Test 3 klas gimnazjum.

Status
Zamknięty.

ViperxD

Active User
Czerwiec 22, 2009
Liczba reakcji
1
Ahoj, rybacy! W wtorek, ?rod? oraz czwartek odb?d? si? testy 3 klas gimnazjum, sam w nich bior? udzia?, macie trem?? Ju? nie b?dzie tak ?atwo jak w sz?stej klasie. Przed egzaminem radz? si? porz?dnie wyspa?, rozlu?ni? itd. Napiszcie kto jeszcze bierze udzia?.

Odp: Test 3 klas gimnazjum.

Powiem Ci, ?e ja te? bior? udzia? w tych egzaminach (w ko?cu ma si? te 16 latek). Tremy przed tym to ja akurat nie mam, poniewa? wiem jak by?o na pr?bnych i wiem jak b?dzie teraz. To znaczy co? si? tam podobno pozmienia?o, jutro w szkole b?d? co? tam m?wi? lecz dowiem si? dopiero jutro tego.
Ja kulturalnie, fajeczka przed testami i jestem rozlu?niony, wi?c mog? pisa?. :)

Jak mozna sie stresowac przed takim durnym i prostym egzaminem?
Ja tam podchodzilem do tego na luzie i zle nie skonczylem wtedy. Tak wiec nie ma co sie denerwowac.
Jeszcze jak by to bylo cos waznego... Ale nie jest. Srednio jest brana pod uwage liczba punktow. Poza tym z samych ocen na koniec roku mozna miec ich tez troche. Wiec sam test nie jest taki wazny. No i w dodatku praktycznie wszedzie idzie sie dostac nawet jak sie slabo napisze. Chyba, ze jakas nadzwyczaj oblegana klasa w jakiejs szkole, i akurat tam przewazac bedzie liczba punktow... No chociaz to tez zalezy od miasta, ilosci szkol itp. Ale generalnie jest lajt.
W kazdym razie powodzenia wszystkim piszacym i zycze latwych pytan :P

Te? mam egzamin. Ale mam na to lekko wyr?bane. Jeszcze nawet do ksi??ki nie zajrza?em. Najbardziej boj? si? o temat rozprawki albo czego? tam. Og?lnie podchodz? do tego na luzie bo i tak nic wi?cej si? nie naucz? ;p

Post pod postem, ale to takie jakby od?wie?enie ;D

No i jak Wam posz?a cz??? humanistyczna? :P

Mnie z historii i wosu posz?o tak na 80%, mia?em jedynie k?opoty z tym prawda, fa?sz i co? tam z u?o?eniem chronologicznie. Je?li chodzi o cz??? z polskiego to istna loteria, Zemsta i zasrany temat rozprawki, aczkolwiek napisa?em tam co? z Kamieni na szaniec i z Krzy?ak?w (kt?rych nigdy nie czyta?em xD). My?l?, ?e ca?okszta?t b?dzie gdzie? na poziomie 70% jak dobrze p?jdzie ;p Na taki wynik licz?, jednak pewnie dostan? z 60 : (

Ja ju? troch? po testach, ale dam wam rady:
-0 stresu
-Nie uczcie si?, jak umiecie, to umiecie.
-We?cie jakie? przybory, bo test sko?czycie w max 30 min, a tak mo?ecie si? np. ekierkami pobawi?, lub brudzi? gumk?.
-Jak da rade, to ?ci?gajcie :p

[...]Ja kulturalnie, fajeczka przed testami i jestem rozlu?niony, wi?c mog? pisa?. :)
UHSauhasuhasuhasuhasuhhah xd
Nie ma to jak "chodz? do gimnazjum i szluga to m?j spos?b na stres".
43ef24040005e3cf4f1b0cbe

Rzucaj?c palenie, ?atwiej si? odstresujesz - Nauka w RMF24
I nie zadu? mi si? tym Viceroyem czerwonym (jak s?dz?)

