• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Przygody Piotrka.

Status
Zamknięty.

3uncolpl

Advanced User
Godzina 7:00, jak zwykle budzi mnie monotonny dzwonek budzika, ale coz trzeba wstac, szkola czeka...​

Na sniadanie jak zwykle platki z mlekiem, po chwili czas isc do szkoly. Jak zwykle ide po Michala i czekam. Po pieciu minutach przebywaniu na placu szkolnym uslyszalem jakies wrzaski, a tu co ? Znowu ktos sie klepie, jacys z 1gim robia sobie maly sparing, po chwili jeden do mnie podchodzi i drze sie, bardzo sie przestraszylem. Postanowilem pojsc do szkoly. Pierwsza lekcja... Przyroda.

-Piotrek...
-Tak?
-Zadanko...
-Nie posiadam
-To jedyneczka, no i chyba Sierpien Cie czeka
-Chyba nie...

Jak zawsze strasza mnie jedynkami ale zlewka. Reszta lekcji poszla jak z platka, wiec czas isc na chate. Ide, i ide a tu nagle podjezdza czarne BMW, boje sie, jakis facet do mnie podchodzi i... Budze sie w samochodzie, nie, w bagazniku, nie wiem co sie dzieje !! Slysze jak jade, popuscilem w majtki. Nagle klapa bagaznika sie otwiera, jakies typy wyciagaja mnie z bagaznika przywiazuja mnie do drzewa. Byli to starsi z osiedla, okolo 18 lat. Od razu poznalem te twarze. Powiedzieli "Gowniarzu i pamietaj ze my tez mamy znajomosci, nie bedziesz juz wiecej kradl..." Byla to godzina okolo 17, mama sie niepokoi, zostawili mnie przywiazanego do drzewa w tym lesie, i nie wiem co robic. Caly sie spocilem... Postanowilem sprobowac sie odwiazac...

Koniec czesci pierwszej...

PS: Nie mam polskich znakow.

Ostatnia edycja:

Our partners and their custom servers:

Odp: Przygody Piotrka.

?adnie, nawet ?adnie. Jest tylko kilka b??d?w(?)/niedoci?gni??:

jak zwykle budzi mnie smetny dzwonek budzika
Sm?tny dzwonek raczej nikogo nie obudzi ^^ Mo?esz u?y? alternatywy, na przyk?ad nudny, monotonny itp.

dzien sie kreci w kolko
Wydaje mi si?, ?e to nie ma sensu.

Po pieciu minutach jestesmy juz w szkole, a tu co ? Znowu ktos sie klepie, jacys z 1gim robia sobie maly sparing, po chwili jeden do mnie podchodzi i drze sie, bardzo sie przestraszylem, i postanowilem pojsc do szkoly.
Najpierw powiedzia?e?, ?e ju? jeste? w szkole, a potem m?wisz, ?e postanowi?e? do niej i?? - takie ma?e niedopatrzenie. Poza tym, wydaje mi si?, ?e pomi?dzy 'i drze si?' oraz 'bardzo si? przestraszy?em' powinna by? kropka.

-Piotrek... <nauczycielka
-Tak? <Ty
-Zadanko... <nauczycielka
-Nie posiadam <Ty
-To jedyneczka <nauczycielka
-No to chyba sierpien Cie czeka <Ty - do nauczycielki na ty? ;)
-Chyba nie... <nauczycielka???
Wydaje mi si?, ?e po tek?cie 'to jedyneczka', dialog traci sens - dodaj kto co m?wi: rzek?a nauczycielka, odpar?em itp

Jak zawsze strasza mnie jedynkami ale zlewka.
Pomi?dzy 'jedynkami' i 'ale zlewka' powinien by? my?lnik, lub ewektualnie przecinek albo kropka.

Reszta lekcji poszla z platka
Reszta lekcji posz?a jak z p?atka

wiec czas isc na hate.
chata przez 'ch'

Slysze jak jade, popuscilem w majtki.
Jazda w baga?niku jest a? taka straszna? ;D

Nagle klapa bagiznika sie otwiera, i jakies typy przywiazuja mnie do drzewa.
Razem z baga?nikiem, czy najpierw Ci? z niego wyci?gn?li? ;D

Odrazu poznalem te twarze
Od razu pisze si? oddzielnie.
"Gowniarzu i pamietaj ze my tez mamy znajomosci, nie bedziesz juz wiecej kradl..."
Kropka pomi?dzy 'znajomo?ci' a 'nie b?dziesz'

mama sie nie pokoi
To z kolei piszemy razem: 'mama si? niepokoi'

Pot caly ze mnie kapal...
Cz?owiek w 70% sk?ada si? z wody, i w wypadku 'wykapania ca?ego potu' zmieni?by? si? touretycznie w proch. Podmie? to na 'By?em ca?y mokry od potu' czy te? 'Ca?y si? spoci?em'

Postanowilem sprobowac sie odwiazac...
Fakt oczywisty ^^

Jest troch? b??d?w, ale pomys? ciekawy - przybli? w nast?pnej cz??ci swoj? histori? troch? bardziej. Jak na razie 5/10 , przez te b??dy. Ale pisz wi?cej, bo "praktyka czyni mistrza".

Je?eli nie wiesz jak ustawi? polsk? klawiatur? napisz do mnie na PW, albo przez notk? - z ch?ci? pomog?.

#edit
L?l, m?j post dwa razy d?u?szy od opowiadania ;D

Regards
Seylit

Ostatnia edycja:

@up

Dzieki, ze mnie poprawiles, bledy oczywiscie poprawione.

@topic

Zapraszam do dalszego komentowania.

Opowiadanie fajne, zacz??em czyta? i si? wci?gn??em. Czekam na nast?pn? cz??? z niecierpliwo?ci?.
Za opowiadanie dam 7/10 :P

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom