Tibia 3D

Status
Zamknięty.
Odp: Tibia 3D

Drogi Piotrku.

Cel jaki sobie wyznaczy?em,to stworzenie gry a dok?adniej odwzorowanie tibii w 3D.
Mapa , przedmioty , questy , b?d? w?asne, a nie skopiowane z internetu.Wszystko tworz? od zera, aby prawa autorskie
Cip softu zosta?y zachowane.

Poni?ej przedstawiam streszczon? fabu?? gry:

- Profesje

(standardowo jak w tibii)
-Rycerz
-Druid
-Paladyn
-Mag

- Questy
Skrzynki b?d? sie otwiera?y automatycznie po dotkni?ciu bohaterem tego w?a?nie przedmiotu.

- Pi?tra

Planuje zroi? dwa rodzaje zej?c/wej??
- schody
- teleport ( np kratka w centrum Rookgardu )

- Czary

Nazwy czar?w zostan? zmienione w 100%.
B?d? bardzo podobne z wygl?du do czar?w z Tibii.

- Ekwipunek oraz sterowanie

Je?eli chodzi o Ekwipunek stworz? miejsca na Przedmioty w G?rnym prawym rogu naszej gry.
Obraz zostanie podzielony w skali 3:4.
Sterowanie - b?dziemy chodzili przyciskami W,A,S,D.Strza?eczki b?d? pe?ni?y rol? obrotu postaci dooko?a w?asnej osi.
Czy skakanie zostanie skasowane? Nie.B?dzie mo?na skaka? bohaterem za pomoc? spacji.
A teraz co? czego si? na pewno nie spodziewali?cie :)

- System g?osu

Silnik kt?ry tworz? posiada wbudowan? funkcj? rozmowy.To znaczy,?e dwaj gracze b?d?c w bliskiej odleg?o?ci b?d? mogli ze sob? rozmawia? po wci?ni?ciu danego klawisza
B?dzie si? to odbywa?o tak samo jak to jest w CS'ie.

W grze nie b?dzie sytuacji bezmelodyjnej.Na ka?dym kroku b?dzie szum drzew,?wierk ptak?w etc.

Mam nadziej?,?e w jakim? stopniu Wam przyswoi?em fabu??.Piszcie komentarze, a ja si? bior? do pracy!!!

Pomys? bardzo dobry, mam nadziej?, ?e wykonanie r?wnie dobre. Przez 5 minut biega?em i skaka?em jak szalony na linku, kt?ry poda?e? w temacie i jestem zachwycony, ?e kto? zechcia? stworzy? co? r?wnie wspania?ego. Licz? na najnowszy update, z nowymi zmianami. Pozdrawiam

Najnowsze update to ?roda godzina 10 rano.
Zostanie dodane.... A zreszt? nie powiem :)
Z dnia na dzie? to malutkie cudo si? rozwija...

Dobra faza z ta tibia 3D ;D M?dlmy si? ?eby to wypali?o ;P

W tej grze jest co? aktualnie wi?cej ni? bia?a kapsu?a z mieczem i budynek? :D Je?eli tak to dlaczego ja widz? tylko te wcze?niej wymienione rzeczy?!

Drogi Piotrku.

Cel jaki sobie wyznaczy?em,to stworzenie gry a dok?adniej odwzorowanie tibii w 3D.
Mapa , przedmioty , questy , b?d? w?asne, a nie skopiowane z internetu.Wszystko tworz? od zera, aby prawa autorskie
Cip softu zosta?y zachowane.

Poni?ej przedstawiam streszczon? fabu?? gry:

- Profesje

(standardowo jak w tibii)
-Rycerz
-Druid
-Paladyn
-Mag

- Questy
Skrzynki b?d? sie otwiera?y automatycznie po dotkni?ciu bohaterem tego w?a?nie przedmiotu.

- Pi?tra

Planuje zroi? dwa rodzaje zej?c/wej??
- schody
- teleport ( np kratka w centrum Rookgardu )

- Czary

Nazwy czar?w zostan? zmienione w 100%.
B?d? bardzo podobne z wygl?du do czar?w z Tibii.

- Ekwipunek oraz sterowanie

Je?eli chodzi o Ekwipunek stworz? miejsca na Przedmioty w G?rnym prawym rogu naszej gry.
Obraz zostanie podzielony w skali 3:4.
Sterowanie - b?dziemy chodzili przyciskami W,A,S,D.Strza?eczki b?d? pe?ni?y rol? obrotu postaci dooko?a w?asnej osi.
Czy skakanie zostanie skasowane? Nie.B?dzie mo?na skaka? bohaterem za pomoc? spacji.
A teraz co? czego si? na pewno nie spodziewali?cie :)

- System g?osu

Silnik kt?ry tworz? posiada wbudowan? funkcj? rozmowy.To znaczy,?e dwaj gracze b?d?c w bliskiej odleg?o?ci b?d? mogli ze sob? rozmawia? po wci?ni?ciu danego klawisza
B?dzie si? to odbywa?o tak samo jak to jest w CS'ie.

