• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tera - jedno z najlepszych MMORPG

Status
Zamknięty.
Odp: Tera - jedno z najlepszych MMORPG

Gramy gramy!
Jak by ktos zaczynal i jakas pomoc na poczatku by chcial przyjac to pisac do mnie. Nicki z gry macie w 1 poscie. Zawsze to jakiegos bossika czy quescika mozna pomoc zrobic i jest duzo latwiej.

Dorzucam jakies tam 2 smiechowe skrinszoty:
Tu jakies jajko duze bylo, walnalem, myslalem, ze jakies itemy wyjda czy cos, a tu mobek z kilka lvlami wiekszy ode mnie i troche mocno bijacy, ponad pol hp na hita. Jeszcze go do malej osady zlurowalem :P Ale w koncu sie odczepil.
96678892031634986129.png

A tu krolik na koniu, smiesznie wyglada ;P
42162548733566341475.png

Ostatnia edycja:

Hahaha! Bardzo ?mieszne! To, ?e jestem gruby, nie znaczy, ?e mo?na si? ze mnie ?mia?, a na koniu wygl?dam bardzo ?adnie :)
Do mnie te? piszcie o pomoc jak co? :D

Kr?lik na koniu rozwala wszystko :D

Grafika normalnie dup? zatyka. Bardzo, bardzo, bardzo ch?tnie pogra?bym, ale 30gb to za du?o. Musia?bym to ?ci?ga? jakie? 2 tygodnie, gdy? mam neta 0,5 mb. No nic powodzenia ?ycz?.

Beznadziejne serwery. Nie wiem czy obci??one czy co, lecz je?eli mam pobiera? z pr?dko?ci? 300kb/s to podzi?kuj?. Z ch?ci? bym z Wami zagra?, lecz ju? szkoda mi laptopa katowa?... i tak ledwo zipie.
Powodzenia w grze.

Wina chyba nie le?y po stronie serwer?w, skoro mnie si? pobiera?o 5-8mb/s.

No c??, wy??czy?em Downloadera Tery, w??czy?em gr? na STEAM'ie do pobrania i ?ci?ga?o z pr?dko?ci? ponad 2mb. R??nica jest.

Ostatnia edycja:

Po 30min gry produkcja bardzo mnie zacheci?a Aman Warrior nick Spidox

Nocny exp :confused:
2j13ec0.jpg

Tym co dopiero b?d? zaczyna? polecam wybra? Mystica.

Nie no, ni cholery! Nie idzie ?ci?gn??! Grafika ?wietna, 'a? ?lina cieknie'...

Mi ?ci?gn??o w 3 godzinki :)

Najbardziej spodoba? mi si? system non-target,dla mnie to jest nowo?? jako ?e zawsze gra?em na auto targetach. Mam nadzieje,?e dzisiaj sobie jeszcze pogram bo gierka mnie bardzo wci?gn??a lecz brak czasu.Produkcja jak najbardziej godna polecenia w sferze DARMOWYCH gier MMORPG.

@up
Racja, to swietna sprawa i do tego ciekawie niektore skille zrobione.
Zawsze mi brakowalo tego, ze magami stoje na dupiu i castuje pol godziny spelle nawet nie uciekajac... A tutaj ladnie wszystko jest, 25 ledwo a juz 3 skille na uciekanie i mobilnie sobie biegam z mobami. Cast w wiekszosci skilli bez opoznien, instant praktycznie i tylko na chwile sie zatrzymuje. Mozna ladnie biegac i jest fajna zabawa, a nie stanie w miejscu i spamowanie hotow.

@top
Dzisiaj sobie questowalem dalej, ale, ze nie bylo nikogo do pomocy nigdzie(!) to postanowilem robic questy dla teamu samotnie. Wyszlo z tego tyle, ze 2 mobki bilem prawie godzine. Ale fajna akcja byla w sumie. Z party 5 osob by to poszlo w 5 minut :P
Mysle, czy by nie zrobic priesta jeszcze. Paru tankow jest, dpsem moze byc praktycznie kazdy. A priest jest jeden w dodatku malo gra. A heal musi byc. W sumie mam przy tym nadzieje, ze tank sie jakis w miare ogarniety znajdzie, zeby nie padac 10x na kazdym quescie/inscie ;P Ja w sumie nie wiem czemu od razu nie wzialem heala/tanka, zeby jakos w miare ta ekipe prowadzic. Ale jakos damy rade.
I jak zwykle, jak w grze jestem to pisac, zawsze chetnie pomoge jesli nie bede mial masakrycznie daleko. Czy to z jakims questem, bossem czy tez ogarnieciem czegos.

