Rybol
Senior User
- Reaction score
- 92
Odp: Thrak - Fabryka Miko?aja
Siema Uncross ; dd
Peace _/
Hello x]
Zastanawia?e? si? kiedy? czy tworzenie map jest sztuk?? Je?li tak to by? mo?e doszed?e? do b??dnych wniosk?w. Mapping ni? nie jest. Mapowanie to nic innego jak zdolno?? do tworzenia map wedle potrzeb spo?eczno?ci, kt?ra b?dzie z niej korzysta?. Czy ktokolwiek b?dzie korzysta? z Twojej fabryki, kt?ra tak naprawd? jest zlepkiem pikselk?w nie maj?ca nic wsp?lnego z klimatem, sztuk? czy nawet kawa?kiem porz?dnej mapy OT? Skoro jeste? taki produktywny i potrzebujesz wyra?a? swoje niespe?nione ambicje poprzez mapping to mo?e postaraj si? do??czy? do jakiego? projektu? Na razie tracisz czas, tworzysz chujowe mapy i my?lisz, ?e jeste? elo mapperem, a tak nie jest. My?lisz, ?e s?ysz?c "9/10" od global moderatora forum (kt?ry de facto sam jest przeci?tnym mapperem) mo?esz by? przekonany o swoich zdolno?ciach w tej dziedzinie?
Je?li o sam? map? chodzi to pod wzgl?dem technicznym nie jest niczym wyj?tkowym. Brak skomplikowanych element?w, brak zmys?u estetycznego. Czy grafika tibijska jest przystosowana do tego typu pomys??w? Odpowiedzi? jest wielko?? sa? w por?wnaniu do grafiki mob?w takich jak deer (z niewiadomych dla mnie powod?w jelenie s? u Ciebie reniferami). Sanie! Drewniane sanie z kamienn?, pop?kan? posadzk?. Z ko?ami! Wiadomo, post?p dotyka ka?dego ale nie wiedzia?em, ?e miko?aj przeszed? ju? z p??z na 4 k??ka. Ja wiem, ?e skrzaty miko?aja to bardzo weso?e stworzenia ale nie wiem czy maj? czas lepi? ba?wany gdy mn?stwo dzieci czeka na prezenty.
Reasumuj?c,
Jak wida? kreatywno?? nie jest Twoj? najmocniejsz? stron?, mo?e spr?buj wykorzysta? swoje ch?ci do mappowania w inny spos?b. Na razie uwa?asz si? za elo mappera, a w rzeczywisto?ci nie uczestniczysz w ?adnym projekcie, raz na jaki? czas stworzysz chujow? map?, kt?ra spodoba si? dzieciom.
- mapa pod wzgl?dem technicznym nie jest niczym szczeg?lnym
- brak jej klimatu, kt?ry powinien by? jej podstawowym atutem
- b??dy logiczne s? a? nadto widoczne
Peace.
Powiedzia? g?os do?wiadczenia, cz?owieku jeste? dobry jak to przeczyta?em to ?mia?em si? z Ciebie bite 10min. na pod?odze // koko
Siema Uncross ; dd
"...?e? jebn?? jak ?ysy kucykiem o kant kuli.."
Peace _/