Powodzenia :D

Dobrze, ?e nie s?ucham rad innych bo bym sko?czy? jak oni xD Poza tym wida?, ?e nie masz poj?cia o tegorocznych testach ;p a co do tej szlugi to si? ?miej? razem z Tob? xD

Dobrze, ?e nie s?ucham rad innych bo bym sko?czy? jak oni xD Poza tym wida?, ?e nie masz poj?cia o tegorocznych testach ;p a co do tej szlugi to si? ?miej? razem z Tob? xD

Ja te testy mia?em w dupie, a na pr?bnym nawet nie by?em. Mimo to, przyj?li mnie do 2 szk?? xd. A co do stresu to najlepiej zapomnie?, ?e masz egzamin :D.

Ciekawy jestem jaki presti? te szko?y maj? na rynku polskim ;) Ja ?eby dosta? si? do swojej wymarzonej potrzebuje z dobrych 70% z ca?ego egzaminu. A i tak pewnie pe?no os?b b?dzie si? ubiega?o o sto?ek. To jedyna taka szko?a w Polsce i uchodzi za jedn? z najlepszych publicznych w Europie. Co do stresu to ja go w og?le nie mam, on wcale nie pomaga, a nie ma si? czym stresowa? - tymi kilkoma kartkami? ;p

Bylo na tym tescie takie cos:
test na idiot? - KWEJK.pl
?
Jesli tak to tylko idzie wysmiac tych ktorzy jednak sie zastanawiaja czy to jest latwe czy trudne i sie stresuja takimi bzdurami jak "egzamin" gimnazjalny... Poza tym podobnych takich juz widzialem kilka. Bez przesady... To mialo byc trudne?

A no by?o xD Wszyscy z tego polew potem mieli ;d ale nie m?w, ?e by?o ?atwe bo chcia?bym widzie? jakby? rozwi?za? zadania ?cis?e ;)

Kiedy widz? takie obrazki to za?amuj? r?ce nad inteligencj? dzisiejszej m?odzie?y. Z ciekawo?ci przejrza?em na razie dost?pne arkusze i wed?ug mnie zadania s? wr?cz banalne.

Trzeba si? stresowa? - pozytywnie.

Przed egzaminem/testem zawsze gdy jestem zestresowany wiem, ?e mi p?jdzie dobrze, ewentualnie ?rednio - to taki zapa? "kujo?ski" zdobycia dobrego wyniku.
Gdy jestem uspokojony - mog? si? liczy? z nisk? ilo?ci? punkt?w.

Testy Gimnazjalist?w s? bardzo wa?ne i radz? ich nie olewa?. Liceum do jakiego si? dostaniesz b?dzie w pewien spos?b decydowa? o studiach. Klasa chuligan?w? Najgorsze LO w mie?cie? - jak to ma kogo? przygotowa? do matury?
Technikum/zawod?wka - tego nawet nie mam zamiaru komentowa?, bo mechanikiem samochodowym, stolarzem czy robolem na ulicy ka?dy mo?e by?.

Kiedy widz? takie obrazki to za?amuj? r?ce nad inteligencj? dzisiejszej m?odzie?y.
- Co ma m?odzie? do obrazka? Pewien idiota chcia? si? tu popisa? i to zrobi?.

Zepri

Trzeba si? stresowa? - pozytywnie.

Przed egzaminem/testem zawsze gdy jestem zestresowany wiem, ?e mi p?jdzie dobrze, ewentualnie ?rednio - to taki zapa? "kujo?ski" zdobycia dobrego wyniku.
Gdy jestem uspokojony - mog? si? liczy? z nisk? ilo?ci? punkt?w.

Testy Gimnazjalist?w s? bardzo wa?ne i radz? ich nie olewa?. Liceum do jakiego si? dostaniesz b?dzie w pewien spos?b decydowa? o studiach. Klasa chuligan?w? Najgorsze LO w mie?cie? - jak to ma kogo? przygotowa? do matury?
Technikum/zawod?wka - tego nawet nie mam zamiaru komentowa?, bo mechanikiem samochodowym, stolarzem czy robolem na ulicy ka?dy mo?e by?.

- Co ma m?odzie? do obrazka? Pewien idiota chcia? si? tu popisa? i to zrobi?.

Zepri

Mozna olac egzamin... Czlowieku, jak chcesz to i najgorszym liceum sie nauczysz wszystkiego. A jak ci sie nie bedzie chcialo to i w najlepszym gowno z tego bedzie...
Poza tym ilosc punktow nie jest 1 glownym kryterium przyjmowania w do liceum. Ja nie mialem duzo punktow, przez oceny np, bo na nich tez ladnie punktow mozna nabic. A jakos sie dostalem tam gdzie chcialem. Chociaz bylo duzo chetnych. Poodpadali ci ktorzy mieli wiecej punktow...
Co do twojego myslenia wzgledem technikum to jest chore. Po technikum nic nie mozesz zrobic? Jest nawet lepsze niz liceum. Masz rok wiecej czasu. Mature piszesz ta sama co liceum. Dodatkowo po tym czasie masz gotowy zawod i jesli chcesz cos robic zamiast sie dalej uczyc to mozesz. A np studiowac kiedy indziej. A po liceum? Albo od razu studia albo nie mozesz nic... O zawodowkach nie mowie, bo to akurat co innego...Btw. znam kilka osob ktore w 1 lub 2 klasie przenosily sie z lo do technikum i teraz nie mowia, ze bylo im tam zle, albo, ze teraz jest zle przez to, ze to bylo technikum a nie lo.
I nikt nie mowil zeby calkowicie olac, ale zeby nie przesadac jak idiota tylko podejsc na luzie...

A co do obrazkow to chodzi o to, ze wiekszosc jak nie wszystkie zadania ktore sa na tym egzaminie sa banalne. A co sie slyszy w necie? Gimnazjalistow ktorzy narzekaja jakie to mieli ciezkie zadania... Dlatego mozna stwierdzic, ze sa idioci(przy wiekszosci z tego co widzialem zastanawialem sie czy to z egzaminu dla podstawowki czy gimnazjum...).
I jeszcze powtorze ten fragment:
bo mechanikiem samochodowym, stolarzem czy robolem na ulicy ka?dy mo?e by?.
Ale tacy ludzie sa tez potrzebni bo ktos musi to przeciez robic. Poza tym to nie jest zla praca bo kazda praca jest dobra.
I:
"lepiej byc swietnym stolarzem niz kiepskim prawnikiem".
Co ci po tym, ze skonczysz jakies durne LO najlepsze w miescie i bedziesz miec troche lepiej napisana mature(chociaz to nie zalezy od szkoly tylko od ciebie). Potem skonczysz studia prawnicze przykladowo, a na koniec i tak pracy nie znajdziesz? A pojdzie drugi taki do technikum. Wyuczy sie zawodu, chociaz podstaw. Po szkole od razu mozesz szukac pracy. I zapewne znajdzie, latwiej niz taki prawnik. A jesli nie to tez moze sie dalej uczyc. A wtedy jeszcze prostrza droga do dobrej pracy w zawodzie...

Takie bzdury piszecie, ?e a? czyta? mi si? ich nie chce. Egzaminy s? wa?ne, a ludzie, kt?rzy pisz?, ?e nic nie znacz? - s? ignorantami. Przecie? to oczywiste, ?e jak kto? dobrze napisze egzaminy to dostanie si? do dobrego lo/technikum co zapunktuje p??niej na maturze czy innych egzaminach itd. Argument Kikimory "jak chcesz to i najgorszym liceum sie nauczysz wszystkiego" to kurwa najwi?kszy bullshit ever. Przecie? nic nie bierze si? z dupy i je?eli liceum JEST NAJGORSZE to chyba o czym? to ?wiadczy. No i skoro kto? chce si? czego? nauczy? to pewnie nie napisze egzaminu na chujwieile, tylko napisze to porz?dnie.

Btw. ?miecham hardo za ka?dym razem jak widz? wykres lektur w gimnazjum. Ja jebie, jak mo?na zmusza? m?odzie? do czytania tych zak?amanych 'Krzy?ak?w'?

Argument Kikimory "jak chcesz to i najgorszym liceum sie nauczysz wszystkiego" to kurwa najwi?kszy bullshit ever. Przecie? nic nie bierze si? z dupy i je?eli liceum JEST NAJGORSZE to chyba o czym? to ?wiadczy.
No i skoro kto? chce si? czego? nauczy? to pewnie nie napisze egzaminu na chujwieile, tylko napisze to porz?dnie.