Ja sobie powoli radz? odk?d przyj?li mnie do gildii, teraz musz? na nich czeka? z questami, bo wszyscy na Nexusa poszli :(

Ja dzisiaj 2,5 godziny robi?em instancje na 27 level, w tym 3 razy pad?em :(

No, po 2-?ch godzinach gry osi?gn??em 11 poziom ! :D M?g?by kto? pom?c mi ogarn?? temat mounta? Widzia?em,?e kilka os?b ju? na moim poziomie je?dzi?o na koniach lub na lwach.

@up
Juz w verice czy jeszcze na wyspie nowych? Jak na wyspie to dokoncz questy(na jednym bosie mozesz miec problem wiec znajdz kogos do pomocy jak nie dasz rady). Jak juz skonczysz qyesty lecisz do verika~. W sumie masz questa zeby tam leciec. Wez wszystkie questy z miasta. Z 15 minut latania po miescie ale bedzie ok. Nie bierz tylko na crafting(npc po lewej w budynku zaraz kolo zejscia z platwormy z pegazami), bo szkoda miejsca w plecaku a i tak cie nie stac teraz zeby zrobic questy.
Porobisz pare questow, pare npckow ogarniesz i ogolna budowe miasta. Przy okazji bedziesz mial mounta i kolejne misje :) Mounta dostajesz w formie papierka. Musisz go uzyc aby pzrzyzywac mounta. Jak juz sie tego nauczysz to w umiejetnosciach("k") masz czar do przyzwywania konika.
Btw. Jest tez inny mount a low lvl. Ale to tylko dla tych ktorzy placa lub placili za gre. Taki lew s?ita?ny, nawet widzialem jakies 1 lvle na nim.
Dzisiaj juz nie wchodze, odcineczek jeszcze obejze i lece spac. Jakby co to jutro pod wieczor moze bede jak by mnie ktos szukal.

@Best
Co to za gildia? Polska jakas? Wkreciles sie chwilowo czy na stale? Moze razem wszyscy dolaczymy do gildii i bedzie ciekawiej? Bo na razie rozne lvle wszyscy maja i ciezko cos razem ogarnac poza drobna pomoca jak potrzebna i kiedy jest mozliwosc. A tak troche nowych ludzi bedzie to zawsze sobie jakos poradzimy.

@up
Forgotten Poland, ca?kiem fajna, wszyscy mili, pomagaj?, ale jest tylko jeden minus, ?e najni?szy lvl poza mn? to 32, reszta jakie? 50-60+ :/

Raczej na sta?e si? wkr?ci?em, stary, PACC mi si? w tibii marnuje, a dla byle czego bym tak PACC-a nie zmarnowa? :P

Jedyne co mnie denerwuje to wielkosc backpacka :S

Jedyne co mnie denerwuje to wielkosc backpacka :S

Ilosc miejsc w bp mozna powiekszyc. Pierwsze powiekszenie to jedynie 15 silvera. Kolejne tez nie jest drogie. Dopiero pozniej ceny skacza.
Poza tym wystarczy nosic ze soba 5-8 itemow roznych. Poty, scrolle itp. Zostaje nam kilkadziesiat miejsc na loota. Jak co 2 lvle bedziesz chodzic do miasta, wszystko sprzedawac a materialy do craftingu zostawiac w banku, to zawsze ci starczy miejsca. Dlaczego co 2 lvle? Bo co 2 lvle sie oplaca. Lecisz, sprzedajesz, odkladasz do banku i kupujesz nowe czary ktore sa miedzy innymi na 20, 22, 24, 26 lvl itp... Raz mi miejsca w bp brakowalo jak mi sie dobrze questy robilo i nie wracalem do miasta z 5 lvli. Tak poza tym itemu dropiace s potworow sa malo warte. Nosisz takikch 10 i zajmuja ci miejsce, a warte sa z 15 silvera lacznie. Mozna je wyrzucac.

@top
W tygodniu gram troche mniej. I przy okazji trenuje gathering zeby miec smieci na craftowanie i enchantowane. Takze jak ktos bedzie grac to moze dobije lvlki i wyrowna z nami :P

Pobieraj? si? patche.

@edit
Nick: Cassiedan

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry