Odp: Sze?ciopak Pomoc.
Prawdopodobnie refreshuje ju? stary temat ale trudno, mo?e kto? inny skorzysta z tego co napisz?.
Chcia?bym na pocz?tku odnie?? si? do s??w Fraglesa.
Dlatego jesli wygladasz jak p?czek w masle, to zacznij wykonywac cwiczenia, ktore najbardziej mecza aka pala kalorie tj bieganie, czy skakanie na skakance...
?wiczenia poda?e? w miar? poprawne, lecz ?le to uj??e?. Tu nie chodzi o to by si? maksymalnie zm?czy?. Do spalania t?uszcz?w jest potrzebny tlen, a organizm przy maksymalnym wysi?ku nie dostarcza odpowiedniej ilo?ci tlenu przez co zachodz? reakcje beztlenowe, a co za tym idzie nie spalamy t?uszcz?w, wi?c (tu do autora) staraj si? biega? ale nie sprintem tylko swoim odpowiednim tempem, kt?re nie zm?czy Ci? za mocno. Od siebie proponuje Ci jazd? rowerem, bo je?eli naprawd? masz problem z wag? to w?tpi? by? m?g? biega? wystarczaj?co d?ugo.
Kolejn? kwesti?, kt?ra nie zosta?a poruszona jest d?ugo?? ?wicze?. Tutaj tak?e ma to znaczenie. Z czego pami?tam to organizm potrzebuje od 20 do 40min ?wicze? do rozpocz?cia spalania t?uszcz?w. Licz?, ?e jaki? ekspert mnie poprawi, bo dok?adnych danych nie jestem w stanie przytoczy?. Jednym s?owem musisz stara? si? robi? ?wiczenia d?u?ej, aby by?o mo?liwe osi?gni?cie jaki? efekt?w. Tutaj sprint do autobusu nie pomo?e!
no i oczywiscie jedz mniej kalorii niz organizm potrzebuje.
To jest chyba najbardziej podstawowy b??d pope?niany przez odchudzaj?cych si?. Z tego zdania mo?na ?atwo wydedukowa?, ?e skoro b?d? mniej je?? to szybciej schudn?, czyli najlepiej nie je?? wcale. Po takiej kuracji jedyne czego mo?emy si? nabawi? to anoreksji (i nie chodzi o nisk? mas? cia?a). Musisz je?? regularnie co kilkana?cie godzin, najlepiej 5 razy dziennie, dobowa dawka kalorii podobno dla ka?dego jest inna(je?eli si? myl? prosz? o poprawienie mnie), lecz jedzenie poni?ej tej dawki bez uzgodnienia tego z dietetykiem jest wysoce ryzykowne. Musisz stara? si? by uzyskiwa? korzystny bilans kalorii, czyli stara? si? spala? wi?cej kalorii ni? przyjmujesz, ale nie mo?esz samodzielnie zmniejsza? swojej racji. Je?eli zaczniesz odmawia? sobie jedzenia, to organizm ka?dy posi?ek b?dzie odk?ada? w t?uszcze s?dz?c, ?e jest mu to potrzebne, bo nie wie kiedy b?dzie kolejny, wi?c w taki spos?b bardziej cofniesz si? ni? zrobisz krok do przodu ku odpowiedniej sylwetce.
Jesli jestes chudy, to zacznij wpierdalac duzo bialka, bo to podstawowy budulec miesni. Brzuch niestety trzeba bardzo duzo katowac zeby byly dobre efekty.
Fragles znowu rzuca si? na g??bok? wod?. Same spo?ywanie wy??cznie bia?ka nie zapewni rozrostu mi??ni. Niestety ale musisz uda? si? albo do dietetyka albo na specjalistyczne forum, gdzie ustal? Ci odpowiedni? diet?. Samodzielne pr?by, tym bardziej niedo?wiadczonego cz?owieku rzadko s? odpowiednie, zmarnujesz tylko czas i nerwy.
Reasumuj?c postara?em si? podkre?li? b??dy jakie znalaz?em w wypowiedzi, akurat ta Fraglesa najbardziej przyku?a moj? uwag?. Nie jestem ?adnym profesjonalist?, wi?c sam tak?e mog?em pope?ni? w tym po?cie b??dy. Najlepiej zrobisz je?eli p?jdziesz do kogo? kto si? na tym zna i nie mam tu na my?li kumpla ?wicz?cego na si?owni, bo tam w?r?d facet?w stanowcza wi?kszo?? robi trening si?owy / na mas?, a Ci potrzeba treningu cardio. Je?eli nie masz mo?liwo?ci udaj si? chocia? na odpowiednie forum, bo tutaj mo?emy Ci bardziej zaszkodzi? ni? pom?c. Tego typu tematy przypominaj? starania leczenia chor?b "babcinym sposobem", kt?ry zreszt? zazwyczaj albo si? nie sprawdza albo daje ma?e efekty, wi?c lepiej od razu le? do specjalisty! Powodzenia.