1. Ale taka jest prawda. Tylko ludzie zyja w idiotycznym przekonaniu, ze zeby lepiej napisac trzeba isc do lepszej szkoly. A to jest bzdura. Jak by poszly chetne osoby do nauki z tych lepszych szkol do tych gorszych to ich wyniki by sie nie pogorszyly... Bo jakim sposobem? Tu sie chce nauczyc to sie nauczysz, tam chce to tez sie nauczy. Wiec bedzie to samo...
Chyba, ze masz na mysli wplyw otoczenia, "kolegow" z klasy i takie tam bzdury... Ale to tez zalezy od czlowieka. Bo jesli chce to moze sie uczyc dalej mimo tego, ze jest w zlej szkole i ma zla klase... I wtedy tez moze dobrze napisac mature.
2. No masz racje. Jak ktos sie chcial czegos nauczyc to sie nauczyl i to umie. A ktos kto nie chcial to nie umie. Ale w takim razie dlaczego teraz placze jakie to trudne, ze tego nie umie i sie stresuje? Niech sie zajmie soba przez 3 lata szkoly, a nie placze miesiac przed egzaminami, ze sie tego nie nauczyl jeszcze i sie zaczyna uczyc... Przed egzaminami sie nie uczysz, przed egzaminami powtarzasz to co powinienes juz umiec. A jesli sie dopiero uczysz to nie pojdzie ci nigdy tak dobrze, jak komus ktos juz to umial i powtarza...

Btw. Co jest takiego lepszego w tym lepszym liceum niz w tym gorszym twoim zdaniem? Oprocz oczywiscie uczniow... Bo do tego gorszego ida ci ktorzy nie chca sie tego nauczyc a do tego lepszego ci ktorzy chca... Jak by zamienic uczniami 2 szkoly. Najlepsze i najgorsze lo w miescie jakims to myslisz, ze dalej najlepsze by zostalo najlepszym a najgorsze najgorszym? Biorac pod uwage, ze wszyscy ktorzy sa zamieniani wchodza do konkretnej szkoly od 0 do 1 klasy, a nie to, ze juz sie czego nauczyli dzieki temu "najlepszemu lo". Bo ja mysle, ze wtedy najgorsze stalo by sie duzo lepsze, a najlepsze by bylo duzo gorsze. Bo od szkoly zalezy malo. A wiecej od kazdego z osobna.
Tak wiec twoj argument, ze moj argument jest bez sensu jest bez sensu.

Aha i jeszcze cos. Od poczatku nie chodzi mi o to, ze jest kompletnie nie potrzebny egzamin i mozna na niego np nie isc i olac...
Ale jak z jeden strony ktos pisze, ze to najwazniejsza rzecz w jego zyciu i jakie to bedzie trudne i jak to on sie nie stresuje, to zamiast obiektywnie wyrazic swoja opinie troszke sie ja zmienia probojac zrownowazyc to, ze dla kogos to najwazniejsza rzecz jaka moze byc...
Normalnie bym powiedzial: Moze wazne, moze nie, ale nie ma sie co spinac, bo i bez tego mozna. Poza tym jak umiesz to umiesz a jak nie to nie i nie nauczysz sie w tydzien.
A powiedzialem: To jest nie wazne bo i tak nic od tego nie zalezy...
Tak w skrocie... I tak na prawde kazdy tak robi czasem...
A znow co do tego, ze "chcesz to mozesz" jest bullshitem...
Dlaczego w slabych szkolach zdazaja sie osoby ktore maja lepiej napisana mature czy egzamin po gimnazjum niz w szkolach najlepszych? Bo szkoda nie decyduje o wszystkim. Tylko w jakims malym stopniu moze. Czasem nauczyciel ma jakis wplyw, jak masz z kim popracowac. Ale w kazdej szkole znajdzie sie ktos dobry i ktos kto nie potrafi nauczac po prostu... Tak wiec generalnie z polowy albo i wiecej przedmiotow nie nauczy cie nauczyciel a nauczysz sie sam... A w takim wypadku znow nie ma znaczenia jaka szkola. Prawda?

1335398567nie-moge-tego-ogarnac.gif

Te? uczestniczy?em w tych testach, i nie ogarnia?em tego pytania ;D Strzela?em, Jaka tu odpowiedz xD

3/6x+2/6x+5=x
x=30

bana?

O ludzie, ten test to by? ?art. Mata by?a na niewiarygodnie niskim poziomie. Jedno zadanko z uk?ad?w, drugie na dowodzenie (wystarczy?a znajomo?? k?t?w odpowiadaj?cych), trzecie na znajomo?? wzor?w z figur p?askich, zamkni?te to te? jaki? ?art). Angielski, rozszerzony ?atwiejszy od podstawy, podstawa do napisania na 95% przez typa z podstaw?wki z korkami 2x w tygodniu. Przyrodnicze to by?y podstawy, kompletne podstawy. Polak i his te? bezproblemowe. Rozprawka do napisania na 10min przerwie przed polskim. Wystarczy?o uargumentowa? s?uszno?? tezy przez przywo?anie Krzy?ak?w (przedstawienie ?redniowiecza, obyczaj?w itd), Kamienie na Szaniec (literatura faktu, terror podczas wojny, dywersje) oraz Zemst? (czasy i obyczaje szlacheckie). Ale spoko.. to jest zrozumia?e. Test musia? otrzyma? aprobat? od uczni?w, ?eby si? przyj??, za rok b?dzie nico trudniej.

Kikimora ma po cz??ci racj?. Te testy nie s? najwa?niejsze i zdecydowanie nale?y do nich podchodzi? na loozie. Wyj?tkiem s? Ci, co wybieraj? si? gdzie? znacznie dalej do naprawd? wysoko ocenianego LO. Jednak z tym jest naprawd? rzadko, bo wi?kszo?? idzie tam, gdzie wi?kszo?? klasy (wp?yw koleg?w, ahh...), albo tam, gdzie ma blisko. Kiki wspomnia? te? o tym, ?e szko?a nie ma znaczenia. Owszem, ma. Nie podam przyk?adu z LO, bo sam jestem uczniem technikum i na tym b?d? si? wzorowa?. Poszed?em tam, bo chcia?em si? czego? nauczy? w interesuj?cym mnie kierunku, jednak wi?kszo?? klas zani?a poziom, wi?c zaj?cia, przynajmniej zawodowe, bo te normalne musz? i?? w pe?ni swoim programem (swoj? drog? podzia? lekcji na wybranym kierunku to kpina), s? dostosowywane do klasy (wi?kszo?? klasy t?pak?w = niski poziom nauczania). Owszem, mog? liczy? na poziom nauczyciela, jednak lekcja b?dzie o tym, o czym ju? wiem.

Kto? tam napisa?, ?e technikum to zuo, zero i w og?le. Hmm.. no c??, zak?adaj?c, ?e gotowy zaw?d, kt?ry powinien by? furtk? do u?atwienia sobie przysz?o?ci kosztem jednego roku ?ycia jest dla Ciebie niczym, to musz? si? zgodzi?. Niestety, tak nie jest. Z reszt?, nie bez powodu panuje opinia, ?e ludzie po studiach lec? do jakiego? mc`donalda (dobrze napisa?em? Nvm.), a Ci po technikum ju? dawno grzej? dupsko na jakim? stanowisku. Chociaz to jest te? kwestia indywidualna, zale?na od zainteresowa?.

Ja jebie, jak mo?na zmusza? m?odzie? do czytania tych zak?amanych 'Krzy?ak?w'?
Nikt nikogo nie zmusza. Nauczyciele doskonale sobie zdaj? spraw?, ?e zrobi to ma?a cz???, wi?c wi?kszo?? jest opisywana na lekcjach od pocz?tku. Lepszym paradoksem jest fakt, ?e po gimnazjum ma?o kto co wyci?ga. Nikt nie ma jak sprawdzi? co uczniowie mieli na lekcjach, co omawiali, a czego nie. Dodatkowo te po??czenie WOSu i Historii w jedn? lekcj? (dobre mam info?), paranoja. No c??, pozostaje nam liczy?, ?e obecni gimnazjali?ci poczuj? wen? do indywidualnej edukacji.

#edit
Wracaj?c do tych test?w... dziwi? mnie troch? te zadania. Ten test by? pierwszy w nowej podstawie programowej, wi?c logicznie rzecz bior?c powinien by? na troch? wy?szym poziomie. A mo?e odwrotnie?

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry