- Liczba reakcji
- 48
Odp: Polacy i nasz j?zyk.
W ca?ej mojej szkole ani nikt z otoczenia nie ??czy tych dw?ch j?zyk?w ale gdy wchodz? na jakie? forum to a? mnie krew zalewa jak kto? ??czy te j?zyki. Mamy sw?j j?zyk to piszmy tylko w j?zyku ojczystym. Wymy?laj? skr?ty, angielskie s??wka i przez to nasi rodacy wyrastaj? na band? idiot?w kt?rzy nie potrafi? nic napisa? ani co? powiedzie?.
Dodatkowo wkurzaj? mnie emotikony "xD", "
" itp.
Teraz zamiast swoje uczucia opisa? s?owami opisuje durn? emotk?.
Tak trudno zamiast all napisa? wszyscy? Jaki? problem w tym widzicie? A? tak leniwi jeste?cie?
Skoro tak trudno klikn?? w klawiatur? to jestem ciekawy co macie z wychowania fizycznego (w-f).
W ca?ej mojej szkole ani nikt z otoczenia nie ??czy tych dw?ch j?zyk?w ale gdy wchodz? na jakie? forum to a? mnie krew zalewa jak kto? ??czy te j?zyki. Mamy sw?j j?zyk to piszmy tylko w j?zyku ojczystym. Wymy?laj? skr?ty, angielskie s??wka i przez to nasi rodacy wyrastaj? na band? idiot?w kt?rzy nie potrafi? nic napisa? ani co? powiedzie?.
Dodatkowo wkurzaj? mnie emotikony "xD", "
" itp.Teraz zamiast swoje uczucia opisa? s?owami opisuje durn? emotk?.
Mnie to tam nie denerwuje lepiej jest napisa? all ni? wszyscy bo jest kr?cej.
Mieszanie dw?ch j?zyk?w jest dobre tylko wtedy kiedy jest w pewnym sensie produktywne. Na przyk?ad s?owo 'all' ma mniej liter ni? 'wszystko' wi?c szybciej si? to pisze, a wszyscy wiedz? o co chodzi.
Tak trudno zamiast all napisa? wszyscy? Jaki? problem w tym widzicie? A? tak leniwi jeste?cie?
Skoro tak trudno klikn?? w klawiatur? to jestem ciekawy co macie z wychowania fizycznego (w-f).