• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pomys?y na gry/aplikacje mobilne

Status
Zamknięty.

Arkam

Forum friend
Liczba reakcji
180
Ostatnio zacz??em si? bawi? w pisanie appek na androida wi?c jak mo?ecie to napiszcie jakie gry lub aplikacje by wam si? spodoba?y ew. jakie ch?tnie by?cie u?ywali a takowych nie ma lub nie maj? czego? wszystkiego co by si? wam przyda?o.

Odp: Pomys?y na gry/aplikacje mobilne

Pojebalo? Tak z dupy myslisz, ze ktos ci dobry pomysl podsunie? xD
Jak chcesz cos konkretnego to musisz na to wpasc sam.
Jak chcesz dla pocwiczenia to mozesz robic jakies bzdety ktore sa oczywiste + probowac od zera napisac cos co juz jest stworzone.

Nie wiem wiec jakie pomysly chcesz tu dostac. Az tak glupi jestes zeby taki temat zakladac? Wydaje mi sie, ze nie. Wiec nie wiem po co w ogole pytasz o to.
Jebnij kilka kalkulatorow, jakies apki ktore beda braly z jakiegos api informacje i to wyswietlaly i inne duperele.
Wez pare prostych gier typu nie wiem, flappy birds czy inne kolko i krzyzyk i odtwarzaj swoimi sposobami te gierki + ewentualnie dorzucaj jakies swoje pomysly do tych gierek.
Ja tak robilem i robie przy kazdej nowosci ktorej sie ucze jesli chodzi o programowanie xd
Jak juz sie nauczysz czegos konkretnego to mozesz szukac sobie pomyslu ogarnietego. Ale nie w ten sposob. Bo tutaj ci nikt nie podrzuci takich pomyslow.

@Placek .. czemu nie.. skoro wiem ?e takiej gry sam na androida nie zrobie a ktos mo?e to smia?o..

Wiadomo kazdy ma swoje pomysly i upodobania, wiec najlepiej jak nie bd krytykowane te pomys?y. Odnosnie tematu: Cos w rodzaju tekkena, ale tylko np. na zasadzie "k??eczek" ze skillami, ?e gdy walczymy to klikami na wlasciwy atak kt?ry chcemy zada?. G?owny aspekt i fajne w tej grze by?oby to ze mo?emy zmieni?c/kupowac/ulepszac ciuchy. Na starcie tworzymy swojego ziomeczka na zasadzie czy to wojownik typowo walczacy wrecz, czy bardziej co czyms rzuca, czy cos ala ninjutsu. Pozniej na start mamy tam jakies zwyk?e spodnie, go?a klata i jeden atak.
No i mozemy trenowac swojego zawodnika pod roznymi kontekstami czy to si?a, zwinno?? czy szybkos?. Robimy sparingi, za kase kupujemy w?asnie nowe rzeczy jakies bronie... Mamy nauczycieli kt?rzy moga na danym lvlu nauczyc nas nowego ataku, do wyboru np. 2-3 nauczycieli zeby by?a jakas droga wyboru. Glowny cel gry to ulepszanie zawodnika i zdobywanie nowych LIG. Bo jako adept sztuk walki mozemy sprobowac sie w lidze Amator?w, pozniej Srednio-zaawansowanych po Zaawansowanych, Pro, Champion?w itd. Albo na zasadzie boss?w to zrobic ze walczymy z bossami i po wygranej walce mamy szanse na zdobycie itemka od bossa i przeskoczenie go oczywiscie w rankingu (tak cos jak most wanted NFS)
Mozna dodac tryb multiplayer ze przez neta mozemy walczyc z ziomkiem czy cos; ) i zwsze to szansa na dodatkowa kase za kt?ra kupimy itemy.

Mam nadzieje ze chcia?o Ci sie czyta? xd i ?e moze cos pomog?em.

Pojebalo? Tak z dupy myslisz, ze ktos ci dobry pomysl podsunie? xD
Jak chcesz cos konkretnego to musisz na to wpasc sam.
Jak chcesz dla pocwiczenia to mozesz robic jakies bzdety ktore sa oczywiste + probowac od zera napisac cos co juz jest stworzone.

