• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Tibia 3D

Status
Zamknięty.

Verdoom

Banned
Zbanowany
Liczba reakcji
6
Witam.Tworz? sobie takie ma?e cudo i nie wiem czy jest sens kontynu?owania tego.
link do gry: cesja-game.cba.pl

chodzimy strzaleczkami, skaczemy spacja.

Program?w jakich u?ywam to Unity oraz blender

Autor zaprzesta? odwiedza? temat w kt?rym powstaje zb?dny spam, zamykam //Dziki~~

Odp: Tibia 3D

Og?lnie fajne.
Jedyne co mi si? nie podoba to niebo.
OD KIEDY NIEBO W TIBII !! xD
Nie no na serio, pr?buj ale wiesz, je?li chcia?by? startowa? z tym na wi?ksz? skal?, to musisz dogada? si? z Cipsoftem.

Pozdrawiam.

Og?lnie rzecz bior?c fajnie, lecz zrobienie 1 wyspy (ca?kiem dok?adnie) zajmie Ci kilka miesi?cy, a co dopiero wszystkich kontynent?w, + potwory, npc, czary, ekwipunki i ewentualne questy!
Do tego wszystkiego potrzebna jest r?wnie? ca?kiem ogarni?ta strona internetowa, wi?c zrobienie Ci tego samemu zajmie spooroo czasu ^^

Pozdrawiam

Na pewno nie b?de tej gry tworzy? sam.Czary nie b?d? takie same jak w tibii,mapka te? b?dzie edytowana.Nie wiem jak nazwe t? gre, ale z?apa?em wen? i na pewno co? z tego b?dzie.
Na razie gra na darmowym hostingu.W przysz?y pi?tek dodam baze danych i acc menager.Pozdrawiam i piszcie dalej co my?licie.

haha dobre myslalem wlasnie 3 dni temu jak zajebista tibia w 3d by byla :D coz czekam nie cierpliwie .

W?a?nie ko?cz? dodawa? pasek hp i many.Dzsiaj stworz? kilka figurek kt?re b?d? atakowa?y gracza oraz mo?na sie b?dzie ju? spotyka?.
Od marca wrzuce gre na hosting p?atny i b?dzie ju? mo?na robi? konta...A? ciekawy jestem czy to wypali!!!

Ca?kiem ciekawe, jednak?e wymaga to od ciebie jeszcze bardzo du?o pracy. Sam robisz modele?

Jest w porz?dku, tylko grafik za ma?o, i za ma?o to wygl?da. Powodzenia wam z map?, robicie w?asn? zgaduj??Hmm pomys? ca?kiem fajny i orginalny ale nie wiem czy tibia 3D da rad? utrzyma? cho? minimalnie podobny klimat do tibii 2D.

Na razie modele wykonuje sam.Zdaje sobie spraw? ?e jeszcze masa pracy przede mn?, ale ja sie chce wprowadzi? co? nowego, czego jeszcze nie ma.
Warto spr?bowa?... dajcie mi tylko troch? czasu.B?d? wrzuca? screeny z post?pami.

Poszukujesz grafika, i w jakich programach graficznych je robisz? Ch?tnie dam Ci kogo? do pomocy. bo widz? ?e projekt mo?e si? rozwin??.

watpie ze ci sie uda ale proboj, musisz sie pewnie podszkolic;p

Bardzo ciekawe, w sumie z tibi? nie ma to zbyt wiele wsp?lnego (skakanie, hehe), ale mimo to ciekawe. Czemu robisz to w przegl?darce, a nie tworzysz jakiej? aplikacji?
Na pewno b?d? sprawdza? post?py co jaki? czas.

Pewnie dlatego ze w przegl?darce jest o wiele ?atwiej ^^

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Fajne ,ale wydaje mi si? co? ala'minecraft tylko ,?e tibia. Czekam na wi?cej ;d.

Wi?c tak bardzo mi si? to podoba tylko ta trawa co jest kojarzy mi si? z traw? na jednej z map metina - jest prawie podobna albo w 100% taka sama.
To na pewno jest co? unikalnego ale moim zdaniem wi?ksz? furore i popularno?? zgarn?? by? przy tworzeniu np clienta-flesha - my?l? ?e kiedy? mo?e powstanie.
Czekam na dalsze post?py nad tym cudem.

Pozdrawiam

Kahras

Og?lnie rzecz bior?c fajnie, lecz zrobienie 1 wyspy (ca?kiem dok?adnie) zajmie Ci kilka miesi?cy, a co dopiero wszystkich kontynent?w, + potwory, npc, czary, ekwipunki i ewentualne questy!
Do tego wszystkiego potrzebna jest r?wnie? ca?kiem ogarni?ta strona internetowa, wi?c zrobienie Ci tego samemu zajmie spooroo czasu ^^

Pozdrawiam

Ja tam bym wola? napisa? jaki? program, kt?ry mi przepisze otbm na 3D, tylko wszystko zale?y jak to tutaj wygl?da.

Ja tam bym wola? napisa? jaki? program, kt?ry mi przepisze otbm na 3D, tylko wszystko zale?y jak to tutaj wygl?da.

Taki wyczyn to ju? nie podchodzi pod strony internetowe, tylko trzeba by napisa? program w C++ b?d? jakimkolwiek innym j?zyku programowania.
Btw, do tego potrzebna by by?a dokumentacja biblioteki czytaj?cej pliki OTBM, a takiej w internecie nie ma, a przynajmniej nie by?o jak ja szuka?em jaki? czas temu.

Pozdrawiam

Wystarczy spojrze? na silniki OTS, kt?re czytaj? OTBM i przepisa? kod ;)
P?tem to tylko odpowiedni zapis.

Na jakiej zasadzie ja tworz? mapk?:​
70982806.jpg

27123208.jpg

@up
Czyli, je?eli dobrze rozumiem, jest to strasznie pracoch?onne, a automatyczne jej tworzenie z OTBM odpada?

@wy?ej
Jak co?, to na internecie jest przecie? source do RME 1.1.9 (zapis OTBM), a czytanie OTBM mo?na sprawdzi? w TFSie, jednak nawet je?li, to nie bardzo widz? mo?liwo?? przepisania mapy na co? z czym poradzi sobie Blender, jeszcze oczywi?cie zachowuj?c wszystkie wzniesienia (w ko?cu w tibii to "przedmiot", a tutaj to co? na co mo?esz nawet wej??) i przedmioty. Je?li si? myl? to mnie poprawcie.

Nazwa?e? to Tibia 3d. B?dziesz wzorowa? si? na tibii czy jednak stworzysz co? innego?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry