What's new

Sze?ciopak Pomoc.

Status
Not open for further replies.

SpidoX

Advanced User
Reaction score
17
Witam. Potrzebuje jakich? ?wicze? na widocznie umi??niony brzuch w 2 miesi?ce jak da rade. Najlepiej bez ?adnych diet ale jak b?dzie trzeba to b?d? si? ich trzyma?.

Licz? na Wasz? pomoc. Dzieki

Drags

Hennessey
Reaction score
121
Odp: Sze?ciopak Pomoc.

Polecam Aerobiczn? Sz?stk? Weidera. Efekty wida? bardzo szybko, jednak?e jest to ?wiczenie dla wytrwa?ych. Je?eli masz motywacje to powinno Ci si? uda? ;)

A oto ?wiczenia:
a6w2nl.jpg

Attachments

• a6w2nl.jpg
    a6w2nl.jpg
    77.4 KB · Views: 0

SpidoX

Advanced User
Reaction score
17

i co? po tych 42 dniach b?d? ju? widoczne efekty? i co mam robi? dalej je?eli sko?cz? ju? po tych 42 dniach? dalej jakie? ?wiczenia czy tylko punkt na 42 dniu robi? ca?y czas?

Drags

Hennessey
Reaction score
121

Je?eli dotrwasz do 42 dnia to b?d? pe?en podziwu. Dla mnie 24 dzie? by? ostatnim bo nie dawa?em rady :)
Jak sko?czysz ca?? seri? to efekty b?d? bardzo widoczne. A jak sko?czysz to mo?esz zacz?? ca?? seri? od nowa, od 1 dnia. B?dzie to wgl mnie lepsze ni? powtarzanie ostatniego dnia.

Tryndemere

Active User
Reaction score
26

Ja tak?e zacz??em 6 Weidera robi? ostatnio, jestem na 7 dniu. Jako i? trenuje akrobatyk?, to nie robi mi to problem?w, a faktycznie wzmacnia mi??nia brzucha, ale jedynie je?eli ?wiczenia nie s? robione na przys?owiowe "Odpierdol".

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Zwykle brzuszki moga Ci wyrobic szesciopak... Tylko w 2 miechy bedzie raczej trudno /=

Fluos

We are many!!!
Reaction score
258

i co? po tych 42 dniach b?d? ju? widoczne efekty? i co mam robi? dalej je?eli sko?cz? ju? po tych 42 dniach? dalej jakie? ?wiczenia czy tylko punkt na 42 dniu robi? ca?y czas?
Zacznijmy od tego, ?e nie dasz rady wytrzyma? 42 dni, wiem po sobie dotrwa?em tylko do 25, ale powiem, ?e po tym okresie wida? ju? efekty. Tylko trzeba uwa?a?, bo z?e wykonywanie A6W mo?e ?le wp?yn?? na nasz kr?gos?up.
Pozdrawiam!

Furiata

Advanced User
Reaction score
15

Mo?e na nast?pne lato zrobisz ?adny sze?ciopak. W 2 miesi?ce to zapomnij. 6 weidera nie r?b. Zwyk?e brzuszki z obci??eniem (4-6 serii po 20-30 powt) wykonywane co 2-3 dzie? dadz? lepsze efekty. Mi?sie? ?eby rosn?? potrzebuje regeneracji.

SpidoX

Advanced User
Reaction score
17

Po co Ci sze?ciopak skoro mo?esz mie? ca?? beczk? ; D

Raczej ma?o warto?ciowy post.

Mo?e na nast?pne lato zrobisz ?adny sze?ciopak. W 2 miesi?ce to zapomnij. 6 weidera nie r?b. Zwyk?e brzuszki z obci??eniem (4-6 serii po 20-30 powt) wykonywane co 2-3 dzie? dadz? lepsze efekty. Mi?sie? ?eby rosn?? potrzebuje regeneracji.

To obci??enie jaka waga? ile dam rade? i gdzie mam je umie?ci??

Fragles

JOKER
Reaction score
66

Jezeli masz spora nadwage i chcesz sie pozbyc tzw oponki, to wiedz, ze nie da sie spalac tluszczu miejscowo. To znaczy, ze trenujac dana partie - w tym przypadku brzuch - nie pozbedziesz sie z niego tluszczu. Odchudza sie zawsze cale cialo, bo tluszcz to rezerwy energii i w rownym stopniu twoj organizm pali smalec z brzucha, bioder, posladkow itd. Dlatego jesli wygladasz jak p?czek w masle, to zacznij wykonywac cwiczenia, ktore najbardziej mecza aka pala kalorie tj bieganie, czy skakanie na skakance... no i oczywiscie jedz mniej kalorii niz organizm potrzebuje.
Jesli jestes chudy, to zacznij wpierdalac duzo bialka, bo to podstawowy budulec miesni. Brzuch niestety trzeba bardzo duzo katowac zeby byly dobre efekty. Ja zrobilem prawie cala Aerobiczna 6 Weidera i bylem mega zadowolony z postepow. Z tym, ze mialem przy tym hardkorowa diete. Osobiscie nie polecalbym A6W komus, kto dopiero zaczyna cwiczyc, bo odpadnie po 2 tyg i nawet nie zobaczy efektow. Katuj brzuszki i jak bedziesz mogl zrobic min 50 powtorzen bez przerwy, to pomysl o aerobicznej 6 weidera.

Reaction score
3

Dok?adnie jak pisa? Fragles - nie zaczynaj odrazu od a6w, bo wysi?dziesz bardzo szybko. Mo?esz zacz?? sk?ony tu?owia z przyci?ganiem kolan na ?awce (je?li nie masz ?awki [ takiej do ?wicze? :D] to mo?esz to wykonywa? na np. ???ku, tylko pami?taj ?eby podczas ?wiczenia nie odrywa? po?ladk?w od ?awki, bo widzia?em takich, co i tak prostego ?wiczenia nie wykonuj? poprawnie.
3m plan:
sk?ony tu?owia z przyci?ganiem kolan na ?awce 3s
unoszenie n?g w le?eniu 3s
brzuszki 3s
zakres powt?rze? 12-10-8
Oczywi?cie ogranicz w?glowodany (monosacharydy[cukry proste])
W?glowodany zawarte w ziarnach, warzywach s? jak najbardziej wskazane (cz?owiek czerpie energi? w?a?nie z sacharyd?w!)
Czyli:
+ Unikaj
- s?odyczy
- gazowanych, s?odkich napoj?w (cola light i inne napoje "bez cukru" ma aspartam - poczytaj o nim na wiki)
- ?mieciowego jedzenia
+ Zdrowe od?ywianie (mo?e to by? 6 posi?k?w dziennie, np. co 3 godziny lub dieta leangains)
+ Zwi?ksz spo?ycie bia?ka :)
Oczywi?cie najlepszym wyj?ciem by?oby zapisanie si? na si?owni?, bo po co rozwija? tylko jedn? parti? mi??ni? :D
Uwaga! Baaardzo wci?ga, wiem to po sobie! :D
Przyrost?w ?ycz?!

Last edited:

Koko

Forum friend
Reaction score
145

Prawdopodobnie refreshuje ju? stary temat ale trudno, mo?e kto? inny skorzysta z tego co napisz?.

Chcia?bym na pocz?tku odnie?? si? do s??w Fraglesa.
Dlatego jesli wygladasz jak p?czek w masle, to zacznij wykonywac cwiczenia, ktore najbardziej mecza aka pala kalorie tj bieganie, czy skakanie na skakance...

?wiczenia poda?e? w miar? poprawne, lecz ?le to uj??e?. Tu nie chodzi o to by si? maksymalnie zm?czy?. Do spalania t?uszcz?w jest potrzebny tlen, a organizm przy maksymalnym wysi?ku nie dostarcza odpowiedniej ilo?ci tlenu przez co zachodz? reakcje beztlenowe, a co za tym idzie nie spalamy t?uszcz?w, wi?c (tu do autora) staraj si? biega? ale nie sprintem tylko swoim odpowiednim tempem, kt?re nie zm?czy Ci? za mocno. Od siebie proponuje Ci jazd? rowerem, bo je?eli naprawd? masz problem z wag? to w?tpi? by? m?g? biega? wystarczaj?co d?ugo.

Kolejn? kwesti?, kt?ra nie zosta?a poruszona jest d?ugo?? ?wicze?. Tutaj tak?e ma to znaczenie. Z czego pami?tam to organizm potrzebuje od 20 do 40min ?wicze? do rozpocz?cia spalania t?uszcz?w. Licz?, ?e jaki? ekspert mnie poprawi, bo dok?adnych danych nie jestem w stanie przytoczy?. Jednym s?owem musisz stara? si? robi? ?wiczenia d?u?ej, aby by?o mo?liwe osi?gni?cie jaki? efekt?w. Tutaj sprint do autobusu nie pomo?e!

no i oczywiscie jedz mniej kalorii niz organizm potrzebuje.
To jest chyba najbardziej podstawowy b??d pope?niany przez odchudzaj?cych si?. Z tego zdania mo?na ?atwo wydedukowa?, ?e skoro b?d? mniej je?? to szybciej schudn?, czyli najlepiej nie je?? wcale. Po takiej kuracji jedyne czego mo?emy si? nabawi? to anoreksji (i nie chodzi o nisk? mas? cia?a). Musisz je?? regularnie co kilkana?cie godzin, najlepiej 5 razy dziennie, dobowa dawka kalorii podobno dla ka?dego jest inna(je?eli si? myl? prosz? o poprawienie mnie), lecz jedzenie poni?ej tej dawki bez uzgodnienia tego z dietetykiem jest wysoce ryzykowne. Musisz stara? si? by uzyskiwa? korzystny bilans kalorii, czyli stara? si? spala? wi?cej kalorii ni? przyjmujesz, ale nie mo?esz samodzielnie zmniejsza? swojej racji. Je?eli zaczniesz odmawia? sobie jedzenia, to organizm ka?dy posi?ek b?dzie odk?ada? w t?uszcze s?dz?c, ?e jest mu to potrzebne, bo nie wie kiedy b?dzie kolejny, wi?c w taki spos?b bardziej cofniesz si? ni? zrobisz krok do przodu ku odpowiedniej sylwetce.

Jesli jestes chudy, to zacznij wpierdalac duzo bialka, bo to podstawowy budulec miesni. Brzuch niestety trzeba bardzo duzo katowac zeby byly dobre efekty.

Fragles znowu rzuca si? na g??bok? wod?. Same spo?ywanie wy??cznie bia?ka nie zapewni rozrostu mi??ni. Niestety ale musisz uda? si? albo do dietetyka albo na specjalistyczne forum, gdzie ustal? Ci odpowiedni? diet?. Samodzielne pr?by, tym bardziej niedo?wiadczonego cz?owieku rzadko s? odpowiednie, zmarnujesz tylko czas i nerwy.

Reasumuj?c postara?em si? podkre?li? b??dy jakie znalaz?em w wypowiedzi, akurat ta Fraglesa najbardziej przyku?a moj? uwag?. Nie jestem ?adnym profesjonalist?, wi?c sam tak?e mog?em pope?ni? w tym po?cie b??dy. Najlepiej zrobisz je?eli p?jdziesz do kogo? kto si? na tym zna i nie mam tu na my?li kumpla ?wicz?cego na si?owni, bo tam w?r?d facet?w stanowcza wi?kszo?? robi trening si?owy / na mas?, a Ci potrzeba treningu cardio. Je?eli nie masz mo?liwo?ci udaj si? chocia? na odpowiednie forum, bo tutaj mo?emy Ci bardziej zaszkodzi? ni? pom?c. Tego typu tematy przypominaj? starania leczenia chor?b "babcinym sposobem", kt?ry zreszt? zazwyczaj albo si? nie sprawdza albo daje ma?e efekty, wi?c lepiej od razu le? do specjalisty! Powodzenia.

Chomiczekk

Active User
Reaction score
6

Dieta to co? wi?cej ni? spo?ywanie samego bia?ka. Naleznie od tego, czy jeste? ektomorfikiem, czy endoforfikiem, musisz dobrac specjaln? diet?. Wiesz gdzie si? robi "kaloryfer"? nie na si?owni, lecz w kuchni, bo bez diety ani rusz. Dieta ma swoje prawa. Przynajmniej 5 posi?k?w dziennie, przy czym posi?ki przed i po treningowe s? najwazniejsze, musza sk?adac si? z w?glowodan?w aby dostarczy? organizmowi energi. Na kolacje najlepiej spo?ywac jak najmniej w?glowodan?w, a bia?ko. Diete musisz dobra? sam dla siebie, poczytaj w necie o co w tym wszystkim chodzi, i rozpisz sobie w?asn? diet?.
Na spalenie t?uszczu czy wyrobienie wytrzyma?o?ci polecam a6w, nie obejdzie sie to oczywi?cie bez biegania/p?ywania/skakania na skakance.
Na wyrze?bienie mi??ni polecam program do mi??ni brzucha ABS2, lecz b?dzie ci potrzebny dr??ek.
Mi?snie brzucha wyr??niaja si? pod paroma wzgl?dami od innych mi??ni. Najwazniejszymi r??nicami s?: regeneracja (mi??ne brzucha regeneruja si? bardzo szybko, i wr?cz powinno si? katowac je codziennie, nie 2 czy 3 razy w tygodniu) oraz przerwy mi?dzy seriami (musza byc bardzo kr?tkie, je?eli ?wiczysz na si?owni, to przeciwie?stwie do np czworog?owych ud, gdzie przerwy powinny trwac 3 minuty, przerwy mi?dzy ?wiczeniami na mi??nie brzucha powinny by? kr?tsze niz minuta. Je?eli cwiczysz w domu, r?b przerwy po 10-15 sekund, to i tak bedzie dobrze. Zauwaz, ?e w wi?kszo?ci program?w na mi??nie brzucha, przerwy sa albo kilkunasto sekundowe, albo wgl ich nie ma)
W 2 miesi?ce na spokojnie mo?esz wyrobi? sobie mi??nie, lecz uprzedzam, ?e nie bedzie to proste.

Status
Not open for further replies.