Nie wiem wiec jakie pomysly chcesz tu dostac. Az tak glupi jestes zeby taki temat zakladac? Wydaje mi sie, ze nie. Wiec nie wiem po co w ogole pytasz o to.
Jebnij kilka kalkulatorow, jakies apki ktore beda braly z jakiegos api informacje i to wyswietlaly i inne duperele.
Wez pare prostych gier typu nie wiem, flappy birds czy inne kolko i krzyzyk i odtwarzaj swoimi sposobami te gierki + ewentualnie dorzucaj jakies swoje pomysly do tych gierek.
Ja tak robilem i robie przy kazdej nowosci ktorej sie ucze jesli chodzi o programowanie xd
Jak juz sie nauczysz czegos konkretnego to mozesz szukac sobie pomyslu ogarnietego. Ale nie w ten sposob. Bo tutaj ci nikt nie podrzuci takich pomyslow.

#Kiki
G?upi? a powiedz mi jak powsta? Homepay, kt?ry operuje kwotami w setkach tysi?cy rocznie, je?eli nie wi?cej? hmm pomy?lmy.. czy?by dlatego ?e jego w?a?ciciel za?o?y? kiedy? temat na otlandzie, z pytaniem o dobry interes jaki m?g?by otworzy?... hmm no chyba tak i jako? z tego tematu wyszed? zajebisty interes, wi?c je?eli kto? ma pusto w g?owie to jednak ty, dlatego ?e hejtujesz praktycznie ka?dy temat ka?dego kto za co? si? zabiera... Wi?c nast?pnym razem oszcz?d? sobie tego typu koment?w

#Crow
Jak sko?cze obecny projekt to spr?buj? co? z tym zrobi?

Ostatnia edycja:

#UP
Przynajmniej nie kryjesz si? z tym, ?e planujesz zbi? na czyim? pomy?le kas?. S?usznie.
Je?li kto? podrzuci pomys? - nie ma problemu. Trzeba w ?yciu kombinowa? i wykorzystywa? ka?d? szans?.

#topic
Gra typu 'Parkowanie 3D', latarka, co? na zasadzie 'TuneUp', mo?e nawet dobry symulator gier .jar czy java. Nie pami?tam, jakie to gry by?y na starych SE oraz Samsungach.

Ekhm, mam nadziej?, ?e podzielisz si? z Nami swoimi aplikacjami!

Pozdrawiam!

#Kiki
G?upi? a powiedz mi jak powsta? Homepay, kt?ry operuje kwotami w setkach tysi?cy rocznie, je?eli nie wi?cej? hmm pomy?lmy.. czy?by dlatego ?e jego w?a?ciciel za?o?y? kiedy? temat na otlandzie, z pytaniem o dobry interes jaki m?g?by otworzy?... hmm no chyba tak i jako? z tego tematu wyszed? zajebisty interes, wi?c je?eli kto? ma pusto w g?owie to jednak ty, dlatego ?e hejtujesz praktycznie ka?dy temat ka?dego kto za co? si? zabiera... Wi?c nast?pnym razem oszcz?d? sobie tego typu koment?w

#Crow
Jak sko?cze obecny projekt to spr?buj? co? z tym zrobi?

Ok. Sorry. W sumie racja. Ale napisales temat jak bys chcial z miejsca dostac gotowy pomysl na startupa ktory zarobi miliony. A o takie cos to i tak bedzie tu ciezko. Poleci masa gownopomyslow i tyle.
Ale w sumie tu nie chodzi nawet o same pomysly. Bo mozna sie wybic na kilka sposobow. Albo zrobic apke ktora bedzie czyms nowym i sie dzieki temu wybije, albo zrobic cos co juz jest, ale zmiesc z rynku wszystko inne dzieki chociazby marketingowi. Zrobisz cos w rodzaju instagrama czy innego komunikatora w stylu wire. Apek do robienia zdjec, udostepniania, czy komunikatorow bylo milion, zrobili nowe i sie one wybily.
Wiec w zasadzie jakiego pomyslu szukasz?
Jesli czegos innowacyjnego co sie wybije samym pomyslem to wracam do tego, ze watpie, zebys taki pomysl tu dostal.
A pomyslow na projekt ktory moze wypalic masz setki. Bierz ktorys i jak zajmiesz sie nim na powaznie to ogarniesz. Ale - jesli nie mozesz sam znalezc takiego pomyslu no to slabo. Dlatego ten temat dla mnie troche nie ma sensu. Co innego jak szukasz pomyslu na biznes i nie wiesz czym sie zajac, bo nie ze wszystkim dasz rade. Co innego jak wiesz, ze chcesz zrobic jakas apke i pomyslow jest tysiac, az nie wiadomo co wybrac, bo apke mozna zrobic prawie kazda, bo jest jakby to powiedziec, ograniczony poziom trudnosci...
W kazdym razie powodzenia z projektem/projektami.

@Crow1920
Uhh. Czyli wlasciwie "wez losowa gre z google play i ja napisz od nowa z lekkimi zmianami i swoimi pomslami. Czyli, czym sie rozni twoj pomysl od ogolnie tego co ja powiedzialem(nie liczac mojego hejtu, ale jakos wizerunek trzeba trzymac, nie?)? A o czym mowie? Chociazby shadow of warrior, czy jak ta gra sie nazywala. Ktora w sumie w nie wiem, 90% odpowiada twojemu opisowi?
Po co wiec takie pomysly?

Co do rodzaju apek to p?ki co jestem zielony jezeli chodzi o marketing na tym rynku, ale to kwestia czasu, pierwsza gierk? planuje wrzuci? przed sylwestrem (tj. wrzuc? j? na 100%). Zrobi?em taki ma?y research i mam w planach robi? przynajmniej na razie aplikacje/gry kt?re b?d? celowa?y w pewne nisze, kt?re s? raczej pewniakami, jednak na takich gdzie nie spotka mnie przed startem 999x podobnych, bo pisanie czego? takiego tylko po to ?eby mie? p??niej 50k pobra? to mijanie si? z celem. A z tego co zauwa?y?em to takie appki mog? mie? dobry wp?yw na reklam? innych rzeczy "z pod moich skrzyde?" np serwer?w :) A co do tego jaki mam cel, to obecnie jako takie postanowienie noworoczne chce w 2015 roku zarobi? na aplikacjach i grach mobilnych przynajmniej 150% tego co zarobi?em w 2014 na otsach. Bo siedzenie na rynku ots?w, gdzie tibia umiera jest bezsensem, a rynek aplikacji w por?wnaniu do tibijskiego jest jeszcze w miar? m?ody i daje o wiele wi?ksze perspektywy i szanse.

@Placek , w sumie nie chodzi?o mi o o cos podobnego do tego Shadow Warriora bo nawet nie znam tej gry, ale patrzac po ss'ach to w sumie podobna. Da?em tylko pomys?, bo dla mnie gry sa najlepszych sposobem zarobku, to oczywiscie tylko moje zdanie, ale udostepnienie rzeczy w tej grze za kase czyli item?w, lub szybszy motyw przejscia gry za kase skusi wielu ludzi , kt?rzy graja/uzywaja smartfon?w rodzic?w , lub kt?rzy sa g?upi i wydaja na androidowe gry pieniadze.

Co do rodzaju apek to p?ki co jestem zielony jezeli chodzi o marketing na tym rynku, ale to kwestia czasu, pierwsza gierk? planuje wrzuci? przed sylwestrem (tj. wrzuc? j? na 100%). Zrobi?em taki ma?y research i mam w planach robi? przynajmniej na razie aplikacje/gry kt?re b?d? celowa?y w pewne nisze, kt?re s? raczej pewniakami, jednak na takich gdzie nie spotka mnie przed startem 999x podobnych, bo pisanie czego? takiego tylko po to ?eby mie? p??niej 50k pobra? to mijanie si? z celem. A z tego co zauwa?y?em to takie appki mog? mie? dobry wp?yw na reklam? innych rzeczy "z pod moich skrzyde?" np serwer?w :) A co do tego jaki mam cel, to obecnie jako takie postanowienie noworoczne chce w 2015 roku zarobi? na aplikacjach i grach mobilnych przynajmniej 150% tego co zarobi?em w 2014 na otsach. Bo siedzenie na rynku ots?w, gdzie tibia umiera jest bezsensem, a rynek aplikacji w por?wnaniu do tibijskiego jest jeszcze w miar? m?ody i daje o wiele wi?ksze perspektywy i szanse.

No, to ma sens. Powodzenia ;P

@Placek , w sumie nie chodzi?o mi o o cos podobnego do tego Shadow Warriora bo nawet nie znam tej gry, ale patrzac po ss'ach to w sumie podobna. Da?em tylko pomys?, bo dla mnie gry sa najlepszych sposobem zarobku, to oczywiscie tylko moje zdanie, ale udostepnienie rzeczy w tej grze za kase czyli item?w, lub szybszy motyw przejscia gry za kase skusi wielu ludzi , kt?rzy graja/uzywaja smartfon?w rodzic?w , lub kt?rzy sa g?upi i wydaja na androidowe gry pieniadze.

Ja wiem, ze nie chodzilo o ta konkretna gre. Ale wlasnie o to mi chodzi. Ty dajesz swoj pomysl, a takich gier juz jest 10 albo 150... Ty ich np nie znasz, a to co wymysliles znalem przypadkowo ja. Tutaj jest brak sensu w podawaniu takich pomyslow. Bo zeby dostac takich 1000 wystarczy przegladac sklep z takimi grami i juz.

Z grami sie zajebi?cie ci??ko wybi?. My?l? ?e pr?dzej jakas bardziej niszowa aplikacja, ew nawet strona. Musisz my?le? dziedzinami, i jak danej dziedzinie mog?a by pom?c jaka? aplikacja/strona. Ja mam szuperancki pomys? ale nie wiem czy sam nie bd go pr?bowa? realizowa? wi?c sie nie b?d? tu rozpisywa? ;p Pami?taj: nisza + potrzeba, i wtedy marketing masz z bani.

Jak jakas gierke to najlepiej taka multi ;D ja Ci dam pomysl na cos prostego (raczej)
gierka ala na pegasusa z motorkami
1_400x300.jpg

zrobisz takie z troche inna grafika i jakimis lepszymi przeszkodami albo cos, dodasz multi zeby mogli sie ludzie scigac bo to takie fajne i juz xD

Symulator Cyckow (y)
Symulator zarabiania na Tibi (y)
Symulator wyplacania kasy z homepaya (y)
Nazwal bym te appki hmm "Symulator robienia hajsuf"

Z grami sie zajebi?cie ci??ko wybi?. My?l? ?e pr?dzej jakas bardziej niszowa aplikacja, ew nawet strona. Musisz my?le? dziedzinami, i jak danej dziedzinie mog?a by pom?c jaka? aplikacja/strona. Ja mam szuperancki pomys? ale nie wiem czy sam nie bd go pr?bowa? realizowa? wi?c sie nie b?d? tu rozpisywa? ;p Pami?taj: nisza + potrzeba, i wtedy marketing masz z bani.

A ja my?l? wr?cz przeciwnie, przy obecnym stanie play store wybicie si? nawet ?redniej gierki nie jest wielkim osi?gni?ciem. Du?o trudniej utrzyma? potem t? tendencj?, ?eby w?a?nie nie wygl?da?o to tak, ?e po release zagra du?o os?b, a potem ju? appka umiera. Jak dla mnie najwa?niejszym motyw w grach na androida jest to, ?eby by?y tak inteligentnie zrobione, aby gra nie ko?czy?a si? na jednym posiedzeniu, tylko gracze stale do niej wracali na kr?tkie, czy te? d?u?sze sesje. Dla przyk?adu wystarczy wej?? w ranking najpopularniejszych i widzisz gry typu manuganu, hill climb racing, subway surfers, kt?re jak dla mnie nie s? ani ?adne, ani wyj?tkowe, to po prostu zwyk?e zapychacze czasu, kt?re nie wymagaj? wiele my?lenia i s? idealne na kr?tkie, ale cz?ste posiedzenia.

A ja my?l? wr?cz przeciwnie, przy obecnym stanie play store wybicie si? nawet ?redniej gierki nie jest wielkim osi?gni?ciem. Du?o trudniej utrzyma? potem t? tendencj?, ?eby w?a?nie nie wygl?da?o to tak, ?e po release zagra du?o os?b, a potem ju? appka umiera. Jak dla mnie najwa?niejszym motyw w grach na androida jest to, ?eby by?y tak inteligentnie zrobione, aby gra nie ko?czy?a si? na jednym posiedzeniu, tylko gracze stale do niej wracali na kr?tkie, czy te? d?u?sze sesje. Dla przyk?adu wystarczy wej?? w ranking najpopularniejszych i widzisz gry typu manuganu, hill climb racing, subway surfers, kt?re jak dla mnie nie s? ani ?adne, ani wyj?tkowe, to po prostu zwyk?e zapychacze czasu, kt?re nie wymagaj? wiele my?lenia i s? idealne na kr?tkie, ale cz?ste posiedzenia.
Gier dziennie powstaj? tysi?ce, wi?c na pewno nie jest tak ze ?atwo sie wybi?. A jak sie zrobi kopie czegos co by?o w setkach wyda? to sukcesu te? nie b?dzie.

Zamykam, je?li autor b?dzie chcia? kontynuowa? temat, zapraszam na PW!

Status
Zamknięty.
Do góry