Odp: Tibia 3D
Drogi Piotrku.
Cel jaki sobie wyznaczy?em,to stworzenie gry a dok?adniej odwzorowanie tibii w 3D.
Mapa , przedmioty , questy , b?d? w?asne, a nie skopiowane z internetu.Wszystko tworz? od zera, aby prawa autorskie
Cip softu zosta?y zachowane.
Poni?ej przedstawiam streszczon? fabu?? gry:
- Profesje
(standardowo jak w tibii)
-Rycerz
-Druid
-Paladyn
-Mag
- Questy
Skrzynki b?d? sie otwiera?y automatycznie po dotkni?ciu bohaterem tego w?a?nie przedmiotu.
- Pi?tra
Planuje zroi? dwa rodzaje zej?c/wej??
- schody
- teleport ( np kratka w centrum Rookgardu )
- Czary
Nazwy czar?w zostan? zmienione w 100%.
B?d? bardzo podobne z wygl?du do czar?w z Tibii.
- Ekwipunek oraz sterowanie
Je?eli chodzi o Ekwipunek stworz? miejsca na Przedmioty w G?rnym prawym rogu naszej gry.
Obraz zostanie podzielony w skali 3:4.
Sterowanie - b?dziemy chodzili przyciskami W,A,S,D.Strza?eczki b?d? pe?ni?y rol? obrotu postaci dooko?a w?asnej osi.
Czy skakanie zostanie skasowane? Nie.B?dzie mo?na skaka? bohaterem za pomoc? spacji.
Silnik kt?ry tworz? posiada wbudowan? funkcj? rozmowy.To znaczy,?e dwaj gracze b?d?c w bliskiej odleg?o?ci b?d? mogli ze sob? rozmawia? po wci?ni?ciu danego klawisza
B?dzie si? to odbywa?o tak samo jak to jest w CS'ie.
W grze nie b?dzie sytuacji bezmelodyjnej.Na ka?dym kroku b?dzie szum drzew,?wierk ptak?w etc.
Mam nadziej?,?e w jakim? stopniu Wam przyswoi?em fabu??.Piszcie komentarze, a ja si? bior? do pracy!!!
Drogi Piotrku.
Cel jaki sobie wyznaczy?em,to stworzenie gry a dok?adniej odwzorowanie tibii w 3D.
Mapa , przedmioty , questy , b?d? w?asne, a nie skopiowane z internetu.Wszystko tworz? od zera, aby prawa autorskie
Cip softu zosta?y zachowane.
Poni?ej przedstawiam streszczon? fabu?? gry:
- Profesje
(standardowo jak w tibii)
-Rycerz
-Druid
-Paladyn
-Mag
- Questy
Skrzynki b?d? sie otwiera?y automatycznie po dotkni?ciu bohaterem tego w?a?nie przedmiotu.
- Pi?tra
Planuje zroi? dwa rodzaje zej?c/wej??
- schody
- teleport ( np kratka w centrum Rookgardu )
- Czary
Nazwy czar?w zostan? zmienione w 100%.
B?d? bardzo podobne z wygl?du do czar?w z Tibii.
- Ekwipunek oraz sterowanie
Je?eli chodzi o Ekwipunek stworz? miejsca na Przedmioty w G?rnym prawym rogu naszej gry.
Obraz zostanie podzielony w skali 3:4.
Sterowanie - b?dziemy chodzili przyciskami W,A,S,D.Strza?eczki b?d? pe?ni?y rol? obrotu postaci dooko?a w?asnej osi.
Czy skakanie zostanie skasowane? Nie.B?dzie mo?na skaka? bohaterem za pomoc? spacji.
A teraz co? czego si? na pewno nie spodziewali?cie 
- System g?osu
Silnik kt?ry tworz? posiada wbudowan? funkcj? rozmowy.To znaczy,?e dwaj gracze b?d?c w bliskiej odleg?o?ci b?d? mogli ze sob? rozmawia? po wci?ni?ciu danego klawisza
B?dzie si? to odbywa?o tak samo jak to jest w CS'ie.
W grze nie b?dzie sytuacji bezmelodyjnej.Na ka?dym kroku b?dzie szum drzew,?wierk ptak?w etc.
Mam nadziej?,?e w jakim? stopniu Wam przyswoi?em fabu??.Piszcie komentarze, a ja si? bior? do pracy!!!
Je?eli tak to dlaczego ja widz? tylko te wcze?niej wymienione rzeczy?!
No i nie bylo mieczyka i kapsulki z tego co pamietam, tylko sie chodzilo 5cm nad ziemia jak jakis szczur...