What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Restrukturyzacja kadry, odnowa moralna ?ycia spo?ecznego Forum.

Status
Not open for further replies.

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40
Odp: Restrukturyzacja kadry, odnowa moralna ?ycia spo?ecznego Forum.

Nie odbieram Twojej wiadomo?ci jako atak - bardziej jako subiektywn? opini? osoby, kt?ra w ca?ej sytuacji kreuje sobie zdanie na podstawie tematu Aramiszona. Sedno sprawy le?y jednak gdzie indziej. Gdy zyska?em rang? administratora od razu skontaktowa?em si? z obecnymi wtedy administratorami, aby porozmawia? na temat moich pomys??w, nowych aktualizacji i zmian kadrowych. Wsp?lnie z Kazi?, Eturlem i Korzonem doszli?my do wniosku, ?e Aramiszon i kilku niegdy? sprawnie pracuj?cych cz?onk?w administracji - po prostu si? wypalili. St?d nasta?a decyzja o przeniesieniu ich na zas?u?ony odpoczynek. Zgadzam si? z tym, ?e swego czasu aramiszon dzia?a? bardzo aktywnie i ranga mu si? nale?y, z reszt? j? uzyska?. Niestety niech?? tego cz?owieka do mnie powoli przeradza?a si? w nienawi??, a potem ju? w czyste ataki personalne na forum, w ka?dym jego po?cie. Ranga zas?u?ony reprezentuje pewien presti?, osi?gni?cie, co? niebanalnego i nieliniowego - dok?adnie tak jak napisa?e? w swoim po?cie. Natomiast w moim zrozumieniu ranga ta nie jest nadawana do?ywotnio bez mo?liwo?ci jej utraty. Zachowanie Aramiszona by?o kompletnie nie na miejscu i nie m?wi? o s?owach sprzeciwu, kt?re kieruj? wprost do serca i staram si? na nie reagowa? pozytywnymi zmianami. To by?y obelgi, g?upie docinki, dziecinne zagrywki maj?ce na celu wyprowadzenie mnie z r?wnowagi. Jestem pewien, ?e pami?tasz zagrania ludzi "niedocenionych" za czas?w, gdy to Ty by?e? jednym z cz?onk?w administracji. Wyra?aj?c szacunek do jego pracy, a nie koniecznie do jego osoby bior?c pod uwag? jego zachowanie, zdecydowa?em si? na najmniejszy wymiar kary pozbawiaj?c go rangi zas?u?ony. Dzia?em w porozumieniu ca?ej administracji, wi?c ponownie nie by?a to "solowa" decyzja.

Troszk? przykre, ?e por?wna?e? mnie do Antka, kt?ry w moim rozumieniu sprawiedliwo?ci nie dzia?a? na jej rzecz. Boli mnie r?wnie?, ?e odebra?e? moje posty jako "gnojenie" u?ytkownik?w - ja tam czego? takiego nie widzia?em, a tym bardziej nie mia?em tego na celu. Zarzucasz mi brak ochoty do dyskusji, gdy to jest kt?ry? z dziesi?tek podobnych temat?w. Aramiszon zosta? zbanowany za przekroczenie liczby punkt?w ostrze?e? - wszystkie ostrze?enia mam udokumentowane w dziale "odwo?ania" wraz z podaniem konkretnego powodu nadania oraz z poparciem odpowiednim punktem z regulaminu.

Nie zgodz? si? z Tob?, aby odbanowa? g??wne konto wraz z przywr?ceniem rangi - s?owa sprzeciwu s? bardzo na miejscu i s? przeze mnie respektowane, natomiast zachowanie jakie reprezentowa? Aramiszon w styczniu ju? nie - to jego kara.

M?wi?e?, ?e to Twoim pomys?em jest ranga zas?u?ony - widocznie jej zrozumienie przez administracje przez ostatnie 2 lata uleg?o zmianie.

Sentil ma ca?kowit? racj? i kojarz? go ze starego dobrego PunBB, a ju? wracaj?c do tematu to proponuj? zorganizowa? konferencje na TS3 z Kurtis'em, bo to w ko?cu on ma umow? z TRO i jaki? kontakt z nimi. Niech wszyscy wyja?ni? mu z czym maj? problem, dlaczego jak on uwa?a - nikt go nie lubi(nawet nie chce, aby go lubiano).
Wczoraj by?em do?? sporo czasu na team speaku zach?caj?c u?ytkownik?w do rozmowy. Nikt nie mia? na tyle odwagi, aby porozmawia? g?osowo, w??cznie z Tob?.

Reaction score
7

M?wi?e?, ?e to Twoim pomys?em jest ranga zas?u?ony - widocznie jej zrozumienie przez administracje przez ostatnie 2 lata uleg?o zmianie.

Widocznie tak, widocznie tak?e nie rozumiesz, ?e kto? mo?e mie? inne zdanie ni? Twoje. Powiedz mi, ilu jest aktualnie "Zas?u?onych"? Gdy pyta?em o to Eturla w jakiej? rozmowie z 2-3 miesi?ce temu, wysz?o, ?e ok. 60, teraz zapewne wi?cej, bo w tej kadrze ma?o kto jest w stanie wytrzyma?, wi?c i "Zas?u?onych" przybywa. Ciekaw jestem, czy tok my?lenia ka?dego z nich pokrywa si? z Twoim, jestem w stanie za?o?y? si?, ?e nie.
Niestety, nie jeste? w stanie wyj?? poza ciasne ramy w?asnych uprzedze? i nawet gdy kto? wyci?ga do Ciebie d?o?, odrzucasz j?. Z tak? postaw? nie masz szans liczy? na zachowanie starych u?ytkownik?w, b?dzie jak z kadr?, gdzie z kadry sprzed 3 miesi?cy dzi? zosta?y mo?e 3 osoby.
Piszesz o dziecinnym zachowaniu - chodzi Ci o co konkretnie? O to, ?e po tym, jak swoj? decyzj? o awansowaniu pewnych os?b i zdegradowaniu innych umotywowa?e? "intuicj?" chcia?em zmiany nicku na "Pan Intuicyjny"? To oznacza, ?e akurat Ty zachowujesz si? jak dziecko i nie masz ani troch? dystansu do w?asnej osoby i jej pomy?ek.
To, ?e 2-3 razy nazwa?em Ci? "Intuicyjnym" w dziale redaktorskim, zamkni?tym dla 90% Forum? No b?agam Ci?. To, ?e wypomnia?em Ci, ?e to, co zak?ada?e?, ?e uda Ci si? zrobi? nie wysz?o Ci? A rz?du nie rozlicza si? z obietnic przedwyborczych? Ani razu nie przekroczy?em pewnej nieprzekraczalnej granicy szacunku w dyskusji, a je?li co? wy?miewa?em, to tylko i wy??cznie Twoje pomy?ki, nigdy nie odnosi?em si? do Ciebie ad personam, co Ty na okr?g?o czynisz. To, ?e kilka razy napisa?em z Redziem na sb, ?e masz intuicj?? No musisz mie?, je?li ni? kierujesz si? przy wyborach kadrowych, wi?c o co Ci chodzi?
Je?li nie jeste? w stanie tego zauwa?y? i zrozumie? to Ty zachowujesz si? jak dziecko a nie ja.

Je?li tego chcesz, to mo?emy zaraz zrobi? nowy temat w tym dziale odno?nie nowego-starego wykorzystania rangi "Zas?u?ony" i zapyta? u?ytkownik?w, czy mog? j? otrzymywa? tylko wazeliniarze, czy jest to ranga za dokonania, zas?ugi (jak sama nazwa kurw.a wskazuje). Tego chcesz? Chcesz odbiera? Wa??sie tytu? prezydenta, bo nie zgadza si? z PO? Chcesz odbiera? Jaruzelowi tytu? prezydenta bo jest lewakiem, a PO nie? Naprawd? nie widzisz, ?e Twoje zachowanie na ma odbicia w realnym ?yciu?

Last edited:

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Dobrze, wi?c postarajmy si? porozmawia? troszk? inaczej. Rozumiem, ?e rodzi si? problem, a te administracja winna rozwi?zywa?, spoko. Najpro?ciej b?dzie mi podsumowa? Wasze wiadomo?ci, z kt?rych wnioskuje, ?e zdecydowana wi?kszo?? z Was si? nie zgadza z niekt?rymi decyzjami podj?tymi przez administracj?. ?eby unikn?? ponownego b??dnego zrozumienia sytuacji zapytam wprost - jakie konkretnie decyzje przyprawiaj? was o dreszcz na sk?rze? Co chcieliby?cie zmieni? w sposobie zarz?dzania. Prosz? Was o konkretne opinie, a nie typu "zmie?my administracje" - zale?y mi na konkretach, nie na og?le. Licz?, ?e na tej p?aszczy?nie uda si? w ko?cu znale?? porozumienie.

Asimov

Active User
Reaction score
3

"po prostu si? wypalili" Wg Nas (u?ytkownik?w) Ty te? si? ju? wypali?e?. Czyli to znaczy ?e masz wypa?? z forum ?:) Skoro kto? kiedy? co? robi? to co? teraz mu si? nale?y proste. A Ty wywalasz wszystkich kt?rzy s? przeciw Tb no bez jaj cz?owieku. Wybierasz do kadry osoby kt?re si? podlizuj? albo ch*j wie co. Wybierz takie osoby kt?rym kurde zale?y na tym aby co? robi?.. A nie wezmiesz dalej dzieci jakie? kt?re b?da sie bawi? siedzie? godzinami na forum a g*wno beda robi? ... Z tego co widze jedynie Xinum jest bardzo aktywny. Reszta kadry ?pi.

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

W obecnej kadrze jest wiele os?b, kt?re si? ze mn? nie zgadzaj?. Przyk?adem w niekt?rych sprawach jest chocia?by Eturl, iSanto czy Dziki. Prosi?em o konkrety - prosz? jeszcze raz.

Asimov

Active User
Reaction score
3

mo?e i s? ale nigdy nie widzia?em ?eby krytykowali Twoj? postawe.

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Bo robi? to na tsie, gadu, czy forum moderatorskim. Rozumiem, ?e u?ytkownicy nie maj? takiej mo?liwo?ci, dlatego robi? to na forum. Wierz mi, ?e cz?sto s?ysz? s?owa sprzeciwu.

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
76

"po prostu si? wypalili" Wg Nas (u?ytkownik?w) Ty te? si? ju? wypali?e?.

R??nica polega na tym, ?e Wy (m?wi? o hejterach~) tak twierdzicie, bo chcecie si? po prostu pozby? Rebuilda. Za bardzo si? wycwanili?cie przez ostatnie miesi?ce. Stara kadra by?a zbyt ?agodna, a przyszed? kto?, kto nie daje sobie wej?? na g?ow? i od razu jest szok, ?e co to ma by?, jakie zmiany, jakie degradacje, jakie bany...

Asimov

Active User
Reaction score
3

no to dobrze. Napisa?em do Cb pw o range i to nie by?o podanie tylko pw ode mnie dla Cb. Wi?c nie wiem jakim prawem udost?pni?e? tre?? tej wiadomo?ci dla wszystkich. Tym pokaza?e? jaki z Cb za przeproszeniem ch*j. Ja chce pom?c a to ?e Cb krytykuje nie znaczy ?e masz si? odgrywa?. Chcia?em range po to aby jako? pom?c ogarn?? to forum no ale Ty wolisz lizus?w :). To powodzenia.

Kabi_X

co Ty gadasz?:) co on takiego robi? Ja nie wiem o czym Ty wgl gadasz. On po prostu wypier.. ka?dego kto jest przeciw Niemu. Na pocz?tku sam nic do niego nie mia?em i nawet s?dzi?em ?e dobrze dziala. Ale po czasie si? przekona?em jaki On jest.

Nosfera

Advanced User
Reaction score
14

Asimov podaj konkrety co jest ?le bo te? bym poczyta?. Teraz to widz?, ?e ty zamiast poda? w?a?nie te konkrety piszesz o u?ytkownikach kt?rzy nie krytykuj? Rebuilda.

Asimov

Active User
Reaction score
3

Nosfera

Nic Ci nie musze gada?. tyle razy to pisa?em ?e nie chce mi si? pisa? drugi raz. Gdyby Rebuild chcia? wiedzie? to sam by mnie o to zapyta? na pw. Bo jest tego masa ale co ja bede pisa?:) jak wina zawsze le?y po naszej stronie.

Reaction score
7

Dobra ch?opaki, spokojnie ^,^

Kurtisie, spr?buj? troszk? to podsumowa? i skondensowa?.
Po pierwsze chcia?bym, by?cie sko?czyli z syndromem "obl??onej twierdzy" w jakiejkolwiek dyskusji. Je?li pisz? 6 post?w w danym temacie, w jednym wyja?niam pobudki jakie kierowa?y mn? przy g?osowaniu w sondzie, w pozosta?ych - odpowiadam u?ytkownikom, to prowadz? DYSKUSJ?, bo to jest FORUM DYSKUSYJNE, a nie spamuj?. To jest r??nica i nie ma co si? obra?a? i usuwa? nagle wszystkie posty, nawet te najwarto?ciowsze, bo tego nie zrobi?bym nawet ja w moich z?otych globalowskich czasach, a kara?em du?o i nie zawsze sprawiedliwie, o czym Eturl mo?e po?wiadczy?. Na forum powinien kr?lowa? dialog, a je?li ka?dy si? z ka?dym zgadza, to jest de facto monolog.
Druga kwestia, troch? szacunku. Je?li siedz? w kadrze 2 lata, nadzoruj? prac? mod?w, odpowiadam na odwo?ania, prowadz? prace nad gazetk?, to nie po to, ?eby potem to straci? przez ch?? zmiany nicku na "Pan Intuicyjny" w okresie ?wi?tecznym. To jest parodia. Je?li nazywam Ci? "Intuicyjnym" to dlatego, ?e sam siebie po?rednio tak kiedy? nazwa?e? i z szacunku do Twojej osoby. W z?o?ci m?g?bym nazwa? Ci? gorzej, chyba znasz gorsze okre?lenia, prawda? Nie robi? tego i zast?puj? je tym s?owem, bo nie jest ono w najmniejszym stopniu obra?liwe,a ju? na bank nie kwalifikuje si? do usuwania rangi "Zas?u?onego".
Trzecia kwestia, wyczucie sytuacji, dok?adniejsze wczytanie si? w pewne kwestie. Je?li pisz?, ?e og?lnie statystyki nie s? miarodajne, tak te, jak i wszystkie inne (GUS, OBOP, itp.) to jest to moja prywatna opinia m?wi?ca o tym, ?e statystyki "sp?aszczaj? rzeczywisto??", nie daj? pe?nego ogl?du sytuacji. Nigdzie jednak nie zarzucam Ci manipulacji nimi, wykorzystywania ich czy przekszta?cania do w?asnych cel?w - nie. Mniej ofensywy, wi?cej zrozumienia, empatii. Je?li zgadzam si? z 2/5 Waszych propozycji, z jedn? zgadzam si? po?owicznie, a z 2 nie, to nie ma co od razu zarzuca? mi z?ej woli, ch?ci destrukcji Forum. To jest prywatna opinia, kt?ra nie musi pokrywa? si? z Twoj?/Wasz?.

Last edited:

Sentil

Ten Typ
Reaction score
85

Nie podkre?li?em tego w ?aden widoczny spos?b w mojej poprzedniej wypowiedzi, sprecyzuj? to tutaj. Nie chc? si? wam, za przeproszeniem, wpierdala? z buciorami w ?ycie spo?eczne forum. Powa?nie. U?ytkownika z rang? „Zas?u?ony” wci?? obowi?zuje regulamin, mimo niepisanego prawa, ?e wolno mu jednak troch? wi?cej (pisz? tu np. o lekkich offtopach). Nie pr?bowa?em i pr?bowa? nie zamierzam zag??bia? si? w wasz konflikt osobisty, poniewa? to wasza sprawa i mnie nic do tego. Postanowi?em wtr?ci? si? w t? ma?? wojenk?, bo przypadkiem przyuwa?y?em, ?e nawet sam administrator nie potrafi odpisa? w w?tku na konkretny temat. Przy okazji jako user w fiolecie mog?em powiedzie? co nie co na temat samej rangi. Do?wiadczenie podpowiada mi, ?e pu?ci?y ci nerwy. Je?li s?dzisz, ?e odebranie „Zas?u?onego” jest najmniejszym wymiarem kary, to jeste? w wielkim b??dzie. Jest wr?cz przeciwnie.

Por?wna?em ci? do Antka na podstawie kilku innych twoich post?w oraz opiniach ludzi, kt?rzy wykrzykuj? co? na temat notorycznych ban?w. Za?o?y?em z g?ry, ?e pr?bujesz si?? d?awi? wszelkie formy sprzeciwu, ale, jak ju? pisa?em, to tylko niepodparte prawie niczym domys?y, st?d tylko jedna wzmianka o Antku. Je?li jest nietrafiona to spoko – przestrzegam ci? tylko przed tak? form? rz?d?w, jak? obra? on sam.

Jest jeszcze kilka rzeczy, na kt?re odpisywa? mi si? nie chce, niewa?ne. Widz?, ?e zmieni?e? troch? swoj? postaw?, wreszcie piszesz do user?w tak, jak na admina przysta?o. Tak trzymaj. Userom pragn? przypomnie?, ?e macie obowi?zek okazywa? administratorowi szacunek, czy wam si? to podoba, czy nie. A tego pomys?u z urz?dzaniem konferencji z u?ytkownikami to kompletnie nie ogarniam - kolejna rzecz, kt?ra by?aby nie do pomy?lenia 4-5 lat temu.

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Wczoraj by?em do?? sporo czasu na team speaku zach?caj?c u?ytkownik?w do rozmowy. Nikt nie mia? na tyle odwagi, aby porozmawia? g?osowo, w??cznie z Tob?.

M?g?bym porozmawia?, ale raz, ?e nie mia?em mikrofonu, a potem rozmawiali?cie z kadr? wi?c kiedy? W dodatku czeka?em godzin?, ale c??.

Debski

Senior User
Reaction score
257

60s-spiderman-out-of-fucking-nowhere.jpg

#Topic
Kurtis, skoro to Sentil zrobi? te range, wypada?oby go pos?ucha?, c'nie? albo w og?le j? usu?cie z forum i tyle.
Pozatym mogliby?cie naprawi? styl Elven's Wisdom, bo w profilu u?ytkownika jest zbugowany i dziwnie to wygl?da.

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Reaction score
155

No to w takim razie skoro chcesz konkret co zmieni? Rebuild to ja proponuj? zmienienie og?lnego nastawienia z moderacji na rozw?j forum w konkretny spos?b, czyt. sprawienie by na to forum ludzie wchodzili ch?tnie po skrypty i rzeczy do swoich ots?w. Tak?e ***** doszukiwanie si? na si?? ma?owarto?ciowych post?w (bez aluzji, bo ostrze?enie dosta?em s?usznie jak by nie patrze?) i skupianie si? na rozwoju dzia??w przez uzupe?nianie ich kontentu o wyszukane autorskie systemy zmieniaj?ce ?wiat Open Tibia na lepsze. Ale nie jakie? gazetki, kt?re nigdy nie dojd? do skutku, albo dojd? za miesi?c lub kilka. Skupcie si? na tym, ?eby forum to by? dobry resource. Mo?na tak?e pisa?, kr?ci? poradniki nt. b??d?w cz?stych na OTS etc. That's it. To jest recepta na wszystko.

Maniucza

Advanced User
Reaction score
57

Rodzice zawsze powtarzali mi s?owa "jak Ci? widz? tak Ci? pisz?". Cz?owieka poznaje si? po tym jak m?wi i jak si? odzywa. Kto? wy?ej wspomnia?, i? my jako u?ytkownicy powinni?my miec szacunek do Administracji, za? zadajmy sobie pytanie czy dzia?a to w drug? strone? Czytaj?c wypowiedzi i ilo?ci ban?w w tym temacie, to forum nie przestrzega regu?y "wolno?ci s?owa" czyt. wolno?ci wypowiedzi. Adminstracja widz?c post usera, kt?ry jest mu nie na r?ke, a niesie ze sob? prawde dany post zostaje usuni?ty a u?ytkownik zbanowany. Moim zdaniem jest to nie moralne i mo?e skrzywdzi? innych ludzi. Co innego, gdy Twoja opinia odbiega od opinii og??u. Powiesz co?, co komu? w wysokim stopniu nie pasuje - atak.
Problem z wolno?ci? s?owa na ty forum cz?sto maj? Ci userzy, kt?rzy dopominaj? si? o prawo obra?ania kogo popadnie. Przewa?nie podaj? w?wczas argumenty, ?e tylko wyra?aj? swoje opinie. Je?li kto? w podobny spos?b wyrazi swoj? opini? o takim hejterze, to ju? gorzej. Administratorze, zbanuj mu konto, bo on wyrazi? swoj? opinie i napisa?, ?e jestem dzieciakiem neo! Masz prawo pisa? co my?lisz, ale masz obowi?zek zachowac si? przyzwoicie. A jak kogo? ponios?o, to powinien umie? wycofa? si?, przeprosi?, a czasem ponie?? kar? w najgorszym wypadku. Zn?w nasuwaj? si? kolejne pytania bez odpowiedzi, kt?re zna kadra TNP.

Asimov

Active User
Reaction score
3

Maniucza

Pi?knie i m?drze to napisa?e? :)

Rebuild moja propozycja jest taka aby by?o co? takiego ?e kiedy jakis mod czy ch*j wie co tam jest,je?li kto? napisze np 3x na niego skarge ?e olewa swoje obowi?zki to wtedy zostanie wywalony z kadry :) wg mnie to dobry pomys? kt?ry przyniesie same dobro. Nie b?dzie wtedy opie*dalania si?.

I zanim przydzielicie kogo? do dzia?u proponuje aby sprawdzi? jego wiedze na ten temat;] np jakis mod do mappowania dobrze by by?o gdyby by? dobry w tym co robi. ?eby mia? poj?cie o tym do czego zostanie przydzielony. Bo tak dacie t?paka kt?ry b?dzie tylko wali? bany i notki to ja pier tak? kadre. Wy macie pomaga? a nie tylko kara? ludzi.

Last edited:

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

No to w takim razie skoro chcesz konkret co zmieni? Rebuild to ja proponuj? zmienienie og?lnego nastawienia z moderacji na rozw?j forum w konkretny spos?b, czyt. sprawienie by na to forum ludzie wchodzili ch?tnie po skrypty i rzeczy do swoich ots?w. Tak?e ***** doszukiwanie si? na si?? ma?owarto?ciowych post?w (bez aluzji, bo ostrze?enie dosta?em s?usznie jak by nie patrze?) i skupianie si? na rozwoju dzia??w przez uzupe?nianie ich kontentu o wyszukane autorskie systemy zmieniaj?ce ?wiat Open Tibia na lepsze. Ale nie jakie? gazetki, kt?re nigdy nie dojd? do skutku, albo dojd? za miesi?c lub kilka. Skupcie si? na tym, ?eby forum to by? dobry resource. Mo?na tak?e pisa?, kr?ci? poradniki nt. b??d?w cz?stych na OTS etc. That's it. To jest recepta na wszystko.

To jeden z ciekawszych post?w w tym temacie, mimo tego, ?e nie ma w nim ?adnych konkret?w odno?nie Open Tibii.

Dobra ch?opaki, spokojnie ^,^

Kurtisie, spr?buj? troszk? to podsumowa? i skondensowa?.
Po pierwsze chcia?bym, by?cie sko?czyli z syndromem "obl??onej twierdzy" w jakiejkolwiek dyskusji. Je?li pisz? 6 post?w w danym temacie, w jednym wyja?niam pobudki jakie kierowa?y mn? przy g?osowaniu w sondzie, w pozosta?ych - odpowiadam u?ytkownikom, to prowadz? DYSKUSJ?, bo to jest FORUM DYSKUSYJNE, a nie spamuj?. To jest r??nica i nie ma co si? obra?a? i usuwa? nagle wszystkie posty, nawet te najwarto?ciowsze, bo tego nie zrobi?bym nawet ja w moich z?otych globalowskich czasach, a kara?em du?o i nie zawsze sprawiedliwie, o czym Eturl mo?e po?wiadczy?. Na forum powinien kr?lowa? dialog, a je?li ka?dy si? z ka?dym zgadza, to jest de facto monolog.
Druga kwestia, troch? szacunku. Je?li siedz? w kadrze 2 lata, nadzoruj? prac? mod?w, odpowiadam na odwo?ania, prowadz? prace nad gazetk?, to nie po to, ?eby potem to straci? przez ch?? zmiany nicku na "Pan Intuicyjny" w okresie ?wi?tecznym. To jest parodia. Je?li nazywam Ci? "Intuicyjnym" to dlatego, ?e sam siebie po?rednio tak kiedy? nazwa?e? i z szacunku do Twojej osoby. W z?o?ci m?g?bym nazwa? Ci? gorzej, chyba znasz gorsze okre?lenia, prawda? Nie robi? tego i zast?puj? je tym s?owem, bo nie jest ono w najmniejszym stopniu obra?liwe,a ju? na bank nie kwalifikuje si? do usuwania rangi "Zas?u?onego".
Trzecia kwestia, wyczucie sytuacji, dok?adniejsze wczytanie si? w pewne kwestie. Je?li pisz?, ?e og?lnie statystyki nie s? miarodajne, tak te, jak i wszystkie inne (GUS, OBOP, itp.) to jest to moja prywatna opinia m?wi?ca o tym, ?e statystyki "sp?aszczaj? rzeczywisto??", nie daj? pe?nego ogl?du sytuacji. Nigdzie jednak nie zarzucam Ci manipulacji nimi, wykorzystywania ich czy przekszta?cania do w?asnych cel?w - nie. Mniej ofensywy, wi?cej zrozumienia, empatii. Je?li zgadzam si? z 2/5 Waszych propozycji, z jedn? zgadzam si? po?owicznie, a z 2 nie, to nie ma co od razu zarzuca? mi z?ej woli, ch?ci destrukcji Forum. To jest prywatna opinia, kt?ra nie musi pokrywa? si? z Twoj?/Wasz?.

Masz racj? z syndromem obl??onej twierdzy. Zrodzi? si? on w nas po ci?g?ych s?owach krytyki; niekt?re z nich by?y ca?kiem konstruktywne i fajne , daj?ce do my?lenia... Inne by? takie:

Jakby ten ca?y Rebuild legalizowa? marihuan? to by?bym w pe?ni za nim, ale je?li si? opierdala to niestety musz? wybra? Lecha Kaczy?skiego.

Pozdrawiam JUHUJ XD

Masz racj?, tutaj Ci j? przyznaj? - "syndrom obl??onej twierdzy". Nie wiem kto uzna? Twoje posty za spam, do tej pory nie usun??em ?adnej wypowiedzi innego u?ytkownika - nie wiem kto zrobi? to z Twoimi, a m?wi?c szerzej - nawet o tym nie wiedzia?em. To w?a?nie ze wzgl?d na szacunek do Ciebie i Twojej pracy nie zdj??em Ci? z rangi administracyjnej. Po rozmowie z Tob?, kt?r? zako?czy?e? zwrotem "ominie mnie w?tpliwa przyjemno?? rozmowy z toba" mia?em pewno??, ?e Ty mi tego szacunku nie okazujesz ( wcale nie chodzi o "przyjemno??" ponownej rozmowy ze mn?, a o sam zwrot. Zgodzisz si? ze mn?, ?e jest on kierowany raczej do os?b, kt?rych owego szacunku staramy si? nie ukazywa?? ). Prosz?, sp?jrz na wszystko zar?wno swoimi oczyma jak i moimi, to wszystko. Nie wydaje mi si? r?wnie?, aby Twoja akcja z Panem Intuicyjnym by?a wyrazem szacunku.

Poruszy?e? ponownie kwest? statystyk, spoko, rozumiem nie?cis?o?ci z tego wynikaj?ce. Postaram si? wyja?ni? o co z tym chodzi troch? pro?ciej ni? zrobi?em to ostatnio: Ot?? to co pokaza?em to nie s? statystyki. Nie wiem z kt?rej strony na to nie patrze? - to nigdy nie b?dzie statystyka. To by?o zestawienie aktywno?ci u?ytkownik?w z dw?ch miesi?cy. To nie statystyka, tylko fakt - my?l?, ?e zgodzisz si? ze mn?, bo owe warto?ci nie s? ?rednimi. W tym miejscu pragn? te? napisa?, ?e z tych warto?ci nie jestem wcale dumny. Fakt faktem, s? one wi?ksze, ale w dalszym stopniu niskie. Ukazuj?c wam aktywno?? u?ytkownik?w z okresu dw?ch, a w??cznie z czterech miesi?cy chcia?em Wam pokaza?, ?e wszystko idzie w lepsz? stron?. Spotka?em si? natomiast z dziwn? reakcj? - to podobno Wasze wyra?aj?ce niezadowolenie posty tak mocno podbi?y te warto?ci, co wydaje si? z grubsza przesadzone i nieprzemy?lane. Podsumowuj?c ten w?tek, wci?? d??ymy do jeszcze wi?kszej ilo?ci post?w, w ?adnym wypadku aktualna ilo?? nie jest dla nas zadowalaj?ca.

Wczoraj w rozmowie administracji na Team Speaku przyzna?em si? do zbyt ofensywnego postu w tym temacie i poprosi?em r?wnie?, aby inni cz?onkowie administracji nie wypowiadali si? tutaj ze wzgl?du na to, ?e biedny Faklop zosta? zmieszany z b?otem tylko za to, ze ma inne zdanie od Was. Bo widzicie, moi drodzy, w temacie jest multum post?w o tym, ?e ludzie s? banowani bo nie zgadzaj? si? z naszym zdaniem ( to nie do ko?ca tak wygl?da, bo s? raczej banowani za spos?b w jaki swoje racje wyg?aszaj? ) - a co z Faklopem, kt?ry zosta? zaatakowany przez wiele os?b tylko za to, ?e popar? moj? osob? w kilku kwestiach? Mog? Wam powiedzie?, ?e w kadrze powoli zaczynaj? si? zacie?nia? wi?zi, powoli nawi?zujemy ze sob? dobre znajomo?ci i po prostu wi?kszo?? z nas wzajemnie si? lubi. Nie mo?na tak traktowa? osoby, kt?ra ma inne zdanie od Was - to dzia?a w obie strony. Zar?wno ja, m?wi?c jako reprezentant administracji, przyznaj? Ci racj? co do zbyt ofensywnych odpowiedzi w tym temacie, ale tak samo powiniene? zrobi? Ty, jako reprezentant swojej grupy ( my?l?, ?e mo?na nazwa? to grup?, skoro wielu ludzi przyznaje Ci ca?kowit? racj?). My?l?, ?e Ty r?wnie? zachowywa?e? si? nadzwyczaj ofensywnie i od zdania do zdania wysz?o to co jest wy?ej.

Zawsze ceni?em sobie ludzi, kt?rzy maj? odmienne zdanie. Bardziej natomiast szanuj? ludzi, kt?rzy swoje odmienne zdanie potrafi? zaprezentowa? w inny spos?b ni? osoba wy?ej przeze mnie zacytowana.

Zarzucasz mi r?wnie? bezpo?rednie zwrotu do Ciebie - ot?? to, ten zabieg jest u?yty specjalnie, bo przecie? Tobie g??wnie chodzi o sprawy bezpo?rednio zwi?zane z Tob? - jak wi?c mam rozmawia? z Tob? nie odnosz?c si? bezpo?rednio do Ciebie?

Asimov

Active User
Reaction score
3

ale do kogo Ty kierujesz te s?owa bo nie wiem.

Status
Not open for further replies.