What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Realne zmiany?

Status
Not open for further replies.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166
Odp: Realne zmiany?

[MENTION=130987]dami1310[/MENTION] fajnie, ?e polajkowa?e? komu? posta ale m?g?by? si? wypowiedzie?. Tutaj garstka statystyk:

?roda, godzina 11:15 czasu polskiego

tibia.net.pl
Aktualnie na forum jest 147 u?ytkownik?w online. 30 zalogowanych oraz 117 go?ci
Najwi?cej aktywnych u?ytkownik?w (1,766) by?o dnia 05-10-09, o godz. 08:29.
W?tk?w 509,498
Posty 1,405,306
U?ytkownik?w 401,093

tibiopedia
Aktualnie z serwisu korzysta 408 u?ytkownik?w: (65 zalogowanych i 343 go?ci)
Nasi u?ytkownicy napisali 334090 post?w w 16206 tematach.
Mamy 25283 zarejestrowanych u?ytkownik?w.

torg
Jest 228 u?ytkownik?w online. 69 u?ytkownik?w oraz 159 go?ci
Najwi?cej u?ytkownik?w online (4,877) by?o 21-12-2015 o 22:41.
Tematy 59,045
Posty 4,175,543
U?ytkownicy 64,796

otland
Total: 232 (members: 59, guests: 151, robots: 22)
Members: 208,475

Wtorek, godzina 16:46 czasu polskiego

tibia.net.pl online
30 u?ytkownik?w + 201 go?ci

tibiopedia online
89+581

torg online
117+243

-----------------
Par? s??w wyja?nienia statystyk. Torg jak wiemy jest jedn? z najstarszych stron o Tibii w Polsce (starszy chyba od tibia.pl). Par? lat temu zmieniono go na hydepark ALE jednymi z najpopularniejszych dzia??w wci?? s? Tibia i Open Tibia.
Tibiopedia jest promoted fansite, co nie daje jak jakiej? ogromnej przewagi. Skupiona jest tylko na RL Tibii, ale co zrobili w ci?gu kilku lat od 2008?
- wiki
- rejestr boss?w
- mapy
- wyliczenia loota
- dobieranie sobie eq i staty
- outfiter
- dekorowanie domku
- mapy respawnow
- analizator server loga
- sprawdzanie cz?onk?w gildii
- loterie
- kalkulatory
- wszystkie wiadomo?ci na bie??co t?umaczone
- comiesi?czne awanse
- oraz konkursy z paccami, ale one id? od tibia.com

Co w tym czasie zrobi? tibia.net.pl:
- portal, kt?ry upad?
- gazetki, kt?re poupada?y
- kiedy? wymiana ca?ej kadry ?rednio co p?? roku/rok
- i dwa razy sie sprzeda?

Arts18

Signed...
Reaction score
227

Dla Twojej wiadomosci to mi padla karta graficzna. Jestem bez roboty, wiec zostaje operowanie tutaj na fonie. Na dodatek teraz w tym miesiacu mam wazne egzaminy, do tego mam zamiar reaktywowac gazetke ktora bedzie na innych zasadach niz pozosta?e. Boa noite

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Ty jak by?e? w kadrze nie by?e? dla koloru? By?e?, gdyby? nie by? to by?oby Ci to oboj?tne czy jeste? "szarakiem" czy zielonym a i tak by? pomaga?. Wiadomo, ?e to forum lata ?wietno?ci ma ju? za sob?, mo?na pr?bowa? co? naprawia?, zawsze warto. Ja obecnie le?? w szpitalu z zapaleniem p?uc i pisz? to Tobie tylko po to, ?eby? zrozumia?, ?e ka?dy ma swoje ?ycie, swoje problemy czy choroby. Skoro masz taki ?al do kadry to wnie? teraz co? do dzia??w a nie tylko swoje bezsensowne hejty w stron? kadry.

Robi?em wi?cej od Cb :). Dobrze ?e ka?dy ma swoje ?ycie, ale skoro ma?o czasu kto? z kadry po?wi?ca na to forum to niech odejdzie. A Tobi? ?ycz? szybkiego powrotu do zdrowia ! :)

[MENTION=329399]Shikate[/MENTION] pisz mniej :D
[MENTION=406296]Kuzyn[/MENTION], tutaj nie mia?by si? tym kto zaj?? :D. Wasz Guru [MENTION=130987]dami1310[/MENTION], jak widzisz czyta co si? pisze ale ?askawie nie chce mu si? odpisa?, wi?c serio, nie staraj si? co? zmieni? bo widzisz jaka jest postawa pewnych os?b.

Last edited:

Luffkay

Senior User
Reaction score
31

Robi?em wi?cej od Cb :). Dobrze ?e ka?dy ma swoje ?ycie, ale skoro ma?o czasu kto? z kadry po?wi?ca na to forum to niech odejdzie. A Tobi? ?ycz? szybkiego powrotu do zdrowia ! :)

[MENTION=329399]Shikate[/MENTION] pisz mniej :D

[MENTION=406296]Kuzyn[/MENTION], tutaj nie mia?by si? tym kto zaj?? :D. Wasz Guru [MENTION=130987]dami1310[/MENTION], jak widzisz czyta co si? pisze ale ?askawie nie chce mu si? odpisa?, wi?c serio, nie staraj si? co? zmieni? bo widzisz jaka jest postawa pewnych os?b.

Dzi?kuj? za ?yczenia. S?uszne spostrze?enie, robi?e?, czas przesz?y. Za co? dosta?e? statuetk?, co? ona znaczy ale to ca?y czas przesz?o??, bo p?ki co nie robisz nic pr?cz hejtow w stron? administracji. Nie chce tutaj ?adnej spiny bo chyba forum jest od odpr??enia a nie napinania si? ka?dy do ka?dego, niech wypowie si? jeden z admin?w i zamknie temat, tyle ode mnie.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Dzi?kuj? za ?yczenia. S?uszne spostrze?enie, robi?e?, czas przesz?y. Za co? dosta?e? statuetk?, co? ona znaczy ale to ca?y czas przesz?o??, bo p?ki co nie robisz nic pr?cz hejtow w stron? administracji. Nie chce tutaj ?adnej spiny bo chyba forum jest od odpr??enia a nie napinania si? ka?dy do ka?dego, niech wypowie si? jeden z admin?w i zamknie temat, tyle ode mnie.

Powiedz mi jak tu nie hejtowa? kadry, [MENTION=406296]Kuzyn[/MENTION] wprowadza jakie? pomys?y, "dami" jak wida? czyta ale nie chce mu si? pewnie nawet odpisywa? bo mu szkoda czasu. Cz?owiek si? stara, wymy?la, produkuje a i tak maj? go w dupie.

dami1310

Poskramiacz Internet?w
Reaction score
112

Zwyczajnie nie widz? sensu wypowiadania si? tutaj. Tematy wa?kowane tysi?c razy, poza tym wszystko zosta?o ?adnie podsumowane w poprzednich postach.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Zwyczajnie nie widz? sensu wypowiadania si? tutaj. Tematy wa?kowane tysi?c razy, poza tym wszystko zosta?o ?adnie podsumowane w poprzednich postach.

Nawet pustych dzia??w nie usuniesz? Czy nie potrafisz?

Glombersik

github.com/glombers
Reaction score
33

Ja proponuje 1 zmian? na tym forum
A mianowicie zakaza? tworzenia temat?w zwi?zanych z jakimikolwiek zmianami na forum.
Od tego mamy kadr? administrator?w i moderator?w.

Nawet pustych dzia??w nie usuniesz? Czy nie potrafisz?
A co ci przeszkadzaj? puste dzia?y? Te forum nie nale?y do ciebie i chyba nie twoim zadaniem jest dyktowanie warunk?w. Proponuje Ci zmian? forum je?eli masz takie podej?cie.

Luffkay

Senior User
Reaction score
31

Ja proponuje 1 zmian? na tym forum
A mianowicie zakaza? tworzenia temat?w zwi?zanych z jakimikolwiek zmianami na forum.
Od tego mamy kadr? administrator?w i moderator?w.

A co ci przeszkadzaj? puste dzia?y? Te forum nie nale?y do ciebie i chyba nie twoim zadaniem jest dyktowanie warunk?w. Proponuje Ci zmian? forum je?eli masz takie podej?cie.

Ten pomys? jest denny, forum tworz? wszyscy ludzie i chcesz zabroni? im prawo zg?aszania propozycji? Jak dla mnie wi?kszo?? pomys??w kt?re napisa? kuzyn powinna wej?? w ?ycie.

Glombersik

github.com/glombers
Reaction score
33

Masz racje przesadzi?em ale ale ile razy wa?kowa? takie tematy ... Z mojego punktu widzenia po prostu kilka os?b ma gdzie? to co si? dzieje z forum. A co b?dzie dalej powiem nam czas...

Shikate

Nie przejdziesz!
Reaction score
78

Co si? ma dzia?? Nie ma ludzi, nie ma ?ycia. To ludzie tworz? fora, a kadra to te? ludzie. Im wi?cej jest ludzi, tym ?atwiej znale?? tych zmobilizowanych do zmian. Teraz jest tyle aktywnych, ?e co druga osoba mo?e by? zas?u?ona, zielona albo pomara?czowa. Nie zapominajcie, ?e kadra to wolontariat. Ta kadra nie jest idealna, nie po?wi?ca 5 godzin czasu dziennie na forum, ale gdyby i tej nie by?o, to forum by nie funkcjonowa?o. To jest kadra na czas, kiedy forum powoli umiera.

Je?li kto? si? we?mie w gar?? i to zmieni, to fajnie. Ale mam prac?, nauk?, og?lnie ?ycie i nie my?l? o tym, jak o ojczy?nie trac?cej niepodleg?o??.
Je?li widzicie ?e forum upada, to na pewno czujecie si? lepiej jak powiecie: to przez kadr?.

A ja odpowiadam: nie, to przez ludzi. Bo teraz kadra to nie jest nikt inny, ni? zwykli u?ytkownicy.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Lepiej napisa? ?e ten temat by? wa?kowany setki razy ni? co? z tym zrobi?. No ku**a z takim podej?ciem to z pewno?ci? nic si? nie b?dzie dzia?, tak to jest jak na odpowiednie stanowiska daje si? nieodpowiednie osoby. Skoro tutaj wi?kszo?? i tak jest zwi?zana z otsami to po jak? choler? jest dzia? po?wi?cony Rl Tibii? Usu?cie w cholere bo tylko miejsce zajmuje.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Co si? ma dzia?? Nie ma ludzi, nie ma ?ycia. To ludzie tworz? fora, a kadra to te? ludzie. Im wi?cej jest ludzi, tym ?atwiej znale?? tych zmobilizowanych do zmian. Teraz jest tyle aktywnych, ?e co druga osoba mo?e by? zas?u?ona, zielona albo pomara?czowa. Nie zapominajcie, ?e kadra to wolontariat. Ta kadra nie jest idealna, nie po?wi?ca 5 godzin czasu dziennie na forum, ale gdyby i tej nie by?o, to forum by nie funkcjonowa?o. To jest kadra na czas, kiedy forum powoli umiera.

Je?li kto? si? we?mie w gar?? i to zmieni, to fajnie. Ale mam prac?, nauk?, og?lnie ?ycie i nie my?l? o tym, jak o ojczy?nie trac?cej niepodleg?o??.
Je?li widzicie ?e forum upada, to na pewno czujecie si? lepiej jak powiecie: to przez kadr?.

A ja odpowiadam: nie, to przez ludzi. Bo teraz kadra to nie jest nikt inny, ni? zwykli u?ytkownicy.
Od dupy strony do tego podchodzisz. Jakby nie by?o kadry to nic by si? nie zmieni?o tak naprawd?.

Du?o os?b ju? sobie wyrobi?o opini? o tym forum, patologia i tyle. Czy na tym forum jest wi?cej ni? 3/4 powa?nych admin?w popularnych serwer?w?
To, ?e na forum jest a? tak tragicznie ma?y ruch to nie jest wina u?ytkownik?w, to nie jest wina upadaj?cej Tibii. Statystyki torgu i tibiopedii, kt?re doda?em dobitnie pokazuj?, ?e tu nie ma ?adnego zwi?zku.

Wrzuci?em temat o moim projekcie serwera (OpenRPG) w czerwcu zesz?ego roku na trzy fora. Popatrzmy na dwa z nich:

tibia.net.pl
Odpowiedzi: 39
Ods?on: 2,922
torg
Odpowiedzi: 50
Wy?wietle?: 5,062

Torg ma o wiele, WIELE mniej wsp?lnego z Tibi? dzisiaj ni? tibia.net.pl a jaka jest r??nica.

Mo?na w niesko?czon?? zrzuca? win? na w?a?cicieli forum (tylko pocz??ci s?usznie), ale g??wna odpowiedzialno?? za stan forum le?y na administracji. A jak pokaza? dami1310, ma szczerze wypierdolone w cokolwiek:

TO JA SIE PYTAM, ZA CO DOSTA?E? OSCARY? PO CO JA NA CIEBIE G?OSOWA?EM? Po co taki cz?owiek pcha si? do administracji??? To jest patologia.

dami1310

Poskramiacz Internet?w
Reaction score
112

Chcesz zmian? Zr?b co? sensownego, bo to co teraz robisz to zwyk?a hipokryzja. Nie zg?osi?e? si? nawet jako potencjalny pomocnik w jednym z projekt?w, kt?re zaproponowa?e? . Wklejasz statystyki z r??nych forum, staraj?c si? co? udowodni?, ale wyobra? sobie, ?e w ten spos?b nie robisz dok?adnie nic. To samo tyczy si? reszty forumowych spinaczy.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Chcesz zmian? Zr?b co? sensownego, bo to co teraz robisz to zwyk?a hipokryzja. Nie zg?osi?e? si? nawet jako potencjalny pomocnik w jednym z projekt?w, kt?re zaproponowa?e? . Wklejasz statystyki z r??nych forum, staraj?c si? co? udowodni?, ale wyobra? sobie, ?e w ten spos?b nie robisz dok?adnie nic. To samo tyczy si? reszty forumowych spinaczy.

?lepo wierzy?em w to ?e skoro zosta?e? adminem to postarasz si? co? zmieni?, ale jak wida? masz takie same ch?ci jak reszta:no:

Michukng

WPIERDOTRUSKUL
Reaction score
279

A tam pierdolicie, po co si? denerwowa?? Te tematy dotycz?ce zmian by?y tutaj pisane ju? par? lat wstecz, jeden wi?cej nic nie da. Tnet upada, trzeba si? z tym pogodzi?. Tnet stoi w miejscu, nie rozwija si?, po co komu? co?, co si? nie rozwija i jest niezmienne takie same jak 5 lat temu? Zero ulepsze?, zero dodatk?w, kiedy?, jak mia? powsta? portal to zajebi?cie nawet to wygl?da i zamiast to kontynuowa? to projekt ucich? i co? Powsta?by portal, przyci?gn??by wi?cej u?ytkownik?w, a tak? Tak to g?wno i tyle.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

1. Pomijaj?c, ?e nie projektuje stron to nie jestem cz?onkiem kadry.
2. Arts chce reaktywowa? gazetk?.
3. Od tego s? moderatorzy dzia??w z mappingiem.
4. Od tego jest administrator.
5. Od tego jest administrator.
6. ?eby zrobi? sond? to chyba trzeba mie? globala albo moda.
7. To co jest napisane w punkcie.

Zak?adam, ?e nawet nie przeczyta?e? tych punkt?w skoro dajesz tak? odpowied?.
[MENTION=15656]edi[/MENTION]t
[MENTION=90838]Michukng[/MENTION]
A tam pierdolicie, po co si? denerwowa?? Te tematy dotycz?ce zmian by?y tutaj pisane ju? par? lat wstecz, jeden wi?cej nic nie da. Tnet upada, trzeba si? z tym pogodzi?. Tnet stoi w miejscu, nie rozwija si?, po co komu? co?, co si? nie rozwija i jest niezmienne takie same jak 5 lat temu? Zero ulepsze?, zero dodatk?w, kiedy?, jak mia? powsta? portal to zajebi?cie nawet to wygl?da i zamiast to kontynuowa? to projekt ucich? i co? Powsta?by portal, przyci?gn??by wi?cej u?ytkownik?w, a tak? Tak to g?wno i tyle.

I co mo?e jeszcze sam z siebie upad?? Co rok ka?da kadra pierdoli, ?e by? taki temat. Tak si? sk?ada, ?e nigdy ?adna kadra nawet nie spr?bowa?a ani nic nie zrobi?a. Wi?c takie zrzucanie odpowiedzialno?ci i m?wienie, ?e by?y takie propozycje to jest kretynizm do kwadratu.

Last edited:

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Nad portalem pracowali?my, ale z tego co mi pisano, to jedynie dziki potrafi? to ogarn?? bo reszta zielona.

Michukng

WPIERDOTRUSKUL
Reaction score
279

Nad portalem pami?tam jak sam opisywa?em jakie? g?wna, potwory czy chuj wie co, czy tam czary. I co? Do teraz tego nie wida? XDD No upad?, bo si? nie rozwija?, chyba jasno napisa?em?

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Bo Dziki tym kierowa?, nie ma dzikiego nie ma wynik?w :D

Status
Not open for further replies.