Odp: Pomys?y na gry/aplikacje mobilne
#Kiki
G?upi? a powiedz mi jak powsta? Homepay, kt?ry operuje kwotami w setkach tysi?cy rocznie, je?eli nie wi?cej? hmm pomy?lmy.. czy?by dlatego ?e jego w?a?ciciel za?o?y? kiedy? temat na otlandzie, z pytaniem o dobry interes jaki m?g?by otworzy?... hmm no chyba tak i jako? z tego tematu wyszed? zajebisty interes, wi?c je?eli kto? ma pusto w g?owie to jednak ty, dlatego ?e hejtujesz praktycznie ka?dy temat ka?dego kto za co? si? zabiera... Wi?c nast?pnym razem oszcz?d? sobie tego typu koment?w
#Crow
Jak sko?cze obecny projekt to spr?buj? co? z tym zrobi?
Ok. Sorry. W sumie racja. Ale napisales temat jak bys chcial z miejsca dostac gotowy pomysl na startupa ktory zarobi miliony. A o takie cos to i tak bedzie tu ciezko. Poleci masa gownopomyslow i tyle.
Ale w sumie tu nie chodzi nawet o same pomysly. Bo mozna sie wybic na kilka sposobow. Albo zrobic apke ktora bedzie czyms nowym i sie dzieki temu wybije, albo zrobic cos co juz jest, ale zmiesc z rynku wszystko inne dzieki chociazby marketingowi. Zrobisz cos w rodzaju instagrama czy innego komunikatora w stylu wire. Apek do robienia zdjec, udostepniania, czy komunikatorow bylo milion, zrobili nowe i sie one wybily.
Wiec w zasadzie jakiego pomyslu szukasz?
Jesli czegos innowacyjnego co sie wybije samym pomyslem to wracam do tego, ze watpie, zebys taki pomysl tu dostal.
A pomyslow na projekt ktory moze wypalic masz setki. Bierz ktorys i jak zajmiesz sie nim na powaznie to ogarniesz. Ale - jesli nie mozesz sam znalezc takiego pomyslu no to slabo. Dlatego ten temat dla mnie troche nie ma sensu. Co innego jak szukasz pomyslu na biznes i nie wiesz czym sie zajac, bo nie ze wszystkim dasz rade. Co innego jak wiesz, ze chcesz zrobic jakas apke i pomyslow jest tysiac, az nie wiadomo co wybrac, bo apke mozna zrobic prawie kazda, bo jest jakby to powiedziec, ograniczony poziom trudnosci...
W kazdym razie powodzenia z projektem/projektami.
@Crow1920
Uhh. Czyli wlasciwie "wez losowa gre z google play i ja napisz od nowa z lekkimi zmianami i swoimi pomslami. Czyli, czym sie rozni twoj pomysl od ogolnie tego co ja powiedzialem(nie liczac mojego hejtu, ale jakos wizerunek trzeba trzymac, nie?)? A o czym mowie? Chociazby shadow of warrior, czy jak ta gra sie nazywala. Ktora w sumie w nie wiem, 90% odpowiada twojemu opisowi?
Po co wiec takie pomysly?