W grze nie b?dzie sytuacji bezmelodyjnej.Na ka?dym kroku b?dzie szum drzew,?wierk ptak?w etc.

Mam nadziej?,?e w jakim? stopniu Wam przyswoi?em fabu??.Piszcie komentarze, a ja si? bior? do pracy!!!

A co z PACC-em ?
Bez niego si? chyba nie obejdzie, bo w?tpi? ?eby? mia? kilkaset z?otych miesi?cznie na dedyka, a taki b?dzie potrzebny by hostowa? tak? gr? ?

Pozdrawiam

@down

Od pocz?tku trzeba o tym my?le?, bo jak zaczniesz robi? to za p??no, to b?dzie ca?a gra do przerobienia a tak to mo?na dodawa? benefity p?yn?ce z premium od pocz?tku.
Nie wa?ne kiedy nie mia?oby ruszy? beta, kiedy? si? sko?czy i b?dzie potrzebny porz?dny serwer, a kto wtedy go op?aci je?li tw?rcy nie pomy?l? o zarobkach?

Ostatnia edycja:

W tej grze jest co? aktualnie wi?cej ni? bia?a kapsu?a z mieczem i budynek? :D Je?eli tak to dlaczego ja widz? tylko te wcze?niej wymienione rzeczy?!
Fragment mapy byl wczesniej. Ale to tylko kawalek rooka. :P No i nie bylo mieczyka i kapsulki z tego co pamietam, tylko sie chodzilo 5cm nad ziemia jak jakis szczur...

A co z PACC-em ?
Bez niego si? chyba nie obejdzie, bo w?tpi? ?eby? mia? kilkaset z?otych miesi?cznie na dedyka, a taki b?dzie potrzebny by hostowa? tak? gr? ?

Pozdrawiam

Czlowieku. Za 3 lata bedzie mozna myslec pewnie o jakiejs becie normalnej gry. Na razie to masz tylko chodzenie i skakanie. A ty o paccu od razu myslisz. Fajnie fajnie.

Oj nie wiem czy to z mikrofonem jak w cs wypali z taka iloscia dzieci tibi :d

@UP
Zobaczymy :P
Jak to m?wi?: co za du?o to nie zdrowo.Id? spa? i z samego rana bior? si? do pracy!

Pozdrawiam.

---Aktualizacja---

V.0.1
v11s.png

v12r.png

78729767.png

Kolejny update ju? wkr?tce !

Fajna rzecz, oryginalny pomys? przede wszystkim, a to si? liczy. Troch? mi to niebo nie pasuje, ale co da? w jego miejsce ;p Czekam z niecierpliwo?ci? na dalsze ukazania gierki :D
Powodzenia

Tez mnie to ciekawi jak zrobisz np jaskinie co dasz zamiast nieba albo np jak jest ten demon jak sie wychodzi z tutoriala na rookgardzie to co tam dasz ^^

asaswpng_xsssaqh.png

A ja jestem bogiem i stoj? nad ?wi?tyni?.

Mog? si? chwali? ?e skaka?em w Tibi Test 3D ^^
Je?eli Ci si? uda, to naprawd? ?wietn? robote zrobisz. Licz, ?e to du?o czasu Ci zajmie, mo?na powiedzie?, ?e jako? z rok na postawienie samej mapki.

C??, je?eli ci si? chce i masz na to dobry pomys? i to wypali (a nie jak du?a cz??? innych podobnych gier i OTS'?w) to mo?e by? bardzo ciekawe. ?ycz? ci sukces?w w dalszej pracy :)

Hej, hej xD Mo?e podaj date new update? :D Ch?tnie sprawdz? co doda?e? nowego!
My?l?, ?e jak to wyjdzie - uda Ci si? - to b?dziesz mia? z 300-500 graczy.. Bo to co? naprawd? nie z tej Ziemi :D

Kolejne update V. 0.2. Planuje na pocz?tku marca.

-Tik Tak zmieni sie w Rycerza
-Zostanie dodany pasek HP / Many
-Ca?kowicie nowe miasto - brak kwadratowych dom?w
-Pierwszy ACC Menager
-Nowe tekstury

I kilka innych szczeg???w.

fajne :P sa potwory ? czary tez beda? czytalem tu taki post ze musisz sie zapytac cipsoftu czy mozesz taka gre zrobic ... uwazaj xd
a mozesz zrobic tak zeby kursoru nie bylo w ogole widac? bo czasem kursor wyjezdza poza przegladarke i trzeba ustawiac

Ostatnia edycja:

Na 1 ogien wez cipsoft, bo nie wiesz, czy mozesz dalej robic, bez ich pozwolenia.
Postaraj sir zrobic gre na full screen, bo czasami jak pan up napisal, myszka ucieka poza pole manewru.
Co do przegladarkowej wersji, nie polecam ci robic na via www, bo cie zajebia ddosami xd
Sprobuj z jakims silnikiem gry 3d, np. Silnik metina itd.

Pozdrawiam.~sry za bledy, tel.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry