?em, oto efekty:

drka.png

Komentowa?!! ;)

Ostatnia edycja:

Je?li chodzi o nature to wida? post?py, teraz wygl?da znacznie lepiej. Zauwa?y?em rownie?, ?e zaczo?e? renderowa? trawe za co masz +. Jedyne co mi si? nie podoba to za du?y spam, mam na my?li te ska?y, g?azy obok g?r za du?o ich tak sam jak tych ro?lin wystaj?cych z g?r. Dach, r?wnie? zawalonym zieleni? "dzi?ki" czemu mo?na dosta? oczpl?su. Og?lnie poprawi?e? si?, mam nadzieje ?e w kolejnych pracach r?wnie? poprawisz niekt?re rzczy, je?li tak zrobisz to twoje prace przejd? na wy?szy poziom.

Pozdrawiam,
Your~

Tak, to nie jest doko?czone bo jak stawia?em tego bordera/grounda z ziemi to mi znika?a ta ska?a i na odwr?t, wi?c stwierdzi?em "pie...le nie robie" xd
Jest taki trick, ?e dajesz pi?tro wy?ej przyciskiem + i stawiasz sobie border, wygl?da to normalnie i nikt tego nie zauwa?y.
Je?li chodzi o ostatni? mapk? nawalone pe?no niepotrzebnych rzeczy. Przyjd? jutro do Ciebie to Ci wyt?umacz? co i jak :D Ale najpierw zapiekanka.

Jedyne co mi si? nie podoba to za du?y spam, mam na my?li te ska?y, g?azy obok g?r za du?o ich tak sam jak tych ro?lin wystaj?cych z g?r.

Chodzi?o mi o to, ?e te g?ry s? lekko zawalone, ale dzi?ki za komenta, poprawi? to!! ;d

Dach, r?wnie? zawalonym zieleni? "dzi?ki" czemu mo?na dosta? oczpl?su

Te? da si? poprawi? ;)

Jest taki trick, ?e dajesz pi?tro wy?ej przyciskiem + i stawiasz sobie border, wygl?da to normalnie i nikt tego nie zauwa?y.

aaa no fakt, zapomnia?em.. xd

Przyjd? jutro do Ciebie to Ci wyt?umacz? co i jak.

noo czekam o 12:50 przyjde po Ciebie

Ale najpierw zapiekanka.

zapiekanka z kurczakiem!!! ;d

Prosz? o komentyy

Zesra? si? idzie widz?c mapper?w, kt?rzy w specjalny spos?b nie tworz? g?rnych, tzw. "tylnich" border?w ska?y. Widz?c takiego delikwenta od razu wyci?gam swoj? strzelb? z g?szczu kroku i mam zamiar wystrzela? wszystkich niczym na wojnie.
Kolejn? spraw? przez kt?r? z?api? mnie zaraz kur*ica s? domki o wielko?ci ponadprzeci?tnej, wielko?ci ogromnego statku kosmicznego, albo jakiej? podwodnej arki.
Wsz?dzie wszystkiego napieprzone, bez ?adu i porz?dku, gro?nie przes?odzona mapa, kt?ra jest paskudna. Taka ma?a dygresja w kierunku tych okien - zmie? dilera i nie r?b z siebie pseudo-grafika.
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

@up
Nie rozumiem tego spamu podzi?kowa?, te podzi?kowania l?c? za to, ?e "m?dry" Fluos mi pojecha? po mapce to, ?e jestem debilem i nie umiem mapowa????
n/c
aa jeszcze co?, Ty si? Fluos czym? najeba?e?, czy si? si? co? z g?ow? sta?o (pytam serio) bo co? nie w humorze jeste? ostatnio.. ;(

Co? nowego:

Cz??? piek?a, z ma?? pomoc? Quarka (malutk?)
20753r8.png

Wodospady: (to ju? zrobi?em ja!!)
wodospadyv.png

Zapraszam do komentowania!!

Ostatnia edycja:

@Fluos
"Zadufany sofista" - jak siebie okre?li?e?, tak jest.
@Topic
Cz??? piek?a to dobry kawa?ek mapy, kt?ry si? przyda na tereny z demonicznymi potworkami. Wodospady jednak maj? to "co?", ale jak zwykle przesadzi?e? z detalami.

Ogl?daj?c wszystkie Twoje prace wypowiem si? w nast?puj?cy spos?b:
"Kontynuacja gwarancj? sukcesu". ?wicz dalej, a wysi?ek z pewno?ci? nie p?jdzie na marne.

Nawet ?adnie wygl?da tutaj w wi?kszo?ci robione przeze mnie piek?o (to nie jest piek?o). Powiniene? napisa?, ?e troch? w tym siedzia?em. Co prawda nie do ko?ca mi si? to piek?o podoba ze wzgl?du na szybko?? wykonania.

Co do wodospad?w dziwne jak wszystkie Twoje mapy. Nie wiem czemu, ale na pierwszy rzut oka mapa wygl?da pi?knie, lecz jak si? chwil? popatrzy, dostrzega si? ogromn? ilo?? bug?w w borderach przede wszystkim.

Ostatnia edycja:

Noo dzi?ki za komenty, ale gdzie Adek widzisz jakie? b??dy w borderowaniu??
Je?li by? m?g? to przybli? odpowied? i j? sprecyzuj bo ja si? mog? gapi? i nic nie znajde.. cho?, hmm mam 1 b??d.
Wiem! we? zapisz ten obrazek zaznacz w paince k??eczkiem i mi wy?lij co ?le, czy to na pw czy tutaj, czy na gg, sms'em, e-mail, co kolwiek.. ;d

ale jak zwykle przesadzi?e? z detalami

Dlaczego uwa?asz, ?e przesadzi?em z detalami? Par? drzewek, czy chodzi o te detale ko?o domk?w? Uwierz mi, usuwa?em je, dodawa?em, ale jednak tak my?l?, ?e ?adnie wygl?da. Bo jak nie ma tych szczeg???w, korzeni, kamyczk?w to to lipnie wygl?da.

Kontynuacja gwarancj? sukcesu". ?wicz dalej, a wysi?ek z pewno?ci? nie p?jdzie na marne.

Dzi?ki wielki, takie komenty mi bardzo pomagaj? ;)

Ostatnia edycja:

Piek?o tak na prawd? to nic specjalnego, nawet Boska i czci godna r?ka Quarka Ci nie pomog?a. Wodospady s? ca?kiem przyzwoite, lecz najeba?e? tam kurewnie du?o detali i s?dz?, ?e granie na takiej mapie by?o by nieprzyjemne oraz zbyt skomplikowane. Jest masa bug?w np. ?le zako?czone wodospady, ze schod?w wpadamy na border wody, a tak?e trawa w oknach.

@Fluos
Tak masz racje, ze schod?w na border wody, ale to nie jest mapka pod gre i nigdy nie b?dzie ;d Robie mapki tylko pod showoff.
?le zako?czone wodospady? Mo?esz opisa? problem dok?adniej,
bo nie rozumiem ;(
Uwierz mi - tam nie ma trawy w oknach, przyjrzyj si?. S? 2 okna: 2 otwarte i 1 zamkni?te ;d Tam nie ma nigdzie trawy w oknach. A co do tych border?w to nie mia?em poj?cia jak je zako?czy?, kombinowa?em i wysz?o jak wysz?o. Jaki? poradnik kto? zaproponuje? B?d? bardzo wdzi?czny ;)

?rednio, wi?c mo?na ciebie nazwa? ?rednim mapperem, jeden b??d kt?ry rzuci? mi si? w oczy to ten na 2 ss'ie... Daleko to ta ?udka nie pop?ynie... Og?lnie oceniam to na 6/10... Jest dobrze i jest te? s?abo. Pozdrawiam.

Zesra? si? idzie widz?c mapper?w, kt?rzy w specjalny spos?b nie tworz? g?rnych, tzw. "tylnich" border?w ska?y. Widz?c takiego delikwenta od razu wyci?gam swoj? strzelb? z g?szczu kroku i mam zamiar wystrzela? wszystkich niczym na wojnie.
Kolejn? spraw? przez kt?r? z?api? mnie zaraz kur*ica s? domki o wielko?ci ponadprzeci?tnej, wielko?ci ogromnego statku kosmicznego, albo jakiej? podwodnej arki.
Wsz?dzie wszystkiego napieprzone, bez ?adu i porz?dku, gro?nie przes?odzona mapa, kt?ra jest paskudna. Taka ma?a dygresja w kierunku tych okien - zmie? dilera i nie r?b z siebie pseudo-grafika.
Pozdrawiam!

Fluos to najwieksza pizda tnp ;*
Poczekam jak za kilka tygodni straci swoja range i wyjebia go na zbity pysk.
Pozniej gdzie indziej bedzie lizac dupe po katach ;]

Okej wiec twoje prace!
Podoba mi si? ofrteca elf?w lecz bardziej pasi mi na Minos?w lub Ork?w.
Reszta prac takze ladna ale popracuj nad architektura budynkow bo jest mniejsza niz IQ Fluosa.
Tak pozatym ladnie milej pracy;]
OPS !

Uploaded with
Notka moderatorska:
Hahaha!

Notka moderatorska:
Hahaha!

Ostatnia edycja:

No wi?c Piek?o nie jest z?e, ale kilka rzeczy nie pasuj? do klimatu. Natomiast wodospady, s? moim zdaniem zbyt obfite w ro?linno?? (chodzi mi o te wysepki na dole wodospad?w), ponad to to znalaz?o by si? sporo bug?w z borderami g?ownie wodospady. Moim zdaniem rozwijasz si? w dobr? stron? i jak b?dziesz ?wiczy? to "Kiedy? mo?e zostaniesz dobrym mapperem".

Pozdro

O jezu! Wog?l? nie umiesz robi? wodospad?w, ochydnie ci one wychodz?, domek ci wyszed? troch? kwadratowo i te wej?cie wisi w powietrzu (WTF?). Piek?o ci w miar? ca?kiem wysz?o no c?? bo w ko?cu za pomoc? Quarka :)

Bardzo ?adne prace oprucz tej ostatniej bo wygl?da jak by tak w 10 minut na odpiernicz
ca?a reszta prac po prostu piekna ;p
tylko ?e ten temat :confused: tych 2 pierwszych prac nie przypadlo mi to do minos?w :p
a wi?c g?osujmy
Jestem na tak
Jestem na tak
Jestem na nie
ocena 8/10 ;)

ugh soorka ;d nie zauwazy?em stron ale reszta prac jest po prostu zaje*&*
nie przejmuj sie krytyka fluosa bo on by tylko krytykowa? ;p a jego styl najzajebistszy nie jest ;)))kazdy mappuje jak chce nie kazdy jest pro niekazdy ma skilla nie kazdy sie w to bawi ;) pozdro r?b dalej mapki tylko skup sie na naturce nied?ugo swoje pracki wzuce to ty mnie ocenisz :p twoje wszystkie prace
Jestem na tak
Jestem na tak
Jestem na tak
3 razy tak przechodzisz dalej 9/10 ;d

Nie widzia?em wszystkiego na poprzednim poscie, i oceniam to jednak na 1/10... G?ry wygl?daj? okropnie, i we?cie nie m?wcie nic o Fluos'ie bo przy jego mappingu to si? chowacie... Og?lnie ja te? dobrze mappuje bo sam pan Fluos mi powiedzia? ?e ''Jest dobrze, b??d?w nie ma" A ty to pora?ka...

Status
Zamknięty.
Do góry